Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: IOANNAVAS

Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ "
Με γοητεύουν τα αναγνώσματα που αφορούν στη ζωή ανθρώπων που αξίζει το κόπο να διαβάσεις για αυτή. Το ίδιο με γοήτευσε και αυτό το βιβλίο το οποίο δεν είναι ακριβώς μια κλασική βιογραφία έχει σίγουρα κενά αλλά μου άρεσε ακριβώς επειδή μου αρέσει να διαβάζω ή να ακούω τον λόγο ανθρώπων που διέπρεψαν στον τομέα τους. Ο λόγος λοιπόν του Νανόπουλου είναι γοητευτικός, νοιώθεις το πάθος του για την επιστήμη και πως βίωσε ένας τόσος σπουδαίος επιστήμονας τη διαδρομή αυτή. Το χάρηκα πολύ το βιβλίο αυτό.
2016-12-11 18:38:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΙΔΙ 44"
Πολύ καλό βιβλίο. Κάθε κεφάλαιο περιέχει μια ανατροπή, μια έκπληξη. Νοιώθεις να βουτάς σε ένα περιβάλλον ερεβώδες, ασφυκτικό. Παρότι η πλοκή του είναι κινηματογραφική και ωμή είναι επίσης καλογραμμένο δεν παραθέτει απλά τα γεγονότα μας εισάγει σε ένα παρελθόν παράνοιας της Σταλινικής εποχής με τρόπο αριστοτεχνικό.
2016-12-11 18:38:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ "
Πάρα πολύ καλό βιβλίο, εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο συγγραφέας υπήρξε σημαίνων πολιτικός αλλά και γιατρός. Είναι προφανές ότι ανάλωσε πολύ χρόνο στη μελέτη και την τεκμηρίωση των όσων αναφέρει και αυτό φαίνεται τόσο από τις πηγές και τις αναφορές του όσο και από τις ψύχραιμες προσεγγίσεις του στα πραγματικά προβλήματα που εμφάνιζαν οι μεγάλες μορφές του 20ού αιώνα. Διαβάζοντας το μαθαίνεις πολλά πράγματα από το παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων που σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία. Επιπλέον το βιβλίο είναι πολύ καλογραμμένο και δεν κουράζει, θα πρέπει να δώσω τα εύσημα στη μεταφράστρια διαβάζοντας το έχω την αίσθηση ότι γράφτηκε απευθείας στην ελληνική, μπράβο.
2016-07-01 05:20:35
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ "
Ένα βιβλίο διαφωτιστικό για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, στο Ιράκ αλλά και στην γύρω περιοχή. Ο συγγραφέας – δημοσιογράφος, μια γνωστή φυσιογνωμία, βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων και γράφει χωρίς παρωπίδες και προιδεασμούς για τους κακούς δυτικούς και τους καλούς πλην καταπιεσμένους μουσουλμάνους ή το ανάποδο. Το βιβλίο θα ήταν πολύ καλύτερο αν περιείχε περισσότερους και αναλυτικότερους χάρτες, ένα χρονολόγιο και ίσως παραπομπές για τις βασικές έννοιες. Η αξία του όμως δεν επηρεάζεται ουσιαστικά από αυτά, παραμένει ένα καλό ανάγνωσμα για όσους θέλουν να είναι ενήμεροι πέρα από τα εντυπωσιακά ρεπορτάζ της τηλεόρασης αλλά και για όσους θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει στον κόσμο δίπλα μας.
2016-05-28 22:26:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΓΟΝΙΑ "
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΝΑ "ΑΚΟΥΣ" ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΦΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΡΕΕΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΥΤΗ, ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ.
2016-04-28 05:00:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ "
Είχα βαρεθεί να διαβάζω παραμύθια στα παιδιά μου όταν ανακάλυψα τα βιβλία αυτά. Αγοράσαμε σχεδόν όλη τη σειρά. Αν και πρόκειται για παλιότερες εκδόσεις τα θεωρώ ιδανικά ως αναγνώσματα για τα παιδιά. Τα κείμενα είναι συνεπή στις ραψωδίες ή στους μύθους για τα άλλα βιβλία, είναι όσο μεγάλα πρέπει και όσο ηρωικά πρέπει. Μπορεί να μην είναι πολιτικώς ορθά όπως θα λέγανε στην σημερινή μας εποχή που όλα τείνουν να στρογγυλοποιούνται αλλά είναι δυνατά και αρέσουν πάρα πολύ στα παιδιά. Η εικονογράφηση επίσης είναι τέτοια που σίγουρα εξάπτει τη φαντασία τους. Γενικά είναι θεωρώ μια κλασική σειρά που θα αντέξει για πολλά χρόνια ακόμα αρκεί φυσικά να κρατήσει την καλή ποιότητα της εκτύπωσης και γενικά τη φροντισμένη έκδοση.
2015-09-03 05:44:10
Σχόλιο για το βιβλίο "DRAMA CITY"
Στην αρχή μπορεί να κουράσει αλλά για λίγο. Συνεχίζοντας όμως σε αποζημιώνει, έχει πλοκή, ανατροπές και δυνατούς χαρακτήρες. Η γλώσσα είναι απλή, χαρακτηριστικά αμερικάνικη πράγμα που όμως ενισχύει το δραματικό χαρακτήρα του μυθιστορήματος.
2015-09-03 05:03:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
Πρόκειται για ένα καλό ανάγνωσμα. Αγαπώ τα μαθηματικά και μου άρεσαν οι πολλές σχετικές αναφορές, άλλωστε για μιλάμε για «μαθηματική» λογοτεχνία. Το κομμάτι όμως του αστυνομικού μυθιστορήματος είναι μικρό και κατά την άποψη μου προβλέψιμο. Υπάρχει βέβαια και το ευφυές εύρημα του άλματος στο χρόνο που δίνει τον τόνο και τον τίτλο στο βιβλίο.
2015-09-03 04:45:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ (Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΝ ΡΟΣΑ) "
Η συνέχεια από το "Βίος και Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ" ένα ακόμα αριστούργημα της τέχνης των κόμικς. Διαβάστε την πρώτη μου κριτική και μην χάσετε και το πρώτο και αυτό το δεύτερο βιβλίο (αν και το βλέπω εξαντλημένο δυστυχώς).
2015-08-04 06:31:36
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ - ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ"
Αριστούργημα,έργο τέχνης το γράφω και δεν αστειεύομαι. Το έφεραν πριν χρόνια στον μεγάλο μου γιο και το διάβασα αναγκαστικά μετά και στη μικρή μου κόρη. Τι αναγκαστικά δηλαδή αφού με ενθουσίασε. Τι να πρωτοπώ για το σχέδιο; τα χρώματα; τα κείμενα; Εννοείτε ότι αν μικροί διαβάζατε μίκι μάους - σκρουτζ τότε πρέπει οπωσδήποτε να το αγοράσετε αλλιώς δεν θα μάθετε ποτέ για το βίο και την πολιτεία του παπιού πριν γίνει μεγιστάνας. Εννοείτε ότι τα πιτσιρίκια θα το λατρέψουν, ο γιος μου ζωγράφιζε με μανία μετά γαλέρες, κάστρα και την άγρια Δύση! Εννοείτε ότι θα πάρετε και τον τόμο "Τα χαμένα επεισόδια" !
2015-08-04 06:29:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ"
Πολύ καλό βιβλίο. Άλλο ένα βιβλίο από ένα δημοσιογράφο-συγγραφέα ο οποίος συνδυάζει τους χαρακτήρες με πραγματικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας την οποία και προσωποποιεί σε εξαιρετικό βαθμό. Πολύ ενδιαφέρον.
2015-08-04 04:24:11
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ"
Πολύ καλό βιβλίο. Απλό στη γραφή αλλά με έντονη πλοκή, από τα βιβλία που δεν θέλεις να τα αφήσεις από τα χέρια σου. Σε κάνει δε να αναρωτιέσαι αν η βάση του μυθιστορήματος είναι πραγματική αν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας θέλει κάτι να μας πει.
2015-08-04 04:16:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ"
Πολύ καλό βιβλίο. Από τα λίγα βιβλία της νέας ελληνικής λογοτεχνίας που ξεχώρισα. Έχει ενδιαφέρουσα πλοκή, ανατροπές και ανάλογη πνευματικότητα μιας και το περιβάλλον που διαδραματίζεται είναι το Άγιο Όρος. Βέβαια συναρπαστικότερο από το "Όνομα το Ρόδου" δεν είναι, μάλλον υπερβάλει ο γράφων την περίληψη, όμως την ίδια εποχή είχε εκδοθεί ένα άλλο ελληνικό βιβλίο με παρόμοιο θέμα το οποίο βραβεύτηκε κιόλας παρόλα αυτά το Πανδαιμόνιο μου άρεσε πολύ περισσότερο.
2015-08-04 04:08:30
Σχόλιο για το βιβλίο "UBIK"
Υπέροχο. Ανατρεπτικό. Αστείο. Διαφορετικό όπως όλα τα βιβλία του Dick. Αν αγαπάτε την επιστημονική φαντασία τότε μάλλον το έχετε ήδη διαβάσει αλλιώς σπεύσατε. Αν όχι δοκιμάστε να μπείτε στον υπέροχο αυτό κόσμο μέσα από τα βιβλία του Philip Dick ή και του Douglas Adams.
2015-08-04 03:49:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ - ΙΣΠΑΝΙΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Ξεκίνησα να διαβάζω τα ταξιδιωτικά του Καζαντζάκη αρχίζοντας από αυτό το βιβλίο. Ανακάλυψα έτσι όψιμα τον μεγάλο αυτό συγγραφέα. Διάβασα όλα τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά και συνεχίζω πλέον με τα λογοτεχνικά του βιβλία. Οι εικόνες που δημιουργεί αλλά και οι λέξεις που δημιουργεί ο Καζαντζάκης είναι αξεπέραστες. Αν δε κάποιος έχει ταξιδέψει εκεί που ο συγγραφέας παρουσιάζει στα βιβλία του το ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο και δεν ξεθωριάζει καθόλου από την απόσταση του χρόνου του ταξιδιού εκείνου με τα δικά μας στη σύγχρονη εποχή.
2015-08-04 03:38:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ "
Σίγουρα δεν ενδιαφέρει τους πάντες. Για εμένα όμως, όντας πολιτικοποιημένο παιδί της εποχής εκείνης που μεσουρανούσαν οι τελευταίοι μεγάλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον.
2015-08-04 03:26:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΔΙΤΟΜΟ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Ένα βιβλίο για την πραγματική ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Αξίζει να διαβαστεί από όλους. Είναι δε τόσο καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο παρότι στην πραγματικότητα είναι ένα σκληρό βιβλίο.
2015-08-04 03:14:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΩΝ, Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ "
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΛΕΩΝ Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΤΑΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
2015-07-22 00:24:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ"
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΖΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.
2015-07-22 00:17:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ"
ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ
2015-07-22 00:12:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ"
ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ. ΤΟ ΕΧΩ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ¨ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΙΑ¨ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΙΑ.
2015-07-22 00:10:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)"
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΤΗ ΣΥΣΤΗΝΑ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΓΡΑΦΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ.ΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΙΝΟ (ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ)
2015-07-21 23:59:32
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ"
ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΙΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ. ΒΡΗΚΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ -ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΤΟΥ! ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΑΝΟΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.
2015-07-21 23:33:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ "
Όντας το πρώτο βιβλίο το οποίο διάβασα για το Ισλάμ ομολογώ ότι με «βασάνισε». Έμαθα αρκετά πράγματα αλλά δυσκολεύτηκα πολύ γιατί δεν έχω διαβάσει πρώτα την ιστορία του Ισλάμ. Πολλά γεγονότα δεν τα γνώριζα και ο τρόπος που παρουσιάζονται στο βιβλίο αφορά κυρίως αυτούς που έχουν καλύτερη από εμένα γνώση. Θα έπρεπε λοιπόν να ξεκινήσω με κάτι άλλο και όχι με αυτό.

Το βιβλίο είναι καλό και με βοήθησε να μάθω αρκετά πράγματα και σίγουρα να σχηματίσω μια ιδέα της πορείας των χωρών από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας. Το αναφέρω γιατί πιστεύω ότι το αδικώ. Πιστεύω όμως επίσης ότι χρειάζεται μια πιο προσεγμένη μετάφραση με προσοχή στη σύνταξη γιατί πολλές φορές χάνεσαι από την αρχή μέχρι το τέλος της πρότασης. Επίσης πολλές παραπομπές ενώ είχαν αστερίσκο δεν υπήρχαν πουθενά. Θα προσπαθήσω να μελετήσω καλύτερα το θέμα και πιθανά θα επανέλθω στο βιβλίο «σοφότερη» για να μπορέσω να παρακολουθήσω καλύτερα τον ειρμό του συγγραφέα.
2015-05-06 16:11:30

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS