Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: stavrapt

Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ "
Βιβλίο που επαληθεύεται 22 χρόνια μετά. Οι Αμερικανοί είναι οι εμπνευστές της Παγκοσμιοποίησης είναι η πηγή του κακού.
2023-03-22 19:38:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
"Εάν πεθάνεις πριν να πεθάνεις, δεν θα πεθάνεις όταν πεθάνεις". ..
από την είσοδο ενός μοναστηριού στο Άγιον Όρος.
2023-03-19 11:44:01
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
" ...να διαλέγεις πάντοτε τα βάσανα και τις θλίψεις και να αγαπάς να μην έχεις χαρά..."
" Για να αποκτήσεις την ταπείνωση πρέπει να αγωνιστείς και να κοπιάσεις, στο να αγκαλιάσεις όλες τις θλίψεις και εναντιότητες ως αγαπητές σου αδελφές, στο να αποφεύγεις κάθε δόξα και τιμή, επιθυμώντας να καταφρονήσαι από τον καθένα και να σε παρηγορεί πάρα μόνο ο Χριστός "
2023-03-04 13:26:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΖΕΝ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ"
Εξάσκηση στο Ζεν μέσα από την τοξοβολία. Αυτό το βιβλίο επηρέασε αφάνταστα το περίφημο βιβλίο "Το εσωτερικό παιχνίδι του τένις" του Τίμοθυ Γκάλγουεϊ.
2023-02-10 22:57:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ"
Ο Άγιος κοιμήθηκε το 1961.Θα έπρεπε να αφιερωθούν περισσότερες από έντεκα σελίδες για τον βίο του Αγίου Λουκά.
2023-02-05 22:35:57
Σχόλιο για το βιβλίο "WALDEN "
Πυκνογραμμένο βιβλίο 400+ σελίδων. Μακάρι να ήταν βιβλίο 100 σελίδων χωρίς τις κουραστικές επαναλαμβανόμενες περιγραφές .
2022-12-01 21:56:56
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ "
Ευλογημένο βιβλίο. Οι δυσκολίες στέλνονται από τον Θεό για να ταπεινωθούμε και να μην δείνουμε αξία στον επίγειο κόσμο . Δεν πρέπει να μην είμαστε μονίμως κατσούφηδες αλλά να σκεφτόμαστε ότι αυτό που ζούμε είναι θέλημα Θεού. Ας είμαστε μαζί Του και ας μην έχουμε κανένα άγχος για το μέλλον αφού Αυτός θα φροντίσει να είναι όλα όπως πρέπει.
2022-11-30 22:08:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΑ ΜΙΣΑ "
Τονίζεται η ανάγκη να εμπιστευτούμε στον Θεό την καθημερινότητα μας και να μην αγχωνόμαστε για τα μελλοντικά θέματα.
2022-11-20 12:54:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΙΩΠΗ "
Από την σελ.151:"Μην αντικαθιστάς απλώς τις παλιές σου γνώσεις και αντιλήψεις με νέες. Σταμάτα να κυνηγάς την ευτυχία εδώ και εκεί ,σταμάτα να αντικαθιστάς κάθε ιδέα με την επόμενη".
Από την σελ.157: "Τους δίδαξε λοιπόν να μην βασίζονται σε τίποτα εξωτερικό αλλά να βρίσκουν καταφύγιο στο νησί του εαυτού. Όταν αναπνέεις συνειδητά και αποκτάς ενσυνείδηση,επιστρέφεις και ανακαλύπτεις τον δάσκαλο μέσα σου, να σου δείχνει τον δρόμο για το νησί σου".
2022-11-13 12:49:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ"
Ύμνος στη Φύση στο και στο Τώρα.
Από την σελίδα 64 ,"Το ψηλότερο σημείο που μπορούμε να φτάσουμε δεν είναι η Γνώση, αλλά η Σύμπλευση με την Διάνοια ".
2022-11-10 21:26:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ! "
Πυκνογραμμένο βιβλίο περίπου 500 σελίδων. Αυτού του είδους βιβλία ασχολούνται με πολλές περιπτώσεις . Κάποια κομμάτια σίγουρα είναι χρήσιμα αλλά θα πρέπει να ξοδέψεις πολλή χρόνο για να πετύχεις την περίπτωση σου διαβάζοντας κατά βάση άσχετα με σένα θέματα.
2022-11-09 12:08:48
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ "
Ο άνθρωπος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να κάνει προσπάθεια ενάντια στο εγώ του, ώστε να μπορεί να αγαπά να τον αγαπούν και να νοιώθει ότι έχει αξία. Η μοναξιά είναι υπεύθυνη, κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό,για τα ψυχολογικά προβλήματα και τις αυτοκτονίες των ανθρώπων.
2022-09-30 22:55:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΟΒΟΣ "
Αν αγνοήσουμε τους φόβους της ημέρας αυτοί επανέρχονται.
Προσκάλεσε τον φόβο στην συνείδηση σου και χαμογέλασε του. Κάθε φορά που το κάνεις αυτός θα χάνει λίγο από την δύναμη του. Δεν μας αρέσει όταν κάποιος μας τον υπενθυμίζει. Είναι στην φύση μου να γεράσω δεν μπορώ να αποφύγω τα γηρατειά. Όταν εκδηλώνεται ο φόβος θα πρέπει να εκδηλώνεται και ο σπόρος της ενσυνείδησης για να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τον φοβο. Αν τον αγκαλιάσουμε κάθε μέρα με αυτόν τον τρόπο, ο φόβος θα αποδυναμωθεί. Αν σταματήσουμε να τρέχουμε πίσω από πρόσωπα ή πράγματα που πιστεύουμε ότι θα μας φέρουν την ηρεμία μας, τότε θα φύγει ο φόβος.
ΝΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ, ΝΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΉ ΣΟΥ.
Η ένταξη σε μια κοινότητα θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας.
Όταν δεν νοιώθεις φόβο είσαι πραγματικά ελεύθερος.
2022-09-17 13:55:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΑΥΜΑΤΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΑ"
Πρέπει με κάθε κόστος να κρατήσουμε ανοιχτές τις πληγές μας. Κάθε πληγή μπορεί να γίνει η σωτηρία μας.
Ο Θεός ως μέγιστος παιδαγωγός φέρνει μπροστά μας όλα εκείνα που δεν λύσαμε και απλά απωθήσαμε.
Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι θα τελειώσουν κάποτε τα βάσανα και οι καημοί σε αυτή την ζωή, μην περιμένουμε να κοπάσει το κύμα αλλά να μαθαίνουμε να κολυμπάμε και μέσα στις τρικυμίες.
Ο Θεός για να επιτρέπει κάτι στη ζωή μας σημαίνει ότι κάτι θέλει να μας πει να μας μάθει.
Να μην αλλάζεις διαρκώς εκκλησίες. Εντάξου σε μια Χριστιανική κοινότητα. Γνώρισε τους ανθρώπους με τους οποίους εκκλησιάζεστε μαζί.
2022-09-06 18:11:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ... "
Διαχωρίζει την αυπνία από πέντε άλλες διαταραχές ύπνου τις οποίες παρουσιάζει αναλυτικά και σε προτρέπει να δεις γιατρό αν έχεις μια από αυτές.
Αξιοσημείωτος κανόνας αν δεν κοιμηθείς σε περίπου 15 λεπτά να σηκωθείς από το κρεβάτι και να επιστρέψεις όταν θα έχεις νυστάξει .
Άλλος αξιοσημείωτος κανόνας είναι να υπολογίζεις να κάθεσαι στο κρεβάτι όσο είσαι συνιθισμένος και όχι παραπάνω και να ταλαιπωρείσαι . Αυτό μπορείς να το αυξάνεις σταδιακά .
Πρέπει να καταγράφεις τις σκέψεις-προβλήματα πριν τον ύπνο και να μην ασχολείσαι στο κρεβάτι με αυτά.
Τέλος μην προσπαθείται να κοιμηθείται άλλωστε δεν χρειάζονται όλοι 8 ώρες ύπνου .
2022-09-02 12:05:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "
Ο Γέροντας τονίζει την ανάγκγη εύρεσης Πνευματικού από όλους μας ως απαραίτητη προυπόθεση για την σωτηρία της ψυχής μας. Ας προσευχηθούμε για να βρούμε τον πνευματικό μας!
Να είμαστε καλοί Χριστιανοί όχι για να πάμε στον Παράδεισο αλλά για να μην απογοητεύσουμε τον Χριστό που τόσα πέρασε για να μας σώσει !
Ας αφήσουμε τον Χριστό να οδηγεί τον δρόμο μας . Ας τον παρακαλέσουμε να μας οδηγεί όπως αυτός ξέρει!
2022-07-20 12:57:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ "
Εμπιστεύσου το μέλλον στο Θεό και όλα θα οδηγηθούν εκεί που πρέπει! Ο γέροντας απαντάει σε ερωτήσεις και είναι σα να σου μιλάει ο ίδιος.
2022-07-15 12:42:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις είναι σα να σου μιλάει ο ίδιος ο γέροντας. Τονίζεται η αξία της ταπεινότητας.
2022-06-06 22:25:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ-ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ) "
Περιέχει 150 ψαλμούς της Παλαιάς Διαθήκης. Η μετάφραση είναι πολύ καλή. Το νόημα των ψαλμών επαναλαμβάνεται.
2022-04-29 13:43:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ (ΠΑΝΟΔΕΤΟ) - ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝ.)"
Η Καινή Διαθήκη στην δημοτική. Το σημαντικότερο σύγγραμμα της Χριστιανοσύνης. Η ζωή του Χριστού, η σταύρωση Του, η Ανάσταση Του, η προσπάθεια των Αποστόλων και άλλων για την διάδοση του Χριστιανισμού.
2022-04-22 19:57:18
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ"
Αέναη η μάχη του ανθρώπου με τον εαυτό του. Το ένα κομμάτι του ειναι ζώο και κουβαλάει τα ενστικτα χιλιάδων χρόνων. Αδύνατο να του επιβληθείς για πάντα. Το άλλο κομμάτι ειναι πραγματικά ο άνθρωπος.
2022-03-13 19:13:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΕΨΗ, ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Ένα ογκώδες βιβλίο 700 σελίδων που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Διαβάστε τα πρώτα και τα τελευταία κεφάλαια και δεν θα χάσετε σχεδόν τίποτα από το ενδιάμεσο!
Η ιδέα περί Συστήματος 1 και Συστήματος 2 αναλύεται πολύ πιο κατανοητά σε δύο άλλα βιβλία: "Το Εσωτερικό Παιχνίδι του Τένις" και στο "Το Παράδοξο του Χιμπατζή"
2022-03-06 15:54:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ "
Οι δυτικές κοινωνίες αποφάσισαν να διεξάγουν ένα πείραμα ελέγχου των μαζών μέσα από την πανδημία covid-19.
Κυβερνήσεις και ΜΜΕ έπεισαν την πλειοψηφία που δεν ήταν διατεθημένη να χάσει τις ασύμαντες "ελευθερίες" της .
Ο Μητσοτάκης ειναι ο "εφευρέτης" των SMS για να βγεις από το σπίτι σου, ο εφευρέτης του πράσινου πάσου , ο εφευρέτης των προστίμων στους ανεμβολίαστους και πολλών άλλων αντιδημοκρατικών μέτρων που αντίστοιχα τους δεν υπάρχουν σε καμιά χώρα. Τα πληρωμένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα σιωπούν.
Ο συγγραφέας-νομικός μέσα από πληθώρα επιχειρημάτων προσπαθεί να πείσει για την "δικτατορία" που ζούμε. Στον επίλογο του όμως (Ερρίκος Ίψεν:Ένας εχθρός του λαού) και αυτός μεσω του ήρωα του έργου του Ίψεν έμεσα παραδέχεται:
"Ο εχθρός είναι η συμπαγής πλειοψηφία , η καταραμένη συμπαγής φιλελεύθερη πλειοψηφία" που δεν θέλει να χάσει κάποια ασύμαντα πράγματα που παρουσιάζονται ως "ελευθερίες" και στο τέλος χάνοει την πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της.
"Άσχημη μοίρα μπορεί να επιφυλάσσει η συμπαγής πλειοψηφία σε όσους επιλέξουν να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα τους να διατηρήσουν την εξουσία επί του σώματος τους, αρνούμενοι να μετατραπούν σε πειραματόζωα που θα βάλουν μέσα τους μια μη πιστοποιημένη ουσία αμφιβόλου και επικινδύνου δράσεως" (σελ.275).
2022-02-21 10:22:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ"
"Η μόνη υποχρέωση που δικαιούμαι να αναλάβω είναι να κάνω κάθε φορά αυτό που θεωρώ δίκαιο και όχι απαραίτητα αυτό που προστάζει η κυβέρνηση.
Γιατί πάντα η κυβέρνηση σταυρώνει τον Χριστό και αφορίζει τον Κοπέρνικο και τον Λούθηρο και αποκαλεί επαναστάτες τον Ουάσιγκτον και τον Φραγκλίνο;
Η μειονότητα είναι αδύναμη όσο συμμορφώνεται με την πλειονότητα.
Είναι αδύνατο να ζήσει ένας άνθρωπος έντιμο βίο και ταυτόχρονα άνετο βάση εξωτερικών κριτηρίων. Δεν θα αξίζει να αποκτήσει κανείς περιουσία αφού θα την χάσει. Θα πρέπει να εγκατασταθεί πρόχειρα. Θα πρέπει να διάγει έναν εσωστρεφή βίο και να βασίζεται στον εαυτό του ότι θα είναι πάντα έτοιμος να τα μαζέψει και να κάνει μια νέα αρχή και να μην έχει πολλές σχέσεις".
2022-02-06 15:25:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ "
Με όχημα το τένις μαθαίνουμε ότι στην πραγματικότητα είμαστε 2 οντότητες. Εαυτός 1 που είναι ο εγωκεντρικός νους, (χιμπατζής) και Εαυτός 2 σώμα(άνθρωπος και υπολογιστής).
Μαθαίνουμε να συγκεντρωνόμαστε έχοντας το μυαλό μας καρφωμένο στην κινουμενη μπάλα και στην αναπνοή μας κατά την ανάπαυλα των πόντων.
Δεν έχει σημασία να νικήσουμε τον \'αντίπαλο\'. Χαιρόμαστε που αθλούμαστε.
Βιβλίο αριστούργημα κατανόησης λειτουργίας του μυαλού. Χρειάζεται πάνω από μια ανάγνωση. Να διαβαστεί μαζί με το \'Παράδοξο του Χιμπατζή\'.
2022-02-04 21:01:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΤΖΗ "
Ο καθηγητής Steve Peters προσπάθησε με επιτυχία να απλουστεύσει την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου ώστε να γίνει κατανοητή από μη ειδικούς.
Μέσα στο κεφάλι μας λοιπόν έχουμε τρεις εγκεφάλους , τον Άνθρωπο , τον Χιμπατζή και τον Υπολογιστή.
Ο Χιμπατζής ας πούμε ότι είναι το αρχέγονο κομμάτι του εγκεφάλου , ο Υπολογιστής είναι η τράπεζα μνήμης μας και ο Άνθρωπος είμαστε πραγματικά εμείς!
Αν έχετε παρατηρήσει ότι το βράδυ (πχ 23:00 - 07:00) κοιμάστε και έχετε δυσάρεστες σκέψεις είναι γιατί ο Χιμπατζής έχει πάρει τα ηνία καθολικά, ο Άνθρωπος κοιμάται.
Ο Χιμπατζής είναι πανίσχυρος ,πιο ισχυρός από τον Άνθρωπο .Να τον ακούτε και να του μιλάτε. Αν δεν το κάνετε δεν θα σας αφήσει σε ησυχία ειδικά το βράδυ που κοιμάστε και έχει απόλυτο έλεγχο!
Τις περισσότερες φορές ο Χιμπατζής είναι παράλογος γιατί βλέπει παντού κινδύνους. Ο βασικός του σκοπός είναι η επιβίωση του και η διαιώνηση του είδους .
Ο Υπολογιστής είναι πολύ χρήσιμος, είναι η τράπεζα μνήμης. Φανταστείται όταν μαθαίνετε μια δεξιότητα , ένα άθλημα πχ πως το σώμα από μόνο του τα βγάζει πέρα μια χαρά και κάθε εμπλοκή του Χιμπατζή προκαλεί άγχος και κακά αποτελέσματα.
Διαβάζοντας το βιβλίο θα καταλάβετε ότι δεν είμαστε απόλυτα ελεύθεροι , δεν έχουμε απόλυτη ελευθερία κινήσεων , δεν έχουμε απόλυτα ελέυθερη βούληση είμαστε εξαρτημένοι από τον Χιμπατζή που μας δόθηκε κατά την γέννηση μας.
Τεράστια δουλειά από τον καθηγητή Peters. Το βιβλίο χρειάζεται περισσότερες από μια αναγνώσεις για να γίνει κατανοητό .
2022-01-07 11:43:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ "
Το βιβλίο φωτίζει πολλά θέματα γεωστρατηγικής με απλό και κατανοητό τρόπο. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα οι μεγάλες δυνάμεις. Η γηραιά ήπειρος είναι πια ο φτωχός συγγενής.
2021-11-24 05:50:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ"
Ένας πρακτικός οδηγός αυτοβοήθειας από τον φημισμένο ψυχίατρο Isaac Marks. Καταπιάνεται με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που συνήθως απαιτούν επαγγελματική βοήθεια.
2021-11-21 17:02:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ"
Φιλοσοφικό έργο του σπουδαίου Ρωμαίου αυτοκράτορα. Ανήκε στην Στωϊκή σχολή. Ζούμε στο παρόν, προσπαθούμε για την ευημερία της κοινωνίας, δεν γκρινιάζουμε για τίποτα.
2021-10-23 12:07:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΓΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ "
Το βιβλίο ξεκινάει με το πως το 1920 γιγαντώθηκε στην Ιταλία το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα με την χρηματοδότηση των βιομηχάνων . Ξέσπασε ένα κύμα τρομοκράτησης , οι φασιστικές φάλλαγγες χτυπούσαν συδικαλιστές . Ο φασισμός , είναι το μακρύ χέρι του Συστήματος...
Ο φασισμός στοχεύει πάντα στην καρδιά και το μυαλό όλων, αλλά περισσότερο των νέων. Τους διδάσκει να υποτάσσουν τους αδύναμους και να υποτάσσονται στους ισχυρούς· να αποτελούν υλικά μιας πυραμίδας φόβου και ανελευθερίας.
2021-09-22 05:31:46

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS