Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: tlsurfer

Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΟΜΗΣ ΜΗΔΕΝ"
Είναι το 2ο βιβλίο της τριλογίας. Καταφέρνει να δώσει μοναδικά τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί όταν η πραγματικότητα συνδυάζεται και αλληλοεπιδρά με την εικονική πραγματικότητα του ψηφιακού κόσμου. Μια πραγματικότητα που επηρεάζει άμεσα τους ήρωες, σε ένα κόσμο όπου ο θάνατος και η ζωή εξαρτώνται από τις πράξεις και τις αποφάσεις ατόμων που ζουν μεν αλλά δεν είναι εν ζωή.
Αρνητικό: πάρα πολύ κακή μετάφραση. Τι να πει κανείς για την φράση «…γύρω από ένα μέρος που νοίκιαζε μαλακές πορνοταινίες». Το soft po
o tapes του πρωτοτύπου μεταφράστηκε έτσι. Μία από τις ηρωίδες του βιβλίου «… κρεμόταν από τη γραμμή» ή «…με το ένα χέρι κρατούσε τη γραμμή και με το άλλο την τσάντα της», όπου η λέξη line = σχοινί μεταφράστηκε ως «γραμμή» και προσπαθεις να καταλάβεις τι είναι αυτή η γραμμή.
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει το κείμενο, όσο και αν προσπαθούμε να το σκεφτούμε στα αγγλικά, μήπως βγάλουμε άκρη. Όπως:
«Ο παλιός δερμάτινος χαρτοφύλακας είχε αδειάσει το περιεχόμενό του στο μικρό τετράγωνο του γυαλισμένου γρανίτη».
«Μόλις ήρθε η νύχτα ο Τέρνερ ξαναβρήκε την ακμή. Φαινόταν να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βρέθηκε εκεί, αλλά όταν έφτανε, ήταν σαν να μην είχε φύγει ποτέ. Ήταν αυτή η υπεράνθρωπη συγχροκινητική ροή που τα διεγερτικά και μόνον εκείνα τη θύμιζαν. Μπορούσε να την έχει μόνο στην περιοχή της μεγάλης αποστασίας, οπού εκείνος διέταζε, και τότε μόνο στις τελευταίες ώρες πριν από την ουσιαστική κίνηση».
Κάπου αλλού λέει «το πουκάμισό του διασχιζόταν από ένα ζευγάρι μαρόν τιράντες»
Το «old lady» ήταν μεταφρασμένο «η παλιά κυρία»
Το βιβλίο που είναι γεμάτο με τέτοιες αυτολεξεί μεταφράσεις από το αγγλικό κείμενο, όπου το αποτέλεσμα απλά ή δεν είναι ελληνικά, ή δεν λέγονται αυτά έτσι στην ελληνική γλώσσα.
Ελπίζουμε σε μία επόμενη έκδοση να μεταφραστεί σωστά, διότι είναι ένα βιβλίο καταπληκτικής σύλληψης, αλλά καταστρέφεται από την λανθασμένη μετάφραση.
2021-03-11 00:34:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΟΥ "
Τα βιβλία είναι 5. Μέσα από τον αλμπίνο ήρωα - αντιήρωα και τις περιπέτειές του, βιώνουμε την αέναη μάχη του καλού με το κακό. Όχι κάπου αλλού, αλλά μέσα στον ίδιο τον ήρωα. Οι αντιφάσεις που περνάει η ζωή του είναι τεράστιες. Είναι μόνιμα σε μία διαμάχη με τον ίδιο του τον εαυτό. Δυνάμεις του κακού οπλίζουν το χέρι του για τελικά κάνει το καλό. Αντίθετα όταν προσπαθεί για το καλό καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι ένας τραγικός ήρωας καταραμένος να εξαρτάται η ζωή του από το Χάος. Καταδικασμένος να φτάσει μέχρι το τέλος σπρωγμένος από ένα πεπρωμένο που ξεδιπλώνεται μπροστά του μέσα από τις επιλογές που νομίζει ότι τις κάνει ο ίδιος ..... Και τα 5 βιβλία είναι εκπληκτικά και συντελούν στην ύφανση του μύθου του Έλρικ του Μελνιμπονέ.
2020-12-03 21:45:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)"
Επική φαντασία. Είναι τόσο καλογραμμένο και δίνει μεγάλη λεπτομέρεια στην περιγραφή των τεκτενομένων που πραγματικά νιώθεις ότι είσαι μέσα στην ιστορία. Σε τραβάει να το διαβάσεις με τη μία. Δεν αναλώνεται σε ονοματολογία και ανούσια θέματα, όπως άλλα βιβλία του είδους και για τον λόγο αυτό δεν σε κουράζει. Αναμένω τη συνέχεια, διότι ναι μεν έχει εξαγγελθεί ως τριλογία, αλλά ακόμα δεν έχουν βγει τα επόμενα. Και για τον λόγο αυτό το τέλος, απλά δεν είναι τέλος.....
2020-12-03 21:10:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ"
Καλό βιβλίο και σε κρατάει να το διαβάσεις μέχρι τέλος. Όμως αφήνει πολλά πραγματα ανεξήγητα, τα οποία θα περίμενες να εξηγηθούν κάποια στιγμή μέσα στην ιστορία. Τελικά δεν εξηγούνται και αφήνουν μία απογοήτευση στο τέλος στον αναγνώστη κατά την άποψη μου.
2020-12-03 21:05:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ"
Να εξηγήσουμε ότι αυτό δεν είναι ένα βιβλίο απλής επιστημονικής φαντασίας. Είναι ένα βιβλίο cyber punk φαντασίας. Το είδος αυτό έχει τους φανατικούς οπαδούς του και όλους τους άλλους αντίθετους. Είτε αρέσει είτε όχι. Η ιστορία εξελίσεται σε μία μετα-αποκαλυπτική γη, εν προκειμένω στην Ταϊλάνδη και μας δίνει τις παράλληλες ιστορίες των πρωταγωνιστών. Σίγουρα αφήνει πολλά πράγματα στη φαντασία του αναγνώστη και σίγουρα είναι χαοτικό. Χάος όμως επικρατεί έτσι και αλλιώς σε τέτοιες εποχές, οπού όλα έχουν καταστρφεί ή κινδυνεύουν να καταστρφούν ανά πάσα στιγμή από διάφορες αιτίες, όπως κλίμα, επιδημίες, πόλεμοι εξουσίας, μαφία κλπ. Όταν συνυπάρχουν άνθρωποι και μηχανές στον ίδιο χώρο, στην ίδια πολή ή ακόμα και στον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό δεν θα ήταν ένα χάος όλο αυτό; Το βιβλίο σε κρατάει σε εγρήγορση και σε τραβάει να το διαβάσεις μέχρι το τέλος. Αν είσαι fan του cyber punk....
2020-12-03 21:00:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΕΥΡΟΜΑΝΤΗΣ"
Ο συγγραφέας είναι ένας γνήσιος εκφραστής της cyberpunk φαντασίας. Το βιβλίο είναι πολύ καλό, εννοείται χαοτικό, όπως άλλωστε αρμόζει στη λογοτεχνία αυτού του είδους, αλλά δυστυχώς άλλης τεχνολογικής εποχής. Γράφτηκε τη 10ετία του \'80 όταν ακόμα ο κόσμος λειτουργούσε με κονσόλες τύπου atari, sinclair, amstrad κλπ. Μόλις βέβαια είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα pc και θα περίμενες από τον συγγραφέα να είναι πιο ευφάνταστος σε θέματα τεχνολογίας. Εξ\' ου και τα 4 αστέρια αντί για 5. Η προσπάθεια όμως που κάνει να απεικονίσει το μυαλό και τον κόσμο μία τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και το χαοτικό και πολυδιάστατο ψηφιακό σύμπαν εκείνη την εποχή με τις λίγες γνώσεις που υπήρχαν είναι πραγματικά αξιέπαινη.
2020-12-03 20:51:01

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS