Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: tlsurfer

Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ"
Απλά ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.... κολοσσιαίων διαστάσεων. Δεν έχει να κάνει μόνο με την απλοποίηση των ταξιδιών στο χρόνο και την κατανόηση των εννοιών και των κινδύνων που απορρέουν από αυτά. Έχει να κάνει με την πλοκή και με τις προεκτάσεις που κρύβονται από πίσω. Χιλιάδες φορές έχουμε πει "αν είχα κάνει το άλλο και όχι αυτό θα ήμουν καλύτερα τώρα"... Οι πολλές και διαφορετικές πραγματικότητες που θα δημιουργούνταν με τις διαφορετικές αποφάσεις μας πάντοτε μας έβαζαν σε σκέψεις... εκ των υστέρων. Όμως εν τέλει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος; Και είναι ηθικό να υπάρχει κάποιος που να αποφασίζει για αυτά, πάντα "για το καλό της ανθρωπότητας"; Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα λάθη, πόλεμοι και σφαγές έγιναν με το περιτύλιγμα του γενικότερου καλού. Δεν θα ήταν καλό να υπάρχει κάποιο σύστημα που να τα εξαλείφει όλα αυτά πιν γίνουν; Η μήπως όχι τελικά;
2022-09-05 11:22:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΙΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ"
Εκπληκτικό βιβλίο. Η συγγραφέας με έναν μοναδικό τρόπο περιπλέκει την πραγματικότητα με τη φαντασία, θίγοντας πάρα πολλά θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Θέματα σοβαρά, όπως η οικογένεια και η δομή της, η θρησκεία και οι επιβολές της στους ανθρώπους, η πάλη των φύλων, ο πόλεμος, τα πρέπει ενάντια στα θέλω και άλλα πολλά, αναλύονται σε ένα χωροχρονικό συνεχές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το μυστήριο υφαίνεται από την πρώτη σελίδα και ξεδιπλώνεται ως την τελευταία, κρατώντας τον αναγνώστη σε εγρήγορση, καθ\' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Και το σπουδαιότερο; Κυριαρχεί παντού το ελληνικό στοιχείο και αυτό όχι μόνο επειδή η συγγραφέας είναι Ελληνίδα, αλλά επειδή η πατρίδα μας έχει ιστορία και μυθολογία χιλιάδων ετών. Αυτά αποτελούν ανεξάντλητους πόρους για μία συγγραφέα με φαντασία, ευφυία και βάθος, όπως είναι η Πασχαλία Τραυλού. Πέραν όλων των άλλων το βιβλίο είναι μια εξύμνηση στην αγάπη, την ανιδιοτελή τη βαθιά την ειλικρινή. Και όπως είπε και ο Κόμης Δράκουλας όταν είδε την αγαπημένη του μετά από αιώνες: Διέσχισα ωκεανούς χρόνου για να σε ξαναβρώ.... Διαβάστε το... το συστήνω ανεπιφύλακτα.
2022-07-20 14:00:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΟΥΙΝΤΕΡ "
Το 4ο βιβλίο της 4λογίας της Σελήνης. Είναι και το πιο βαρύ... 1000+ σελίδες. Η συγγραφέας έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Έχει πάρει 4 παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και τα έχει μετατρέψει σε ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Το 1ο βιβλίο αναφέρεται στη Σιντερ ίσον cinderella ίσον Σταχτομπούτα. Το 2ο εμπλέκει τη Σκάρλετ, ίσον Κοκκινομάλλα ίσον Κοκκινοσκουφίτσα. Στο 3ο εμφανίζεται η Ραπουνζέλ (δεν έχω καταφέρει να συσχετίσω το Κρες) και στο τελευταίο έρχεται και η Γουίντερ ίσον Χιονάτη. Οι 4 αυτές ηρωίδες εμπλέκονται μεταξύ τους σε μία τεράστια περιπέτεια με στόχο την ανατροπή της τυρρανικής βασίλισσας της Σελήνης. Όλη η σειρά είναι εκπληκτική, φοβερή πλοκή, αγωνία, ανατροπές και όλα τα στοιχεία εκείνα που εξιτάρουν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας: cyborgs, ανδροειδή, mind control, υψηλή τεχνολογία, λυκάνθρωποι, μεταλλαγμένοι και..... πανδημία βεβαίως. Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια ευκαιρία να διαβάσει τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλιώς, για ενήλικες πια, αφού θίγονται έννοιες και θέματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως: τυραννικά καθεστώτα, χειρισμός των μαζών, δούλοι, υπηρέτες, ταξικές διαφορές, σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τάξεων, αγάπη, έρωτες και άλλα πολλά. Τα 4 βιβλία είναι: Σίντερ, Σκάρλετ, Κρες και Γουίντερ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-12-30 15:53:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΡΕΣ "
Το 3ο βιβλίο της 4λογίας της Σελήνης. Η συγγραφέας έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Έχει πάρει 4 παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και τα έχει μετατρέψει σε ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Το 1ο βιβλίο αναφέρεται στη Σιντερ ίσον cinderella ίσον Σταχτομπούτα. Το 2ο εμπλέκει τη Σκάρλετ, ίσον Κοκκινομάλλα ίσον Κοκκινοσκουφίτσα. Στο 3ο εμφανίζεται η Ραπουνζέλ (δεν έχω καταφέρει να συσχετίσω το Κρες) και στο τελευταίο έρχεται και η Γουίντερ ίσον Χιονάτη. Οι 4 αυτές ηρωίδες εμπλέκονται μεταξύ τους σε μία τεράστια περιπέτεια με στόχο την ανατροπή της τυρρανικής βασίλισσας της Σελήνης. Όλη η σειρά είναι εκπληκτική, φοβερή πλοκή, αγωνία, ανατροπές και όλα τα στοιχεία εκείνα που εξιτάρουν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας: cyborgs, ανδροειδή, mind control, υψηλή τεχνολογία, λυκάνθρωποι, μεταλλαγμένοι και..... πανδημία βεβαίως. Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια ευκαιρία να διαβάσει τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλιώς, για ενήλικες πια, αφού θίγονται έννοιες και θέματα που τσαλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως: τυραννικά καθεστώτα, χειρισμός των μαζών, δούλοι, υπηρέτες, ταξικές διαφορές, σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τάξεων, αγάπη, έρωτες και άλλα πολλά. Τα 4 βιβλία είναι: Σίντερ, Σκάρλετ, Κρες και Γουίντερ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-12-30 15:51:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΑΡΛΕΤ "
Το 2ο βιβλίο της 4λογίας της Σελήνης. Η συγγραφέας έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Έχει πάρει 4 παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και τα έχει μετατρέψει σε ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Το 1ο βιβλίο αναφέρεται στη Σιντερ ίσον cinderella ίσον Σταχτομπούτα. Το 2ο εμπλέκει τη Σκάρλετ, ίσον Κοκκινομάλλα ίσον Κοκκινοσκουφίτσα. Στο 3ο εμφανίζεται η Ραπουνζέλ (δεν έχω καταφέρει να συσχετίσω το Κρες) και στο τελευταίο έρχεται και η Γουίντερ ίσον Χιονάτη. Οι 4 αυτές ηρωίδες εμπλέκονται μεταξύ τους σε μία τεράστια περιπέτεια με στόχο την ανατροπή της τυρρανικής βασίλισσας της Σελήνης. Όλη η σειρά είναι εκπληκτική, φοβερή πλοκή, αγωνία, ανατροπές και όλα τα στοιχεία εκείνα που εξιτάρουν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας: cyborgs, ανδροειδή, mind control, υψηλή τεχνολογία, λυκάνθρωποι, μεταλλαγμένοι και..... πανδημία βεβαίως. Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια ευκαιρία να διαβάσει τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλιώς, για ενήλικες πια, αφού θίγονται έννοιες και θέματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως: τυραννικά καθεστώτα, χειρισμός των μαζών, δούλοι, υπηρέτες, ταξικές διαφορές, σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τάξεων, αγάπη, έρωτες και άλλα πολλά. Τα 4 βιβλία είναι: Σίντερ, Σκάρλετ, Κρες και Γουίντερ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-12-30 15:51:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΙΝΤΕΡ "
Το 1ο βιβλίο της 4λογίας της Σελήνης. Η συγγραφέας έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Έχει πάρει 4 παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και τα έχει μετατρέψει σε ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Το 1ο βιβλίο αναφέρεται στη Σιντερ ίσον cinderella ίσον Σταχτομπούτα. Το 2ο εμπλέκει τη Σκάρλετ, ίσον Κοκκινομάλλα ίσον Κοκκινοσκουφίτσα. Στο 3ο εμφανίζεται η Ραπουνζέλ (δεν έχω καταφέρει να συσχετίσω το Κρες) και στο τελευταίο έρχεται και η Γουίντερ ίσον Χιονάτη. Οι 4 αυτές ηρωίδες εμπλέκονται μεταξύ τους σε μία τεράστια περιπέτεια με στόχο την ανατροπή της τυρρανικής βασίλισσας της Σελήνης. Όλη η σειρά είναι εκπληκτική, φοβερή πλοκή, αγωνία, ανατροπές και όλα τα στοιχεία εκείνα που εξιτάρουν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας: cyborgs, ανδροειδή, mind control, υψηλή τεχνολογία, λυκάνθρωποι, μεταλλαγμένοι και..... πανδημία βεβαίως. Ο αναγνώστης έχει τη σπάνια ευκαιρία να διαβάσει τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, αλλιώς, για ενήλικες πια, αφού θίγονται έννοιες και θέματα που τσαλανίζουν την ανθρωπότητα για αιώνες, όπως: τυραννικά καθεστώτα, χειρισμός των μαζών, δούλοι, υπηρέτες, ταξικές διαφορές, σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τάξεων, αγάπη, έρωτες και άλλα πολλά. Τα 4 βιβλία είναι: Σίντερ, Σκάρλετ, Κρες και Γουίντερ. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-12-30 15:49:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΝΙΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ"
Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει ενα τρομερό ταλέντο να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη την μετα-αποκαλυπτική γη, σε κάθε της έκφανση. Είτε πλημμυρισμένη, είτε ξερή και άγονη, με ήρωες που τους κατατρέχει η μοίρα και που παλεύουν ενάντια σε όλους και σε όλα για να επιβιώσουν και να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους. Όσο αισιόδοξοι και να είμαστε, αυτά που περιγράφει στα βιβλία του ο Bacigalupi είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβούν. Γιατί; Γιατί ήδη συμβαίνουν σήμερα. Απλά στο μέλλον, όταν η κλιματική αλλαγή θα είναι απόλυτη και ανεξέλεγτη, τα συμβάντα θα είναι κατακλυσμικά. Και τότε όλα τα μειονεκτήματα και τα ελαττώματα της ανθρώπινης φυλής επικρατούν και εξαφανίζουν οτιδήποτε καλό έχει απομείνει με ένα και μόνο στόχο: την επιβίωση του δυνατοτέρου. Οι δυνατοί ανέκαθεν έτρωγαν τους αδυνάτους, αλλά παλιότερα υπήρχε και θέση για τους δεύτερους. Στις Πνιγμένες Πόλεις του μέλλοντος, οι αδύναμοι ήταν αποκλειστικά και μόνο αναλώσιμοι και τροφοδοτούσαν τα γρανάζια του πολέμου ακούσια ή εκούσια, μέχρι η χρησιμότητά τους να είναι θανατηφόρα γι\' αυτούς. Παρόλα αυτά η ευστροφία και η εξυπνάδα, παίζουν σημαντικό ρόλο. Διότι τα όπλα πάντα είναι υπολογίσιμα, η δύναμη του πλήθους σίγουρα αλλάζει τις ισσοροπίες και το χρήμα εννοείται ότι κερδίζει πολέμους. Αλλά όλα αυτά φαίνονται και τα βλέπει και μπορεί να τα υπολογίσει ο κάθε εχθρός. Η παραγματική όμως δύναμη είναι αυτή που δεν φαίνεται και είναι η δύναμη του πνεύματος. Αυτή που τελικά μπορεί να αλλάξει τους κανόνες και την έκβαση του παιχνιδιού, με μία απλή αλλά καλά σχεδιασμένη κίνηση.
2021-10-12 18:00:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΓΚΟΛΕΜ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΙ"
Στο συγκεκριμενο βιβλίο η συγγραφέας έχει προσπαθήσει να θίξει πάρα πολλά θέματα τα οποία ταλανίζουν την ανθρωπότητα διαχρονικά. Αν το έχει πετύχει, αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον αναγνώστη. Αν κάποιος το δει σαν απλό παραμύθι, θα έπρεπε να το είχε τελειώσει σε 20 σελίδες. Όμως δεν είναι αυτή η ουσία του βιβλίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το τζίνι έρχεται από τον αραβικό κόσμο και το γκόλεμ από τον εβραϊκό. Μπορεί στη Μ. Ανατολή να σφάζονται και να σκοτώνονται για αιώνες, αλλά οι μετανάστες από όπου και αν προέρχονται μοιράζονται τους ίδιους φόβους σε έναν νεό και ξένο κόσμο, όπου ούτε τη γλώσσα ξέρουν, ούτε και τις συνήθειες των ανθρώπων εκεί. Βλέπουμε λοιπόν τόσο τους άραβες όσο και τους εβραίους να συνυπάρχουν αρμονικά στη Ν. Υόρκη, με κοινό σκοπό την επιβίωση. Γιατί εκεί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και οι διαμάχες στη Μ. ανατολή είναι σχεδόν σε άλλο πλανήτη γι\' αυτόυς. Μέσα από τους 2 ήρωες και τους χαρακτήρες που τους περιβάλλουν, η συγγραφέας αναλύει τον αιώνιο φόβο του ανθρώπου για το θάνατο και την προσπάθειά του να τον αποφύγει, τη διαφορετικότητα και την έχθρα που νιώθει ο υπόλοιπος κόσμος για το διαφορετικό, τη θρησκεία και την κοινωνία, που μέσα από έναν πυκνό ιστό παραδόσεων επιβάλει διαχρονικά τα κλισέ της και πιέζει με τα πρέπει της. Οι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να υπακούσουν σε αυτά, οδηγούνται σε φαινομενικά σωστές επιλογές, οι οποίες όμως έχουν μοιραία κατάληξη, γιατί τελικά δεν είναι αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Τέλος, μέσα από τη διήγηση της ζωής του τζιν, αντιλαμβανόμαστε αυτό που έχουν πει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον". Ότι και να έκανε το τζινι, μετά από 1000 χρόνια πέφτει πάνω στη Νέμεσή του, χωρίς να μπορεί να το αποφύγει. Όπως και η ίδια αυτή Νέμεση δεν ήξερε ότι τελικά θα έπεφτε πάνω στο τζινι, όπως η πεταλούδα πάνω στη λάμπα. Το βιβλίο λοιπόν μέσα από αυτό το ζευγάρι του φανταστικού κόσμου ξεδιπλώνει μπροστά μας μια τεράστια αλληγορία. Και έτσι θα πρέπει να το δει ο αναγνώστης.
2021-09-29 21:08:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙ"
Εκπληκτικό βιβλίο. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει ένα τρομερό ταλεντο να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη τους δυστοπικούς κόσμους που αναλύει. Οι χαρακτήρες του είναι παρα πολύ δυνατοί και η πλοκή αυτό του βιβλίου δεν σε αφήνει να το αφήσεις. Περιγράφει μια Γη σε όχι και τόσο μακρυνό μέλλον, με όχι και τόσο ξένες καταστάσεις. Αυτό το βιβλίο είναι μια πραγματική φαντασία που μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα, με την πορεία που έχει πάρει το κλίμα και η ανθρωπότητα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
2021-06-28 15:29:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ"
Το βιβλίο είναι το 3ο της σειράς του Gibson που καταπιάνεται με το εικονικό κυβερνοσύμπαν. Η μετάφρασή του είναι άψογη και πραγματικά ξεδιπλώνονται ολές οι αρετες αυτού του συγγραφέα. Το έχω τελειώσει εδώ και καιρό και δεν ήθελα να γράψω κριτική αμέσως, διότι ήθελα να κατασταλάξουν μέσα μου οι εντυπώσεις και να ξεκαθαρίσω τι θα έπρεπε να πω. Κατα την προσωπική μου άποψη λοιπόν, αυτό το βιβλίο δεν χρειαζόταν να βγει. Εμφανίζονται όλοι οι χαρακτήρες των 2 προηγούμενων βιβλίων και μερικοί νέοι σε διαφορετικς πλέον φάσεις της ζωής τους, είτε πραγματικής, είτε εικονικής, αλλά θεωρώ ότι η υπόθεση έχει πλέον εξαντληθεί στα 2 προηγούμενα και απλά είναι λίγο τραβηγμένη σε αυτό. Δεν φαίνεται ότι έχει κάτι περισσότερο να πει και η τελική αίσθηση που μου έμεινε ήταν "μία από τα ίδια"....
2021-06-28 15:11:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΟΜΗΣ ΜΗΔΕΝ"
Είναι το 2ο βιβλίο της τριλογίας. Καταφέρνει να δώσει μοναδικά τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί όταν η πραγματικότητα συνδυάζεται και αλληλοεπιδρά με την εικονική πραγματικότητα του ψηφιακού κόσμου. Μια πραγματικότητα που επηρεάζει άμεσα τους ήρωες, σε ένα κόσμο όπου ο θάνατος και η ζωή εξαρτώνται από τις πράξεις και τις αποφάσεις ατόμων που ζουν μεν αλλά δεν είναι εν ζωή.
Αρνητικό: πάρα πολύ κακή μετάφραση. Τι να πει κανείς για την φράση «…γύρω από ένα μέρος που νοίκιαζε μαλακές πορνοταινίες». Το soft po
o tapes του πρωτοτύπου μεταφράστηκε έτσι. Μία από τις ηρωίδες του βιβλίου «… κρεμόταν από τη γραμμή» ή «…με το ένα χέρι κρατούσε τη γραμμή και με το άλλο την τσάντα της», όπου η λέξη line = σχοινί μεταφράστηκε ως «γραμμή» και προσπαθεις να καταλάβεις τι είναι αυτή η γραμμή.
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει το κείμενο, όσο και αν προσπαθούμε να το σκεφτούμε στα αγγλικά, μήπως βγάλουμε άκρη. Όπως:
«Ο παλιός δερμάτινος χαρτοφύλακας είχε αδειάσει το περιεχόμενό του στο μικρό τετράγωνο του γυαλισμένου γρανίτη».
«Μόλις ήρθε η νύχτα ο Τέρνερ ξαναβρήκε την ακμή. Φαινόταν να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βρέθηκε εκεί, αλλά όταν έφτανε, ήταν σαν να μην είχε φύγει ποτέ. Ήταν αυτή η υπεράνθρωπη συγχροκινητική ροή που τα διεγερτικά και μόνον εκείνα τη θύμιζαν. Μπορούσε να την έχει μόνο στην περιοχή της μεγάλης αποστασίας, οπού εκείνος διέταζε, και τότε μόνο στις τελευταίες ώρες πριν από την ουσιαστική κίνηση».
Κάπου αλλού λέει «το πουκάμισό του διασχιζόταν από ένα ζευγάρι μαρόν τιράντες»
Το «old lady» ήταν μεταφρασμένο «η παλιά κυρία»
Το βιβλίο που είναι γεμάτο με τέτοιες αυτολεξεί μεταφράσεις από το αγγλικό κείμενο, όπου το αποτέλεσμα απλά ή δεν είναι ελληνικά, ή δεν λέγονται αυτά έτσι στην ελληνική γλώσσα.
Ελπίζουμε σε μία επόμενη έκδοση να μεταφραστεί σωστά, διότι είναι ένα βιβλίο καταπληκτικής σύλληψης, αλλά καταστρέφεται από την λανθασμένη μετάφραση.
2021-03-11 00:34:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΟΥ "
Τα βιβλία είναι 5. Μέσα από τον αλμπίνο ήρωα - αντιήρωα και τις περιπέτειές του, βιώνουμε την αέναη μάχη του καλού με το κακό. Όχι κάπου αλλού, αλλά μέσα στον ίδιο τον ήρωα. Οι αντιφάσεις που περνάει η ζωή του είναι τεράστιες. Είναι μόνιμα σε μία διαμάχη με τον ίδιο του τον εαυτό. Δυνάμεις του κακού οπλίζουν το χέρι του για τελικά κάνει το καλό. Αντίθετα όταν προσπαθεί για το καλό καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι ένας τραγικός ήρωας καταραμένος να εξαρτάται η ζωή του από το Χάος. Καταδικασμένος να φτάσει μέχρι το τέλος σπρωγμένος από ένα πεπρωμένο που ξεδιπλώνεται μπροστά του μέσα από τις επιλογές που νομίζει ότι τις κάνει ο ίδιος ..... Και τα 5 βιβλία είναι εκπληκτικά και συντελούν στην ύφανση του μύθου του Έλρικ του Μελνιμπονέ.
2020-12-03 21:45:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)"
Επική φαντασία. Είναι τόσο καλογραμμένο και δίνει μεγάλη λεπτομέρεια στην περιγραφή των τεκτενομένων που πραγματικά νιώθεις ότι είσαι μέσα στην ιστορία. Σε τραβάει να το διαβάσεις με τη μία. Δεν αναλώνεται σε ονοματολογία και ανούσια θέματα, όπως άλλα βιβλία του είδους και για τον λόγο αυτό δεν σε κουράζει. Αναμένω τη συνέχεια, διότι ναι μεν έχει εξαγγελθεί ως τριλογία, αλλά ακόμα δεν έχουν βγει τα επόμενα. Και για τον λόγο αυτό το τέλος, απλά δεν είναι τέλος.....
2020-12-03 21:10:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ"
Καλό βιβλίο και σε κρατάει να το διαβάσεις μέχρι τέλος. Όμως αφήνει πολλά πραγματα ανεξήγητα, τα οποία θα περίμενες να εξηγηθούν κάποια στιγμή μέσα στην ιστορία. Τελικά δεν εξηγούνται και αφήνουν μία απογοήτευση στο τέλος στον αναγνώστη κατά την άποψη μου.
2020-12-03 21:05:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ"
Να εξηγήσουμε ότι αυτό δεν είναι ένα βιβλίο απλής επιστημονικής φαντασίας. Είναι ένα βιβλίο cyber punk φαντασίας. Το είδος αυτό έχει τους φανατικούς οπαδούς του και όλους τους άλλους αντίθετους. Είτε αρέσει είτε όχι. Η ιστορία εξελίσεται σε μία μετα-αποκαλυπτική γη, εν προκειμένω στην Ταϊλάνδη και μας δίνει τις παράλληλες ιστορίες των πρωταγωνιστών. Σίγουρα αφήνει πολλά πράγματα στη φαντασία του αναγνώστη και σίγουρα είναι χαοτικό. Χάος όμως επικρατεί έτσι και αλλιώς σε τέτοιες εποχές, οπού όλα έχουν καταστρφεί ή κινδυνεύουν να καταστρφούν ανά πάσα στιγμή από διάφορες αιτίες, όπως κλίμα, επιδημίες, πόλεμοι εξουσίας, μαφία κλπ. Όταν συνυπάρχουν άνθρωποι και μηχανές στον ίδιο χώρο, στην ίδια πολή ή ακόμα και στον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό δεν θα ήταν ένα χάος όλο αυτό; Το βιβλίο σε κρατάει σε εγρήγορση και σε τραβάει να το διαβάσεις μέχρι το τέλος. Αν είσαι fan του cyber punk....
2020-12-03 21:00:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΕΥΡΟΜΑΝΤΗΣ"
Ο συγγραφέας είναι ένας γνήσιος εκφραστής της cyberpunk φαντασίας. Το βιβλίο είναι πολύ καλό, εννοείται χαοτικό, όπως άλλωστε αρμόζει στη λογοτεχνία αυτού του είδους, αλλά δυστυχώς άλλης τεχνολογικής εποχής. Γράφτηκε τη 10ετία του \'80 όταν ακόμα ο κόσμος λειτουργούσε με κονσόλες τύπου atari, sinclair, amstrad κλπ. Μόλις βέβαια είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα pc και θα περίμενες από τον συγγραφέα να είναι πιο ευφάνταστος σε θέματα τεχνολογίας. Εξ\' ου και τα 4 αστέρια αντί για 5. Η προσπάθεια όμως που κάνει να απεικονίσει το μυαλό και τον κόσμο μία τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και το χαοτικό και πολυδιάστατο ψηφιακό σύμπαν εκείνη την εποχή με τις λίγες γνώσεις που υπήρχαν είναι πραγματικά αξιέπαινη.
2020-12-03 20:51:01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS