Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Histor10

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΤΡΙΤΟΜΗ, ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Ένα εξαιρετικό έργο από έναν άνθρωπο που πολέμησε μαζί με τους επαναστατημένους Έλληνες το 1821. Αναφέρει τα γεγονότα όπως συνέβησαν με εμφανή αμεροληψία και δίνει και μια λιτή περιγραφή της ιστορίας των Ελλήνων πριν την επανάσταση του 1821. Έχει γράψει και άλλα βιβλία για την Ελλάδα τα οποία ναι μέν δεν έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά αλλά ωστόσο μπορεί να τα βρεί κανείς στο ίντερνετ στα αγγλικά. Πολύ ποιοτική έκδοση από το ΜΙΕΤ που μας έχει συνηθίσει σε καλαίσθητες εκδόσεις ποιοτικών βιβλίων.
2020-12-17 18:35:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)"
Ένα τρομερό έργο από τον Σαράντο Καργάκο που εκδόθηκε λίγο μετά τον θάνατο του. Πρόκειται για 3 τόμους που παραθέτουν πλήθος πληροφοριών για την Ελληνική επανάσταση του 1821. Ο συγγραφέας φαίνεται πως έχει κάνει σοβαρή έρευνα παραθέτει πλήθος πηγών και δείχνει ότι κατέχει το θέμα. Γενικά όλα τα έργα του Σαράντου Καργάκου είναι ποιοτικά αλλά προσωπικά το συγκεκριμένο μου άφησε πολύ καλή εντύπωση και το προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα
2020-12-17 18:28:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ "
Εξαιρετικό βιβλίο δίνει απάντηση σε ένα ασυνάρτητο βιβλίο τίγκα στις ανακρίβειες και τις σκοπιμότητες. Ο κύριος Καραμπελιάς είναι πολυγραφότατος και εξαιρετικά παθιασμένος με το αντικείμενο της Ελληνικής ιστορίας. Αποδομεί με ακρίβεια τα ψεύδη και τις ανακρίβειες και θέτει το ζήτημα στο σωστό πλαίσιο. Την προσπάθεια δηλαδή της αποδομητικής ιστορικής σχολής να κάνει το άσπρο μαύρο και να καταστήσει τους ψευδούς ισχυρισμούς της,τα φληναφήματα και τις ανακρίβειες ως ιστορική αλήθεια. Όσο και να προσπαθούν οι γελοίοι εκπρόσωποι αυτού του ρεύματος η ιστορική αλήθεια θα λάμψει στο τέλος και αυτοί θα βρεθούν έκθετοι όπως σε αυτήν εδώ την περίπτωση.
2020-12-17 18:16:30
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Η «ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ» ΤΟΥ M. BERNAL "
Ατυχής προσπάθεια να δωθεί σημασία στις παρακμιακές θεωρίες του Be
al περι μαύρης Αθήνας και λοιπών αναθεωρητών. Η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά τα αντιεπιστημονικά φληναφήματα του Be
al έχει δωθεί ήδη από την Lefkowitz την οποία ναι μεν αναφέρει ο συγγραφέας αλλά προσπαθεί ταυτοχρόνως αμήχανα να μην παρουσιασεί τις συντριπτικές απαντήσεις που έδωσε στις μπούρδες που ο ίδιος υποστηρίζει. Το κερασάκι στην τούρτα το γεγονός ότι ο συγγραφέας υποστηρίζει κεκαλυμμένα τις επίσης ψευδείς θεωρίες του Fallmerayer και κατηγορεί την ιστορία των Ελλήνων ως εργαλείο μιλιταρισμού για το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Εν κατακλείδι,δεν αξίζει να χαραμίσει κάποιος χρόνο στο παρόν βιβλίο το οποίο υποστηρίζει αντιεπιστημονικές απόψεις και προσπαθεί ύπουλα να περάσει συγκεκριμένες θέσεις.
2020-12-17 18:04:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "
Τρομερό βιβλίο που αποτελεί κόκκινο πανί για τους λεγόμενους αναθεωρητές ιστορικούς. Παραθέτει πολλά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του κρυφού σχολείου και καταρρίπτει το αφήγημα των αναθεωρητών ότι όλα ήταν ρόδια στην Οθωμανική κατοχή
2020-10-05 21:36:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ "
Αυτό το βιβλίο πιστεύω ότι είναι ίσως το κορυφαίο σχετικά με αυτό το ζήτημα. Είναι πρόσφατα γραμμένο και περιέχει μεγάλο όγκο πληροφοριών που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει πολλές όψεις του Μακεδονικού ζητήματος. Οι τρεις συγγραφείς γνωρίζουν σε βάθος το ζήτημα και ιδιαίτερα ο κύριος Βακαλόπουλος που είναι ένας καταξιωμένος και πολυγραφότατος ιστορικός. Καμία σχέση με ιδεοληπτικά και προπαγανδιστικά φληναφήματα που κυκλοφορούν και αγνοούν πολλές πτυχές του ζητήματος και γράφονται μόνο για να προωθήσουν αντιεπιστημονικές ιδεοληψίες των συγγραφέων τους.
2020-09-22 09:33:20
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ"
Ο κύριος Σφέτας ένας ειδικευμένος ιστορικός επί του Μακεδονικού ζητήματος γράφει αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που αναφέρεται στην δεκαετία του 40. Παραθέτει σοβαρό όγκο πηγών στις οποίες καλό είναι να ανατρέξει ο αναγνώστης για να λάβει παραπάνω πληροφορίες επί του ζητήματος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα
2020-09-22 09:24:08
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "
Άμα θέλει κάποιος να μάθει οικονομικά μόνο τέτοια βιβλία μπορούν να τον βοηθήσουν και όχι αντιεπιστημονικές μπούρδες και πομφόλυγες τύπου Ναόμι Κλάιν και Βαρουφάκη. Ναι το βιβλίο είναι πολύ αναλυτικό με σχεδιαγράμματα αλλά έτσι πρέπει να είναι και όποιος θέλει να μάθει πράγματα για την οικονομία πρέπει να διαβάσει βιβλία επιπέδου και όχι εσμούς φληναφημάτων.
2020-09-21 20:11:09
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ "
Πολύ καλό βιβλίο από έναν πολυγραφότατο και ακάματο ιστορικό όπως ο Σαράντος Καργάκος. Περιέχει και κείμενα στα αγγλικά προκειμένου να καταλάβει και ένα ευρύτερο κοινό την προπαγάνδα και τα ψέματα των σκοπιανών.
2020-09-21 20:01:33
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, 1878-2018 "
Γενικά ο κύριος Ηρακλείδης αποτελεί ιδιόμορφη περίπτωση συγγραφέα που τείνει να υπερτονίζει τις "Θέσεις" των άλλων χωρίς ωστόσο να μπορεί να παρέχει επαρκή τεκμηρίωση. Ειδικά στο κομμάτι αναφορικά με την αρχαία Μακεδονία φαίνεται ότι δεν έχει επαρκείς γνώσεις καθώς και πέφτει σε λάθη αποσιωπόντας τις ελληνικές θέσεις προκειμένου να του βγεί το αφήγημα. Το συγκεκριμένο βιβλίο προτείνεται σε τύπους που τους αρέσει να βγάζουν αληθείς τις διάφορες ιδεοληψίες τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη ανάλυση για το μακεδονικό ζήτημα. Υπάρχουν πολύ καλύτερα βιβλία όπως " Λεηλασία Φρονημάτων" του Κολιόπουλου,το " Αγκάθι των Σκοπίων" του κυρίου Καργάκου και " Η διαμόρφωση της Σλαβομακεδονικής ταυτότητας του κυρίου Σφέτα. Τα παραπάνω βιβλία θα βοηθήσουν πολύ αυτούς που θέλουν να καταλάβουν το ζήτημα και όχι να διαβάζουν προπαγάνδες και φληναφήματα όπως αυτά που παρθέτει ο κύριος Ηρακλείδης.
2020-09-21 19:59:21
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΕΚΑΥΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«ΤΣΑΜΗΔΕΣ»

«ΤΣΑΜΗΔΕΣ»

ΜΠΕΖΑΣ ΕΜΜ. ΑΝΤΩΝΗΣ
(P/B) KOLYMA TALES

(P/B) KOLYMA TALES

SHALAMOV VARLAM
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ
Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

DIJSSELBLOEM JEROEN
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS