Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Histor10

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "
Τρομερό βιβλίο που αποτελεί κόκκινο πανί για τους λεγόμενους αναθεωρητές ιστορικούς. Παραθέτει πολλά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του κρυφού σχολείου και καταρρίπτει το αφήγημα των αναθεωρητών ότι όλα ήταν ρόδια στην Οθωμανική κατοχή
2020-10-05 21:36:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ "
Αυτό το βιβλίο πιστεύω ότι είναι ίσως το κορυφαίο σχετικά με αυτό το ζήτημα. Είναι πρόσφατα γραμμένο και περιέχει μεγάλο όγκο πληροφοριών που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει πολλές όψεις του Μακεδονικού ζητήματος. Οι τρεις συγγραφείς γνωρίζουν σε βάθος το ζήτημα και ιδιαίτερα ο κύριος Βακαλόπουλος που είναι ένας καταξιωμένος και πολυγραφότατος ιστορικός. Καμία σχέση με ιδεοληπτικά και προπαγανδιστικά φληναφήματα που κυκλοφορούν και αγνοούν πολλές πτυχές του ζητήματος και γράφονται μόνο για να προωθήσουν αντιεπιστημονικές ιδεοληψίες των συγγραφέων τους.
2020-09-22 09:33:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ"
Ο κύριος Σφέτας ένας ειδικευμένος ιστορικός επί του Μακεδονικού ζητήματος γράφει αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που αναφέρεται στην δεκαετία του 40. Παραθέτει σοβαρό όγκο πηγών στις οποίες καλό είναι να ανατρέξει ο αναγνώστης για να λάβει παραπάνω πληροφορίες επί του ζητήματος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα
2020-09-22 09:24:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "
Άμα θέλει κάποιος να μάθει οικονομικά μόνο τέτοια βιβλία μπορούν να τον βοηθήσουν και όχι αντιεπιστημονικές μπούρδες και πομφόλυγες τύπου Ναόμι Κλάιν και Βαρουφάκη. Ναι το βιβλίο είναι πολύ αναλυτικό με σχεδιαγράμματα αλλά έτσι πρέπει να είναι και όποιος θέλει να μάθει πράγματα για την οικονομία πρέπει να διαβάσει βιβλία επιπέδου και όχι εσμούς φληναφημάτων.
2020-09-21 20:11:09
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ "
Πολύ καλό βιβλίο από έναν πολυγραφότατο και ακάματο ιστορικό όπως ο Σαράντος Καργάκος. Περιέχει και κείμενα στα αγγλικά προκειμένου να καταλάβει και ένα ευρύτερο κοινό την προπαγάνδα και τα ψέματα των σκοπιανών.
2020-09-21 20:01:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, 1878-2018 "
Γενικά ο κύριος Ηρακλείδης αποτελεί ιδιόμορφη περίπτωση συγγραφέα που τείνει να υπερτονίζει τις "Θέσεις" των άλλων χωρίς ωστόσο να μπορεί να παρέχει επαρκή τεκμηρίωση. Ειδικά στο κομμάτι αναφορικά με την αρχαία Μακεδονία φαίνεται ότι δεν έχει επαρκείς γνώσεις καθώς και πέφτει σε λάθη αποσιωπόντας τις ελληνικές θέσεις προκειμένου να του βγεί το αφήγημα. Το συγκεκριμένο βιβλίο προτείνεται σε τύπους που τους αρέσει να βγάζουν αληθείς τις διάφορες ιδεοληψίες τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη ανάλυση για το μακεδονικό ζήτημα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα βιβλία όπως " Λεηλασία Φρονημάτων" του Κολιόπουλου,το " Αγκάθι των Σκοπίων" του κυρίου Καργάκου και " Η διαμόρφωση της Σλαβομακεδονικής ταυτότητας του κυρίου Σφέτα. Τα παραπάνω βιβλία θα βοηθήσουν πολύ αυτούς που θέλουν να καταλάβουν το ζήτημα και όχι να διαβάζουν προπαγάνδες και φληναφήματα όπως αυτά που παρθέτει ο κύριος Ηρακλείδης.
2020-09-21 19:59:21
Σχόλιο για το βιβλίο "(P/B) KOLYMA TALES"
Τρομερό βιβλίο,ο συγγραφέας όντας κρατούμενος στα Γκούλαγκ έγραψε ένα βιβλίο που δεν είναι σκέτη φαντασία αλλά περιέχει πολλά από τα βιώματα του ως κρατούμενου στα Γκούλαγκ. Προφανώς και θα προκαλέσει δυσφορία σε δήθεν "προοδευτικούς" υπερασπιστές του σταλινικού καθεστώτος.Το παρόν βιβλίο μπορεί να διαβαστεί και με το "Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ". Αναφορικά με την έκδοση να σημειώσω ότι κυκλοφόρησαν το 2018 και το 2020 σε μετάφραση Donald Rayfield περισσότερα διηγήματα από το Kolyma Tales. Κυκλοφορούσε και Ελληνική έκδοση που περιείχε μεγάλο όγκο διηγημάτων αλλά δυστηχώς εξαντλήθηκε και σε ερώτηση στον εκδοτικό οίκο μάλλον δεν θα ξανα-κυκλοφορήσει. Κρίμα γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και τα μεταχειρισμένα αντίτυπα έχουν φτάσει να πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές αλλά και ευτυχώς που υπάρχει και η Αγγλική έκδοση και μας δίνεται η δυνατότητα να διαβάσουμε αυτό το σημαντικό έργο.
2020-09-21 19:46:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ "
Πολύ καλό βιβλίο διαλύει μύθους και κυριάρχα αφηγήματα σχετικά με την πολυ-πολυτισμικότητα.Περιέχει μεγάλο εύρος βιβλιογραφίας και βγάζει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα,ταιριάζει να διαβαστεί μαζί με το βιβλίο του Murray \'Η Ευρώπη αυτοκτονεί\'.Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγγραφέας πολεμήθηκε σφόδρα από τους λεγόμενους δικαιωματιστές για άρθρα της καθώς και το βιβλίο της,ωστόσο δεν κατάφεραν τίποτα και συνεχίζουμε να διαβάζουμε τα έργα της επι του ζητήματος και να καταλαβαίνουμε το πρόβλημα.
2020-09-21 19:38:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"
Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας αναλύει διεξοδικά την θεωρία του Δομικού ρεαλισμού στις διεθνείς σχέσεις.Πρόκειται για κορυφαίο συγγραφέα και για πολύ υψηλό επίπεδο γραφής και αναλυτικής ικανότητας.
2020-09-14 14:49:47
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ "
Καταπληκτικό βιβλίο,βέβαια πρέπει κάποιος να ξέρει 2-3 πράγματα για τις διεθνείς σχέσεις πριν το διαβάσει(διαβάζοντας πρώτα κάποιο εισαγωγικό βιβλίο) αλλά διαβάζοντας αυτό το βιβλίο του Waltz βλέπεις πόσο γελοία και ουτοπικά φαντάζουν τα επιχειρήματα διάφορων για τις διεθνείς σχέσεις και τον πόλεμο.Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
2020-09-14 14:46:11
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΕΚΑΥΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«ΤΣΑΜΗΔΕΣ»

«ΤΣΑΜΗΔΕΣ»

ΜΠΕΖΑΣ ΕΜΜ. ΑΝΤΩΝΗΣ
(P/B) KOLYMA TALES

(P/B) KOLYMA TALES

SHALAMOV VARLAM
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ
Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

DIJSSELBLOEM JEROEN
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ

ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ

ΚΑΛΥΒΑΣ Ν. ΣΤΑΘΗΣ
Ο ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 1945-1949

Ο ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 1945-1949

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΗΜ.
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS