Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: rumangel

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ "
Εξαιρετικό βιβλίο και εξαιρετική απόδοση-μετάφραση. Από την επιλογή των ιστοριών ως την ανάλυση και τη διασύνδεσή τους ως σύνολο, το βιβλίο αυτό είναι ένα κόσμημα.
2021-07-22 13:20:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ "
Εξαιρετικό βιβλίο. Πραγματεύεται τις πάμπολλες και διαφορετικές πτυχές/διαστάσεις και φιλοσοφικές προεκτάσεις του περπατήματος (ρυθμός, βαρύτητα, στοχασμός, μονοτονία, φυγή κτλ), χρησιμοποιώντας ενδιάμεσα παραδείγματα "δεινών" περιπατητών, όπως ο Νίτσε, ο Θορρώ, ο Ρουσσώ και ο Γκάντι. Είναι πολύ καλογραμμένο και καλομεταφρασμένο και εξαιρετικά ευχάριστο στην ανάγνωση. Συνδυάζει χαρακτηριστικά φιλοσοφικού κειμένου και ποίησης, με τρόπο ιδιαίτερα εύληπτο και αισθητικά αριστοτεχνικό. Διαβάζοντάς το είναι σαν να μπαίνει κανείς μέσα στο μυαλό του συγγραφέα την ώρα που εκείνος περπατάει και σκέφτεται ή σαν να περπατάει ο ίδιος ενόσω διαβάζει. Όσοι έχουν ήδη αντιληφθεί και νιώσει στο πετσί τους την πολυδιάστατη αξία του περπατήματος θα το λατρέψουν!:-)
2016-04-15 14:06:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ "
Ευκολοδιάβαστο βιβλίο. Δίνει παραδείγματα και αναλύει το γιατί οι πεποιθήσεις μιας κοινωνίας φαίνονται λογικές στους πολίτες της μια δεδομένη χρονική στιγμή (ενώ αργότερα μπορεί να κρίνονται ως εντελώς παράλογες). Το όλο βιβλίο έχει τελικά ως θέμα του την προοπτική και τις ιδέες, και πως αυτές επηρεάζουν τη σύσταση και την πορεία της κοινωνίας.Η κεντρική του επιδίωξη είναι να μας κάνει σκεφτούμε ότι κι εμείς στη δική μας κοινωνία ενδέχεται να πιστεύουμε και να θεωρούμε δεδομένες κάποιες ιδέες που μετά μπορεί να αποδειχθούν εντελώς λανθασμένες ή και παράλογες, και γι' αυτό το μόνο φάρμακο είναι το ανοιχτό πνεύμα και η ανεκτικότητα. Όλες του οι αναφορές αφορούν την Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Σχεδόν καμμία δεν αφορά την περίοδο του Μεσαίωνα/Αναγέννησης στο Βυζάντιο.
2016-02-01 13:47:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (1919-1945) "
Κορυφαίο ανάγνωσμα για όσους ενδιαφέρονται για το πως στ\' αλήθεια εκτυλίσσεται και γράφεται η ιστορία. Αναλύει την διπλωματική ιστορία της περιόδου με απίστευτη γλαφυρότητα και ακρίβεια καλύπτοντας κάθε τυχόν κενό μπορεί να είχε κάποιος από άλλα βιβλία ιστορίας. Βοηθάει τον αναγνώστη να κατανοήσει όλους του παράγοντες που συνεπηρέασαν και συνδιαμόρφωσαν τότε την πολιτική πραγματικότητα στην Ευρώπη. Κυριολεκτικά μπαίνει ΜΕΣΑ στην ιστορία και στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων ξεκινώντας με τις Βερσαλλίες.
2016-01-18 19:30:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ "
Δεν συνίσταται για κάποιον που δεν έχει ήδη στοιχειώδη γνώση της ιστορίας της Ευρώπης του 20 αιώνα. Δε θα βρει μέσα χρονολογική έκθεση/ανάλυση των γεγονότων σαν σε εγχειρίδιο ιστορικό. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια κριτική θεώρηση και ανάλυση της ιστορίας με βάση κάποια σημεία αναφοράς που έχει ξεδιαλέξει ο συγγραφέας (κινήματα, πολιτικές τάσεις, ομοιότητες και διαφορές συστημάτων, κοινωνιολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις των ιστορικών συμβάντων κτλ). Διαβάζεται καλύτερα σε δεύτερο επίπεδο. Φωτίζει δε και αρκετές υποσυζητημένες ίσως πτυχές της ιστορίας, με πάρα πολλά ευκρινή και χαρακτηριστικά παραδείγματα.
2016-01-18 02:20:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ "
Πολύ σχολαστική ανάλυση ρομαντισμού, ρεαλισμού, μοντερνισμού και μεταμοντερνισμού καθώς και των ενδιάμεσων λογοτεχνικών ρευμάτων μέσα από άπειρα παραδείγματα, με εκτενέστατες βιβλιογραφικές αναφορές σε λογοτεχνικά έργα από όλη την Ευρώπη. Λόγω της ιδιότητας του συγγραφέα δίδεται ίσως κάπως μεγαλύτερη βαρύτητα στα γερμανικά έργα, αλλά χωρίς να βλάπτεται το σύνολο. Διαβάζοντάς το κανείς λαμβάνει καταιγιστικά πολυάριθμα ερεθίσματα για να διαβάσει πολλά από τα βιβλία που σχολιάζονται μέσα του, μόνο και μόνο για να αποκτήσει δική του γνώμη γι΄αυτά. Βιβλίο που διαφωτίζει, δίνει ιδέες, κινητοποιεί!
2015-12-20 14:57:24
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΙΟΝΙ"
Δυνατό βιβλίο, πολύ ατμοσφαιρικό και βαρύ σε νοήματα και προβληματισμούς. Φέρει λίγο από την υπαρξιακή αγωνία του Κάφκα, αλλά στο πλαίσιο μιας τελείως άλλης εποχής και άλλων συνθηκών. Πολύ ενδιαφέρον για την εις βάθος κατανόηση πτυχών της σύγχρονης Τουρκίας.
2015-07-19 10:35:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ (ΕΠΙΤΟΜΟ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Εξαιρετική πλοκή και πλήθος ιδεών και συναισθημάτων μέσα στην πλούσια αφήγηση. Συνδυάζει κάτι από αστυνομικό μυθιστόρημα και φιλοσοφικό διήγημα. Βασικό ανάγνωσμα για την ίδια την αίσθηση της λογοτεχνίας.
2015-06-05 14:13:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ"
Πανέμορφες ιστορίες, υψηλής αισθητικής και ονειρικής, μαγικής διάθεσης από τον συγγραφέα σε μια πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας μετάφραση-απόδοση. Αγαπημένο βιβλίο.
2015-04-09 05:31:55


Συστάσεις Βιβλίων

Δεν βρέθηκαν συστάσεις βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS