Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: tapinosk

Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ"
Ο κάθε στίχος μετέχει ενεργητικά στην άμπωτη του επόμενου χωρίς να αλληλοσπαράσσονται. Οι εναλλαγές, ενισχύονται διεγερτικά από την επιδιωκόμενη συνεκτικότητα με κυριότερο μέσο τα ηχητικά σχήματα, τη στίξη και την άκρα εκμετάλλευση της λεκτικής μορφολογίας. Η μορφή εδώ δεν σχετίζεται απλοϊκά με το περιεχόμενο, αλλά αναβλύζει μέσα του, εξαρτάται και διαιωνίζεται μέσα σ΄αυτό. Ο Ζερβός επιλέγει από τον πυθμένα του ποταμού της γλώσσας σαν βότσαλα τις λέξεις του, τις αποκαθαίρει και τις αναβαπτίζει μέσα στον στίχο εκμεταλλευόμενος τα δυναμικά τους στοιχεία. Ομόηχα που εκπλήσσουν, παρηχήσεις που καθοδηγούν, συνδυασμοί ήχων και εικόνων που δημιουργούν ακλόνητο μήνυμα.
2015-04-12 17:47:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ "
Μέσα στο βιβλίο αυτό είδα πράξεις, σκέψεις και τις συνέπειές τους. Είδα το φόβο και πάθος εγωκεντρικά επιπόλαιων ανθρώπων με τη δυναμική της νεότητας που δεν βοηθά στις περιπτώσεις αυτές. Και είδα τους ίδιους ανθρώπους των οποίων οι επιλογές τούς παρουσιάζουν ασυμβίβαστους, κατά βάθος να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό συμβατικοί και συντηρητικοί ή τουλάχιστον να χρησιμοποιούν τις συμβάσεις καιροσκοπικά. Πολύ δύσκολα ως (ενηλίκος) αναγνώστης δύναμαι να προσποριστώ τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων του Βλαβιανού. Δεν γίνονται σαφή τα χαρακτηριστικά των ηρώων. Όλα γίνονται μέσα από την οπτική ενός παιδιού. Οφείλω να γίνω το παιδί που αφηγείται, να πονέσω, να φοβηθώ, να θυμώσω να ζητήσω εξηγήσεις... Το θυμωμένο παιδί οφείλω να ακολουθήσω λοιπόν και να δικαιώσω. Στην περίπτωση αυτή ο κόσμος των ενηλίκων με τα θέλω και τη ζωή που επιδιώκουν, χάνει όλα τα δικαιώματα. Προηγείται πάντα το παιδί. Όπως ακριβώς προηγείται πάντα ο πεζός έναντι του αυτοκινητιστή: αν ο πεζός παραβιάσει το κόκκινο ανθρωπάκι πληρώνει με ζωή κι ας είναι "παραβάτης". Δύναμη και αδυναμία του βιβλίου είναι αυτό το ηθικό δίδαγμα που διαβλέπω. Δύναμη, γιατί διερευνά το Δίκαιο. Αδυναμία γιατί αν ως ώριμος ενήλικας πια (ο αφηγητής) αισθάνεται ό,τι και ως παιδί, τότε απλώς ηθικολογεί και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε πέρα και μακριά από την μεμψιμοιρία.
2014-04-21 07:18:47

Podcast – Βίος και Πολιτεία

BannersLeft top

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS