Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: Chryskar

Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΜΕ Μ ΚΕΦΑΛΑΙΟ"
Ένα βιβλίο που δεν μπορούσα να το αφήσω μέχρι το τέλος. Ο έρωτας, η κατασκοπεία, το ταξίδι σε τόπους ορόσημα του σύγχρονου δυτικού και ανατολικού κόσμου.
Εξαιρετικό μυθιστόρημα, σμιλευμένο με ευαισθησία και μαστοριά, και με ιστορικά στοιχεία της σύγχρονης ιστορίας να στηρίζουν υπέροχα και στιβαρά την πλοκή. Εξελίσσεται σε τόπους κατεξοχήν συνάντησης των δύο κόσμων: Κωνσταντινούπολη , Κρήτη, Αϊβαλί. Εκεί όπου οι δύο πολιτισμοί έχουν αφήσει νωπά τα σημάδια τους κι έχουν σμιλεύσει νοοτροπίες και συνειδήσεις τόσο μα τόσο ανθρώπινες. Η φιλοξενία, οι αργοί ρυθμοί ζωής, η λεβεντιά των ανθρώπων, η ξεκάθαρη ματιά για την ουσία, που δεν είναι άλλη από την ανθρωπιά, κάνουν τον αναγνώστη να γεύεται το μέλι αυτής της πραγματικότητας.
Το εγχείρημα συγγραφής του έργου από δύο πρόσωπα, αναδεικνύει την μαεστρία των δύο συγγραφέων σε επίπεδο "Κομμάτι για πιάνο με τέσσερα χέρια". Η μουσική είναι δομικό στοιχείο του έργου άλλωστε, που ποικιλοτρόπως συνδέει με συμβολισμούς και νοήματα τη γραφή. Και η έκπληξη της σύγχρονης τεχνολογίας: να μπορεί να ακούει τα μουσικά κομμάτια της ιστορίας αμέσως και ο αναγνώστης!

Αν ήθελα με μια πρόταση να περιγράψω αυτό το βιβλίο θα έλεγα:
Η σύγχρονη συνάντηση Δύσης και Ανατολής.
Κι όταν η δύση συναντά κι ερωτεύεται την ανατολή προκύπτει μια πρόταση ζωής ελεύθερης, αληθινής, μεστής, ολοκληρωμένης. Και άλλοτε η τέχνη έχει καταφύγει σε αυτήν την σμίξη σαν πρόταση αυτοαποκάλυψης και ολοκλήρωσης του ανθρώπου.
Έρωτας και πόλεμος, πλευρές του ίδιου νομίσματος, που η ανθρωπότητα κάνει το λάθος να το παίζει κορώνα γράμματα. Η πρόταση των συγγραφέων εδώ, συμπυκνώνεται στο ότι επιλέγουμε τελικά με ποια πλευρά του νομίσματος θα πληρώσουμε.
Κι όλα αυτά στην Κρήτη, σε ένα τόπο απόλυτο σταυροδρόμι συνάντησης και ερωτικού διαλόγου του δυτικού και του ανατολικού κόσμου. Με την αυτάρκη διεισδυτική κρητική ματιά να μπορεί να αντιλαμβάνεται και να βιώνει τους δύο κόσμους σε κατάσταση "χρυσής τομής".
2023-09-07 21:50:04

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS