Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Βεδές Δημήτριος

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ "
Δε καταλαβαίνω γιατί το εν λόγω βιβλίο δεν "άρεσε" σε πολλούς , οσαν να είναι αυτοί που έκαναν τα εγκλήματα της ΕΣΣΔ ή των λοιπών κ.κ. Καλό είναι κάποιες φορές να έχεις ιδεολογία αλλά αν ταυτίζεσαι με πρόσωπα που σκότωσαν εκκατωμυρια τότε λογικό να μη σου αρέσουν αυτά τα επιστημονικά πονήματα. Το βιβλίο είναι πολύ μεγάλο και κουραστικό γιατί έχει πολύ ανάλυση με αναφορά σε έγγραφα και ντοκουμέντα, πράγμα που το κάνει αξιόπιστο. Δεν έχει σκοπό να διχασει αλλά να μας επαναφέρει στην ιστορική πραγματικότητα με την σκληρή εικόνα της, ώστε εμείς ακόμα και αν έχουμε αντίστοιχες ιδεολογίες να μην πέσουμε στα ίδια σφάλματα - εγκλήματα των προηγούμενων.
2022-07-16 00:32:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ "
Λοιπόν ο συγγραφέας έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση και αυτό φαίνεται από το βιογραφικό του. Αρχικά ισχυρίζεται σε όλο το βιβλίο ότι όποιος έχει οικονομική ισχύ ( μεγάλες εταιρείες, τράπεζες , wall Street) έχει και πολιτική ισχύ με συνέπεια να διαμορφώνει το παιχνίδια όπως θέλει ώστε να κερδοσκόπει. Η παραπάνω θέση είναι σωστή και ισχύει. Να το τονίσω ότι αναφέρει απίστευτα παραδείγματα, για πολύ γνωστές εταιρείες που θα σας εντυπωσιάζουν, (όλα αυτά αφορούν ΗΠΑ, κυρίως). Επισης υποστηρίζει θεωρίες τύπου οι πλούσιοι δουλεύουν λίγο έως καθόλου, ενώ οι περισσότεροι από αυτους απλά κληρονόμησαν τον πλούτο τους χωρίς κόπο δηλαδή, ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία, δεν ισχύει ότι η αξία της εργασίας του ανθρώπου πληρώνεται αντιστοιχα, μπλα μπλα, οι νομοθεσια είναι υπέρ των εταιρειών κλπ... Γενικά αναφέρει συνεχεία πως το σύστημα είναι τέτοιο που και να σε ικανός δε θα ανεβείς ποτέ ή παρά πολύ δύσκολα και με τύχη. Επιπλέον είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, στον συνδικαλισμό, στις παροχές επιδόματων , φορολογία στον πλούτο, του ξινιζει που κάποιοι κληρονομούν εκαττομυρια. Τεσπά καταλήγει μετά από πολλές αντίστοιχες θέσεις ότι το κράτος πρέπει να σταματήσει να βοηθαει τους πλούσιους (συμφωνούμε) και ανταυτου να τους φορολογεί βαρύτατα ώστε να διανέμονται αυτά τα χρήματα στους φτωχούς (συμφωνούμε και διαφωνούμε). Δηλαδή από τη μια λέει ότι το κράτος επεμβαίνει στην ελεύθερη αγορά - καπιταλισμό με το να χειραγωγείται από τους πλούσιους, δηλαδή ασκούν πολιτική ισχύ και αντί να προτείνει τον περιορισμό της εμπλοκής του κρατικού μηχανισμου στην ελεύθερη οικονομία ( την οποία ισχυρίζεται πως θέλει να σώσει) ανταυτου προτεινει να επεμβαίνει πιο δραστήρια με την αφαιρεση χρημάτων από μια ομάδα άνθρωπων (εύπορους) και την επιλεκτικη διανομή αυτών στους ποιο αδυναμους, θεωρητικά παντα. Και αφού διαβάσεις σχεδόν όλο το βιβλίο στο τέλος καταλαβαίνεις ότι ο τίτλος του βιβλίου έπρεπε να ήταν "Τέλος στον καπιταλισμού, αρχή για ένα διανομιστικο κράτος".
2022-07-15 23:58:58
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΦΟΝΟΣ"
Το πρώτο βιβλίο που διαβάζω του Τσέχοφ, και με κέρδισε. Μικρό βιβλίο, σε δύο ώρες το έχεις τελειώσει. Μια ιστορία με νόημα πολύ ζωντανό και σήμερα, στην εποχή μας, ο φανατισμός πολλων στον "τύπο" της Εκκλησίας, αλλα απομακρυσμένοι από το νόημα αυτής. Εξίσου μπορείς να το παραλληλισεις και σε άλλους τομείς , όχι μόνο στον θρησκευτικό.
2022-06-29 15:59:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ "
Εντυπωσικό βιβλίο. Απίστευτος όγκος πληροφοριών. Ο συγγραφέας είναι ένας επιστήμονας με πολλά χρόνια στο τομέα του ύπνου. Πραγματικά η σημαντικότητα του ύπνου είναι τεράστια και αυτό το βιβλίο σου δίνει πλήρη εικόνα. Εχει πολύ επιστήμη αλλά εκλαϊκευμένη οπότε μπορεί να διαβαστεί από οποιονδήποτε μη ειδικό. Θα δώσετε πολύ περισσότερη αξία στον "υποτιμήμένο" ύπνο.
2022-02-12 20:22:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ "
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους γονείς και στους εν αναμονή γονείς. Το βιβλίο δίνει πληθώρα μεθόδων και τακτικών για την δημιουργία μιας υγιούς σχέσης με το παιδί. Ομολογώ ότι δεν τα είχα φανταστεί καν τα μισά που γράφει. Το εντιπωσιακό είναι οτι αναφέρει και πραγματικά παραδείγματα απο γονείς που προσπάθησαν να εφαρμόσουν καποιες μεθόδους, ώστε να έρθουν πιο κοντά στα παιδιά τους. Σίγουρα στην πράξη είναι πολύ δύσκολο, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο, καθότι το θέμα είναι να αλλάξουμε πρώτα εμείς τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε.
2022-02-12 20:14:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Ο OSTROGORSKY είναι από τους πιο διακεκριμένους Βυζαντινολόγους και το στγκεκριμένο τρίτομο έργο αξίζει πραγματικά για τί δίνει μια πολύ σύντομη αλλά ξεκαθαρη εικόνα της ιστοριογραμμής του Βυζαντινού - Ανατολικού Ρωμαικού Κράτους. Ο συγγραφέας είναι πραγαμτικός ιστορικός δηλαδή δεν θα διαβάσεις πουθενά προσωπικές απόψεις και κρίσεις για τους πρωταγωνιστές - αυτοκράτορες κλπ Φυσικά είναι μικροί οι 3 τόμοι οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν γίνονται αναλύσεις και εμβαθύνσεις.
2022-02-12 20:07:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Ο OSTROGORSKY είναι από τους πιο διακεκριμένους Βυζαντινολόγους και το στγκεκριμένο τρίτομο έργο αξίζει πραγματικά για τί δίνει μια πολύ σύντομη αλλά ξεκαθαρη εικόνα της ιστοριογραμμής του Βυζαντινού - Ανατολικού Ρωμαικού Κράτους. Ο συγγραφέας είναι πραγαμτικός ιστορικός δηλαδή δεν θα διαβάσεις πουθενά προσωπικές απόψεις και κρίσεις για τους πρωταγωνιστές - αυτοκράτορες κλπ Φυσικά είναι μικροί οι 3 τόμοι οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν γίνονται αναλύσεις και εμβαθύνσεις.
2022-02-12 20:06:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Ο OSTROGORSKY είναι από τους πιο διακεκριμένους Βυζαντινολόγους και το στγκεκριμένο τρίτομο έργο αξίζει πραγματικά για τί δίνει μια πολύ σύντομη αλλά ξεκαθαρη εικόνα της ιστοριογραμμής του Βυζαντινού - Ανατολικού Ρωμαικού Κράτους. Ο συγγραφέας είναι πραγαμτικός ιστορικός δηλαδή δεν θα διαβάσεις πουθενά προσωπικές απόψεις και κρίσεις για τους πρωταγωνιστές - αυτοκράτορες κλπ Φυσικά είναι μικροί οι 3 τόμοι οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν γίνονται αναλύσεις και εμβαθύνσεις.
2022-02-12 20:01:19
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ"
Ένα απιστευτο αλληγορικό μυθιστόρημα, που προσφέρει μια εικόνα ξεκάθαρη, για το τι συμβαίνει όταν κάποιοι προσποιούμενοι τους σωτήρες (και πραγματικά το πιστεύουν για τον εαυτό τους πολλές φορές) που έρχονται να βάλουν στον ίσιο δρόμο μια στραβή μια κοινωνία, αλλα στην τελική απλά αλλάζει ο τύρραννος και η ιδεολογία του, που προφανώς θα επιβάλλει αυταρχικά (όπως έκανε και ο προηγούμενος). Να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο γράφτηκε από τον συγγραφέα μετά από τα δεινά που πέρασε αυτός και άλλοι (στον Εμφύλιο της Ισπανίας) από τους "συντρόφους τους" μόνο και μόνο επειδή (όπως υποστηρίζεται) ήταν Τροτσκιστές. Εν το μεταξύ αυτοί οι άνθρωποι πολεμούσαν έναν κοινό εχθρό (τον Φρανκο), πολύ κακό timing για εσωτερικές διαμάχες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε από τις μαρτυρίες του ιδίου στα βιβλία "Πεθαίνοντας στην Καταλωνία" και "Φορος Τιμής στην Καταλωνία".
2022-02-09 14:50:30
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΗΛΙΘΙΟΣ"
Ενα βιβλίο πολύ επικαιρο πιστεύω, καθότι όλα γύρω μας γίνονται ολο ένα και πιο "έξυπνα" (smart...), και πρέπει να ακολουθούμε όσο μας επιτρέπει και η ατομική συνείδηση του καθενός φυσικά, γιατί σε περίπτωση μη συμπόρεσυσης με τον κόσμο και την "προοδό" του τότε φαίνεσαι ΗΛΙΘΙΟΣ, καλή ώρα. Αυτό πραγματεύεται και το εν λόγω βιβλίο έναν άνθρωπο διαφορετικό από το σύνολο, έναν άνθρωπο απονήρευτο, αφελή, πολύ καλάγαθο που καταντάει να χαρακτηρίζεται από τους λοιπούς ανθρώπους χαζός και ο οποίος χρήζει ιατρικής περίθαλψης.
2022-02-09 14:30:23
Σχόλιο για το βιβλίο "SAPIENS "
Ενα σχετικά καλό βιβλίο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί διαφημίστηκε τόσο πολύ, ίσως γιατί είναι μιρκό στο μέγεθος πάντα σε σχέση με το τι διαπραγματεύεται δηλαδή την ιστορική πορεία του ανθρώπου και του πολιτισμού. Ο συγγραφέας σίγουρα είναι αξιόλογος, ύπαρχουν πολλές συνεντεύξεις του στο διαδίκτυο, που είναι κορεσμένες σε γνώσεις και επιστημονικότητα. Νομίζω στα θέματα περι θρησκειών είναι υπερβολικά ορθολογιστική η θέση του, χωρίς αυτό να είναι κάτι μεμπτό, απλά δεν βλέπει νομίζω καθόλου την φιλοσοφία πίσω από τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν κάθε πολιτισμό και κοινωνία, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης. Όπως επίσης ένα κεφάλαιο περί των βιολογικών - κοινωνικών φύλων το οποίο μου φάνηκε λίγο περίεργο. Παρόλαυτα σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω, γιατί είναι ένα βιβλίο που χρείαζεται πολλαπλή ανάγνωση λόγω του όγκου των πληροφοριών που παρέχει.
2022-02-09 14:08:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "
Ένα βιβλίο που αποδομεί τους εθνοαποδομιτες αναθεωρητικους ιστορικούς. Έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Αυτή η μελέτη για να πραγματοποιηθεί πρέπει να κοστίσε στον συγγραφέα - ιστορικό απίστευτο χρόνο, γιατί μιλάμε για μαρτυρίες και αλληλογραφίας του 16ου-18ου αιωνα που για να τις βρει και να εντοπίσεις και το ζητουμενο είναι ασύλληπτα δύσκολο. Το σημαντικό δεν είναι μόνο η απόδειξη και η ισχυροποίηση της πραγματικότητας του "κρυφού σχολείου" αλλά και η παρουσία της "ελληνικής ταυτότητας" στα εν λόγω δεδομενα που παρουσιάζονται ακόμα και σε χρονο λιγότερο από ένα αιώνα μετά την άλωση, γεγονός που και ο ίδιος δε πολύ πίστευα ως θύμα και γω της πλύσης που μας καναν. Το "ελληνικό έθνος" δεν είναι προϊόν του 18ου και του 19ου αιώνα όπως συνεβει μαζικά με πολλά άλλα εθνη στην λοιπή Ευρώπη, ο Έλληνας ο Ρωμιός ήταν παρών σε όλη την διάρκεια της Τουρκοκρατίας ως πρόσωπο ξεχωριστό από τους λοιπούς χριστιανικούς λαούς της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
2022-02-08 22:28:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451"
Συμφωνώ με τους λοιπούς σχολιαστές, πολύ καλό βιβλίο. Σε όποιον αρέσουν τέτοια δυστοπικά μυθιστορήματα μπορεί να διαβάσει το 1984 (Big Brother) του Οργουελ και το Θαυμαστός καινούργιος κόσμος (Brave New World) του Χαξλει.
2022-02-01 20:16:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ"
Βασικό βιβλίο για να καταλάβει κάποιος την έννοια του Κομμουνισμού. Ολοι έχουν ακούσει αυτή την λέξη αλλα λίγοι ξέρουν πραγματικά την έννοια και τα αξιώματα αυτής της ιδεολογίας. Μπορεί να διαφωνώ με την ιδιεολογία αυτή καθ΄ αυτή, δε πιστεύω οτι φταίει η οικογένεια που διαιωνίζεται ο "κακός καπιταλισμός" ή ότι το κράτος πρέπει να μεγαλώνει τα παιδιά μας, και λοιπές υποθέσεις και θέσεις. Βαζω 4 αστέρια γιατί θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε μια έννοια που ακούγεται συνέχεια στον πολιτικό λόγο.
2022-02-01 20:11:25
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Δε χρειάζεται να κάνουμε συστάσεις για τον ιστορικό - συγγραφέα. Άφησε πίσω του ένα τελευταίο σύγγραμα(3ων Τόμων) που όσοι θέλουμε πραγματικά να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία μας πρέπει να το αποκτήσουμε. Η εισαγωγή του έιναι όλα τα λεφτά, καθότι κάνει μια τοποθέτηση σχετικά με την ιστοριογραφία, και κάνει μάθημα στους ιστορικούς για το πως θά πρεπε να γίνεται αυτή η δουλειά - δηλαδή αμερόληπτα - και όπως γράφει ο ίδιος χαρακτηριστικά : "η πολύ θεωρία αποϊστορικοποιεί την ιστορία" (κάπως έτσι). Πάλι καλά που επανακυκλοφόρησε, αυτά τα βιβλία δε πρέπει να σταματήσουν να εκδίδονται.
2022-01-13 15:12:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"
Πολύ καλό βιβλίο, που μας δείχνει πως όσο μια κοινωνία προσπαθεί να γίνει πιο Ουτοπική, να εξαλείψει το "κακο", να στοχεύει στην ευημέρια κια την ευμάρια, παρόλα αυτά στην πραγματικόητα τείνει να γίνει Δυστοπική. Ο Χαξλει αν δε κάνω λάθος υπέρξε και καθηγητής του Οργουελ. Προφανως ο Οργουελ άργησε καμιά 30 χρονια, αλλά σίγουρα τον ξεπέρασε με τον Μεγάλο Αδελφό.
2022-01-13 15:04:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"
Το νόημα της ζωής είναι αυτό που κράτησε τον συγγραφέα ζωντανό για να μας χαρίσει αυτο το αριστούργημα. Πραγματικά χαίρομαι που κυκλογορούν τέτοια βιβλία που μας κάνουν να ψάχνουμε για τον νόημα της ζωής, να βάζουμε στόχους, να εκτιμάμε αυτά που έχουμε και να προσπαθούμε να μένουμε ΖΩΝΤΑΝΟΙ σωματικά και πνευματικά.
2022-01-13 14:58:46
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΧΛΩΝ"
Αγοράστε το χωρίς δευτερη σκέψη. Θα αποκτήσετε μία εικόνα για τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ή μάλλον που "δεν σκεφτόμαστε" αλλα λειτουργούμε "οπαδικά". Ο συγγραφέας έχει γυρίσει όλον τον κόσμ,ο έχει δει επαναστάσεις, πραγματικά ξέρει από πρώτο χέρι πως λειτουργεί η μάζα. Ίσως να συμφωνείτε σε όλα, οπώς και εγώ μαλιστα. Για παράδειγμα λέει ότι από την πολύ αφοσίωση στην μάζα κάι τον στόχο κατεπέκταση, φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε ακρότητες ή να ανεχόμαστε ακρότητες πχ αναφέρει τις μαζικές διώξεις και βασανισμούς των Χριστιανών επι Διοκλιτιανού. Εκεί φτάνουμε σε άλλη κατάσταση (για μένα) που έχει να κάνει με την πίστη, που και αυτό το ζήτημα έιναι επίσης ψυχολογικό, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με την μάζα, σίγουρα όμως αλληλοϋποστηρίζονται.
2022-01-13 14:53:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ"
Πόλυ καλό βιβλίο, ευκολοδιάβαστο. Παίρνεις μια εικόνα για τον εμφύλιο στην Ισπανία και μάλιστα εκ των έσω. Πέρασε πολλύ δύσκολα ο συγγραφέας (και όχι μόνο λόγω του πολέμου), και προφανώς αυτή η εμπειρία του τον ώθησε να γράψει και την Φάρμα των Ζώων...
2022-01-13 14:43:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ: ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ "
Πολύ καλό βιβλίο για να ξεκινήσει καποιος μια σχέση με τους αρχαίους φιλοσόφους - και γενικά με την φιλοσοφία. Σίγουρα θα ξεκινήσω να αγοράζω περισσότερα βιβλία απο αυτήν την σειρά. Είναι μικρό βιβλίο, καθόλου κουραστικό, μαζί με την μετάφραση του προφανώς. Όλοι έχουμε ακούσει πάνω κάτω για την απολογία του Σωκράτη νομίζω αξίζει να μάθουμε περισσότερα, ευκαιρία λοιπόν...
2022-01-13 14:39:24
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Πολύ καλό βιβλίο, σε όποιον αρέσει η επιχειρηματολογία ή τα debates, είναι ότι πρέπει. Ευκολο και γρήγορο βιβλίο, είνια μικρό γιατί σε καθε σελίδα έχει κάποιο τέχνασμα που είναι από 1-2 παραγράφους ανάλυση. Δε μου κανε εντύπωση που στην αρχή του βιβλίου, στην εισαγωγή, κανει αναφορά μόνο σε αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους, απο τους οποίους προφανώς και εμπνεύστηκε.
2022-01-13 14:36:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ"
Το πρώτο βιβλίο που διάβασα του Ντοστογέφσκι. Απλά μοναδικο. Μου αρέσει οι πληθόρα χαρακτήρων (καποιοι ορθολογικοι άλλοι θεοσεβούμενοι κλπ) γιατί όταν συζητάνε βλέπεις τις προσεγγίσεις τους και σίγουρα κάπου είσαι και εσύ, που σύμφωνεις με τον έναν η με τον άλλον. Το βιβλίο στο σημείο με τον ιεροεξεταστή (που κυκλοφορεί και σαν βιλίο) είναι το αποκορύφωμα για μένα. Είναι ένα μεγάλο βιβλίο αλλά η πλοκή σε κρατάει σε αγωνία ώστε να το διαβάσεις μεχρι το τέλος.
2022-01-13 14:31:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ"
Όσο διαβάζεις Ντοστογέφσκι άλλο τόσο δε θές να σταματήσεις να αγοράζεις βιβλία του. Ο Συγγραφέας έχει αυτές τις απίστευτες συζητήσεις με τους μοναδικούς χαρακτήρες του, που αναλύουν βαθειά φιλοσοφικά αλλά και πολιτικά ζητήματα, δινοντάς σου όλες τις πλευρές, όλα τα φάσματα. Στο συγκεκριμένο βιβλίο (όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο) κάνει μια προσέγγιση στην έννοια του εγκλήματος προσπαθόντας να μας δώσει τις σκέψεις του δολοφόνου. Πότε και τί είναι έγκλημα??? Για παράδειγμα οι ήρωές μας, που μας χάρισαν την ελευθερία μας, δεν έπραξαν κάποιο έγκλημα στην πορεία προς το φώς....
2022-01-13 14:25:08
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ 1821 "
Ενας ιστορικός πρέπει να προστατεύει την ιστορία απο τις προσωπικές του πεποιθήσεις (πολιτικές, θρησκευτικές κλπ), όπως έιχε πει και ο αείμνηστος Καργακος : η πολύ θεωρία αποϊστορικοποιεί την ιστορία. Παρεπιμπτώντος αν θελετε να διαβασετε σχετικά με την επανάσταση του 21 διαβστε τους 3 τόμους του Καργάκου, απλά απίστευτοι.
Υ/Γ Ο κ. Καργάκος, σε ηλικία 16 περιπου, είχε κάνει μια εργασία αντίστοιχη περί του αφορισμού του Γρηρόριο Ε\' (τον έκραζε στεγνά, και την εκκλησία) και του κόστησε πολύ (εκείνες τις εποχές δε τολμούσες να πείς κάτι τέτοιο) το θέμα ήταν ότι όταν μεγάλωσε και μελετώντας χρόνια (ηταν η ζωή του η ιστορία) άλλαξε θέση, εμβάθυνε, μελέτησε και απόκτησε τελείως διαφορετική άποψη.
2022-01-09 20:43:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΕΨΗ, ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Απιστευτο βιβλιο. Αλλαζεις τελειως τον τροπο που αντιλαμβανεσαι τα παντα γυρω σου, ή τουλ ξερεις οτι πρεπει να τα φιλτραρεις καλυτερα. Καποια απο Οσα περιγραφει σιγουρα τα εχουμε σκεφτει λιγο ή πολυ, αλλα ο Kahneman τα μετφερει στο κοσμο των λεξεων περιτεχνα. Στο βιβλιο του εχει συμπυκνωσει τις γνωσεις του, τις ερευνες και μελετες δεκαετιων πραγα που δινει απολυτη αυθεντια στην ουσια του. Παρα τον ογκο του βιβλιου δε θες ποτε να τελειωσει, καθοτι πολλες φορες σε καλει ν συμμετεχεις με διαφορα αινιγματα και παιχνιδια αντιληψης.
2021-11-20 10:47:45

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS