Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: nikosxek

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ"
Πάρα πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο βιβλίο. Ο συγγραφέας διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας γαιοκτημόνων στην Νότια Αφρική με φόντο την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Κάθε κεφάλαιο και ένας θάνατος. Ωμό, αποκρουστικό, αγγίζει τα όρια του κιτς (κυριολεκτικά!), αλλά ταυτόχρονα ειλικρινές, βαθύ, αποκαλυπτικό και εν τέλει αληθινό. Ο τρόπος αφήγησης είναι ιδιαίτερος. Ομολογώ ότι στην αρχή με κούρασε και με μπέρδεψε λίγο, αλλά μετά τον συνήθισα. Συνολικά, πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.
2022-05-17 19:42:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ"
Ένα ακόμα εξαιρετικό μυθιστόρημα, γραμμένο με τη γνωστή «συνταγή» του κ. Μιχαηλίδη, δηλαδή η μυθοπλασία αναπτύσσεται πάνω σε ένα πραγματικό Ιστορικό πλαίσιο και με φόντο φυσικά ένα μαθηματικό πρόβλημα. Το μαθηματικό αυτό πρόβλημα είναι πάρα πολύ απλό στη διατύπωσή του (δείτε για παράδειγμα το σύμβολο του Google στην επιφάνεια εργασίας ή/και στη γραμμή εργασιών του υπολογιστή σας), το οποίο όμως στάθηκε αδύνατο να αποδειχθεί χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, γεγονός που προκάλεσε πολύ μεγάλη αναστάτωση στους «σκληροπυρηνικούς» μαθηματικούς (δείτε τα σχόλια και τη βιβλιογραφία στο τέλος του βιβλίου)!!! Το μαθηματικό πρόβλημα εισέρχεται κάπως αργά στην αφήγηση, περίπου λίγο πριν τη μέση του βιβλίου (το οποίο ούτως ή άλλως είναι σχετικά μικρό, περίπου 160 σελίδες), αλλά κυριαρχεί στην πλοκή στο δεύτερο μισό του βιβλίου. Απολαυστικό ανάγνωσμα, με αληθινά συγκινητικό τέλος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υ.Γ. Το βιβλίο περιέχει, εκτός των άλλων, και πολύ ωραίες Κυκλαδίτικες συνταγές για θαλασσινά και άλλα εδέσματα. Προτείνεται και για τους καλοφαγάδες!!!
2016-11-30 14:15:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ "
Ο συγγραφέας, σε ένα προηγούμενό του βιβλίο, συγκεκριμένα στο βιβλίο «Στον κήπο του Επίκουρου-αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτου» αναφέρει το εξής γνωμικό: «Κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει καταπρόσωπο τον ήλιο ούτε τον θάνατο». Νομίζω ότι σε αυτό του το βιβλίο, στο «Πλάσματα μιας μέρας», ο συγγραφέας κοιτάξει καταπρόσωπο τον θάνατο με ένα βλέμμα εκτυφλωτικά καθαρό. Εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα, όπως και όλα τα άλλα βιβλία του συγγραφέα.
2016-11-28 06:15:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΦΟΝΟΙ"
Το βιβλίο αυτό το απόλαυσα πραγματικά και το διάβασα σχεδόν μονορούφι σε περίπου 2 ημέρες. Τα βιβλίο αυτό μου άρεσε για τους εξής 3 λόγους: (α) λατρεύω τα μαθηματικά, αν και δεν είμαι Μαθηματικός, έχω όμως σπουδάσει Θετικές Επιστήμες, (β) αγαπώ την Κύπρο και την Ιστορία της, αν και δεν είμαι Κύπριος, έχω όμως ζήσει για ένα διάστημα περίπου 8 μηνών στο νησί, και αγάπησα τόσο τους ανθρώπους όσο και τον τόπο, και (γ) μου αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα, αν και απεχθάνομαι βαθύτατα τη βία και το έγκλημα. Τα πρόσωπα του μυθιστορήματος είναι τόσο φανταστικά όσο και πραγματικά, ενώ η πλοκή τοποθετείται σε δύο Ιστορικά πλαίσια, συγκεκριμένα στην αρχή και στο τέλος της κατοχής της Κύπρου από του Άγγλους, δηλαδή στην κατάκτηση της Κύπρου από τους Σταυροφόρους το 1191, καθώς και στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όλα τα Ιστορικά γεγονότα, ιδιαίτερα τα Μεσαιωνικά, τα οποία αφηγείται ο συγγραφέας είναι πραγματικά (δυστυχώς δεν γνωρίζω όσο καλά θα ήθελα την Μεσαιωνική Ιστορία της Κύπρου). Αν και ο συγγραφέας δεν το διευκρινίζει, όπως έχει κάνει σε άλλα βιβλία του (π.χ. στα Πυθαγόρεια εγκλήματα), υποθέτω ότι το ευρύτερο Ιστορικό πλαίσιο είναι αληθινό και πάνω σε αυτό το πλαίσιο τοποθετεί την μυθιστορηματική του πλοκή. Συνοπτικά, το βιβλίο θα το χαρακτήριζα ως ένα εξαιρετικό Μαθηματικό, Αστυνομικό, Ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα. Υ.Γ. Το βιβλίο θα αρέσει και σε όσους παίζουν μπιλιάρδο!!!
2016-11-20 15:34:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο θα το χαρακτήριζα ως πολυ-επίπεδο, ή πιο σωστά, ως πολυ-διάστατο, για να χρησιμοποιήσω δύο μαθηματικές έννοιες. Η πρώτη διάσταση είναι φυσικά τα μαθηματικά, τα οποία διατρέχουν και διαπνέουν το βιβλίο από την αρχή ως το τέλος. Επίσης, το βιβλίο έχει μία σαφέστατα αστυνομική διάσταση, αφού ξεκινάει με ένα έγκλημα και τελειώνει με τη διαλεύκανση του, όπως συμβαίνει σε όλα τα αξιοπρεπή αστυνομικά μυθιστορήματα. Ενδιαμέσως, το βιβλίο αναφέρεται στο Παρίσι, αλλά και στην Αθήνα, των αρχών του προηγούμενου αιώνα, στην τέχνη της ζωγραφικής και ιδίως του Πικάσο, αλλά και στα Ιστορικά και Πολιτικά γεγονότα της Ελλάδας των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Ο τρόπος συγγραφής του βιβλίου είναι αυτός της μυθιστορηματικής πλοκής, τοποθετημένης όμως σε ένα πραγματικό ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο, όπως διευκρινίζει ο συγγραφέας στον επίλογό του. Όλα τα παραπάνω αναμιγνύονται αριστοτεχνικά από τον συγγραφέα για να μας προσφέρει ένα συναρπαστικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον μυθιστόρημα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υ.Γ. Ενδεχομένως να υπάρχει και κάποια επιπλέον διάσταση του βιβλίου, την οποία δεν μπόρεσα να δω στην πρώτη ανάγνωση. Μια δεύτερη ανάγνωση μετά από λίγους μήνες ίσως με βοηθήσει να δω και άλλες κρυμμένες διαστάσεις του βιβλίου.
2016-11-20 15:32:55


Συστάσεις Βιβλίων

Δεν βρέθηκαν συστάσεις βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS