Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Chaosman

Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ"
Ανούσιο, άνευρο, χωρίς λόγο ύπαρξης το μυθιστόρημα αυτό. Το τελείωσα μόνο και μόνο για να έχω άποψη, αν και από τη μέση κιόλας, ίσως και πιο πριν, με "έχασε". Έχοντας διαβάσει και άλλα βιβλία του Manfredi, συγκριτικά θα πώ ειναι μακράν το χειρότερο του.
Παρακολούθηση μίας "B\' Movie" ταινίας μέσα από τις σελίδες του με πρωταγωνιστές άχρωμους και άοσμους που δεν δένεσαι επουδενί μαζί τους.

Τίποτα άλλο παρά χάσιμο χρόνου...
2021-07-29 23:07:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Γκιακ"
Γλώσσα μεστή, ζωηρή και ρέουσα. Από την πρώτη σελίδα του βιβλίου μέχρι την τελευταία κατακλύζεσαι με εικόνες. Ανασταίνεται η ντοπιολαλιά και παίρνει ξανά ζωή στα διηγήματα του κύριου Παπαμάρκου. Πολλές φορές διαβάζοντας το βιβλίο έφερα στο μυαλό μου τη γιαγιά μου και τον τρόπο που μιλούσε. Ευκολοδιάβαστα μα με βαθιά νοήματα, τα διηγήματα αυτά αξίζουν να διαβαστούν ξανά και ξανά.
2021-07-23 12:22:04
Σχόλιο για το βιβλίο "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο"
Υπέροχο βιβλίο. Έχει φυσικά πλούσια γλώσσα, μια ιστορία που ρέει ασταμάτητα. Δε μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου, παρά μόνον όταν κλείνουν τα μάτια σου από τη νύστα. Καταπληκτικός ο Ζουργός!
2021-04-03 21:59:57
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΩΝΑΣ"
Πολύ καλό βιβλίο με σφιχτοδεμένη και καλοδουλεμένη πλοκή που βαδίζει στα χνάρια των Πεφωτισμένων του Νταν Μπράουν. Σε κερδίζει από την αρχή και ακολουθείς τις περιπέτειες της εμπλεκόμενης τριάδας στην προσπάθειά τους να λύσουν το μυστήριο των σταυροφυλάκων με οδηγό την Θεία Κωμωδία του Δάντη Αλιγκέρι. Δυνατές περιγραφές, ιστορικές αναφορές και ασταμάτητη ροή χαρακτηρίζουν το βιβλίο αυτό.
2015-10-22 20:06:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
Πάρα πολύ καλό και επεξηγηματικό το βιβλίο αυτό το οποίο εξέδωσε ο γιος του Τόλκιν (Κρίστοφερ) ο οποίος συνέλεξε ανέκδοτο υλικό από το τεράστιο έργο του πατέρα του για να φωτίσει αθέατες πτυχές από πρόσωπα και καταστάσεις που πρωταγωνιστούν στα υπόλοιπα βιβλία του (Βλ. Σιλμαρίλλιον, χόμπιτ, άρχοντας). Πλούσιος κατάλογος ονομάτων με επεξηγήσεις στο τέλος του βιβλίου που καλύπτει τουλάχιστον 70 σελίδες και χάρτες της μέσης γης.
2015-10-22 19:55:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΣΙΛΜΑΡΙΛΛΙΟΝ"
Τέλειο. Το μεγαλύτερο έργο του Tolkien συγκρινόμενο ακόμη και με τον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Είναι το έπος στο οποίο γύρναγε και το δούλευε ξανά και ξανά μέχρι να κλείσει για πάντα τα μάτια του. Η δημιουργία του κόσμου της μέσης γης και η προϊστορία της! Απαραίτητο για όποιον θέλει να γνωρίζει το προηγήθηκε του άρχοντα των δαχτυλιδιών και για απόκτηση σφαιρικότερης γνώσης πάνω στον κόσμο αυτού του τεράστιου συγγραφέα.
2015-10-22 19:45:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΡΩΜΗ - ΜΑΡΚΙΟΣ"
Πάρα πολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα από τον κύριο Μπατσιούλα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα καταξιωμένους στο χώρο ξένους αντίστοιχους συγγραφείς.Τοποθετημένο χρονικά στην εποχή της ακμής της αρχαίας Ρώμης, στους Καρχηδονιακούς πολέμους, η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια του Μάρκιου, σκλάβου αρχικά και Ρωμαίου διακεκριμένου στρατιώτη αργότερα, σε μια ζωή γεμάτη ανατροπές και απροσδόκητα περιστατικά που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Τέσσερα αστεράκια.
2015-06-25 20:42:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Τελευταίο βιβλίο της συγκλονιστικής τριλογίας για τον Μέγα Αλέξανδρο με το κλείσιμο που του πρέπει. Καλοδουλεμένο, σφιχτοδεμένο, με πληθώρα πληροφοριών για τον τελικό προορισμό του Αλέξανδρου στις εσχατιές της Ινδίας και τον απρόσμενο θάνατό του! Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον κύριο Manfredi.Πέντε στα πέντε άνετα!!!
2015-06-25 20:30:20
Σχόλιο για το βιβλίο "DUNE (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ) "
Τρίτο βιβλίο της σειράς επιστημονικής φαντασίας Dune και η ιστορία συνεχίζεται σε έναν Αρράκις που μεταμορφώνεται οικολογικά από έρημο σε πλανήτη με βλάστηση. Ο Πωλ Ατρείδης έχει εξαφανισθεί στην έρημο και όλοι τον θεωρούν νεκρό εκτός από το γιο του Λίτο που πιστεύει ότι ζει τη μοναχική ζωή ενός μυστηριώδους προφήτη. Ο Λίτο ανακαλύπτει όλο και περισσότερο τις δυνάμεις του και θα τολμήσει να κάνει το βήμα που ο πατέρας του Πωλ Μουαντ Ντιμπ Ατρείδης φοβήθηκε να ολοκληρώσει. Ένα επίπεδο πιο πάνω σε σχέση με το προηγούμενο βιβλίο της σειράς αλλά θα παραμείνω στα 3 αστεράκια ως βαθμολογία.
2015-05-01 17:53:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Δεύτερος τόμος της τριλογίας και η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνεχίζεται με καταιγιστικό ρυθμό. Η εκστρατεία στην Ασία έχει ξεκινήσει, το όνειρο του πατέρα του Φιλίππου παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά και ο θρύλος γύρω από το όνομα του νεαρού βασιλιά-στρατηλάτη ξεκινά να χτίζεται. Μοναδική γραφή.
2015-04-30 06:25:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Πρώτος τόμος της επικής τριλογίας του Valerio Manfredi για τον ανυπέρβλητο Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρο Γ επονομαζόμενο Μέγα! Ιστορικό μυθιστόρημα από τα καλύτερα του είδους. Πρέπει να διαβαστεί από τους λάτρεις του είδους.
2015-04-30 06:17:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Έγκλημα και τιμωρία (επίτομο-χαρτόδετη έκδοση)"
Κλασικό, ιδιαίτερο, βαθειά ανθρώπινο αστυνομικό μυθιστόρημα εποχής. Δίνεται από το συγγραφέα μεγάλη βαρύτητα στην ανθρώπινη ψυχή και σκέψη στην ανθρώπινη υπόσταση γενικότερα. Αντανάκλαση μιας ολόκληρης εποχής της μεγάλης Ρωσίας με πλήθος πρωταγωνιστών έντονα σκιαγραφημένων. Προτείνεται ασυζητητι!
2015-04-29 22:40:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΡΥΦΟΣ ΚΗΠΟΣ"
Ενδιαφέρουσα ιστορία με πρωταγωνιστή τον ¨ιδιαίτερο¨επιθεωρητή Λάπσλι λόγω της σπάνιας νευρολογικής παθήσεως του της συναισθησίας. Ομολογουμένως, πριν διαβάσω το βιβλίο δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτής της πάθησης η οποία όντως παρουσιάζεται σε σπάνιες περιπτώσεις και δημιουργεί τεράστια προβλήματα λόγω της σύγχησης των αισθήσεων στους πάσχοντες. Παρ' όλα αυτά η συναισησία δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στον ξεχωριστό επιθεωρητή Λάπσλι ο οποίος θα εξιχνιάσει την υπόθεση. Ευκολοδιάβαστο αστυνομικό μυθιστόρημα με ρέουσα αφήγηση.
2015-04-29 22:31:05
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ"
Γρήγορη πλοκή, ιστορικά στοιχεία για την αρχαία Ελλάδα που σε κάνουν κάποιες φορές να αναρωτιέσαι τελικά γιατί οι ξένοι συγγραφείς καταπιάνονται τόσο πολύ με την αρχαία Ελλάδα και όχι οι δικοί μας. Η ιστορία μας, ειδικά η αρχαία Ελληνική ιστορία, αν μη τι άλλο πρόκειται για μία ανεξάντλητη πηγή θεμάτων άξιων αναφοράς και περεταίρω αναλύσεως. Συγχαρητήρια λοιπόν στον κύριο Manfredi ο οποίος μας τιμά και μας εξυψώνει στα βιβλία του πολλές φορές με τα υπέροχα ιστορικά του μυθιστορήματα.
2014-10-24 14:56:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΗΜΙΟΣ"
Πάρα πολύ καλό βιβλίο. Ο κ. Φαρούπος είναι χειμαρρώδης και η γραφή του καταπληκτική. Πολύ δυνατή πένα για τα ελληνικά δρώμενα. Δεν έχω διαβάσει κάποιο άλλο έργο του αλλά για το συγκεκριμένο είχα ακούσει καλές κριτικές και διαβάζοντάς το απλώς επαληθεύτηκαν.Η εξέλιξη της ιστορίας σε κρατά σε αγωνία και διαβάζεται πολύ άνετα.
2014-10-17 02:29:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΡΑΤ"
Δυνατό, ουσιαστικό, συγκινητικό βαθιά ανθρώπινο. Γοητευτική γραφή και ιστορικές αλήθειες. Ένα καλό ανάγνωσμα.
2014-10-13 21:41:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΑΛΙΝ "
Η απόλυτη βιογραφία της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. Απίστευτος όγκος πληροφοριών παρατίθεται με τόση ευγλωττία και ζωντάνια που σου είναι πολύ εύκολο να το διαβάσεις παρά τις 800 σελίδες του. Οι λεπτομέρειες που δίδονται σε πολλά γεγονότα λόγω της πρόσβασης του Ρατζίνσκι στα γνωστά και άγνωστα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ) καθιστά την ανάγνωση του βιβλίου καθηλωτική. Σελίδες γεμάτες συνωμοσίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, διπλές παγίδες, ψεύτικες αλλά καλοσχεδιασμένες κατηγορίες και όλα αυτά ενορχηστρωμμένα από τον master του είδους, τον σκακιστή που βλέπει πολλές κινήσεις μπροστά, τον απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Ι. Στάλιν. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, τα ντοκουμέντα και οι καταθέσεις των λίγων ανθρώπων οι οποίοι κατάφεραν και επέζησαν την εποχή των μεγάλων εκκαθαρίσεων 1936-1938, καταλαβαίνει κάποιος τι ακριβώς ήταν, επιζητούσε και πρέσβευε ο άνθρωπος αυτός την εποχή εκείνη στην τεράστια Σοβιετική Ένωση. Ήταν με λίγα λόγια κατά την προσωπική μου άποψη το αντίστοιχο του Χίτλερ στην Ανατολή. Προσωπικότητα που λατρεύτηκε και δοξάστηκε από τα χείλι εκατομμυρίων ανθρώπων και όμως υπεύθυνος και κατακριτέος για την εξόντωση και τον αφανισμό άλλων τόσων. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ ο Χίτλερ το έπραξε απροκάλυπτα από την πρώτη στιγμή ο Στάλιν το πέτυχε με άκρα μυστικότητα και κάτω από το πέπλο της τρομοκρατίας που του χάρισε απλόχερα το κόμμα και η πίστη του Ρωσικού λαού στο κομμουνιστικό καθεστώς. Το βιβλίο είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει στο είδος των ιστορικών βιογραφιών. Έξοχο.
2014-10-13 21:37:58
Σχόλιο για το βιβλίο "Μόμπι Ντικ "
Καταπληκτικό βιβλίο αριστοτεχνικά γραμμένο. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα της Αμερικανικής λογοτεχνίας. Εκτός από την ιστορία που ξετυλίγεται στις σελίδες του λειτουργεί παράλληλα και ως εγκυκλοπαίδεια του βυθού, δίνοντας ένα πλήθος πληροφοριών για τα τεράστια αυτά θηλαστικά, τις φάλαινες, και όχι μόνο.
2014-10-13 21:01:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΑΜΕΡΣΤΑΙΝ ΄Η ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΙΑΣ "
Μέτριο βιβλίο το οποίο διαπραγματεύεται τη ζωή και την εναντίωση του Κουρτ φον Χάμερσταϊν κατά την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Χωρίς να είναι κάτι το ξεχωριστό, παραθέτει αρκετά ιστορικά στοιχεία και λεπτομέρειες για την οικογένεια του στρατάρχη Χαμερστάιν. Ευκολοδιάβαστο για τους λάτρεις τής ιστορίας.
2014-10-03 21:04:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΑΝΙΜΠΑΛ"
Μία δυνατή συνέχεια της σιωπής των αμνών χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει σε μεγάλα επίπεδα. Το καλό είναι ότι πρόκειται για ιστορία αφιερωμένη αποκλειστικά στον ιδιοφυή δόκτορα Χάνιμπαλ Λέκτερ.
2014-10-03 20:56:41
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ"
Από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ που έχω διαβάσει. Οι περιγραφές ολοζώντανες, η πλοκή ρέει και όλα υποσκιάζονται από την ασύλληπτη προσωπικότητα του ιδιοφυούς ψυχιάτρου δόκτορα Χάνιμπαλ Λέκτερ που καθοδηγεί-παίζει με την νεαρή μαθητευόμενη πράκτορα του FBI Κλαρίς Στάρλινγκ. Η Κλαρίς έχει την απόλυτη ανάγκη από τη βοήθειά του δόκτορα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει το προφίλ ενός άλλου serial killer που θα την οδηγήσει στη σύληψή του, ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη μιας γερουσιαστού. Πάρα πολύ καλό βιβλίο με επίσης πολύ καλή μεταφορά στην τηλεόραση. Δυστυχώς το διάβασα προ δεκαετίας δανεικό και τώρα έχει εξαντληθεί.
2014-10-02 16:26:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΡΟΜΕΛ"
Ο S. Pressfield σε αυτό το βιβλίο του λοξοδρομεί από την πεπατημένη και επιχειρεί μία βουτιά στα άδυτα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Θαρραλέο εγχείρημα εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα έργα που τον έκαναν ιδιαιτέρως γνωστό και αγαπητό στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό είναι αυτά που σχετίζονται με την αρχαία Ελλάδα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια για τον συγγραφέα ότι πρέπει να περιορίζει τις θεματικές του επιλογές στρεφόμενος πάντοτε γύρω από τον ίδιο άξονα. Καλή προσπάθεια, έχει στρωτή ροή και αρκετά συγκινητικό τέλος. Οι τελευταίες τριάντα σελίδες περίπου είναι συναισθηματικά φορτισμένες. Παρ'όλα αυτά, τον προτιμώ στις πύλες της φωτιάς ή στις τελευταίες αμαζόνες.
2014-10-02 16:26:22
Σχόλιο για το βιβλίο "BRAVO TWO ZERO "
Συγκλονιστικό βιβλίο με συνεχή δράση και δυνατές περιγραφές. Ο ρυθμός του είναι καταιγιστικός. Νιώθεις να γίνεσαι μέλος της ομάδας της SAS διότι καταφέρνει να σου βγάλει συναισθήματα από νωρίς καθώς ακολουθείς την περιπέτεια της περιπόλου και των αντρών της. Πραγματικά συνταρακτική περιγραφή.
2014-09-30 20:49:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ"
Τελευταίο μέρος της τετραλογίας αυτής που εξιστορεί τις τραγικές ζωές Ελλήνων στα μαύρα χρόνια του εμφυλίου πολέμου μέχρι την πρώτη μετεμφυλιακή κυβέρνηση. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα μεστό και ουσιαστικό κλείσιμο αυτού του έργου στο σύνολό του. Ίσως βέβαια να μην έχει την δράση και το γρήγορο ρυθμό που είχαν τα προηγούμενα βιβλία στα οποία συναντήσαμε και αρκετές σκηνές μαχών, αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα καλό βιβλίο.
2014-09-30 20:42:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ"
Το τρίτο μέρος της σειράς αυτής φέρει τον τίτλο "Τα δάκρυα των αγγέλων" και η εξιστόρηση των γεγονότων συνεχίζεται στους ίδιους περίπου ρυθμούς. Τα χρόνια όμως περνάνε και αφήνουν τα σημάδια τους ανεξίτηλα στις μνήμες των ανθρώπων. Αρκετά καλό βιβλίο και αυτό της μέχρι τώρα τριλογίας γιατί έπεται και συνέχεια...
2014-09-30 20:32:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ"
Ο κύριος Παπαθεοδώρου συνεχίζει το πόνημά του με το δεύτερο βιβλίο της σειράς και το ενδιαφέρον κρατείται αμείωτο. Συνεχίζουμε την ανάγνωση για να δούμε την εξέλιξη της ιστορίας και όχι μόνο. Αρκετά ιστορικά στοιχεία υπάρχουν διάσπαρτα στις σελίδες του βιβλίου που προσδίδουν έναν ακόμη πιο "πραγματικό" και συγκινητικό τόνο.
2014-09-30 20:22:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ"
Ακολουθήστε τις πρωταγωνίστριες τις τετραλογίας Αγγέλα, Μέλπω και Αριάδνη να παλεύουν τόσο για τη ζωή τους όσο και των δικών τους ανθρώπων σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς που γνώρισε ο τόπος μας, την εποχή του εμφυλίου πολέμου. Όμορφα δοσμένο με καλές περιγραφές και σκιαγράφηση των σημαντικών προσώπων.
2014-09-30 20:10:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΙΣΑΡ"
Ένα καλό και σύντομο σχετικά βιβλίο για τη ζωή του Ιούλιου Καίσαρα μέσα από την αφήγηση του Δέκιμου Βρούτου. Μια ανάλυση της τότε εποχής της Ρώμης και του πολιτικού σκηνικού που εναλλασσόταν με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς αναγκάζοντας το ίδιο τάχιστες να είναι και οι αποφάσεις. Αποφάσεις όμως, που θα άλλαζαν τον τότε γνωστό κόσμο, όπως αυτή της δολοφονίας της εμβληματικής προσωπικότητας του Καίσαρα!
2014-09-24 21:47:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ"
Το βρήκα εξαιρετικό. Το διάβασα σε 2 μέρες μόνο. Με άλλα λόγια το ρούφηξα. Ευκολοδιάβαστο και ευφάνταστο.
2014-09-24 21:36:30
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΩΝΑ"
Εξυπακούεται ότι όποιος έχει διαβάσει το πρώτο μέρος δεν έχει άλλη επιλογή από το να διαβάσει και το δεύτερο και τελευταίο. Ο Dan Simmons συνεχίζει με τον ίδιο ακατάπαυστο ρυθμό. Η Αγωνία κορυφώνεται με τους προσκυνητές και την τύχη τους καθώς το Αρπαχτικό έχει ελευθερωθεί και τίποτε δεν μπορεί να το σταματήσει. Ταυτόχρονα μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της Ηγεμονίας και των εκτοπισμένων. Με λίγα λόγια, ο κακός χαμός. Ένα μπράβο και από εμένα στον συγγραφέα για την αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητά του. Δεν είναι άλλωστε τυχαία βραβευμένο το έργο αυτό. Η δε τιμή του από την πολιτεία εδώ και καιρό εξαιρετική. Σπεύσατε!
2014-09-24 21:32:51

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS