Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: βιβλιοπόντικας

Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΑ "
Πρόκειται για μια εξαιρετικής ποιότητας σχολιασμένη έκδοση της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, πολύτιμη για την βαθύτερη κατανόηση της τραγωδίας. Μια συμβολή που πραγματικά πλουτίζει τη βιβλιογραφία γύρω από ένα έργο μοναδικού ενδιαφέροντος, δύσκολα προσπελάσιμο, το οποίο μεταξύ άλλων εγείρει πολλά ερμηνευτικά προβλήματα (όπως και ηθικά ζητήματα).
2021-11-20 17:22:02
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ"
Σοκαρίστηκα όταν το παρέλαβα και διαπίστωσα ότι πρόκειται για "απόδοση στη νεοελληνική"!! Εκεί έχουμε φτάσει, να μεταφράζουμε και τον Ροίδη λες και είναι Θουκυδίδης ή Πλούταρχος! Ασχολίαστη η κακογουστιά του εξώφυλλου. Ευτυχώς που έχει εξαντληθεί και δεν θα έχουν και άλλοι ανάλογη τραυματική εμπειρία. Πήρε πάραυτα τη θέση που του αρμόζει...
2021-11-09 16:06:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ "
Το τομίδιο αυτό από την πένα ενός εγκυρότατου θεολόγου αξίζει πολλές φορές το βάρος του σε χρυσάφι, γιατί διατρανώνει την (σκόπιμα αποκρυπτόμενη στις μέρες μας) αλήθεια σε ένα νευραλγικής σημασίας ζήτημα για τη ζωή της Εκκλησίας. Υπάρχουν ιεροκανονικοί τρόποι αντίστασης στην αίρεση και οι γρηγορούσες ορθόδοξες συνειδήσεις δεν επιτρέπεται να τους αγνοούν.
2021-10-11 14:22:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ Β' ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ "
Ο άγιος πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος είναι μια κορυφαία φυσιογνωμία που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη διάσωση του Ελληνισμού και της ορθόδοξης και ρωμαίικης ταυτότητας κατά την Τουρκοκρατία. Έχοντας συγκεντρώσει, για ευνόητους λόγους, την μήνιν των παπικών και αδίκως αγνοημένος, όπως όλες σχεδόν οι μεγάλες μορφές του Γένους, από τη νεογραικυλική μας παιδεία, αποκαθίσταται στις σωστές του διαστάσεις από τη θαυμάσια μελέτη του π. Θεοδώρου Ζήση.
2021-10-11 13:54:22
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Οι απηνείς διωγμοί των τρισάθλιων ξενόδουλων πολιτικάντηδων είναι τα μεγαλύτερα εύσημα για τον θρυλικό καπετάνιο της Ρούμελης. Είναι αδύνατον να μείνει αδάκρυτος κάθε Έλληνας διαβάζοντας αυτό το πολύτιμο βιβλίο για τον μεγάλο ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο, που τόσο άδικα τον στερήθηκε το αγωνιζόμενο Γένος. Εύχομαι να μην αποτελεί σκοτεινή προφητεία για το μέλλον μας, δείχνοντας, σχεδόν αρχετυπικά, πώς τα (ξενοκίνητα) τρωκτικά καταφέρνουν να σπαράξουν τους υψιπετείς Αετούς που βγάζει κάποτε αυτός ο τόπος.
2021-10-08 20:40:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ "
Μια λαμπρή έκδοση του Φιλοκτήτη, εφάμιλλη της επίσης εξαιρετικής έκδοσης των Βακχών του Ευριπίδη, που προηγήθηκε. Περιέχει ό,τι θα μπορούσε να ικανοποιήσει τον απαιτητικό αναγνώστη - μελετητή της τραγωδίας: κατατοπιστικότατη εισαγωγή, το αρχαίο κείμενο συνοδευόμενο από εκτενές κριτικό υπόμνημα, δουλεμένη και ακριβή μετάφραση, ποικίλα αναλυτικότατα σχόλια. Ελπίζω η φιλόπονη ερευνήτρια να συνεχίσει να μας χαρίζει εκδόσεις τραγωδιών ανάλογου ύψους και αρτιότητας. Προτείνεται ενθέρμως.
2021-08-25 14:33:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΙΩΝ"
Εύχρηστη έκδοση του Ίωνα, φιλικές γραμματοσειρές, φυσικά περιλαμβάνεται το αρχαίο κείμενο (όρος απαράβατος). Το μεγάλο της προσόν: η γλαφυρή και εκφραστική μετάφραση. Τα σχόλια, πραγματολογικού ενδιαφέροντος, λίγα αλλά χρήσιμα. Προτείνεται.
2021-08-16 12:11:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ"
Ένα θαυμάσιο παιδικό βιβλίο στα ίχνη της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Τόσα πολλά πράγματα να σκεφτεί (και να απολαύσει) ο αναγνώστης!
2021-08-01 17:13:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΕΛΕΝΗ"
Πάντοτε εξαιρετικές, κλασικές θα έλεγα, οι εργασίες του Χατζηανέστη πάνω στις αρχαίες τραγωδίες. Περιλαμβάνει εισαγωγή, το πρωτότυπο κείμενο, μετάφραση και εκτενή σχολιασμό. Κορυφαία και η εργασία του πάνω στην Ορέστεια, χάρη στην οποία πολλοί μυηθήκαμε στον αισχύλειο λόγο.
2021-04-03 18:28:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Πάντοτε εξαιρετικές, κλασικές θα έλεγα, οι εργασίες του Χατζηανέστη πάνω στις αρχαίες τραγωδίες. Περιλαμβάνει εισαγωγή, το πρωτότυπο κείμενο, μετάφραση και εκτενή σχολιασμό. Κορυφαία και η εργασία του πάνω στην Ορέστεια, χάρη στην οποία πολλοί μυηθήκαμε στον αισχύλειο λόγο.
2021-04-03 18:25:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΙΑ Β' ΚΑΙ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Αξιόλογο πόνημα, άρτια θεματογραφία με πλήρη επεξεργασία και ενδιαφέρουσα επιλογή κειμένων. Προτείνεται.
2021-03-22 15:14:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "
Άλλη μια ατυχής αγορά. Στην ουσία είναι κριτήρια με τις απαντήσεις. Μια θεματογραφία όμως, για να έχει χρησιμότητα, πρέπει να περιλαμβάνει ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ολόκληρων των κειμένων. Κείμενα με τη μετάφρασή τους μπορεί να βρει ο καθένας, αφού όλα τα αρχαία κείμενα κυκλοφορούν στην αγορά με έγκυρες μεταφράσεις. Εύκολο είναι να βάλεις και κάποιες ερωτήσεις. Το δύσκολο είναι η σύνταξη και εδώ το παρόν πόνημα αφήνει τον αναγνώστη ακάλυπτο, προσφέροντας επιλεκτικά τη σύνταξη κάποιων όρων και μόνο. Απογοητευτικό!
2021-03-22 12:09:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΞΕΝΟΦΩΝ: ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ "
Πολύ καλή δουλειά πάνω σε ένα αρχαίο κείμενο τόσο ζωντανό και σπαρταριστό που μοιάζει σα να γράφτηκε χτες. Η μετάφραση πολύ ακριβής και προσεγμένη. Προτάσσεται μικρή εισαγωγή και παρέχονται λίγες σημειώσεις. Εννοείται ότι περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο. Προτείνεται λόγω της ποιότητας της μετάφρασης.
2021-03-06 01:58:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΕΠΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΝ "
Εξαιρετική μετάφραση, σε αντίθεση με άλλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Κρίμα που η Ακαδημία δεν φρόντισε να καταστήσει πιο προσιτή στο ευρύ κοινό από οικονομική άποψη αυτή την αξιόλογη εργασία.
2021-03-03 20:50:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ 24 ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ"
Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει φαντασία, γοητεία, γραμμένο με καλλιέπεια και εύστροφες ρίμες, στολισμένο με τολμηρής έμπνευσης εικόνες που σφύζουν από χρώμα. Τα παιδιά μου το είχαν μάθει σχεδόν απέξω. Όπως και το ΑΒΓΑΤΙΣΜΑ της Μαμαλίγκα τα παιδικά βιβλία της Παμπούδη διακρίνονται για το ανατρεπτικό χιούμορ και την υπερρεαλιστική ματιά. Αγαπημένη μου ιστορία ο ονειρικός Αυγουλάρχης!
2020-12-27 23:53:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΒΓΑΤΙΣΜΑ"
Πολύ ωραίο και ευφάνταστο. Τα παιδιά μου το λάτρεψαν, όπως και όλα τα βιβλία της Παυλίνας Παμπούδη. Πνευματώδες ύφος και συναρπαστική εικονογράφηση. Δεν θα έλεγα όμως ότι τα πολύ μικρά παιδιά, προσχολικής ηλικίας, μπορούν να το καταλάβουν.
2020-12-22 00:22:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΟΥ ΤΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΑ"
Μια εξαιρετική, χορταστική, ποιοτική από κάθε άποψη (και εκδοτικά - δεμένο, ωραίο χαρτί, προσεγμένο)εργασία πάνω στο έργο ενός γοητευτικού ποιητή της ελληνιστικής εποχής. Περιλαμβάνει εισαγωγή, το αρχαίο κείμενο, μετάφραση και ποικίλα σχόλια. Μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη η δυσανάλογα χαμηλή τιμή. Προτείνεται ενθέρμως.
2020-07-26 03:17:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΤΟΥ WHEELOCK"
Τι ευχάριστη έκπληξη! Επιτέλους έχουμε στα ελληνικά αυτό το λαμπρό εγχειρίδιο, έργο έρωτος για τη λατινική γλώσσα. Μόνο μου παράπονο η αλλαγή του εξώφυλλου από το αυθεντικό που αγαπήσαμε και είναι σήμα κατατεθέν αυτής της θρυλικής μεθόδου εκμάθησης της λατινικής. Περιμένουμε ανυπόμονα κάτι ανάλογο και για τα αρχαία ελληνικά.Σίγουρα θα κυκλοφορεί εκεί έξω και για τα αρχαία (τόσο ταλαιπωρημένα από τα τραγικά βιβλία του Γυμνασίου)κάποιο εγχειρίδιο ανάλογης ποιότητας, γνώσης και αισθητικής με τα θαυμάσια "Λατινικά του Wheelock"! Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και αποκτήστε τα!
2020-07-05 16:24:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Θησαυρός. Ατόφιο πνευματικό χρυσάφι. Διαβάστε αυτό το βιβλίο για να γευτείτε την πνευματική ευωχία του αγίου. Ή μάλλον των αγίων, τόσο του βιογραφούμενου αγίου Παισίου όσο και του βιογράφου του, ενάρετου ιερομόναχου Ισαάκ. Ανεκτίμητο!
2019-12-21 09:09:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΒΑΚΧΕΣ"
Πάρα πολύ καλή έκδοση των Βακχών με εκτεταμένη εισαγωγή, εύστοχη, ρέουσα μετάφραση (και προπαντός χωρίς λάθη) και πλούσια, διαφωτιστικότατα σχόλια. Απαραίτητη για όποιον θέλει να μελετήσει την τραγωδία από το πρωτότυπο. Μακάρι να είχαμε ανάλογης ποιότητας εργασίες για όλα τα έργα των αρχαίων μας τραγικών.
2019-12-17 10:36:10
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΗΛΙΘΙΟΣ"
Άρης Αλεξάνδρου και πάλι Άρης Αλεξάνδρου. Ο μοναδικός και αξεπέραστος μεταφραστής του Ντοστογιέφσκι στην ελληνική γλώσσα.
2019-12-15 10:28:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ: ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Ιλιγγιά κανείς μπροστά στο ασύλληπτο βάθος και τον πλούτο των νοημάτων του αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Θα ήταν βλασφημία να βαθμολογηθεί με λιγότερα από πέντε αστέρια (ίσως μάλιστα είναι βλασφημία να αποτολμήσει κανείς να το βαθμολογήσει γενικώς). Όμως θεωρώ ότι δεν έχει ευτυχήσει μεταφραστικά (υπάρχουν πολλά λάθη στο δικό μου τουλάχιστον αντίτυπο). Έτσι συνιστώ τη συγκεκριμένη έκδοση σε όσους είναι σε θέση να ανατρέχουν κυρίως στο πρωτότυπο χρησιμοποιώντας βοηθητικά τη μετάφραση. Η ανάγνωσή του είναι εμπειρία ζωής!
2019-12-07 17:43:46

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS