Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: santoyrios

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ "
Αν περιμένετε μια (ακόμα) περισπούδαστη ανάλυση της εποχής και των διαβόητων πρωταγωνιστών της, ίσως και να απογοητευθείτε. Περισσότερο με λίστα κλοπιμαίων μοιάζει το βιβλίο και ακριβώς εκεί κρύβεται η αξία του και ο χαρακτήρας του καθεστώτος. "Πρωταγωνιστές" είναι οι απλοί στρατιώτες και το πρωτοφανές πλιάτσικο στο οποίο επιδίδονταν ελαφρά τη καρδία. Κάτω από τη στιλιζαρισμένη εικόνα του πολεμικού ήθους και της Hugo Boss αρρενωπότητας που μας βομβαρδίζει η ποπ κουλτούρα δεκαετίες τώρα, απλά βρομοκοπάει ρέγγα Νορβηγίας, ελληνικά καπνά και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σ\' αυτό το λωποδύτικο σούπερ μάρκετ απανθρωπιάς και αίματος. Μήπως, λέω μήπως, ο λογαριασμός που κλήθηκαν να πληρώσουν ήταν δυσανάλογος της μεγαλύτερης μπάζας όλων των εποχών; Τουλάχιστον για όλα αυτά τα παιδάκια που έλιωσαν σαν τα κεράκια. Είναι ντροπή να ξεχνάμε. Γι\' αυτό και τα βιβλία του Aly έχουν προκαλέσει τόσες αντιδράσεις: μας γεννούν μια τρομακτική υποψία ότι είμαστε όλοι ένοχοι γι\' αυτά που συμβαίνουν. Λες;
2022-08-01 13:28:59
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Πρόκειται για την Ιστορία της μεσαιωνικής Ευρώπης, πέραν του Βυζαντίου. Οι πρωταγωνιστές αλλά και οι υλικές συνθήκες (δυστυχώς μόνο σε κάποιες περιόδους) μιας εποχής που μας είναι άγνωστη (μόνο Βυζάντιο υπήρχε για μας τότε, αλλά ακόμα κι εκεί... μαύρα μεσάνυχτα). Μπορεί να γίνεται κουραστικό ώρες ώρες απλά επειδή η ήπειρος ήταν κατακερματισμένη πολιτικά. Στην αρχή κάθε ενότητας, όμως, έχουν μια περίληψή της, ώστε, όρεξη να \'χεις, μπορείς να φτιάξεις μια ιστορική γραμμή της περιόδου ή νοητικούς χάρτες. Σίγουρα θα υπάρχουν και πιο περιεκτικά έργα, εμένα πάντως με άφησε πολύ δυστυχισμένο που πρέπει να ξηλωθώ για τα υπόλοιπα της σειράς.
2022-07-28 17:20:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ"
Αν και εξαντλημένο και διαβασμένο πολλά χρόνια πριν, οφείλω να του αποδώσω τις δέουσες τιμές. Μία steampunk εκδοχή του Πόε, βιομηχανικές gothic καταστάσεις, δεκαέξι ζοφερά διαμαντάκια, πιο μαύρα κι απ\' το μαύρο. Όταν κλείσετε το βιβλίο, όλα γύρω θα σας φαίνονται παραδεισένια. Αν το πετύχετε κάπου, ξέρετε, γι\' αυτό έχουμε χεράκια. Do it!
2022-07-28 16:38:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ "
Το είχα στο... κάτω ράφι από φόβο μήπως αποδίδει τις ιστορικές αποφάσεις σε ασθένειες, αλλά ως συνήθως έκανα λάθος. Πολύ ισορροπημένος άνθρωπος ο σερ Όουεν, έζησε από τα "μέσα" κάποια από τα γεγονότα και αποκαλύπτει μια πρόσθετη διάστασή τους που σίγουρα αξίζει. Αν θέλετε μια συνοπτική παρουσίαση σπουδαίων ιστορικών στιγμών και μάλιστα με εντυπωσιακή αμεροληψία, είστε στο σωστό μέρος. Αν πάλι είστε φαν των Dr. House και λοιπών μπλιαχ καταστάσεων, είστε σε ακόμα πιο σωστό μέρος. Νοσηρές καταστάσεις!
2022-07-27 10:17:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"
Εύκολο βιβλίο (εξαντλητικής ενίοτε) τεκμηρίωσης, με έμφαση σε αγγλικού ενδιαφέροντος γεγονότα. Για τους μυημένους, διαβάζεται και στην παραλία (μεταφέρεται λίγο δύσκολα, αλλά έχουμε κάνει και χειρότερα).
2022-07-27 09:58:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΙΤΛΕΡ "
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση ενός Γερμανού, σύγχρονου του Χίτλερ, που "την έκανε" από τη χώρα πριν είναι πολύ αργά. Ακόμα σπάω το κεφάλι μου σε ποιο βιβλίο το πέτυχα σαν βιβλιογραφική αναφορά και δεν έχασα. Ο επίλογος απλά συγκλονιστικός.
2022-07-27 09:42:24
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ"
Ο Σοπενάουερ θεωρεί ότι στις συζητήσεις μας δεν αποσκοπούμε στην αλήθεια και φαίνεται απ\' τον χαρακτήρα τους, θα διεξάγονταν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Αλλά αφού έτσι έχουν τα πράγματα, φροντίστε να έχετε καλυμμένα τα νώτα σας και, ευκαιρίας δοθείσης, περάστε σε ανελέητη αντεπίθεση. Όλα αυτά, βέβαια, όταν συζητάς με ανθρώπους που διαβιούν στην επικράτεια της στοιχειώδους λογικής και εντιμότητας, θα συμπλήρωνα εγώ. Και η εποχή μας, η περιχαράκωση και η εγωπάθειά μας δεν ανήκουν σ\' αυτή την επικράτεια. Θα προτιμούσα να μας χάριζε την Τέχνη του να έχεις πάντα Άδικο και να γειώνεις τους άλλους. Όπως και να \'χει, ο Σοπενάουερ είναι πνευματώδης και οι προτάσεις του μπορούν να τύχουν ελεύθερης εφαρμογής. Όχι μόνο για να \'χετε δίκιο, αλλά και χιούμορ, φαντασία και ανθρωπιά. Το ανάποδο δηλαδή...
2022-07-25 20:51:14
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ "
Και να μην το διαβάσετε, κάντε το δώρο εκεί που πρέπει. Καλύτερα κάντε και τα δύο. Απρόβλεπτες συνέπειες! Σαν τη φιλοσοφία ένα πράμα: λες κάτι σήμερα και μετά από διακόσια χρόνια σφάζονται όλοι γι\' αυτό. Δοκιμάστε κάθε θεωρία στην πράξη και... ο Θεός βοηθός. Το πόσο σοβαρά θα το πάρετε εξαρτάται απ\' την ιδιοσυγκρασία τού καθενός. Τη φιλοσοφία, βέβαια, καλό είναι να μην την παίρνουμε και πάάάρα πολύ σοβαρά γιατί θα γίνει κακό. Τη σεβόμαστε, στοχαζόμαστε, ενίοτε την υιοθετούμε ή την απορρίπτουμε, αλλά δε θα αρρωστήσουμε κιόλας. Αυτή είναι και η... φιλοσοφία του βιβλίου. Ένας μικρός δυναμίτης!
2022-07-25 12:54:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Πολύ ευκολοδιάβαστο βιβλίο, με ωραία δομή και αρκετά αστυνομική αφήγηση. Το είχα στο... περίμενε για κάμποσο καιρό και έσφαλλα. Αν και συνοπτικό, καλύπτει δέκα αρχαιολογικές περιπτώσεις του αρχαίου κόσμου με παιδαγωγικό τρόπο για μεγάλους αλλά και για μικρούς. Μία μεγάλη έκπληξη απ\' το... κάτω ράφι μου.
2022-07-25 12:18:22
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "
Τα κείμενα της Άρεντ είναι απαιτητικά. Απ\' όλη τη σειρά Πηγές του Ολοκληρωτισμού, νομίζω αυτό είναι το πιο ζόρικο, αν και το θέμα είναι πιο οικείο. Μπροστά σε άλλα, βέβαια (βλ. Για την Επανάσταση), πρόκειται για... Άρλεκιν. Όποια κι αν είναι η ταπεινή μου άποψη για τη δομή και το ύφος, το περιεχόμενο είναι σίγουρα μοναδικό (ισχύει για όλη τη σειρά). Πρωτότυπη σκέψη και ανάλυση, έξω από κατηγοριοποιήσεις και στρατόπεδα, η Άρεντ παραμένει μια ιδιάζουσα και εξαιρετική περίπτωση διανοούμενης, γυναίκας, Εβραίας, που θα αγαπάμε για πάντα και θα προκαλεί την ευρωπαϊκή εγωπάθειά μας. Δυνατό βιβλίο!
2022-07-24 20:17:21
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS