Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: pagaion

Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΚΙΑΚ"
Κσθηλωτικό. Η τιμή πάνω απ\' όλα σε όλα τα διηγήματα. Από Μικρασιατική εκστρατεία μέχρι Αμερική. Γλώσσα ζωντανή με χρήση αρβανίτικων φράσεων που δίνουν τοπικό χρώμα στις ιστορίες των ηρώων.
2023-08-29 22:53:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ "
Πραγματική ιστορία που διαβάζεται απνευστί. Ρώσος επιστήμονας εργαζόμενος σε εργαστήριο υψηλής αεροναυπηγικής τεχνολογίας, επί χρόνια προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα, όμως οι Αμερικάνοι τον αγνοούσαν, φοβούμενοι παγίδα. Μέχρι που ένας ξύπνιος πράκτορας της CIA τόλμησε και η χώρα του απέκτησε τόσες σπουδαίες πληροφορίες, που μπορούσαν να εξουδετερώσουν εξελιγμένα οπλικά συστήματα των σοβιετικών. Τελικά ένας τιποτένιος πράκτορας της CIA,που όμως είχε πρόσβαση σε πληροφορίες απόρρητες (ούτε η CIA είχε ασφαλή "στεγανά"), τον κάρφωσε στους σοβιετικούς που τον συνέλαβαν και βέβαια τον εκτέλεσαν. Ο τίτλος του βιβλίου έχει να κάνει με τα χρήματα που εξοικονόμησαν οι ΗΠΑ, τα όποια άλλως θα δαπανούσαν για επιστημονικές έρευνες σχετικά με την αντιμετώπιση των σοβιετικών οπλικών συστημάτων.
2023-07-12 21:36:48
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ "
Πολύ καλή πλοκή. Εντυπωσιακό. Ο διπλός κατάσκοπος Έντι Τσάμπμαν (πρόσωπο υπαρκτό) και η, κατευθυνόμενη από την βρετανική αντικατασκοπεία, δράση του στη ναζιστική Γερμανία με μια πλειάδα ναζιστών αρχηγών (Ρούντολφ Ες, Γκαίμπελς, Χίμλερ κ.λ.π.) και με τον αστρολόγο (φανταστικό πρόσωπο) που θα επηρέαζε τις αποφάσεις του Χίτλερ. Στον κινηματογράφο τον Τσάμπμαν υποδύθηκε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ.
2023-07-12 19:29:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, 1941-1945"
Όποιος θέλει να μάθει ποιοι πολέμησαν τους Βούλγαρους (μεταξύ άλλων στην 4ημερη μάχη γέφυρας Παππάδων - Νέστου και εξόντωση του βουλγαρικού Συντάγματος φρουράς Δράμας, μαζί με τον εγκληματία διοικητή του,3-7 Μαΐου 1944), ας διαβάσει το βιβλίο.
2023-04-04 12:31:56
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ "
Κατ\' αρχήν το Νοέμβριο του 1944 δεν υπήρχε γερμανική κατοχή, αλλά κατοχή των κομμουνιστών που οργίασαν στο Κιλκίς. Οι σφαγμένοι (όπως το γράφω) ξεπέρασαν τις 4.000.
2023-04-04 12:25:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ "
Η Σταλινική τρομοκρατία, η εποχή του μεγάλου φόβου και το τραγικό τέλος στα "Γκουλάγκ" του ασυμβίβαστου ποιητή Όσιπ Μαντελσταμ, που τόλμησε να καταγγείλει τη γενοκτονία του αγροτικού πληθυσμού (δήθεν κουλάκων) της ΕΣΣΔ και την μεγάλη πείνα με τα εκατομμύρια των νεκρών. Τον πρόδωσαν χαφιέδες συνάδελφοί του. Η επιζήσασα σύζυγος του Ναντέζντα περιγράφει τα μαρτύριά τους. Όμως κατόρθωσε να διασώσει ικανό μέρος του ποιητικού του έργου, το οποίο είχε απομνημονεύσει γιατί βέβαια η ΝKVD κατέστρεψε όλα τα χειρόγραφά του.
2022-12-01 14:23:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ "
Δεν δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα.Πλεον με τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία των κομμουνιστικών χωρών της Ευρώπης (και αυτής της ΕΣΣΔ) θα ήταν αναγκαία μια συγνώμη από τους κομμουνιστές και την αριστερή "διανόηση" και όχι "εμβριθείς" αναλύσεις.
2022-04-23 19:53:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΠΟΤΑΜΙ "
Εξαίρετο. Ο Μπεράτης, εθελοντής στην μεγάλη εθνική κινητοποίηση, μας μεταφέρει γλαφυρά το "πνεύμα του μετώπου" με τις πάμπολλες στιγμές μεγαλείο αλλά και με τις αναπόφευκτες μικρότητες των ελαχίστων. Διαβάζεται απνευστί.
2022-03-19 15:06:19
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΛΟΓΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΕΝΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ "
Μια μελέτη αξιώσεων για τον κυρ - Αλέξανδρο, η γλώσσα των έργων του οποίου είναι η ιστορία της ελληνικής γλώσσας. Παρά δε τις, περί του αντιθέτου, "οξυδερκείς" προβλέψεις των διαφόρων μεγάλων ονομάτων και Ψυχαριστών(κριτικών) τελικά τα έργα του Παπαδιαμάντη εξακολουθούν να διαβάζονται από τους Έλληνες και να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες, ενώ τα δικά τους τα διαβάζουν μόνο λίγοι και ειδικοί. Όπως έγραψε ο Σεφέρης: "Ο σπουδαιότερός μας πεζογράφος είναι ο Μακρυγιάννης, αν όχι ο μεγαλύτερος, γιατί έχουμε τον Παπαδιαμάντη". Κι όπως έγραψε ο Ελύτης: "Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη".
2022-03-19 14:18:55
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΣΧΑΤΟΣ "
Ο άσσος και κατόπιν ηγέτης των καταδιωκτιών της λουφτβάφε περιγράφει με πειστικότητα και αντικειμενικότητα την άνοδο και την πτώση της, κυρίως λόγω των επεμβάσεων του Χίτλερ στην παραγωγή και της αδυναμίας του Γκαίρινγκ να επιβάλει τις ιδέες του Γκάλαντ και των συναδέλφων του. Ετσι, ενώ οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι με χιλιάδες βαρέα βομβαρδιστικα έκαιγαν τις πόλεις της Γερμανίας με συνοδεία καταδιωκτικών μακράς εμβελείας (αρχικά Ρ-38 μετά Ρ-47 και εν τέλει το φοβερό Ρ-51, όλα όμως ελικοφόρα), η λουφτβάφε, χρησιμοποιώντας τα υποδεέστερα επίσης ελικοφόρα καταδιωκτικά Me-109, Me-110 και FW-190, ηττήθηκε κατά κράτος, ενώ ήδη από το 1943 θα μπορούσε να διαθετει αεροπορικους στόλους με το αεριωθούμενο Me-262 που ανέπτυσσε ταχύτητα άνω των 900 χιλ/ώρα και ήταν οπλισμένο με ρουκέτες και πυροβόλα των 37 και 50 mm.Εν ολιγοις ήταν ακατανίκητο καταδιωκτιτό, όμως ο Χίτλερ το επέβαλε ως βομβαρδιστικό !!!! Πρόκειται για ένα να έξοχο βιβλίο.
2020-06-09 01:21:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΕΦΕΡΗΣ - ΑΒΕΡΩΦ "
Με συνεχείς παραπομπεές σε αρχειακό υλικό που αξιολογείται για την τεκμηρίωση των θέσεων του συγγραφέα, μένει κανείς κατάπληκτος από την υπονόμευση του αγώνα της ΕΟΚΑ εκ μέρους του Έλληνα προξένου στη Λευκωσία, την παραπληροφόρηση του Καραμανλή και του Αβέρωφ, την αισχρή συμπαιγνία Άγγλων και Τούρκων, την βιασύνη της ελληνικής κυβέρνησης , την αντίθεση του Σεφέρη (πρεσβευτή μας στο Λονδίνο) στους όρους της συμφωνίας με την προφητική πρόβλεψη των μελλοντικών συμφορών, την δυσαρέσκεια του Αβέρωφ γιατί ο Σεφέρης του απέστειλε απόρρητο πρωτοκολλημένο έγγραφο με τις αντιρρήσεις του, τις παλινωδίες του, εν μέρει, μη ενημερωμένου Μααρίου και, τέλος, την υπογραφή της συμφωνίας της Ζυρίχης. Βεβαίως ο Σεφέρης μετά ταύτα παραγκωνίστηκε γιατί ο Αβέρωφ του το κρατησε μανιατικο. Εξαιρετικό βιβλίο.
2020-01-31 01:56:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΙΜΩΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ "
Σκοπός της ΟΠΛΑ, μεταξύ άλλων,η κατασκοπεία και εξόντωση στελεχών του κατοχικού μηχανισμού. Μόνο που αποκρύπτεται το πραγματικό κριτήριο για την προγραφή: Ή μεθ\' ημών, ή καθ\' ημών. Έτσι δολοφονήθηκε και ο Κίτσος Μαλτέζος. Επρόκειτο για τη NKVD της Ελλάδος.
2019-10-22 13:20:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ "
Εξαίρετο βιβλίο με πυκνές παραπομπές σε εξειδικευμένη βιβλιογραφία κυρίως της περιόδου 1922-1935. Συμπέρασμα: Η Β\' Ελληνική Δημοκρατία στηρίχθηκε στις λόγχες, γι\'αυτό ο βίος της ήταν επεισοδιακός και βραχύς, προς επιβεβαίωση της ρήσης του Πάουλ φον Χίντενμπουργκ: "Με τις λόγχες μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, εκτός από το να καθίσεις επάνω τους".
2019-09-20 22:30:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ "
Διαβαζεται απνευστι. Περιγραφει γλαφυρα την ανταποδοση, τροπον τινα, της ΜΙ6 για τον Φιλμπυ, που ζαλισε την KGB. Το ονομα του Ρωσου Φιλμπυ: Γκορντιοφσκι.
2019-06-03 22:05:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1913"
Υπεροχο. Οι επιστολες προς τον αδελφο του, του εθελοντη - μαχητη εξ Αρκαδιας Γ. Παπασαραντου, που εγκατελειψε την επιχειρηση του στο Καιρο και εντεταγμενος στην 7η ΜΠ πολεμησε για την εκδιωξη των Βουλγαρων απο την Αν. Μακεδονια μεχρι τον βαρυτατο τραυματισμο του στα εδαφη της Βουλγαριας οπου κυνηγησαν τους . Περιγραφει το μενος των φανταρων απο τις προηγηθεισες Βουλγαρικες προκλησεις στο Παγγαιο, που παρακαλουσαν να κηρυχθει ο πολεμος για να τελειωνουν με τους δηθεν συμμαχους. Ιδιαιτερα συγκινητικο για μενα γιατι ο συγγραφεας και οι συντροφοι του απελευθερωσαν την ιδιαιτερη πατριδα μου στις 30/6/1913.
2019-05-07 13:49:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΡΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ "
Περιγραφει με στοιχεια (συνεντευξεις επιζησαντων) ενα απο τα εγκληματα των κομμουνιστων με εκατομβες νεκρων ανηλικων αγοριων και κοριτσιων που ο της συμφορας Γουσιας στρατολογησε βιαια και μεσα στο χειμωνα προσπαθησε να τα οδηγησει απο τη Φωκιδα στο Γραμμο, προκειμενου να ενταχθουν στον ΔΣΕ και να πολεμησουν παρεα με τους ΣΝΟΦΙΤΕΣ για την αποσχιση της Μακεδονιας και την εξασφαλιση του παντεσπανιου της ηγεσιας του ΚΚΕ.
2019-05-07 13:34:13
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΜΕΙΝΑΜΕΝ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΣΚΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟΝ"
Ενα υπεροχο βιβλιο. Περιγραφει τα παθη των Κυπριων απο τα Ορλωφικα μεχρι και το 1833, καθως και την χαρα των Κυπριων οταν το 1878 εφτασε ο νεος διοικητης του νησιου, Αγγλος αυτη τη φορα. Που να ηξεραν τοτε τι επιφυλασσε στην ηρωικη μεγαλονησο η δολια Αλβιων και ειδικοτερα ο ανθελληνας Ηντεν.
2019-03-08 13:15:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ "
Ενα βιβλιο που το περιμενα χρονια. Ειχα διαβασει στο διαδικτυο αποσπασματα καταχωρημενα στην εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ και συγκλονιστηκα. Η μαρτυρια ενος φανταρου-στρατολογου, που με τις πρωτες επιθετικες επιχειρησεις πολεμησε γεναια ως πεζικαριος και, το σπουδαιοτερο, ειχε το, πολυτιμο για εμας, κουραγιο να καταχωρει τις εμπειριες του σε ημερολογιο. Το βιβλιο ειναι συγκλονιστικο, τοσο κατα το 1ο μερος του (ημερολογιο), οσο και κατα το 2ο (περιληψη οπο τα πρακτικα της δικης των εξη) που μας προσφερει ο γιος του αειμνηστου μαχητη, Βασιλης Βασιλικος. Ειναι ανεκτιμητο!!!!
2019-02-15 13:06:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ"
Ορος της συγγραφεα να εκδοθει μετα τον θανατο της. Συζυγος του Μπελογιαννη, φυλακισμενη μαζι του, περιγραφει την πορεια της στο ΚΚΕ. Αποδιδει στον Ζαχαριαδη την μη διασωση του Μπελογιαννη, μολονοτι, οπως γραφει, θα μπορουσε να το κανει με μια εκπομπη του Ρ/Σ που εξεπεμπε απο το Βουκουρεστι. Ανατριχιλα προκαλουν οι εγγραφες για την καταγγελια του ηδη εκτελεσμενου Πλουμπιδη απο το ΚΚΕ ως πρακτορα των Αμερικανων, που δηθεν ζουσε πλουσιοπαροχα στις ΗΠΑ, αλλα και για την ολομελεια του 1949 που μιλουσε για αυτοδιαθεση των ΣΝΟΦΙΤΩΝ . Περιγραφει πως οι περισσοτεροι συγκρατουμενοι της, αλλα και η ιδια δεν πιστεψαν ουτε συμφωνουσαν πλην σιωπουσαν γιατι αυτο απαιτουσε η κομματικη πειθαρχια. Τοση ανεξαρτησια σκεψης και εκφρασης. Τελος αναφερει τον συνωμμοτικο ρολο κομμουνιστων ηθοποιων, με μετεπειτα λαμπρες καριερες στο αστικο κρατος που αγωνιστηκαν να ανατρεψουν.
2019-01-18 13:05:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 1825-1829"
Εξαιρετο. Προκειται για το ημερολογιο ενος νεου, Αμερικανου γιατρου, που ηλθε εθελοντικα στη χωρα μας, φορεσε τη φουστανελα και περιεθαλψε ασθενεις και τραυματιες αγωνιστες, πολεμωντας συναμα οταν το απαιτουσαν οι περιστασεις. Περιγραφει τις ικανοτητες των Ελληνων πολεμιστων, ιδιως των ναυτων που τους χαρακτηριζει τους καλυτερους του κοσμου. Ιδρυσε φιλελληνικο σωματειο στις ΗΠΑ και εσωσε χιλιαδες ορφανα απο την πεινα στελνοντας τροφιμα στην Ελλαδα. Στο κειμενο θα δουμε πραξεις ηρωισμου, αλλα και τις συνηθεις μικροτητες του λαου μας.
2019-01-05 14:01:16
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΜΙΛΙΟΥ "
Ο Σπυρομηλιος με τον σδελφο του Μιχο ηταν Χειμαριωτες και πολεμησαν σε ολες τις κρισιμες μαχες του αγωνα επικεφαλης γενναιου σωματος Χειμαριωτων, μαλιστα ενταχθηκαν στη φρουρα του Μεσολογγιου και κατα την εξοδο διεσχισαν ξιφηρεις τα αραβοαλβανικα στρατευματα του Ιμπραημ και του Κιουταχη, προκαλωντας θρηνο στους εχθρους της πατριδας. Ο δε Σπυρομηλιος μας αφησε αξιολογα απομνημονευματα απο τη 2η πολιορκια της Ιερης Πολης. Οταν αξιωσαν αναγνωριση, οι λεγομενοι αυτοχθονες, μεταξυ των οποιων και γιατρος του Αλη πασα Κωλετης (βλαχος) τους ειρωνευοταν ποιητικως: ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟ ΜΕ ΤΗ ΠΕΝΑ, ΜΙΧΟΜΗΛΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΛΑ, ΛΕΥΤΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΧΕΙΜΑΡΑ. Εξου και ο λιβελος κατα του ακαπνου Κωλετη που αντανακλα και στους ομοιους του, που χωρισαν τους αγωνιστες ενος πανελληνιου αγωνα σε αυτοχθονες (με πληρη δικαιωματα) και σε ετεροχθονες (με περιορισμενα δικαιωματα). Ο δε Τζωρτζ (τιμωμενος ως πρωην αρχιστρατηγος) ακουγοντας τη σχετικη εισηγηση περι αυτοχθονων και ετεροχθονων, σηκωθηκε και εφυγε απο τη συνελευση φωναζοντας: ΓΚΑΙΝΤΟΥΡΙΑ.
2019-01-05 13:47:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΛΛΑΔΑ 1915-1917 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ"
Ηταν γνωστο οτι οι αναφορες του Ντεμιντοφ προς τον Σαζονοφ, που ορισμενες πρωτοδημοσιευθηκαν απο τους μπολσεβικους, τον για την προθυμια του να παραχωρησει την αρτι (1913) απελευθερωθεισα Αν. Μακεδονια στους Βουλγαρους, προκειμενου να μας δεχτουν οι στην ανταντ. Στο παρον βιβλιο υπαρχουν περισσοτερα στοιχεια για τον ρολο του και την προθυμια να εμπλεξει τη χωρα σε μια συρραξη χωρις καν να εγγυηθουν οι αγγλογαλλοι την ακεραιοτητα της Ελλαδας, τη στιγμη μαλιστα που οι Γερμανοι βομβαρδιζαν το Παρισι και η γαλλικη κυβερνηση το ειχε σκασει στο Μπορντω.
2018-12-24 12:31:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-1829) "
Πολυ καλο βιβλιο για ενα αγνωστο στους πολλους δραμα: Των αιχμαλωτων του 1821-29 και την τυχη των διασωθεντων Ελληνων & Τουρκων.
2018-12-16 12:23:04
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ»"
Ο συγγραφεας δεν μασαει τα λογια του περιγραφοντας την Δεκεμβριανη τραγωδια. Πολυ καλο βιβλιο. Στις λιγες σελιδες του ο καλοπιστος αναγνωστης μπορει να αντιληφθει το ΓΙΑΤΙ.
2018-12-15 14:12:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944, Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ"
Απολυτως μεροληπτικο βιβλιο, μια αγιογραφια για την ενοπλη κομμουνιστικη στσση προς βιαια καταληψη της εξουσιας.
2018-12-15 13:31:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΚΑΤΟΧΗΣ - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ, 1940-1944"
Η αξια του βιβλιου εγκειται στις, επιβεβαιωμενες απο αλλες πηγες, πληροφοριες του συγγραφεα για τις αντιστασιακες οργανωσεις κυριως στην Αθηνα (αγνοει τελειως την αντισταση στην Βουλγαροκρατουμενη Αν. Μακεδονια-Θρακη), τον ρολο του ΕΑΜ, που, μεταξυ αλλων καταδικασε ως προβοκατορικη την ανατιναξη της προδοτικης ΕΣΠΟ απο την ΠΕΑΝ, την οποια (ΠΕΑΝ) επεμενε να χαρακτηριζει με τα εντυπα του ως γκεσταπιτικη οργανωση ακομα και μετα την συλληψη και εκτελεση των ηγετων της (Περικου κλπ), τον εμφυλιο 1943-44, τον ρολο των Αγγλων και ειδικοτερα την ανθελληνικη σταση της SOE αλλα και των Τσωρτσιλ - Ηντεν, τη διαλυση του ελληνικου στρατου της Μ. Ανατολης απο τους αποτακτους του 1935 σε συνεργασια με το ΕΑΜ και, τελος, τα Δεκεμβριανα... Σκοτεινο σημειο που ο συγγραφεας δεν διευκρινιζει ο λογος της συλληψης του απο τους Αγγλους μετα τη διαφυγη του στην Αιγυπτο και ο εγκλεισμος του σε φυλακη. Απο το ολο κειμενο παντως αναδυεται μια πιθανη σχεση του με την Ιντελιτζενς που αναγεται σε διαστημα προ του πολεμου.
2018-11-30 12:31:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΚΕΣ "
Εξαιρετο βιβλιο για το στρατοπεδο οπου εκπαιδευοταν οι κομμουνιστες για τον τριτο γυρο, αλλα και για την παρανοια της λεγομενης επαγρυπνησης του ψυχοπαθη δολοφονου Πεχτασιδη, για τις δολοφονιες συντροφων απο συντροφους, τη σκοπιανη προπαγανδα, τα φτυσιματα, τους εξευτελισμους, τα πηγαδια με τα πτωματα των δολοφονημενων. Και μια επισημανση: Αρκετα επωνυμα Μπουλκιωτων τα βρισκουμε σημερα σε κυβερνητικα ποστα.
2018-06-01 07:20:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΙΓΚΙΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1909-1912"
Περιγραφοντας ο πριγκηπας Νικολαος τα πολιτικα κομματα της εποχης του, λες και περιγραφει τα σημερινα κομματα. Πολυ καλη χρηση της γλωσσας, γλαφυρο υφος, πολλες πληροφοριες για την τοτε Αθηνα και τους κατοικους της. Μολονοτι κριτικαρει τον Βενιζελο, στο τελος καταληγει: Αν επι τελους προκειται να προοδευσει η χωρα προτιμητεος ο Βενιζελος.
2018-06-01 07:11:31
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ "
Ενα υπεροχο βιβλιο. Το υπουργειο εξωτερικων μας ως συνηθως καθευδει υπνον βαθυ.Θα επρεπε εδω και χρονια να το μεταφρασει και να το διανεμει στους ανιστορητους ξενους που δυστυχως αποφασιζουν για μας.
2018-06-01 07:03:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑ "
Η καθοδος των νεωτερων μυριων. Η μονη μεραρχια που δεν διαλυθηκε και απο τα βσθη της Μ. Ασιας εφτασε μαχομενη στα παραλια και απο εκει στη Λεσβο, σωζοντας απο τη σφαγη και 5.000 μικρασιατες που την ακολουθησαν. Πρωταγωνιστες οι τρεις διοικητες των Συνταγματων της: Ο συγγραφεας (Αμπελας), ο Σταφυλας και ο Τσιπουρας, ολοι με επωνυμα σχετικα με το αμπελι, οπως χαριτολογωντας γραφει ο συγγραφεας. Ενα εξοχο βιβλιο, που αποδεικνυει οτι οπου υπηρχε στιβαρη ηγεσια οι Τουρκοι εσπασαν τα μουτρα τους.
2018-06-01 06:56:58

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS