Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σχόλια Αναγνώστη: dead art

Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ"
Ο μπερξόν εδώ μας δίνει ενα βήμα οπου σύμφωνα πάντα με την φιλοσοφία του προτείνει την σύλληψη ενός ενιαίου παρόντος όπου οσμωνεται διαρκώς απο το παρελθόν και όπου το βίωμα , το τωρα, δεν ειναι μια απλή παράθεση ενος ακόμα γεγονότος το ενα διπλα στο άλλο, μια απλή παραθεση συνειδησιακών καταστάσεων, αλλά ενα διαρκές γίγνεσθαι οπου το άτομο εποπτικά μπορεί να συλλαμβάνει την αλήθεια του πνευματος , το "ταυτό", ενορατικά μάλλον παρα εννοιολογικά-διανοητικά στην καθε του στιγμή. Νομίζω ειναι απο τα πιο ωραία και πιο κατανοητά του μπερξόν καθως αποτελεί καθαρή έκφραση ολων των προηγουμένων δοκιμίων του.
2019-10-22 10:56:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ"
Ισως το πιο "δύσκολο" ανάγνωσμα του κρασναχορκάι.Αναζητά την ενότητα του σε ενα παρόν όπου ειναι γεμάτο από θραυσματα του παρελθόντος, που "φέρουν" ιστορία, αλλοτρίωση,και που μέσα στην ίδια την δομή τους εμπεριέχεται το τέλος τους..οπως ακριβώς και η ζωή του ηρωα του βιβλίου.Θεωρώ οτι ειναι ενα δύσκολο για λογοτεχνία έργο.Τόσο στην κατανοησή του όσο και στην αναγνωσή του παρόλο το προφανές του λόγου του.
2019-09-28 20:01:29
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ"
Οταν το σουρρεαλιστκό συστήνεται ως πραγματικό, και το "παράξενο" γεννιεται στην απόκλιση του απο την κανονικότητα, η μοιρολατρια και μια υφέρπουσα μεταφυσική οδηγούν κατευθείαν στην μελαγχολία της αντίστασης.Σκοτεινό και θλιβερό.
2019-09-28 19:33:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ"
Στο " τανγκό του σατανά" αφού νοτίσεις μεχρι το κόκκαλο απο την υγρασία και γεμίσεις λάσπες ως τους αστραγάλους στα ομιχλώδη τοπία στο πουθενά της ουγγρικής υπαίθρου, ο λόγος του, η γραφή του, ειναι ικανα να δημιουργήσουν στον αναγνώστη, οχι μονο απλά έντονες εικόνες, συναισθηματικά φορτωμένες εξίσου, αλλά ενα απείκασμα που καθ\' όλη την διαρκεια της αφήγησης ξεδιπλώνεται πολυεπίπεδα στο πλάι του...αριστουργηματικό κατα την ταπεινή μου γνώμη. Η τεχνη του λογου στα καλυτερα της!
2019-09-28 19:15:36
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΣΕΙΟΜΠΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ"
Ο κρασναχορκάι σε αυτό το βιβλίο μέσα απο ιστορίες περί τέχνης, με ενα λόγο μεστό περιεχομένου, πυκνό και πλήρη νοημάτων, αγγίζει τα έσχατα μιας ύλης που τα θρυμματισμένα στοιχεία της αντανακλούν το όλον, ενα έργο όπου το ορθολογιστικό αγκαλιάζει σφιχτά το μεταφυσικό και το ανάποδο ,και όπου οι δυο αυτες έννοιες εναλλάσονται διαρκώς και αενάως σε μια ροή όπου ο αναγνώστης γίνεται ευκολα μερος του βιβλίου...
2019-09-25 16:18:07

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS