Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: ΠΥΡΟΕΣΣΑ

Σχόλιο για το βιβλίο "ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"
Πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση βιβλίο για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά. Τα εισάγει σε έναν ουσιαστικό τρόπο ζωής με αξίες και ιδανικά, που δυστυχώς λείπουν κατά κανόνα από την σημερινή παιδεία. Ο Λεωνίδας, ο Θεμιστοκλής, ο Φειδίας και ο Σωκράτης, ο καθένας στον τομέα του, είναι διαχρονικά πρότυπα για όλους μας.
2024-03-23 13:38:12
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ: ΚΡΑΤΥΛΟΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Πρότυπη έκδοση η οποία αναδεικνύει την πραγματική αξία του \'Κρατύλου\' του Πλάτωνος και μελετά σε βάθος το φιλοσοφικό υπόβαθρο και την ετυμολογία της Ελληνικής γλώσσας. Η διαίρεση σε κεφάλαια πολύ βοηθητική για την μελέτη του βιβλίου και εξαιρετικά κατατοπιστικά και επεξηγηματικά τα σχόλια. Παρ\' όλο που είναι πολυσέλιδη η έκδοση, είναι ιδιαίτερα επιμελημένη, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλα τα βιβλία της Ελληνικής Παράδοσης του εκδοτικού οίκου \'Ηλιοδρόμιον\'.
2024-03-23 13:17:56
Σχόλιο για το βιβλίο "Περί Φύσεως ή Μούσαι (χαρτόδετη έκδοση) "
Η πλέον διεξοδική ανάλυση και εμπεριστατωμένη ερμηνεία όλων των αποσπασμάτων του Ηρακλείτου. Ο συγγραφέας Γιώργος Λαθύρης, ως βαθύς γνώστης και μελετητής της Ελληνικής Γραμματείας, όπως έχει αποδείξει και με άλλα έργα του, ρίχνει άπλετο φώς στις ρήσεις του ονομαζόμενου ‘σκοτεινού’ φιλοσόφου και τις μετατρέπει σε ‘φωτεινό’ οδηγό για την εναρμόνιση του βίου μας! Η έκδοση είναι ιδιαίτερα επιμελημένη με χρήσιμα ευρετήρια και ιδιαίτερη πρωτοτυπία της αποτελούν οι εμπνευσμένοι τίτλοι που έδωσε ο συγγραφέας σε κάθε απόσπασμα βοηθώντας μας σημαντικά στην εννόησή τους.
2024-03-23 12:59:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΜΙΑΣ "
Άν θέλει κανείς να ευθυμήσει με την κυριολεκτική έννοια του όρου, να πετύχει δηλαδή το εύ στο συναίσθημα και την βούλησή του, δεν έχει παρά να μελετήσει το συγκεκριμένο βιβλίο - εγχειρίδιο και να εφαρμόσει τις συμβουλές του Πλουτάρχου, οι οποίες γίνονται απόλυτα κατανοητές χάριν στην άψογη απόδοση του αρχαίου κειμένου, την ουσιαστική εισαγωγή και τα σχόλια από τον Γιώργο Λαθύρη.
2023-02-14 14:26:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΚΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "
Άψογο πόνημα από κάθε άποψη! Άκρως διαφωτιστικά τα σχόλια του Γιώργου Λαθύρη στο κείμενο του μεγάλου φιλοσόφου Πρόκλου περί ιερατικής τέχνης των Ελλήνων, προκειμένου να εννοήσουμε την σημασία της τότε και τώρα. Ομοίως, το λεξικό των Ύμνων και των επιγραμμάτων του Πρόκλου άκρως απαραίτητο για την καταννόησή τους.
2023-02-07 10:47:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΞΙΚΟΝ ΟΜΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΕΞΕΩΝ"
Πλοηγός για την ορθή χρήση του Ελληνικού λόγου. Ο Αμμώνιος, μέσα από τις λεπτές διακρίσεις των εννοιών, μας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν συνώνυμες λέξεις στην γλώσσα μας.Το Λεξικό αυτό αποτελεί επίσης εργαλείο, που μας βοηθά να αναπτύξουμε τις 6 δυνάμεις - αρετές του λόγου και πρωτίστως την κυριολογία, την εκφραστική ακρίβεια στον λόγο μας.
2022-05-11 06:28:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ «ΟΡΟΙ» ΤΟΥ ΣΠΕΥΣΙΠΠΟΥ - ΛΕΞΙΚΟΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ "
Μία ανθολογία του Πλατωνικού έργου πολυτιμότατη για την κατανόησή του. Προκειμένου να μελετήσει κάποιος τον Πλάτωνα, είναι απαραίτητο προηγουμένως να μελετήσει το συγκεκριμένο βιβλίο και να εντρυφήσει στους ορισμούς βασικότατων φιλοσοφικών εννοιών. Επιπλέον κάθε όρος μπορεί να αποτελέσει για τον καθένα μία άριστη νοητική άσκηση.
2022-05-08 18:08:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: ΛΕΞΙΚΟΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΙΛΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ "
Η μελέτη των Ομηρικών Επών είναι έργο ζωής. Πολύτιμος αρωγός το λεξικό κατά στοιχείον του Απολλωνίου του Σοφιστού με περισσότερες από 3000! λέξεις και φράσεις. Με μοναδική ερμηνεία, αλλά και ετυμολόγηση πολλών εξ αυτών, ώστε ο μελετητής να γνωρίσει και να κατανοήσει σε βάθος την γλώσσα του Ομήρου. Πολύ προσεγμένη δε και καταλυτική η επιμέλεια του Γιώργου Λαθύρη στην 2η ανανεωμένη έκδοση.
2022-01-24 12:44:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ"
Θαυμασμό μόνο μπορώ να εκφράσω για το λογο-τέχνημα \'Οι μυστικές φωνές της Γαίας\'. Ο συγγραφέας Γιώργος Λαθύρης αποδεικνύει ότι κατέχει βαθειά γνώση της τέχνης του λόγου και μάλιστα \'ξαναεφευρίσκει την Γλώσσα, την μαγεία και τις δονήσεις της\' με \'νέα βλαστάρια\' λέξεων, που ενεργοποιούν τον νου και την φαντασία του αναγνώστη. Ένα βιβλίο που αξίζει πραγματικά βραβείο λογοτεχνίας.
2022-01-10 10:03:13

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS