Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: stavrapt

Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ-ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ) "
Περιέχει 150 ψαλμούς της Παλαιάς Διαθήκης. Η μετάφραση είναι πολύ καλή. Το νόημα των ψαλμών επαναλαμβάνεται.
2022-04-29 13:43:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ (ΠΑΝΟΔΕΤΟ) - ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝ.)"
Η Καινή Διαθήκη στην δημοτική. Το σημαντικότερο σύγγραμμα της Χριστιανοσύνης. Η ζωή του Χριστού, η σταύρωση Του, η Ανάσταση Του, η προσπάθεια των Αποστόλων και άλλων για την διάδοση του Χριστιανισμού.
2022-04-22 19:57:18
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ"
Αέναη η μάχη του ανθρώπου με τον εαυτό του. Το ένα κομμάτι του ειναι ζώο και κουβαλάει τα ενστικτα χιλιάδων χρόνων. Αδύνατο να του επιβληθείς για πάντα. Το άλλο κομμάτι ειναι πραγματικά ο άνθρωπος.
2022-03-13 19:13:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΕΨΗ, ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Ένα ογκώδες βιβλίο 700 σελίδων που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Διαβάστε τα πρώτα και τα τελευταία κεφάλαια και δεν θα χάσετε σχεδόν τίποτα από το ενδιάμεσο!
Η ιδέα περί Συστήματος 1 και Συστήματος 2 αναλύεται πολύ πιο κατανοητά σε δύο άλλα βιβλία: "Το Εσωτερικό Παιχνίδι του Τένις" και στο "Το Παράδοξο του Χιμπατζή"
2022-03-06 15:54:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ "
Οι δυτικές κοινωνίες αποφάσισαν να διεξάγουν ένα πείραμα ελέγχου των μαζών μέσα από την πανδημία covid-19.
Κυβερνήσεις και ΜΜΕ έπεισαν την πλειοψηφία που δεν ήταν διατεθημένη να χάσει τις ασύμαντες "ελευθερίες" της .
Ο Μητσοτάκης ειναι ο "εφευρέτης" των SMS για να βγεις από το σπίτι σου, ο εφευρέτης του πράσινου πάσου , ο εφευρέτης των προστίμων στους ανεμβολίαστους και πολλών άλλων αντιδημοκρατικών μέτρων που αντίστοιχα τους δεν υπάρχουν σε καμιά χώρα. Τα πληρωμένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα σιωπούν.
Ο συγγραφέας-νομικός μέσα από πληθώρα επιχειρημάτων προσπαθεί να πείσει για την "δικτατορία" που ζούμε. Στον επίλογο του όμως (Ερρίκος Ίψεν:Ένας εχθρός του λαού) και αυτός μεσω του ήρωα του έργου του Ίψεν έμεσα παραδέχεται:
"Ο εχθρός είναι η συμπαγής πλειοψηφία , η καταραμένη συμπαγής φιλελεύθερη πλειοψηφία" που δεν θέλει να χάσει κάποια ασύμαντα πράγματα που παρουσιάζονται ως "ελευθερίες" και στο τέλος χάνοει την πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της.
"Άσχημη μοίρα μπορεί να επιφυλάσσει η συμπαγής πλειοψηφία σε όσους επιλέξουν να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα τους να διατηρήσουν την εξουσία επί του σώματος τους, αρνούμενοι να μετατραπούν σε πειραματόζωα που θα βάλουν μέσα τους μια μη πιστοποιημένη ουσία αμφιβόλου και επικινδύνου δράσεως" (σελ.275).
2022-02-21 10:22:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ"
"Η μόνη υποχρέωση που δικαιούμαι να αναλάβω είναι να κάνω κάθε φορά αυτό που θεωρώ δίκαιο και όχι απαραίτητα αυτό που προστάζει η κυβέρνηση.
Γιατί πάντα η κυβέρνηση σταυρώνει τον Χριστό και αφορίζει τον Κοπέρνικο και τον Λούθηρο και αποκαλεί επαναστάτες τον Ουάσιγκτον και τον Φραγκλίνο;
Η μειονότητα είναι αδύναμη όσο συμμορφώνεται με την πλειονότητα.
Είναι αδύνατο να ζήσει ένας άνθρωπος έντιμο βίο και ταυτόχρονα άνετο βάση εξωτερικών κριτηρίων. Δεν θα αξίζει να αποκτήσει κανείς περιουσία αφού θα την χάσει. Θα πρέπει να εγκατασταθεί πρόχειρα. Θα πρέπει να διάγει έναν εσωστρεφή βίο και να βασίζεται στον εαυτό του ότι θα είναι πάντα έτοιμος να τα μαζέψει και να κάνει μια νέα αρχή και να μην έχει πολλές σχέσεις".
2022-02-06 15:25:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ "
Με όχημα το τένις μαθαίνουμε ότι στην πραγματικότητα είμαστε 2 οντότητες. Εαυτός 1 που είναι ο εγωκεντρικός νους, (χιμπατζής) και Εαυτός 2 σώμα(άνθρωπος και υπολογιστής).
Μαθαίνουμε να συγκεντρωνόμαστε έχοντας το μυαλό μας καρφωμένο στην κινουμενη μπάλα και στην αναπνοή μας κατά την ανάπαυλα των πόντων.
Δεν έχει σημασία να νικήσουμε τον \'αντίπαλο\'. Χαιρόμαστε που αθλούμαστε.
Βιβλίο αριστούργημα κατανόησης λειτουργίας του μυαλού. Χρειάζεται πάνω από μια ανάγνωση. Να διαβαστεί μαζί με το \'Παράδοξο του Χιμπατζή\'.
2022-02-04 21:01:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΤΖΗ "
Ο καθηγητής Steve Peters προσπάθησε με επιτυχία να απλουστεύσει την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου ώστε να γίνει κατανοητή από μη ειδικούς.
Μέσα στο κεφάλι μας λοιπόν έχουμε τρεις εγκεφάλους , τον Άνθρωπο , τον Χιμπατζή και τον Υπολογιστή.
Ο Χιμπατζής ας πούμε ότι είναι το αρχέγονο κομμάτι του εγκεφάλου , ο Υπολογιστής είναι η τράπεζα μνήμης μας και ο Άνθρωπος είμαστε πραγματικά εμείς!
Αν έχετε παρατηρήσει ότι το βράδυ (πχ 23:00 - 07:00) κοιμάστε και έχετε δυσάρεστες σκέψεις είναι γιατί ο Χιμπατζής έχει πάρει τα ηνία καθολικά, ο Άνθρωπος κοιμάται.
Ο Χιμπατζής είναι πανίσχυρος ,πιο ισχυρός από τον Άνθρωπο .Να τον ακούτε και να του μιλάτε. Αν δεν το κάνετε δεν θα σας αφήσει σε ησυχία ειδικά το βράδυ που κοιμάστε και έχει απόλυτο έλεγχο!
Τις περισσότερες φορές ο Χιμπατζής είναι παράλογος γιατί βλέπει παντού κινδύνους. Ο βασικός του σκοπός είναι η επιβίωση του και η διαιώνηση του είδους .
Ο Υπολογιστής είναι πολύ χρήσιμος, είναι η τράπεζα μνήμης. Φανταστείται όταν μαθαίνετε μια δεξιότητα , ένα άθλημα πχ πως το σώμα από μόνο του τα βγάζει πέρα μια χαρά και κάθε εμπλοκή του Χιμπατζή προκαλεί άγχος και κακά αποτελέσματα.
Διαβάζοντας το βιβλίο θα καταλάβετε ότι δεν είμαστε απόλυτα ελεύθεροι , δεν έχουμε απόλυτη ελευθερία κινήσεων , δεν έχουμε απόλυτα ελέυθερη βούληση είμαστε εξαρτημένοι από τον Χιμπατζή που μας δόθηκε κατά την γέννηση μας.
Τεράστια δουλειά από τον καθηγητή Peters. Το βιβλίο χρειάζεται περισσότερες από μια αναγνώσεις για να γίνει κατανοητό .
2022-01-07 11:43:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ "
Το βιβλίο φωτίζει πολλά θέματα γεωστρατηγικής με απλό και κατανοητό τρόπο. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα οι μεγάλες δυνάμεις. Η γηραιά ήπειρος είναι πια ο φτωχός συγγενής.
2021-11-24 05:50:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ"
Ένας πρακτικός οδηγός αυτοβοήθειας από τον φημισμένο ψυχίατρο Isaac Marks. Καταπιάνεται με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που συνήθως απαιτούν επαγγελματική βοήθεια.
2021-11-21 17:02:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ"
Φιλοσοφικό έργο του σπουδαίου Ρωμαίου αυτοκράτορα. Ανήκε στην Στωϊκή σχολή. Ζούμε στο παρόν, προσπαθούμε για την ευημερία της κοινωνίας, δεν γκρινιάζουμε για τίποτα.
2021-10-23 12:07:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΓΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ "
Το βιβλίο ξεκινάει με το πως το 1920 γιγαντώθηκε στην Ιταλία το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα με την χρηματοδότηση των βιομηχάνων . Ξέσπασε ένα κύμα τρομοκράτησης , οι φασιστικές φάλλαγγες χτυπούσαν συδικαλιστές . Ο φασισμός , είναι το μακρύ χέρι του Συστήματος...
Ο φασισμός στοχεύει πάντα στην καρδιά και το μυαλό όλων, αλλά περισσότερο των νέων. Τους διδάσκει να υποτάσσουν τους αδύναμους και να υποτάσσονται στους ισχυρούς· να αποτελούν υλικά μιας πυραμίδας φόβου και ανελευθερίας.
2021-09-22 05:31:46
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ"
Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης καταγόταν από πλούσια οικογένεια. Μια κρίση πυρετού όμως ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της ζωής του. Πούλησε ό,τι του ανήκε και έδωσε τα χρήματα στον ιερέα ενός ερειπωμένου παρεκλεισίου. Αναγνώρισε ενστικτωδώς το ουσιώδες, αναγνώρισε την φτώχεια σαν την μοναδική δυνατότητα προς την εσωτερική ελευθερία και αποφάσισε να απαλλαγεί αμέσως από κάθε ιδιοκτησία . "Δώσε την περιουσία σου στους φτωχούς χωρίς να κρατήσεις τίποτα και και έλα να ζήσεις μαζί μου σαν αδερφός " συμβούλεψε ο Φραγκίσκος...
"Να αυτοκυριαρχείσαι και να υπομένεις ευχάριστα , για την αγάπη του Σωτήρα και την τιμωρία και την ύβρη και τα βάσανα".
2021-08-29 18:49:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ: ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ "
Το συμπόσιο στο σπίτι του Αγάθωνα και οι περί έρωτος συζητήσεις. Ο Σωκράτης μέσω των λόγων της Διοτίμας κλέβει την παράσταση...
2021-06-27 22:03:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ"
Βιβλίο αυτοβοήθειας που εμπεριέχει επιστημονικό και μεταφυσικό-θρησκευτικό υπόβαθρο. Το επιστημονικό κομμάτι βρίσκεται σε ταύτιση με εξειδικευμένα βιβλία ψυχιατρικής-ψυχολογίας. Το κείμενο της σελ.305 είναι εκπληκτικό, "Όταν δεν υπάρχει διέξοδος... κλπ". Το μεταφυσικό-θρησκευτικό κομμάτι στηρίζεται σε πηγές από Χριστιανισμό-Βουδισμό.
2021-06-23 19:07:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ"
Το μυθιστόρημα που έγινε παγκόσμιο best seller. Ένα κοριτσάκι που μεγάλωσε σχεδόν μόνο του στο καλύβι του βάλτου. Το αγοροκόριτσο η Κάϊα, η Πιτσιρίκα του Βάλτου, μεγάλωσε και έγινε μια όμορφη κοπέλα. Όταν δύο νεαροί γοητεύονται από την από την άγρια ομορφιά της τα δεδομένα και η προγραμματισμένη ζωή της αλλάζει. "Τα κατώτερα αρσενικά αναγκάζονται να φωνάξουν για να τα προσέξουν" (από την σελ. 405). Ένας "ύμνος" της μοναχικής ζωής στη φύση. Τα αρχέγονα γονίδια μας οδηγούν στη αναζήτηση την ανθρώπινης παρέας παρά την απομόνωση που επιδιώκει ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μας.
2021-06-16 15:42:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ "
H δίκη της Χρυσής Αυγής 2015-2020. Το βιβλίο αναλύει την ιστορία και τις πράξεις της παραστρατιοτικής-πολιτικής οργάνωσης από το 1980 ως τις μέρες μας.
2021-06-08 10:21:01
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΞΕΝΟΣ"
Ο "Ξένος" του Καμύ εκδόθηκε το 1942. Ο ήρωας του μυθιστορήματος , ο Μερσώ, είναι ένα άτομο με ψυχολογία ανεπηρέαστη από τις εξωτερικές συνθήκες. Δεν χωρά στα καλούπια της κοινωνίας, είναι "ξένος". Αδιαφορεί για το πως τον βλέπουν οι γύρω του ακόμη και την ύστατη στιγμή. Ο Μερσό, όπως όλοι μας ,θα πεθάνει και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία για αυτόν ."Απ\' τη στιγμή που πεθαίνεις ,το πως και το πότε δεν έχουν σημασία ,αυτό είναι φως φανάρι".
2021-05-30 20:23:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ "
Βιβλίο της περίφημης ψυχαναλύτριας Alice Miller. Το σύγγραμα αυτό αναλύει την καταλυτική επίδραση της συμπεριφοράς των γονέων απέναντι μας όταν είμαστε παιδιά στην τωρινή συμπεριφορά μας.
Η ψυχαναλύτρια αποδυκνύει ότι για να ξεπεράσουμε τα πιθανά ψυχικά τραύματα που ίσως μας προκάλεσαν οι γονείς μας στην παιδική ηλικία , πρέπει να "ξεθάψουμε" και να "βιώσουμε" αυτές τις αρνητικές εμπειρίες ώστε να "απελευθερωθούμε" όσο επώδυνο και αν είναι αρχικά. Το παιδί δεν θυμάται πια αυτή την κακομεταχείριση αφού αναγκάσθηκε να την "αποβάλει" ώστε να το ξεπεράσει ευκολότερα.
Ο διαχωρισμός από τον αληθινό μας εαυτό είναι κάτι που από τους γιατρούς ονομάζεται κατάθλιψη.
Από την σελ.184 "Τα απωθημένα αισθήματα μπορούν να επιλυθούν όταν τα νιώσουμε , τα κατανοήσουμε και τα αποδεχτούμε ως θεμιτά"
Από την σελ. 199 "...χρειάζεται πάντα να βιώσει κανείς τον πόνο που απώθησε όταν ήταν παιδί για να μπορέσει να επιλύσει το συναισθηματικό του μπλοκάρισμα."
Τελειώνοντας το βιβλίο η συγγραφέας παραδέχεται ...(σελ. 201) "Μόνο όταν παραιτήθηκα από την έμμονη ιδέα της πλήρους εξερεύνησης της παιδικής μου ιστορίας άνοιξαν νέοι δρόμοι και καινούργιες ανακαλύψεις για μένα" .
2021-05-26 21:53:26
Σχόλιο για το βιβλίο "SAPIENS "
Η ιστορία της ανθρωπότητας από έναν ειδικό του είδους τον Χαράρι που δεν περιορίζεται σε απλή καταγραφή των γεγονότων αλλά αναλύει το ψυχολογικό υπόβαθρο και τις συνέπειες ανά τους αιώνες των εκάστοτε επιλογών του ανθρώπου.
Η ανάλυση του Βουδισμού (σελ.233-236)είναι καλύτερη ακόμη και από εξειδικευμένα βιβλία του είδους.
Η σελίδα 99 σου ταρακουνάει την σκέψη ...Ο άνθρωπος επιζήτησε την πολυτέλεια και έπεσε στην παγίδα να δουλεύει σαν σκλάβος. Μια επιλογή χωρίς επιστροφή!
2021-05-15 23:30:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΩΡΟ "
Μικρές ιστορίες, εμπειρίες του συγγραφέα που σε βάζουν σε σκέψεις.
Από την σελίδα 18..."Θάρρος το λένε και θ\'αλλάξει την ζηή σου. Ειδικά αν μεγάλωσες κι εσύ με την ρετσινιά του καλού παιδιού. Ξεφορτώσου την"
2021-04-24 11:30:01
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ"
Μυθιστόρημα γραμμένο το 1944. Τα ζώα μιας φάρμας επαναστατούν εναντίων των ιδιοκτητών τους. Ενώ διώχνουν τους ανθρώπους η ζωή τους δεν φαίνεται να είναι όσο καλή ελπίζανε να είναι ...
Ο συγγραφέας σατυρίζει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που υπόσχονται μια καλύτερη ζωή αλλά καταλήγουν να είναι μια από τα ίδια!
2021-04-17 23:53:15
Σχόλιο για το βιβλίο "1984 "
Μυθιστόρημα γραμμένο το 1948 που αναφέρεται στο τότε μελλοντικό 1984. Ένα βαρύ κατηγορώ εναντίον των απολυταρχικών καθεστώτων και των μεθόδων τους. Περισσότερο επίκαιρο από ποτέ καθώς ο Μεγάλος Αδελφός συνεχίζει να μας παρακολουθεί...
2021-04-14 09:39:21

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ
STANGROOM JEREMY
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ
KADARE ISMAIL
€15.90 €5.56
(-65%)
Κερδίζετε €10.34

Βρείτε μας στο...

Review Widget
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS