Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: alejandrinos

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ "
" Όταν λαλή το ψεύδος, εκ των ιδίων λαλεί, ότι ψεύστης εστί και ο πατήρ αυτού ". (Κατά Ιωάννην). Ο σατανάς λέει το Ευαγγέλιο είναι ο πατέρας του ψεύδους, άρα καταλαβαίνουμε ποιός είναι ο πατέρας των "πολιτικών". Το κάθε ψέμα των "πολιτικών" θα το πάρουν οι "δημοσιογράφοι - σχολιαστές" και πρέπει να το πουλήσουν στον "κυρίαρχο" λαό. Άρα γνωρίζουμε ποιός είναι και ο πατέρας και των "δημοσιογράφων", αυτών των χονδροειδών ψευδολόγων, γιατί δουλειά τους είναι να πουλήσουν το ψέμα των "πολιτικών". Παρακολουθούμε στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να προσπαθούν να μας πείσουν πως αν ψηφίσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που αυτά υποστηρίζουν το μέλλον μας θα είναι μαύρο! ενώ θα πρέπει να αγαπήσουμε το άρρωστο παρόν που ζούμε.. Ζούμε στην εποχή της πολιτικής και δημοσιογραφικής ψευδολογίας..
2023-10-21 18:02:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΑΛΙΑ "
Ο αείμνηστος Δάσκαλος και κορυφαίος Iστορικός της εποχής μας Σαράντος Καργάκος, δεν έμεινε απαθής με ότι διαπράττεται εδώ και δεκαετίες σε βάρος της Ελληνικής Παιδείας, γράφοντας εκατοντάδες άρθρα και αρκετά βιβλία για τη γλώσσα. Για την πνευματική του αντίσταση στον γραικυλισμό, διαβάζουμε ένα μικρό απόσπασμα απ΄ το συγκεκριμένο βιβλίο που δείχνει την σημερινή μας κατάντια, την οποία δε βλέπει όμως το υπουργείο κακο-παιδείας, όπως το ονόμαζε:
"Ο Αριστοφάνης σ\' ένα απόσπασμά του λέει πως το μοναδικό ζώο που δεν έχει γλώσσα είναι ο κροκόδειλος. Κι ένας άλλος επίσης κωμικός ποιητής του 4ου αιώνα λέει πως το μόνο πράγμα που μπορεί να ομιλεί χωρίς να διαθέτει γλώσσα είναι ο ...πρωκτός (Εστί λαλών άγλωσσος). Σήμερα στα ζώα, που δεν έχουν γλώσσα, μπορεί να προστεθεί και ο Νεοέλληνας, που όμως, όπως ο πρωκτός, μπορεί να ομιλεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξ ίσου δυσώδες."
2023-06-17 16:00:35
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ "
Ένα αξιόλογο βιβλίο για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον άγιο της πολιτικής. Ένας πολιτικός ηγέτης μοναδικός στα παγκόσμια χρονικά σε προσφορά προς την Πατρίδα του. Έζησε αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και διακρίθηκε ως ιδιοφυής διπλωμάτης, υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, σύγκρουση με τον μισέλληνα Μέτερνιχ, οργανωτής της Ομοσπονδίας της Ελβετίας (τιμάται σήμερα στην Ελβετία με ανδριάντες). Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε την εξουσία βρήκε ερείπια. Μια μικρή και καταματωμένη εδαφική περιοχή ήταν ελεύθερη και το ταμείο του κράτους ήταν όχι μόνο άδειο αλλά είχε και ένα χρέος 2.400.000 λιρών αγγλικών δανείων.Το 1828 ιδρύει την Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα δίνοντας την περιουσία του, ίδρυσε το Εθνικό Νομισματοκοπείο και κυκλοφόρησε νόμισμα (αργυρός φοίνικας). Ίδρυσε Ταχυδρομείο, Δικαστήρια, τη Σχολή Ευελπίδων, Σχολεία, Τυπογραφείο, Νοσοκομεία, Ορφανοτροφείο, γηροκομεία και μετατρέπει τον άτακτο Στρατό σε τακτικό και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα έκανε σε τρία χρόνια και όσο ο Ιμπραήμ βρισκόταν στην Πελοπόννησο! Όλο αυτό το έργο του Καποδίστρια σε κάποιους δεν άρεσε! και αυτοί ήταν οι Κοτζαμπάσηδες (τουρκολάτρες τους ονόμαζε) και οι αντιπρόσωποι (πρεσβευτές) της Γαλλίας και της Αγγλίας. Και επειδή ο Κυβερνήτης δεν ελεγχόταν ξεκίνησαν την αντιπολίτευση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τη φράση του Κυβερνήτη: "Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης".. Τελικώς τον δολοφόνησαν μη γνωρίζοντας πως εκείνη τη στιγμή δολοφονούν την Ελλάδα. Ο ένας δολοφόνος έτρεξε στην Γαλλική πρεσβεία και είπε: "εφονεύσαμε τον τύραννο και φιλών την πιστόλα αφιερώνω αυτή και εαυτόν εις την τιμή της Γαλλίας" ! Σύγκριση του μέγιστου Κυβερνήτη με τους σημερινούς "πολιτικούς" δε μπορεί να γίνει. Όταν ο Καποδίστριας δαπανούσε ένα γρόσι την ημέρα για τα έξοδά του και οι σημερινοί "πολιτικοί" ξεχνούν να δηλώσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ στις δηλώσεις τους, οποιαδήποτε σύγκριση είναι ιεροσυλία..
2023-06-11 15:43:04
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΘΗ "
"Καθαρίστε από την πνευματική πανούκλα τη δυστυχισμένη την Ελλάδα, για να μπορέσουνε να δουλέψουνε οι άξιοι δουλευτάδες.. Τα σκουλήκια, για να σώσουνε την τιποτένια ύπαρξή τους, δεν αφήνουνε καμμιά άξια ψυχή να ορθοποδήσει, από συμφέρον κι από φθόνο. Όλοι τούτοι οι πνευματικοί σαλταδόροι έχουνε πιάσει τα πόστα, όλα τα πόστα, κι η δύναμή τους είναι ιερή συμμαχία που έχουνε κάνει μεταξύ τους, ενώ ο καθένας είναι σαν μια μυτζήθρα, που παριστάνει το κάστρο. Αλλά είναι δεμένοι μεταξύ τους, όπως είναι οι κάμπιες κολλημένες η μία δίπλα στην άλλη. Μόλις τις χωρίσει κανένας ψοφάνε. Έτσι πρέπει να γίνει και με τις ανθρωποκάμπιες που μαραζώνουνε το πνευματικό ολόδροσο δέντρο της φυλής μας.. Σήμερα που έφθασα "μέχρι των πυλών του θανάτου", τους καταγγέλω στον λαό μας, από πόνο βαθύ. Είναι νεκροθάφτες της κάθε αξίας.. Τίμια αδέρφια μου, καθαρογεννημένοι, ξεριζώστε αυτά τα φαρμακερά βρωμόχορτα!" Φώτης Κόντογλου, ένας μεγάλος Δάσκαλος του Γένους.
2023-06-02 14:26:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Φαντάζομαι πως όλοι γνωρίζουν πως ο Καποδίστριας όταν ήρθε στην Ελλάδα και μπήκε στην πολιτική ήταν πάμπλουτος και "έφυγε" αυτής πάμπτωχος, γιατί χρηματοδότησε τη συγκρότηση του κράτους με τα χρήματά του. Φαντάζομαι επίσης πως όλοι γνωρίζουν πως ο Καποδίστριας δεν κυβέρνησε με Βουλή, σύνταγμα κλπ. Δεν εμφανίστηκε καν στη Βουλή. Αφηγείται ο Γέρος του Μοριά ότι είπε ο Κυβερνήτης: "Αν θέλετε να διοικήσω να διαλυθεί το Βουλευτικό, διότι εγώ δεν ημπορώ να δουλεύω. ...Διελύθηκε μόνον το Βουλευτικό, και αν ήταν κανένας βουλευτής δυσαρεστημένος, ήτον περισσότερον δια τους μισθούς του." Το κράτος σπαράσσεται από εμφύλιο σπαραγμό και διχόνοια και οι ανίκανοι πολιτικάντηδες της εποχής δεν μπορούν να κυβερνήσουν και να σώσουν την Ελλάδα (γι\'αυτό κάλεσαν τον Καποδίστρια) αλλά στεναχωριούνται που θα χάσουν τους.. μισθούς τους! Ευτυχώς σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι πολιτικοί μας είναι αφιλοχρήματοι, αφιλοκερδείς, ανιδιοτελείς, δίνουν καθημερινά δείγματα υψηλής φιλοπατρίας και δουλεύουν σκληρά και αποτελεσματικά για να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών..
2023-03-22 16:47:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Ισοκράτους "Προς Δημόνικον" : "Εκ των κοινών επιμελειών απαλλάττου μή πλουσιώτερος αλλ΄ ενδοξότερος, πολλών γαρ χρημάτων κρείττων ο παρά του πλήθους έπαινος... Μάλλον αποδέχου δικαίαν πενίαν η πλούτον άδικον, τοσούτῳ γαρ κρείττων δικαιοσύνη χρημάτων, όσω τα μεν ζώντας μόνον ωφελεί, το δε και τελευτήσασι δόξαν παρασκευάζει, κακείνων μεν τοις φαύλοις μέτεστιν, τούτο δε τοις μοχθηροίς αδύνατον μεταλαβείν." Νεοελληνική απόδοση: "Aπο την πολιτική να φεύγεις όχι πλουσιότερος, αλλά ενδοξότερος, γιατί ο έπαινος του πλήθους είναι καλύτερος από τα χρήματα... Να αποδέχεσαι περισσότερο τη δίκαιη φτώχεια, παρά τον άδικο πλούτο, γιατί η δικαιοσύνη είναι τόσο ανώτερη από τα χρήματα, όσο είναι αληθές ότι τα χρήματα ωφελούν τους ζωντανούς, ενώ η δικαιοσύνη δίνει δόξα και στους νεκρούς και ότι στα χρήματα μετέχουν και φαύλοι, στη δικαιοσύνη, όμως, είναι αδύνατο να έχουν μερίδιο οι μοχθηροί." Αυτός ο λόγος του Ισοκράτη είναι συμβουλευτικός με σκοπό να οδηγήσει τους πολίτες σε έναν ηθικό τρόπο ζωής. Ειδικά οι πολιτικοί μας γνωρίζουν αυτόν τον λόγο και τον τηρούν κατά γράμμα τόσο στο Ελληνικό κοινοβούλιο όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο "κυρίαρχος" λαός γνωρίζει βέβαια την υψηλή ποιότητα των εκπροσώπων του και έχει μοναδική φροντίδα να ευτυχούν οι πολιτικοί του και αυτός ας δυστυχεί..
2022-12-12 13:29:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ "
Ένα βιβλίο εξαιρετικό που βασίζεται στη στέρεη βάση των πηγών της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας και αποδεικνύει με ατράνταχτα στοιχεία πως η ομοφυλοφιλία δε ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει σε κείμενα της Μυθολογίας, του Αισώπου "Ζευς και αισχύνη" (που κάποιες εκδόσεις "ξεχνούν" να συμπεριλάβουν στην έκδοση αυτό το μύθο) αλλά και στους γίγαντες της παγκόσμιας διανόησης, Πλάτων, Ξενοφών, Δημοσθένης, Πλούταρχος κλπ πως όσοι υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα ψεύδονται ασυστόλως. Παρακολουθούμε στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και στα πράβδα fm αξιολύπητους δημοσιογράφους και πολιτικάντηδες που δεν γνωρίζουν Αρχαία Ελληνικά, ούτε καθαρεύουσα, ούτε δημοτική αλλά σε γλώσσα δημοτικιάς (κερδάμε σύντροφοι) να μας εξηγούν τι εννοεί κάποιος αρχαίος φιλόσοφος. Επίσης μας παραπέμπουν σε ξένους συγγραφείς οι οποίοι Άγγλοι, Γάλλοι κλπ δε διαθέτουν στις πάμφτωχες γλώσσες τους, τους ειδικούς όρους "παιδεραστής, εραστής, ερώμενος" και έτσι τους ταυτίζουν με την ομοφυλοφιλία. Ο συγγραφέας με νηφάλιο τρόπο και χωρίς περιθώρια αντίδρασης αποδεικνύει ότι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα.
2022-11-14 17:53:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ "
"Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο ευγνώμονες στον Ιωάννη Μεταξά διότι είπε ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός το μέγα ΟΧΙ .Λέγουν όσοι αντικρίζουν με εμπάθεια και αυτά τα γεγονότα της ιστορίας, ότι το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο Ελληνικός λαός. Ναί το είπε ο Ελληνικός λαός αλλά αφού το είχε πεί ο Μεταξάς. Εάν έλεγε ο Μεταξάς ΝΑΙ, πώς θα έλεγε ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε βέβαια μέσα του και θα το εξεδήλωνε έμπρακτα όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμαστε λοιπόν τίμιοι απέναντι της ιστορίας. Το μέγα ΟΧΙ είναι πράξις του Ι. Μεταξά." (Παναγιώτης Κανελλόπουλος). Παρατηρούμε σε κάθε εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι πολιτικοί μας να "ξεχνούν" να αναφέρουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Έθνους που είχε το 1940. Μαζί με τους πολιτικούς μας "ξεχνούν" και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, και τα pravda fm όλης της χώρας να αναφέρουν το όνομα του Ιωάννη Μεταξά. Όλους αυτούς τους "ξεχασιάρηδες" τους ερωτώ: "Έως πότε θα είμεθα αχαρακτήριστοι Γραικύλοι;" (Παπαδιαμάντης).
2022-10-28 16:11:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Ένα υπέροχο βιβλίο, ένα βιβλίο υψηλών νοημάτων. Στην εποχή μας, που οι Αρχιερείς ως αντιπρόσωποι του Χριστού επί γης, μας έχουν κουφάνει με την αφωνία τους σε τόσα φλέγοντα θέματα, ο Άγιος Παϊσιος ως "σκεύος χαρισμάτων", αλλά και όλοι οι Άγιοι, προσπαθούν να αναπτερώσουν το ηθικό μας και την ελπίδα μας που είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο Άγιος Παϊσιος είναι ένας Άγιος μεγάλου αναστήματος, ένας κορυφαίος Άγιος του αιώνα μας. Το βιβλίο είναι εκπληκτικό, απίθανο.
2022-08-06 13:56:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ "
Ένα βιβλίο εξαιρετικό, ένα βιβλίο καταπληκτικό, ένα βιβλίο θεολογικό απιθάνου ύψους. Ένα βιβλίο για έναν Σέρβο μεγάλο ασκητή, τον γέροντα Θαδδαίο, που ομοιάζει πάρα πολύ με το βιβλίο του Αγίου Πορφυρίου "Βίος και Λόγοι" ως προς το συμβουλευτικό ύφος, και συμπληρώνει το ένα το άλλο. Αυτά τα βιβλία στη βιβλιοθήκη μας είναι μια μεγάλη "εγκυκλοπαίδεια" υψηλής θεολογίας. Αυτά τα βιβλία αποδεικνύουν πως οι Άγιοι είναι οι φωτοδότες μας, είναι οι στυλοβάτες μας, είναι για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς υπόδειγμα βίου. Στην εποχή που ζούμε όπου η σήψη είναι άνευ προηγουμένου, τέτοια βιβλία είναι οάσεις ευτυχίας.
2022-07-23 11:54:48
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΟΓΟΙ ΑΣΚΗΤΙΚΟΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΛΟΓΟΙ ΑΣΚΗΤΙΚΟΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ
Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ. Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ.Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ [ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ]
ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ (ΣΤΡΜΠΟΥΛΟΒΙΤΣ)
ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ Σ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΘΗ

ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΘΗ

ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΦΩΤΗΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ [π.]
ΑΦΑΝΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

ΑΦΑΝΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ [π.]
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS