Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: michalis delta

Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ"
Το βιβλίο είναι μοναδικό και πρέπει να το πάρουν όλοι οι πολιτικοί που προτίθενται να απαιτήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις κλοπές των αρχαιοτήτων, τις θηριωδείες που διέπραξαν οι Γερμανοί κατά την κατοχή. Εξηγεί τους δύο βασικούς λόγους για τους οποίους μας κατέσφαζαν με τέτοιο μένος και τόσο μαζικά που αγγίζει τη γενοκτονία. 1) Μας θεωρούσαν φυλετικά ξεπεσμένους κι όχι Αρίους. Πίστευαν στο δόγμα του Φαλμεράιερ ότι οι Έλληνες είχαν χάσει την καθαρότητα του αίματος τους λόγω των επιμειξιών από Αλβανούς, Άραβες , Εβραίους και Τούρκους που μας κατείχαν επί 400 χρόνια. Ο Γκαίμπελς όταν είδε την αντίσταση των Ελλήνων κατά των Ιταλών το 1940, είπε ότι «ίσως κάτι έμεινε στους Έλληνες από τους αρχαίους προγόνους τους». Οι Γερμανοί μέσω των φυλετιστών Γκύντερ και Ρόζεμπεργκ είχαν σαν φυλετικό δόγμα τον «ιστορικό Αριανισμό». Ότι υπήρχε μια κοινή φυλή η Αρία η οποία ξεκίνησε από το Βορρά και καθώς μετακινόταν προς το νότο δημιουργούσε πολεμικά έπη και πολιτισμούς(τον ρωμαϊκό και τον αρχαιοελληνικό).Οι Γερμανοί όταν εισέβαλαν στην Ελλάδα το εκλάμβαναν ως ότι οι καθαροί Άριοι Γερμανοί επιστρέφουν στην προγονική τους εστία κι όχι ότι ήταν εισβολείς σε μια ξένη πατρίδα. Η ιστορία του κόσμου ερμηνεύεται κατά τους Γερμανούς φυλετιστές του Γ`Ράιχ ως η αιώνια πάλη μεταξύ της Αρίας και της «χαοτικής» φυλής των υπανθρώπων, σε αντιδιαστολή με τον «ιστορικό υλισμό» των κομμουνιστών/μαρξιστών. Επειδή ο ελλαδικός χώρος αποτελούσε «πατρίδα» της κοινής «Γερμανικής Αρίας φυλής», μας υφάρπαξαν τόσα γλυπτά και τα μετέφεραν στη Γερμανία.2)Για να μην έχουν απώλειες κατά την τετραετή κατοχή, έβγαλαν από τις γερμανικές φυλακές και τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης τους βαρυποινίτες Γερμανούς και τα λοιπά καθάρματα, τους έβαλαν στολή και γαλόνια και τους έστειλαν να φυλάνε την κατεχόμενη Ελλάδα.
2024-04-07 17:30:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ"
Αυτό το βιβλίο είναι αριστούργημα για όλους όσους καταπιάνονται με τον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων για πρώτη φορά. Είτε είναι φοιτητής είτε όχι το βιβλίο αυτό δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός. Όλες οι στρατηγικές ανάπτυξης καθώς και εκείνες επίτευξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος αναλύονται με τον καλύτερο τρόπο. Κορυφαίο το κεφάλαιο για τη διεθνή στρατηγική και την διοίκηση της καινοτομίας. Η σχέση τιμής ποιότητας το βιβλίου είναι μοναδική. Σαν δεύτερο συνιστώ το βιβλίο του Β.Παπαδάκη «Στρατηγική των Επιχειρήσεων» που εξίσου δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. 5 αστέρια τουλάχιστον :)
2021-04-22 21:30:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ "
Αυτό το βιβλίο κάνει ξεκάθαρα πολιτική προπαγάνδα εις βάρος του Απριλιανού καθεστώτος και όχι μια αντικειμενική παρουσίαση των οικονομικών πεπραγμένων της επταετίας. Κατά πρώτον δεν πραγματεύεται πρωτογενείς πηγές αλλά δευτερογενείς και τριτογενείς καθώς και «κουτσομπολιά», ενώ τα στοιχεία μπορεί πολύ εύκολα να τα βρει κανείς από αξιόπιστες οικονομικές πηγές στο διαδίκτυο. Σαφώς και το καθεστώς του Παπαδόπουλου,και μετέπειτα του Ιωαννίδη, ήταν ένα ολοκληρωτικό και αυταρχικό καθεστώς, αλλά υποτίθεται ότι το βιβλίο ρίχνει φως στους μακροοικονομικούς δείκτες της εποχής και στην οικονομική πολιτική του καθεστώτος. Υπάρχουν τα εξής αντικειμενικά και αμερόληπτα βιβλία για όσους θέλουν στ` αλήθεια να μάθουν για την Οικονομία της 21/04:
1) Διονύσιος Κοντογιώργης-Η Οικονομία της Νεότερης Ελλάδας 1821-2012
2) Ιορδάνογλου- η ελληνική οικονομία μετά το 1950.
Όσοι γνωρίζετε στοιχειωδώς οικονομικά, μπορείτε να δείτε τους οικονομικούς δείκτες της Ελλάδας στο tradingeconomics.com .Πραγματικό ΑΕΠ και ρυθμοί ανάπτυξης, εξέλιξη του κατά κεφαλήν πραγματικού ΑΕΠ, δείκτης πληθωρισμού, λόγος δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ, Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, δείκτης ανεργίας. Ο δε ΟΟΣΑ επιβράβευσε εις διπλούν τη χούντα για τις οικονομικές της επιδόσεις.
Όλοι αυτοί ήταν αδαείς επί των οικονομικών κύριε Ελευθεράτε; Το δε βιβλίο του Ιορδάνογλου το εξέδωσε το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2020. Ο κύριος Ελευθεράτος είναι μάλλον πιο αντικειμενικός και γνώστης από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος. Ή μάλλον η Τράπεζα της Ελλάδας του Γιάννη Στουρνάρα ηθέλησε να εξευμενίσει και να εξωραΐσει τους χουντικούς γράφοντας επαίνους υπέρ της χούντας. Η χούντα μπορεί να ήταν ότι ήταν αλλά στην οικονομία τα πήγε περίφημα, εν αντιθέσει με τη μεταπολίτευση που μας βύθισε σε βαθιά πενία, μνημόνια μέχρι το 2060, υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Μέχρι και τα μνημεία μας εκμισθώνουν σε ξένους για 25 χρόνια. Νισάφι πια!!
2020-12-13 14:47:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ "
Αυτό το βιβλίο σαν συμπλήρωμα της θεωρίας του άλλου πονήματος του Παπαδάκη (Στρατηγική των Επιχειρήσεων),προσφέρει στον σπουδαστή της Διοίκησης Επιχειρήσεων όλα τα εφόδια κατανόησης της συμπεριφοράς των επιχειρήσεων. Δεν έχει σημασία που είναι του 2011. Αυτό που έχει σημασία είναι η ορθολογική εξήγηση, βάσει της θεωρίας, των στρατηγικών των μάνατζερς των εταιριών που παρατίθενται στις μελέτες περιπτώσεων. Αξίζει να αγοραστεί μαζί με το βιβλίο «Στρατηγική των επιχειρήσεων» του ίδιου συγγραφέα. Βιβλία κατανοητά ακόμα και για μαθητές Γ`Λυκείου .
2020-12-08 10:31:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Το βιβλίο σε γενικές γραμμές είναι καλό και σαφώς θεωρείται κλασικό πόνημα Μακροοικονομικής . Προτιμήστε όμως το βιβλίο του Κρούγκμαν- Μακροοικονομική και εκείνο του Μάνκιου- αρχές οικονομικής θεωρίας με αναφορά στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Για έναν οικονομολόγο σαφώς και δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη του το έργο του Samuelson. Όμως επειδή το γράψιμο του είναι σχετικά πιο δύσκολο , ο μεταφραστής έπεσε στην παγίδα να κάνει ακριβή μετάφραση ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να επιτρέπεται η πιο ελεύθερη μετάφραση ώστε να αποδοθούν καλύτερα τα νοήματα . Από εμένα τρία αστεράκια στο συγκεκριμένο βιβλίο, τέσσερα αστεράκια στου Μάνκιου και 5 αστεράκια στου Κρούγκμαν.
2020-09-22 17:18:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ"
Μιλάμε για το απόλυτο αριστούργημα !!!! Μακράν το καλύτερο βιβλίο Μακροοικονομικής στο εμπόριο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα τόσο για φοιτητές όσο και μη φοιτητές . Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε. Με βοήθησε να καταλάβω εις βάθος πολλά ζητήματα και να ξεδιαλύνω απορίες . Η μελέτη αυτού του εκπληκτικού συγγράμματος σε συνδυασμό με του Gregory Mankiw -«Αρχές οικονομικής θεωρίας με αναφορά στις ευρωπαϊκές οικονομίες», σου μαθαίνουν σε ικανοποιητικό βαθμό την επιστήμη της Μακροοικονομικής . Το βιβλίο του Κρούγκμαν λαμβάνει από εμένα 5 αστεράκια για πλάκα .
2020-09-22 17:11:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ "
Το βιβλίο αυτό είναι εξαιρετικό και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους όσους δεν έχουν ασχοληθεί με την Οικονομική. Η μετάφραση είναι καταπληκτική και έχει μέσα επιπρόσθετα κεφάλαια όπου εξηγείται η κρίση του 2007-2009 καθώς και η ΕΕ και η ΟΝΕ , με τα θετικά και τα αρνητικά της . Αν κάποιος θέλει να μάθει Οικονομική θα πρέπει να το πάρει οπωσδήποτε. Βέβαια δεν συγκρίνεται με τα βιβλία του Κρούγκμαν (Μικροοικονομική & Μακροοικονομική). Αν ο Μάνκιου είναι για τέσσερα αστεράκια , ο Κρούγκμαν είναι για πέντε.
2020-09-22 17:05:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ "
Μακράν το καλύτερο βιβλίο Στρατηγικής και Διοίκησης των Επιχειρήσεων που διάβασα ποτέ. Αυτό το βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από κανέναν Οικονομολόγο. Μιλάμε για έπος!!!! Όπως επίσης και ο τόμος β' "μελέτες περιπτώσεων" του Παπαδάκη είναι μοναδικός. Εμένα με βοήθησε εξαιρετικά αυτό το βιβλίο και στα μεταπτυχιακά.
2018-06-19 17:03:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ;"
Καταπληκτικό βιβλίο για τον εθνικοσοσιαλισμό. Ένα βιβλίο μόλις 100 σελιδών με στοιχεία για την οικονομία του Ράιχ. Ο αναρχικός Ούβε Τιμ διατηρεί την ουδετερότητα και δεν δίνει εξετάσεις σε κανέναν. Εστιάζει δε στην πολιτική προπαγάνδα των αναρχοκομμουνιστών οι οποίοι αποκαλούν τους πολιτικούς αντιφρονούντες τους ως "φασίστες". Οτιδήποτε αντιβαίνει τον "επιστημονικό μαρξισμό" είναι φασισμός. Σας θυμίζει μήπως κάτι; Το βιβλίο είναι απίθανο και αξίζει πολύ περισσότερο αλό την τιμή αγοράς του.
2018-06-18 19:17:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ"
Το βιβλίο αυτό έχει γίνει πλέον κλασικό. Κατ\'εμέ πρέπει να αγοράσετε δυο βιβλία για να κατανοήσετε εις βάθος τις πολιτικές ιδεολογίες, αυτό το κλασικό του Heywood συν το εξαιρετικό του Terrence Ball-πολιτικές ιδεολογίες και το δημοκρατικό ιδεώδες. Και τα δυο δεν πρέπει να λοίπουν από καμία βιβλιοθήκη
2018-06-18 19:11:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ"
Μακράν το καλύτερο βιβλίο που έχει γραφτεί για τις πολιτικές ιδεολογίες. Ξεπέρασε κατά πολύ ακόμα και το κλασικό του Andrew Heywood που εξίσου πρέπει να προμηθευτείτε ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το βιβλίο του Terrence Ball έχει καλή ανάλυση και στο φαινόμενο του εθνικοσοσιαλισμού εν αντιθέσει με τον Heywood που γράφει με τσιτάτα. Ο Χέιγουντ τον φυλετισμό δεν τον ακουμπάει καθόλου.
2018-06-18 19:08:17
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ "
O Iasol έγραψε ότι είναι βιβλίο μίσους.Οι αποδείξεις είναι μίσος;100 βιβλία έχουν γραφτεί για τα αίσχη των Ελληνόφωνων Μπολσεβίκων.Να μας παραθέσετε τα δικά σας και να λάβετε και την ευθύνη μιας και θα φέρει το ονοματεπώνυμο σας.Ο Κ.Πλεύρης δεν φοβάται κανέναν και παραθέτει ονομαστικά και τα στοιχεία και τις απόψεις του.Είστε ελεύθεροι δε να τον οδηγήσετε και στα δικαστήρια και παραθέτοντας τις κατάλληλες αποδείξεις να επιτύχετε την απόσυρση του βιβλίου από την αγορά.Εύγε στην Πολιτεία που έχει όλα τα βιβλία και όχι μόνο αυτά που βολεύουν μερικούς μερικούς ''δημοκράτες''
2014-11-18 05:55:35

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS