Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: elsohez

Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΟΡΑΗΣ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ"
Το λεξικό είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Ωστόσο η έννοια της ηλεκτρονικής του μορφής είναι ανακρίβεια. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να έχει καταφέρει να κάνει την εγκατάστασή του στον υπολογιστή. Προσωπικά, μέχρι και ειδικό τεχνικό φώναξα, αλλά η εγκατάσταση του DVD ήταν αδύνατη.
2021-05-25 23:19:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ"
Εξαιρετική γραμματική. Τόσο αναλυτική και ταυτόχρονα τόσο συγκεκριμένη και κατανοητή. Υπάρχει πλήρης σαφήνεια στις επεξηγήσεις της καθώς και στους πίνακές της.
2017-11-20 06:05:02
Σχόλιο για το βιβλίο "REDES DICCIONARIO COMBINATORIO DEL ESPANOL CONTEMPORANEO "
Πρόκειται για ένα λεξικό το οποίο αποτυπώνει έναν απίστευτο αριθμό συνδυασμών και συνθέσεων λέξεων. Είναι αυτό που λέμε στην αγγλική γλώσσα "dictionary of collocations". Όμως η σύνθεση των λέξεων δεν είναι μονάχα δομική, αλλά ταυτόχρονα ικανοποιεί όλα τα σχήματα της καλλιλογίας, πώς λέμε, για παράδειγμα, στα ελληνικά "εκπάγλου καλλονή" ή "απαράμιλλη αισθητική" ή "απύθμενο κενό" κ.ο.κ. Το συγκεκριμένο λεξικό είναι πηγή έμπνευσης για την αισθητική τής σύνθεσης του γραπτού λόγου, αλλά και του προφορικού. Πραγματικός θησαυρός που όσους μελετούν την ισπανική γλώσσα σε υψηλό επίπεδο και αναζητούν πηγές έμπνευσης για πολλαπλές φόρμες έκφρασης.
2017-05-17 03:39:49
Σχόλιο για το βιβλίο "CLAVE DICCIONARIO DE USO DEL ESPANOL ACTUAL (INCLUYE DICCIONARIO EN CD-ROM)"
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μονόγλωσσο ισπανικό λεξικό.
Περιλαμβάνει όλον τον πλούτο τής σύγχρονης ισπανικής γλώσσας.
Περισσότερα από 50.000 λήμματα με σαφείς ορισμούς και παραδείγματα.
Το πλεονέκτημα του λεξικού αυτού είναι ότι δεν χάνεσαι στους ορισμούς των λημμάτων.
Επεξηγούνται όλες οι λέξεις σχετικά σύντομα και με απόλυτη σαφήνεια.
Επιπλέον υπάρχουν όλες οι συντακτικές πληροφορίες που χρειάζεται ο σπουδαστής τής ισπανικής γλώσσας, όπως για παράδειγμα, την πρόθεση που απαιτείται.
Επίσης διαθέτει ετυμολογία των λέξεων κάτι που βοηθάει σημαντικά στην απομνημόνευσή τους.
Επίσης διαθέτει όλες τις πληροφορίες κλίσης των λημμάτων, είτε είναι ρήμα, είτε ουσιαστικό, είτε επίθετο.
Πιστεύω ότι είναι το ιδανικό λεξικό που μπορεί να διαβαστεί εξ ολοκλήρου προκειμένου να εμβαθύνει κανείς τις γνώσεις του στην ισπανική γλώσσα. Το μόνο αρνητικό, γλωσσολογικά, στοιχείο είναι ότι δεν έχει φωνητική μεταγραφή των λημμάτων με το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο, όπως επίσης δεν έχει και συλλαβισμό αυτών. Βέβαια στον ιστότοπο των εκδόσεων, υπάρχει το λεξικό αυτό online, όπου διαθέτει και συλλαβισμό των λημμάτων, όχι όμως φωνητική.
Ακόμα, θα έλεγα ότι το CDROM που εμπεριέχει δεν είναι και τόσο χρηστικό δεδομένου ότι δεν έχει κριτήρια αναζήτησης λέξεων, κάτι που μπορεί να βρει όμως κανείς στην online διάθεσή του.
2017-05-05 11:40:18
Σχόλιο για το βιβλίο "ΡΗΜΑΤΑ "
Επιτέλους, ένα βιβλίο που παρουσιάζει αναλυτικά την κλίση των ελληνικών ρημάτων σε όλες τις φωνές, τις εγκλίσεις και τους χρόνους. Έχω μάθει πολλά απ' αυτό!
2017-04-15 18:24:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ "
Το πρώτο τουρκικό λεξικό στην ελληνική βιβλιογραφία που έχει φωνητική μεταγραφή των λημμάτων με το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο, και μάλιστα με απόλυτη ορθότητα και λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια στον εκδότη!
2017-04-15 18:24:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΙΚΡΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ: ΡΩΣΙΚΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ "
Το πρώτο ρωσικό λεξικό στην ελληνική βιβλιογραφία που έχει φωνητική μεταγραφή των λημμάτων με το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο, και μάλιστα με απόλυτη ορθότητα και λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια στον εκδότη!
2017-04-15 18:24:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΕΟ ΝΟΡΒΗΓΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ "
Το συγκεκριμένο λεξικό μπορεί να συναγωνιστεί ως το πιο άχρηστο λεξικό για όσους μαθαίνουν Νορβηγικά. Τα λήμματά του δεν παρουσιάζουν καμιά γραμματική παρουσίαση και η προφορά που αποδίδει, είναι απλά για γέλια και για κλάματα μαζί.
2017-04-15 18:23:54
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ "
Απλά τέλειο! Από τις καλύτερες και ερμηνευτικότερες γραμματικές τής γερμανικής γλώσσας που υπάρχουν στην ελληνική βιβλιογραφία.
2017-04-15 18:23:40
Σχόλιο για το βιβλίο "DICCIONARIO PRACTICO DE GRAMATICA"
Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο, το γρηγορότερο και σαφέστατο εγχειρίδιο γραμματικής ανάλυσης της ισπανικής γλώσσας. Απευθύνεται σ' αυτούς που έχουν μια γενική εικόνα τής ισπανικής γραμματικής και θέλουν να την βελτιώσουν. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που θα εντυπωσιάσει όποιον θέλει να ασχοληθεί σε βάθος με την κατανόηση της ισπανικής γλώσσας. Το συνιστώ ακόμα και στους φοιτητές τής ισπανικής φιλολογίας ή του ισπανικού πολιτισμού.
2017-04-15 18:23:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ENGLISH GREEK LEARNER'S DICTIONARY (OXFORD)"
Νομίζω ότι πιο χρηστικό λεξικό για όσους μαθαίνουν αγγλικά δεν υπάρχει άλλο. Είναι άψογο από κάθε άποψη.
2017-04-15 18:23:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΠΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ"
Σε γενικές γραμμές είναι ένα εύχρηστο λεξικό. Έχει μια εξαιρετική οπτική παρουσίαση των λημμάτων με σαφείς μεταφράσεις και εννοιολογικές παρουσιάσεις. Είναι ένα λεξικό που θα μπορούσε κανείς να το μελετήσει εξ ολοκλήρου κι όχι απλά να ψάξει μια λέξη. Και τούτο γιατί είναι σχετικά σύντομο χωρίς να πλατιάζει και να κουράζει. Με άλλα λόγια δεν χάνεσαι διαβάζοντάς το. Το αρνητικό του είναι ότι δεν έχει φωνητική μεταγραφή των λημμάτων με το διεθνές φωνητικό αλφάβητο. Αυτό που παρουσιάζει σαν φωνητική (με ελληνικά γράμματα!) δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα των ισπανικών ήχων.
2017-04-11 16:34:48
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ"
Πιστεύω ότι είναι ένα από τα χειρότερα λεξικά που υπάρχουν στην ελληνική βιβλιογραφία. Μια αράδα λέξεων με μια γενική μετάφραση χωρίς στοιχεία κλίσης των λημμάτων. Για παράδειγμα, δεν καταγράφει ούτε τον πληθυντικό των ουσιαστικών, μια από τις βασικότερες πληροφορίες που θέλει κανείς όταν αναζητά ένα λεξικό. Εντελώς άχρηστο από κάθε διδακτική άποψη, αλλά κι από λεξικογραφικής πλευράς.
2017-04-11 16:34:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ "
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα αρκετά εύχρηστο λεξικό. Παρουσιάζει τα λήμματα χρηστικά και εργονομικά οπτικά. Έχει στοιχεία συγκόλλησης (κλίσης) των λέξεων, καθώς και τον γραμματικό προσδιορισμό αυτών. Στο τέλος τού λεξικού παρουσιάζεται με σαφήνεια και με συντομία η τουρκική γραμματική, η οποία παρουσίαση είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Το λεξικό έχει πολύ καλές μεταφραστικές αποδόσεις στα ελληνικά.
2016-05-20 16:53:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ"
Στις μελέτες τού Σιμόπουλου, η ιστορία βλέπει τον ίδιο της τον εαυτό. Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Σιμόπουλος μαζί με τον Νίκο Ψυρούκη είναι οι πιο αξιόπιστοι ιστορικοί ερμηνευτές.
2016-05-13 16:33:39
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΟΛΩΧ "
Θα έλεγα η πιο πειστική κριτική ιστορία των ΗΠΑ. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάζεται και αναλύεται από τον Deschner. Μετά το ογκωδέστερο έργο του με την Εγκληματική Ιστορία τού Χριστιανισμού, ο Μολώχ είναι η συνέχεια.
2016-05-13 16:32:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΥΤΟ ΜΕΛΙ "
Ομολογώ ότι δεν έχω δει πιο πλήρη έκδοση αρχαίων ποιημάτων και ανάλυσής τους. Το βιβλίο είναι αριστουργηματικό.
2016-05-13 16:32:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ"
Υπέροχο στο ανάγνωσμα. Εκπληκτικός ο σχεδιασμός τής έκδοσης. Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια για άλλη μια φορά είναι εντυπωσιακές.
2016-05-12 23:28:35
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ"
Είναι σπουδαία η επανέκδοση των έργων του Jean Genet από τις εκδόσεις τού Εξάντα. Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες.
2016-05-12 23:26:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗ"
Είναι σπουδαία η επανέκδοση των έργων του Jean Genet από τις εκδόσεις τού Εξάντα. Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες.
2016-05-12 23:26:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΝΕΟ ΙΣΠΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ"
Εξαιρετικό λεξικό τής ισπανικής γλώσσας με εύστοχες μεταφραστικές ερμηνείες και παραδείγματα. Πρόκειται για έναν πλήρες χρηστικό λεξικό τής ισπανικής γλώσσας που καλύπτει κάθε μεταφραστική εκτίμηση και κάθε επίπεδο μελέτης. Ένα μεγάλο μπράβο στις εκδόσεις TEXTO.
2016-04-14 16:47:50
Σχόλιο για το βιβλίο "MEGA ΒΟΥΛΓΑΡΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ"
Πρόκειται για ένα πλήρες λεξικό τής βουλγαρικής γλώσσας.Σωστός θησαυρός. Αν είχε και φωνητική μεταγραφή των λημμάτων με το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο θα ήταν τέλειο.
2016-04-06 17:31:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ "
Εξαιρετική συλλογή με τους ιδιωματισμούς τής ρουμανικής γλώσσας.
Παρουσιάζονται και αποδίδονται με απόλυτη σαφήνεια στην ελληνική γλώσσα.
2016-04-06 17:30:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν νομίζω ότι έχει χρησιμότητα σε κάποιον που θέλει να μελετήσει ή να εξετάσει την ρουμάνικη γλώσσα. Το εξώφυλλο του βιβλίου (καθώς και οι πληροφορίες που αναγράφονται σ' αυτό, είναι εντελώς παραπλανητικό). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα γλωσσάρι (και τίποτε παραπάνω), δηλαδή μία λίστα από μεταφρασμένες λέξεις που εμφανίζονται σε μία ρουμάνικη μέθοδο διδασκαλίας ενός ρουμάνικου εκδοτικού οίκου που δεν εμπορεύεται καν στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια είναι το γλωσσάρι ενός διδακτικού βιβλίου ξένου εκδοτικού οίκου που δεν μπορεί κανείς να το βρει στην ελληνική αγορά. Δεν υπάρχει μέσα γλωσσάρι αυτό καμιά ανάλυση ή επεξήγηση της δομής τής ρουμάνικης γλώσσας.
Επιπλέον, το βιβλίο είναι υπερτιμολογημένο. Δεν αποτελεί με καμιά έννοια εκπόνηση έργου, αλλά μια απλή καταγραφή λέξεων ενός διδακτικού βιβλίου. Πέρα απ' αυτό, ο εκδοτικός οίκος θα έπρεπε να ορίζει με σαφήνεια στο εξώφυλλο περί τίνος πρόκειται (δηλαδή, Γλωσσάρι τής μεθόδου τάδε...).Μεγάλη η απογοήτευση που ένιωσα όταν πήρα στα χέρια μου το συγκεκριμένο βιβλίο.
2016-04-06 17:30:39
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Ένα προσεγμένο εγχειρίδιο εισαγωγής τής επίσημης αραβικής γλώσσας. Ωστόσο αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν οι ασκήσεις του στο βαθμό που δεν υπάρχουν οι λύσεις τους!
2015-08-09 02:45:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "
Από όλες τις γραμματικές τής ρωσικής γλώσσα, στην ελληνική γλώσσα, η παρούσα είναι η πιο κατατοπιστική, φιλική και ξεκάθαρη. Μπορεί να διαβαστεί ακόμα και από έναν αρχάριο σπουδαστή.
2015-08-09 02:40:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΘΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΡΩΣΙΚΑ"
Εξαιρετικό βιβλίο. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μεθοδικό, κλασικό και με σαφήνεια. Ασφαλώς δεν ολοκληρώνεται η μελέτη τής κάθε επιμέρους ενότητας/μαθήματος σε 1,5 ώρα όπως γράφεται στο οπισθόφυλλο! Ακόμα και εγώ που διερμηνεύω σε δώδεκα γλώσσες και είμαι εξοικειωμένος με την μελέτη των ξένων γλωσσών χρειάζομαι δυσανάλογα περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση του κάθε μαθήματος.
2015-08-01 23:00:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΘΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΑ"
Με εξέπληξε το πόσο μεθοδική και σαφής είναι η μέθοδος τουρκικής άνευ διδασκάλου από τις συγκεκριμένες εκδόσεις. Ένα μεγάλο μπράβο.
2015-08-01 22:53:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "
Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο είναι αρκετά επιμελημένο ωστόσο απευθύνεται μονάχα σε όσους έχουν ήδη ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσης τής σερβικής γλώσσας.
2015-08-01 22:45:13
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ"
Εξαιρετικό εγχειρίδιο για την μελέτη τής ρουμανικής γραμματικής. Αναλυτικό και με σαφήνεια. Μπορεί να μελετηθεί ακόμα και από κάποιον που δεν ξέρει καθόλου ρουμανικά και επιθυμεί να γνωρίσει την μορφολογία και την σύνταξη της γλώσσας. Το μόνο αρνητικό είναι ότι απουσιάζει η φωνητική και φωνολογική παρουσίαση της γλώσσας. Η μικρή αναφορά στο πρώτο κεφάλαιο περί τής φωνητική τής ρουμανικής γλώσσας στερείται σοβαρότητας. Ωστόσο ως βιβλίο γραμματικής είναι πολύ καλό.
2015-08-01 22:39:48

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS