Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: neutrinoinspace

Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Εξαντλημένο , αλλά όσοι δεν το έχετε ψάξτε να το βρείτε , έστω και μεταχειρισμένο.
Δεν νοείται σοβαρός μελετητής του Εμφυλίου στην Ελλάδα , χωρίς το βιβλίο αυτό στην κατοχή του.
Εξαίσιο βιβλίο σταθμός μετά την πτώση του παραπετάσματος που έδωσε το έναυσμα για μια πιο αντικειμενική και ολιστική εξέταση της μαύρης αυτής περιόδου ...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ .
2024-02-08 22:19:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 1770-2013 (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Περιεκτικός , διδακτικός , αντικειμενικός και προπαντός μετριοπαθής . Ο Clogg δεν είναι ρυχαίος ιστορικός .
Είναι φιλέλληνας , αλλά αυτό δεν τον αποτρέπει από το να βλέπει όσο γίνεται αντικειμενικά την ιστορία της χώρας που αγαπά .
Αρκετοί φίλοι φιλόλογοι χρησιμοποίησαν το βιβλίο (σε παλιότερη λίγο έκδοση) για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2009. Αυτοί μου το σύστησαν ανεπιφύλακτα όταν ήθελα να έρθω σε επαφή για πρώτη φορά με τη νεώτερη ελληνική ιστορία , χωρίς να είμαι ειδικός.
Δε μετανιώνω που τους άκουσα . Ο R.Clogg είναι τρομερός και μου άνοιξε τους δρόμους για να ασχοληθώ βαθύτερα με την ιστορία ΓΕΝΙΚΑ...
2022-11-11 19:57:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1821-1940 "
Μακράν η πιο πλήρης και πολύτιμη μελέτη στο συγκεκριμένο ζήτημα . Η δουλειά του κ.Ανδριώτη είναι πολύτιμη , απίστευτη και προπάντων κατατοπιστική. Ειδικά στις σελίδες 313 έως και 316 θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα για τις σχέσεις προσφύγων-γηγενών...
Θέλει υπομονή και μελέτη η εργασία αυτή , στο τέλος όμως σίγουρα κερδίζει ο μη ειδικός με το θέμα πολλές πολλές γνώσεις.
Στα θετικά της εργασίας οι αναφορές και σε άλλες περιόδους εκτός του κλασικού "μετά το \'22 " (που αποτελεί βέβαια το μεγαλύτερο μέρος της)
Συγχαρητήρια στο δημιουργό του τόμου.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα !
2022-11-02 18:51:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..."
Καταρχάς να πω ότι είμαι σχετικά φρέσκος στη μελέτη του εμφυλίου πολέμου αφού ασχολούμαι μόλις μια πενταετία εντατικά . Η αγωνία μου να προσπαθήσω να καταλάβω τα λόγια του πατέρα μου και του παππού μου , αλλά και η επαναφορά στο προσκήνιο του θέματος την τελευταία 15ετία περίπου για την πολιτική του καθαρά εκμετάλλευση , με ώθησαν στη μελέτη ανθρώπων που έφαγαν χρόνο για να προσεγγίσουν όσο γίνεται την αλήθεια. Απόλυτη ιστορική αλήθεια δεν είμαι σίγουρος ότι ανακαλύπτω . Σίγουρα όμως έχω κάνει κάποια βήματα . Βιβλία όπως των Ελεφάντη , Βόγλη , Μαργαρίτη , Γρηγοριάδη , Μαραντζίδη , Κλόουζ (Close ) , Mazower , Woodhouse , Χαραλαμπίδη , Φαράκου , Ηλιού κ,ά , με βοήθησαν αρκετά να σχηματίσω κάποιες απόψεις , όχι όμως απόλυτες και τελικές . Όσο μελετάς , ανοίγει η όρεξη και μαθαίνεις συνεχώς ...
Το βιβλίο του Τάκη Λαζαρίδη είναι γραμμένο σε απλή , καθημερινή (όχι όμως λαϊκίστικη νομίζω ) γλώσσα και προσπαθεί να εκθέσει γεγονότα πάντα αναφερόμενο σε πηγές (μέσα στο κείμενο βέβαια , αφού δεν είναι επαγγελματίας ιστορικός και δεν έχει επίσημη βιβλιογραφία στο τέλος ) . Μην ξεχνάμε ότι είναι γραμμένο σε μια εποχή (τέλη 10ετίας ογδόντα ...) στην οποία αρκετή έξαρση υπάρχει στη λεγόμενη "Αριστερή" ιστοριογραφία . Θα μπορούσε να αποτύχει παταγωδώς , έχει όμως κάνει 8 ήδη εκδόσεις...Δε νομίζω ότι είναι τυχαίο . Ο Λαζαρίδης δεν έγινε ξαφνικά δεξιός , ούτε το παιξε έκτός γραμμής όπως τον Άρη...Αναφέρει προσωπικά βιώματα και λόγια ανθρώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα της περιόδου που εξετάζουμε και μάλιστα με μία δόση πικρίας προς το κόμμα που λάτρεψε και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του .
Είναι ένα μικρό βιβλίο , που το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να έχουν ένα ακόμα κομματάκι του παζλ ...Μην ξεχνάτε όμως ....κομματάκι του παζλ...
2022-04-05 15:09:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ "
Έχοντας ασχοληθεί με το αντικείμενο 3 μόνο χρόνια και έχοντας διαβάσει βιβλία των Nτριώ, Ενεπεκίδη, Δαφνή, Μαυρογορδάτου, Κακούρη, Μεταξά, Λεονταρίτη, Τζανακάρη, Βασιλικού, Βενιζέλου, Αγτζίδη κ.ά, θεώρησα αδιανόητο να μην πάρω ένα βιβλίο από δύο επιστήμονες σύγχρονους, δασκάλους της νεολαίας των πανεπιστημίων μας.
Παρ\'όλα αυτά περιμένω κριτικές από ανθρώπους που παρατηρώντας τα σχόλιά τους βλέπω ότι έχουν διαβάσει πέντε βιβλιοθήκες ιστορικά βιβλία!
Εκλιπαρώ για μία τους άποψη...
Εγώ απλά θα σημειώσω ότι το βιβλίο απευθύνεται στον αμύητο με το θέμα αναγνώστη, διαβάζεται σχετικά εύκολα και βέβαια προσπαθεί να είναι όσο πιο αντικειμενικό γίνεται..
2022-03-15 18:56:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ"
Πόσο χαρισματικός συγγραφέας....Πώς σκαρφίστηκε όλες αυτές τις ιστορίες ....Είναι απίστευτη η διαχρονικότητά τους και συνάμα έχουν πολλές δόσεις ευχάριστου τσιφορικού χιούμορ....ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ απλά....
2021-08-21 11:54:29

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS