Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: dimitriosvi

Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΔΑΧΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (1716)"
Οι "διδαχές και λόγοι" του επισκόπου Ηλία Μηνιάτη, κυκλοφορούν ξανά, σε επιμελημένη έκδοση απο τον "Άρτο Ζωής". Μια πανέμορφη έκδοση που εκτός των λόγων του επισκόπου περιλαμβάνει, εισαγωγές, επίμετρα αλλά και αναλυτικότατο γλωσσάρι. Ο δημώδης λόγος του επισκόπου ακόμα και μετά απο τρεις αιώνες, εκπλήσσει και συναρπάζει. Απόδειξη πως η γλώσσα για να μιλήσει στην καρδιά δεν χρειάζεται λόγιο περίβλημα.

Συμβουλή μου είναι κατα την ανάγνωση να έχετε δίπλα σας και μια Αγία Γραφή στη Ν.Ε διότι τα χωρία που παραθέτει ο επίσκοπος είναι πραγματικά πολλά.
Αν πρέπει να προσάψω ένα αρνητικό σε αυτή την έκδοση είναι η ύπαρξη της κουβερτούρας. Θα προτιμούσα το εξώφυλλο να ήταν πάνω στο σκληρόδετο. Προφανώς λεπτομέρειες αλλά έπρεπε να βρούμε και κάτι αρνητικό.

Συμπερασματικά είναι ολοφάνερο πως έχει πέσει πολλή δουλειά και μεράκι για να δημιουργηθεί αυτή η έκδοση. Μιλάμε πραγματικά για ένα βιβλίο-κόσμημα. Φυσικά προτείνεται ανεπιφύλακτα.
2021-09-20 23:53:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ... "
Ωραίο βιβλίο το οποίο ξεδιαλύνει αρκετές απορίες. Θα μπορούσαμε να πούμε χαριτολογώντας πως έχει και ένα χαρακτήρα "αστυνομικού μυθιστορήματος" αφού δείχνει πως ο (πριν την ιερωσύνη του) Peter Gillquist με τους φίλους του ψάχνοντας αρχαίες πηγές φτάνει στην πίστη των αποστόλων. Όπως ανέφερα έχει ωραία σημεία, αλλά κάνει και αρκετές κοιλιές όπου αναφέρει κατα τη γνώμη μου περιπτώσεις απο τη ζωή του που κουράζουν κάπως.

Επιπλέον αρνητικά του βιβλίου είναι κάποια (μικρά) λάθη του π. Peter αλλά και- όσο αφορά την ελληνική έκδοση- τα πολλά αμετάφραστα στη νέα ελληνική αρχαιοελληνικά χωρία.
Επιτέλους οι (ελληνικοί) εκδοτικοί οίκοι πρέπει κάποτε να σταματήσουν να παραθέτουν χωρία στην αρχαία ελληνική χωρίς την μετάφραση στην νέα ελληνική. Έχει καταντήσει κουραστικό και ανούσιο.

Στο βιβλίο θα βρείτε την απλότητα και το ενδιαφέρον του (εκλιπόντα πλέον) π. Peter να προσφέρει στους άλλους αυτά που ο ίδιος διδάχτηκε και βίωσε.
2021-08-27 01:43:09
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Μυθιστόρημα άλλης εποχής, άλλης "κοπής". Δεν έχει την έντονη δράση που παρατηρούμε σε σημερινά έργα αλλά ακολουθεί έναν δικό του ρυθμό εποχής. Μικρό αλλά σαγηνευτικό με τον δικό του τρόπο. "Παλαιομοδίτικο" αλλά με μια εξαιρετική γραφή που σε κρατά.
Πολύ ωραία και η έκδοση αλλά και η μετάφραση.
2021-07-23 23:39:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΗ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ"
Το βιβλίο αυτό περιέχει κείμενα εκκλησιαστικών συγγραφέων, παλαιότερων αλλά και νεότερων εποχών. Έχει δημιουργήσει ένα μπουκέτο κειμένων που κατα την κρίση της μπορεί να ενδιαφέρουν έναν άνθρωπο σήμερα. Τα κείμενα παρατίθονται μόνο στην Νέα Ελληνική απαλλαγμένα απο το πρωτύτυπο. Στο επίμετρο της συγγραφέα θα διαπιστώσετε το ενδιαφέρον και την οξύτητα του πνεύματός της να προσφέρει μεταφράσεις ζωντανές και άμεσες και ευχάριστες.
Πολύ όμορφο και ευχάριστο βιβλίο. Πολύ καλή ποιότητα εκδοτική επίσης και όλα αυτά σε μια αρκετά χαμηλή τιμή. Ένα μικρό διαμαντάκι.
2021-07-14 14:48:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΧΩΣ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ "
Το μικρό αυτό βιβλιαράκι εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην εν Ιαπωνία ιεραποστολική δράση του επισκόπου Νικολάι Κασάτκιν. Μην περιμένετε να διαβάσετε κάποιον συναξαριστή· περισσότερο μονογραφία ή κάποια επιστημονική εργασία είναι το βιβλίο, με πολλά παραθέματα και πηγές.

Στα λίγα αρνητικά θα αναφέρω το γεγονός πως αρκετές φορές ο συγγραφέας στη ροή της εξιστόρησής του παραπέμπει σε πηγές όπου συνήθως είναι τα περιοδικά "σύναξη" και "πάντα τα έθνη". Δεν πιστεύω ότι θα φροντίσουν όλοι οι αναγνώστες να προμηθευτούν όλα τα τεύχη που σε παραπέμπει ο συγγραφέας. Θα ήθελα να περιλαμβάνονται στο υπάρχον βιβλίο αλλά ας είναι.

Σε κάποια σημεία του βιβλίου ο συγγραφέας προβαίνει και σε ένα ιστορικό και πολιτικό σχολιασμό. Δεν το θεωρώ αρνητικό αλλά πιθανόν αρκετοί να το θεωρήσουν μια "κοιλιά".
Προς το τέλος παρατίθονται αποσπάσματα απο το ημερολόγιο του ίδιου του Ν. Κασάτκιν. Τόσο συναρπαστικά και δυστυχώς τόσο λίγα. Ας ελπίσουμε κάποτε ο συγγραφέας να γράψει και να μας παρουσιάσει για τον Κασάτκιν κάτι περισσότερο.

Εν κατακλείδι το βιβλιαράκι το ευχαριστήθηκα αλλά σίγουρα θα ήθελα να ήταν πολύ μεγαλύτερο. Μου άρεσε πολύ η γραφή και οι απόψεις του συγγραφέα τις οποίες εστερνίζομαι απόλυτα, αλλά και η ευκαιρία να γνωρίσω έστω και ακροθιγώς την μεγάλη αυτή μορφή.
2021-06-13 20:41:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ"
Η ιστορία μου φάνηκε άρρωστη αλλά η γλώσσα και η ατμόσφαιρα που δημιούργησε η E. Bronte μου άρεσαν αρκετά.
Συμβουλή: διαβάστε ΠΡΩΤΑ το κείμενο και μετά την εισαγωγή η οποία περιέχει spoilers (και η οποία επίσης δεν μου άρεσε καθόλου).
2021-05-29 14:00:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΒΑΙΛΙΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ"
Πριν το διαβάσω δεν θα κρύψω ότι το χα μετανιώσει που το αγόρασα. Καθώς όμως το διάβαζα άλλαξα γνώμη. Λογοτεχνικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι σελίδες ουσιαστικά είναι πολύ λίγες, αλλά το σύντομο ανάγνωσμα αν το επιτρέψεις χωρίς προκαταλήψεις θα σου προσφέρει λίγο απο την ψυχική δύναμη του μεγάλου αυτού συγγραφέα.
2021-05-29 13:35:09
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΧΟΜΠΙΤ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ)"
Εικονογραφημένο μυθιστόρημα μεγάλης έκτασης και με σχέδιο παλαιάς κοπής. Τα κείμενα είναι πολλά, κάτι που δείχνει ότι ο συγγραφέας ήθελε να προσεγγίσει όσο το δυνατόν το πρωτότυπο βιβλίο του Τόλκιν. Αν θέλετε να μάθετε την ιστορία του "Χόμπιτ" αλλά δεν έχετε διάθεση να διαβάσετε το ομώνυμο βιβλίο, τούτο εδώ το κόμικ είναι μια καλή και ευχάριστη ευκαιρία.
2021-05-22 20:47:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Δεύτερη ανάγνωση η οποία ήταν πιο απολαυστική και απο την πρώτη. Κείμενο πλέον κλασικό και αγαπημένο.

Η έκδοση επίσης όμορφη με ωραίο χαρτί, εικονογράφηση αλλά με με πολύ καλή μετάφραση. Μοναδικά μείον της έκδοσης κάποια ορθογραφικά και τυπογραφικά λαθάκια. Επίσης θα προτιμούσα οι αρχαιοελληνικές παραπομπές της εισαγωγής και των σημειώσεων να παρατίθονταν στην νέα ελληνική. Λεπτομέρειες όμως.

Μια ιστορία που πρέπει να διαβαστεί απο όλους.
2021-05-22 20:34:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΤΕΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ "
Κάποια κεφάλαια ήταν καταπληκτικά, κάποια λιγότερο καλά, κάποια όχι καλά, κάποια ανιαρά (προσωπική γνώμη πάντοτε). Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου θα ξαναδιαβαστεί.
2021-05-20 17:10:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ"
Ό,τι και να προσθέσω θα είναι λίγο σε τόσες πολλές και καλές κριτικές.
Δυνατό βιβλίο με έντονο συναίσθημα. Αν και οι στιγμές που περιγράφει το βιβλίο είναι συνήθως βαριές, εν τούτοις ο συγγραφέας φροντίζει να μην ψυχοπλακώσει τον αναγνώστη.
Δεν χρειάζεται να ξέρετε καλό σκάκι για να εκτιμήσετε το έργο. Ξεκινήστε άφοβα αυτό το μικρό διαμαντάκι.
2021-05-15 13:47:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ "
Δεν ξέρω αν πρόκειται για ένα "υπέροχο βιβλίο" όπως τελείως ξαφνικά αρχίζει να προλογίζει ο π. Λίβυος, αλλά θα έλεγα σίγουρα πως είναι κάτι διαφορετικό. Ξεχωρίζει αρκετά απο τα αντίστοιχου περιεχομένου παλαιότερα βιβλία -που μάλλον έχει συνηθίσει να διαβάζει ο αναγνώστης-, με έναν έντεχνο λόγο και με αρκετές λογοτεχνικές αναφορές κάτι που το καθιστά (για μένα) ένα ξεχωριστό και ευχάριστο ανάγνωσμα.
Δεν είναι ένα απλοϊκό βιβλίο ηθικοπλαστικού περιεχομένου αλλά ένα βιβλίο που θα ζητήσει να του δώσετε αρκετή απο την προσοχή σας.
2021-05-11 15:48:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ "
Πολλοί έχουν μια οπτική πολύ πιο "παραμυθένια" απο το ίδιο το παραμύθι εξαιτίας της ομώνυμης ταινίας της Disney. Το μυθιστόρημα στην πραγματικότητα δεν έχει τόση σχέση και δεν είναι τόσο παιδικό. Είναι αρκετά παράξενο αλλά και "άγριο" με αρκετούς συμβολισμούς οι οποίοι το πιθανότερο είναι να μη γίνουν αντιληπτοί. Δεν αποτρέπω αλλά τονίζω πως δεν έχει τόσο σχέση με την παιδική ταινία.
Ο τίτλος της συγκεκριμένης έκδοσης κρατά τον τίτλο του θεατρικού έργου (1904) ενώ η μυθιστορηματική μορφή του έγινε πραγματικότητα το 1911 με τίτλο "Πήτερ και Γουέντυ". Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει την μυθιστορηματική μορφή. Δεν γνωρίζω όμως γιατί κράτησαν τον θεατρικό τίτλο. Για την μετάφραση δεν θα κάνω αρνητικά σχόλια αλλα δεν θα κρύψω ότι σε σημεία μου φάνηκε πως δεν κύλαγε τόσο καλά. Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση πολύ ταιριαστή σε ένα τέτοιο παλαιό έργο.
2021-05-11 15:37:15
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Παλιά έκδοση η οποία όμως περιέχει την πλήρη μετάφραση του έργου. Δεν είναι τόσο η ιστορία που θα σας ενθουσιάσει όσο η γραφή του Dickens.
2021-03-08 13:55:43
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΕΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ "
Το βιβλίο είναι εξίσου καταπληκτικό με τα υπόλοιπα αλλά για να το ευχαριστηθείτε περισσότερο πρέπει να αποφύγετε μία παγίδα: να ΜΗΝ το διαβάσετε πρώτο! Τοποθετείται ως νο 1 διότι τα γεγονότα που αφηγείται το βιβλίο έρχονται πρώτα σε χρονολογική σειρά. Αυτό όμως απο μόνο του δεν έχει καμία σημασία. Το βιβλίο γράφτηκε ως prequel και ως τέτοιο πρέπει να διαβαστεί. Ο "Ανηψιός" είναι βιβλίο που δίνει απαντήσεις κυρίως στο "Λιοντάρι,η μάγισσα και η ντουλάπα" και δεν βγάζει νόημα να διαβαστεί πρώτο.

Ως σειρά ανάγνωσης πρέπει να είναι οπωσδήποτε τα 4 "βασικά" βιβλία της σειράς: 1) Λιοντάρι, 2) Κασπιανός, 3) Ταξιδιώτης, 4) Θρόνος. Μετά διαβάστε ή τον "Ανηψιό του Μάγου" ή το "Άλογο και το Αγόρι". Για το τέλος η "Τελευταία Μάχη">
2021-01-22 22:12:40
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΦΟΝΙΣΣΑ"
Πέρα απο την καθεαυτό ιστορία η οποία ως γνωστόν προσφέρει βαθύ ψυχογράφημα, κάνω λόγο και για την καταπληκτική έκδοση του Πατάκη. Εισαγωγή 100 περίπου σελίδων, ποιοτικό χαρτί αλλά και επαρκέστατο γλωσσάριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στην ίδια σελίδα και όχι στο τέλος. Νομίζω ότι χάρη σε αυτή την έκδοση, επιτέλους ο καθένας πραγματικά μπορεί να κατανοήσει -και κατ επέκταση να απολαύσει- το μεγάλο αυτό έργο του Α. Παπαδιαμάντη.
2020-11-19 23:16:58
Σχόλιο για το βιβλίο "31 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΣΗ ΣΕ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ"
Ο C.S.Lewis με θεολογική ακρίβεια, μας παρουσιάζει τις δυσκολίες που θα συναντήσει ο άνθρωπος τη στιγμή που συνειδητά θα αποφασίσει να πορευτεί το χριστιανικό μονοπάτι. Δύσκολο ανάγνωσμα το οποίο όμως αγαπήθηκε απο εκατομμύρια ανθρώπους. Βαθύ θεολογικό ψυχογράφημα το οποίο κάποιοι τόλμησαν να το συγκρίνουν και με την "Κλίμακα" του Ιωάννη.
2020-11-13 16:49:55
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ "
Εκτός απο αυτούς που θέτουν την επιστήμη ως γνώμονα της μη πίστης τους, υπάρχουν και αυτοί που μέσω της επιστήμης κατασταλάζου στην αλήθεια.

Μια εξομολόγηση και κατάθεση ψυχής αλλά και μια εμπεριστατωμένη επιστημονική θεώρηση απο τον νούμερο ένα γενετιστή παγκοσμίως.
2020-11-13 16:46:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ"
Η υπέροχη γραφίδα και η διεισδυτική σκέψη του "θρυλικού καθηγητή της Οξφόρδης" όπως τον αποκάλεσε ο Francis Collins (Η Γλώσσα του Θεού), δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.

2020-11-13 16:41:32
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ "
Κατα τον Rowan Williams (ο Κόσμος του Λιονταριού), πρόκειται για το δυσκολότερο σε κατανόηση βιβλίο του Λιούις. Πάντως πέρα απο τα νοήματα, η ιστορία σε κρατά σε αγωνία απο την αρχή μέχρι το τέλος.
2020-11-07 01:03:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ"
Απλά ένα συγκλονιστικό βιβλίο. Πέρα απο την θεολογική του διάσταση, το βιβλίο ξεχωρίζει και για το υψηλότατο λογοτεχνικό επίπεδο. Νομίζω ότι κανέναν δεν θα αφήσει ασυγκίνητο.
2020-11-07 00:58:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΡΙΚΥΜΙΑ"
Ωραίο έργο με στρωτή και κατανοητή μετάφραση. Αρνητικό μόνο ότι το κείμενο ήταν χωρίς υποσημειώσεις.
2020-11-07 00:53:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΤΙΛΝΤΑ"
Όμορφο, συγκινητικό αλλά και σκληρό προτείνεται πρωτίστως για τους βιβλιόφιλους και για τους γονείς και ύστερα για τα παιδιά.
2020-11-04 16:32:48
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ "
Υπέροχο παραμύθι σε έκδοση υψηλής ποιότητας!
Το κείμενο (απ´ ό,τι κατάλαβα) είναι το πλήρες και όχι κάποια διασκευή ενώ η έκδοση έρχεται με φύλλο πολυτελείας και με πραγματικά υπέροχες εικονογραφήσεις! Το κείμενο ρέει εύκολα και αιχμαλωτίζει με τις εικόνες του.
2020-10-09 06:26:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ "
Πρόκειται για τον συγγραφέα του "ο κόσμος του Λιονταριού". Και σε αυτό το βιβλίο θα διαπιστώσετε το ταλέντο του Williams στη συγγραφή καθώς και την ικανότητά του να εμβαθύνει στα κείμενα και να τα αναλύει. Πρόκειται για ένα αρκετά ευχάριστο αλλά και -νομίζω-ωφέλιμο βιβλίο.
2020-10-09 06:26:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451"
Τα δύο πρώτα μέρη είναι σχετικά αργά, το τρίτο μέρος όμως αποκτά δράση καταιγιστική.

Όσο αφορά την γλώσσα, ενώ την βρήκα όμορφη και σε καμία περίπτωση απλή, εν τούτοις μου φάνηκε λίγο επιτηδευμένη.

Πρωτότυπο και ωραίο το θέμα του. Όμορφα και τα μηνύματα που πέρασε ο συγγραφέας.

Η επιμέλεια της έκδοσης αυτής (ΑΓΡΑ) είναι πάρα πολύ καλή, με πολύ καλή μετάφραση, χορταστικές εισαγωγές, επετειακά επίμετρα και φινάλε.

Συμβουλή να ΜΗΝ διαβάσετε τίποτα απο αυτά αν δεν διαβάσετε πρώτα την ιστορία, γιατί αφενός περιέχουν αρκετά spoilers, αφετέρου νομίζω θα τα εκτιμήσετε καλύτερα αφού διαβάσετε την ιστορία και κατ\'επέκταση θα κατανοήσετε περισσότερο τις σκέψεις του συγγραφέα όσο αφορά το έργο του.
2020-10-09 06:26:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΟΤΣΑΡΤ "
Θα το πρότεινα κυρίως σε μουσικούς και ακόμα περισσότερο σε αυτούς που θαυμάζουν τη μουσική του Μότσαρτ. Δεν είναι ότι αποτρέπω τους άλλους να το διαβάσουν αλλά υποθέτω πως είναι πιθανό να τους κουράσει λίγο. Όμορφα γραμμένο πάντως.
2020-10-09 06:25:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ "
Μια πρωτότυπη μελέτη όσο αφορά τον Άνδρα και την Γυναίκα. Ο π. Ευθύμιος συνδυάζει τις εμβριθείς θεολογικές του γνώσεις με το χαρισματικό λογοτεχνικό του τάλαντο προσφέροντας αυτό το άκρως ενδιαφέρον βιβλίο.
2020-10-08 20:12:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΙΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΑ "
Μια μελέτη όσο αφορά το ένδυμα υπο το Ορθόδοξο πρίσμα. Ο π. Ευθύμιος προσφέρει ένα ακόμα ξεχωριστό και πολύ ωφέλιμο ανάγνωσμα.
2020-10-08 20:10:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ "
Μια υπέροχη θεολογική και ερμηνευτική μελέτη για το πρόσωπο του Χριστού απο την πένα του π. Ευθυμίου. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους.
2020-10-08 20:09:06

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS