Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: sporos2403

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΝΤΟΥΑΡΤΕ"
Πολύ καλό βιβλίο. Απλή γραφή αλλά βαθιά νοήματα. Σκιαγραφεί πάρα πολύ ωραία την τεράστια επιρροή των ιδεών στις επιλογές του ατόμου. Ο θεός(είτε ως τιμωρός είτε ως αυτός που συγχωρεί) και η ιδέα της κοινωνίας περι ανδρισμού \'\'οδηγούν\'\' τον ήρωα. Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η αμφισβήτηση της μόνης αλήθειας της αφήγησης.
2016-08-14 22:25:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΛΑΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ"
Ενδιαφέρον βιβλίο. Πολύ ωραίες περιγραφές των τοπίων και των εθίμων. Σκιαγραφείται άρτια η εσωτερική πάλη με τη μοίρα και την ενοχή. Δεν μου άρεσε ότι ο θεματικός άξονας φαίνεται αρκετά μονοδιάστος, περιστρέφεται κατά βάση γύρω από μια οπτική γωνία.
2016-08-09 17:57:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ - ΑΔΡΑΞΕ ΤΗ ΜΕΡΑ"
Ενδιαφέρον βιβλίο. Και στις δύο ιστορίες οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται άρτια χωρίς όμως να λείπει και το αίνιγμα σχετικά με τις προθέσεις τους. Η δεύτερη μού φάνηκε καλύτερη. Η επιρροή του οικονομικού στοιχείου στη ζωή του ανθρώπου τόσο εν γένει όσο σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, παρότι δεν λειπει από την ΄΄μοναδική΄΄ είναι πιο έντονη στο ΄΄Άδραξε τη μέρα΄΄ προσδίδει συνοχή.
2016-07-30 17:07:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΑΟΣ"
Πολύ καλή συλλογή. Πέρα από τους χαρακτήρες ήταν ενδιαφέρον και το στοιχείο του παράδοξου που κυριαρχεί το οποίο συνδυάζεται και με κοινωνική κριτική(στο ''πηγάδι'' ιδιαίτερα). Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγονται η διάχυτη ειρωνεία(κυρίς στη νυχτερίδα και στην κάπνα, που παίρνει τραγικές διαστάσεις) καθώς και η ποικιλία των επιμέρους θεμάτων που θίγονται. Αναφέρεται στη δεισιδαιμονία(το κοράκι), στην ηθική του επιστήμονα (το καθήκον του γιατρού), στον πολιτικό στοχασμό(παλίνο και μίμι), στα ανθρώπινα πάθη και στις αρνητικές πτυχές(η κάπνα), στη θέση της γυναίκας(πρώτη νύχτα), στη σχέση μεταξύ αλήθειας και ψεύδους στη θεατρική δημιουργία(η νυχτερίδα) και στη μη ανάληψη της ατομικής ευθύνης(εαν, και δεύτερο). Επίσης το μαύρο χιούμορ στην ''αφηρημάδα'' είναι εξαιρετικό.
2016-07-22 16:53:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ"
Κακή επιλογή για τη σειρά των βραβείων Νόμπελ. Καταρχάς δεν είναι λογοτεχνικό με την στενή έννοια, είναι αυτοβιογραφικό, ενώ θα ήταν προτιμότερο να συμπεριληφθεί στη σειρα το λογοτεχνικό του έργο, η τύφλωση. Όσον αφορά το ίδιο το βιβλίο, πέρα από κάποια λιγοστά σχόλια για συγκεκριμένα περιστατικά που δηλώνουν και κάτι βαθύτερο π.χ. για την ανθρώπινη φύση, το υπολοιπο είναι ένα σύνολο από κουτσομπολιά των σαλονιών(λίγο πιο προσεγμένα από τα κοινά κουτσομπολιά) και από επιφανειακές περιγραφές προσωπικοτήτων.
2016-07-19 16:52:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΑΠΟ ΤΟ 1815 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) "
Για σχολικό εγχειρίδιο είναι ακατάλληλο,δεδομένου του ότι πραγματεύεται πολλά γεγονότα και παραθέτει ελάχιστα στοιχεία για αυτά,αλλα έχει καλές πηγές.Είναι χρήσιμο ως εισαγωγικό βιβλίο στην ιστορία του σύγχρονου κόσμου,αλλά παρά τους καταξιωμένους συγγραφείς,δεν είναι ιδιαίτερα αντικειμενικό(στον εμφύλιο έμμεσα,στον ψυχρό πολεμο και γενικά σε θέματα σχετικά με την αμερική και τη ρωσία).Ακόμα ειναι πυκνογραμμένο και δεν έχει πολύ καλή δομή.
2012-06-24 18:40:52
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ"
Πολύ καλό βιβλίο και πρωτοποριακό για την εποχή του.Πλοκή που εκπλήσσει ευχάριστα.
2011-12-28 21:58:06
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ"
Πολύ καλό βιβλίο.Κατανοητό και πάντα επίκαιρο.Πραγματεύεται διάφορα θέματα(μμε,αθλητισμός,κοινωνική θέση της γυναίκας,τέχνη,διαφήμιση,πολιτική κ.α) με μια διαφορετική ''ματιά''(π.χ. γιατί είναι αρεστός ο αθλητισμός,την επίδραση των μμε).Ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την κοινωνιολογία.
2011-11-29 16:10:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ"
'Ισως το καλύτερο έργο της αγκάθα κρίστι.Το τέλος είναι απρόβλεπτο και το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος.΄Οσες φορές και να το διαβάσει κανείς δε το ''χορταίνει''.
2011-11-29 15:59:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ"
Από τα βιβλία που πρέπει κάθε άνθρωπος να έχει στη βιβλιοθήκη του(για να το διαβάσει βέβαια),μιας και έχει εμπλακέι τόσο η ψυχολογία στην καθημερινή μας ζωή.Απλό κατανοητό και φυσικά διδακτικό.''Σταθμός΄΄ στην ψυχολογία/ψυχανάλυση.
2011-11-29 15:52:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ "
Πολύ καλό βιβλίο.Ιδιαίτερα κατανοητό και χρήσιμο για όσους ασχολούνται ή τους αρέσει η λογοτεχνία.Το μειονέκτημα του είναι η αναφορά κάποιων εννοιών πρωθύστερα(ελάχιστες βέβαια οι περιπτώσεις).
2011-11-29 15:38:18
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ "
Πολύ καλό βιβλίο.Είναι μια σειρά δοκιμίων,τα οποία με κατανοητό τρόπο αποδίδουν διάφορα θέματα,μέσω παραδειγμάτων από την καθημερινή ζωή.Διαπλέκονται βιολογικές,ψυχολογικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις,χωρίς όμως να μπερδεύεται ο αναγνώστης.
2011-11-29 15:32:16

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS