Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: kkoudas

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ "
Πολύ στρωτή γραφή, εμπεριστατωμένος λόγος, αλλά και πολλή (ανεξήγητη) εμπάθεια. Κατά τον συγγραφέα οτιδήποτε πράττει ο Μέγας Αλέξανδρος (Μ.Α.) κρύβει μεγαλομανία και ιδιοτέλεια. Όταν λέω "οτιδήποτε" εννοώ "οτιδήποτε": Δωρίζει πανοπλίες στην Αθήνα ο Μ.Α.; Σημαίνει έμμεση απειλή. Νικάει στον Γρανικό κατόπιν του δικού του σχεδίου; Σημαίνει ότι ήταν αλαζόνας. Δίνει ο Μ.Α. την διοίκηση πλούσιων επαρχιών σε φίλους του Παρμενίωνα; Σημαίνει ότι θέλει να τους ξεφορτωθεί. Φταρνίζεται ο Μ.Α.; Σημαίνει υπονοούμενο για την ελευθερία των υπόλοιπων ελληνικών πόλεων.
2019-03-17 19:17:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Το βιβλίο αυτό δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά ιδεολογικό και μάλιστα του χειρίστου (ως προς την απόχρωση και τα επιχειρήματα) είδους. Σε πρώτη φάση ο συγγραφέας προσπαθεί να πείσει πως ο κάθε αδύναμος της σημερινής κοινωνίας θα πρέπει να κάτσει στ\' αβγά του και να μην επιζητάει κάτι καλύτερο. Το επιχείρημα είναι ότι αυτό κάνουν οι μπαμπουίνοι. Με το ίδιο επιχείρημα στηρίζει και την άποψη ότι το βίσμα που έβαλε (καθ\' ομολογίαν του) στο στρατό είναι κάτι θεάρεστο. Για να μην μακρηγορώ, το βιβλίο ήταν χάσιμο χρόνου.
2019-02-14 11:28:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ"
Πάρα πολύ καλό βιβλίο από έναν πρωταγωνιστή του πολέμου. Η βιαιότητα και η θλίψη του πολέμου σχεδιάζονται με ακρίβεια δια (και συν) της σχεδίασης των ανθρώπινων συναισθημάτων (τρόμος, αγάπη, μίσος, έλεος, απογοήτευση, ενθουσιασμός, κουράγιο, συντροφικότητα, μοναξιά κ.τ.λ.) των ανθρώπων που έζησαν τον Μεγάλο Πόλεμο. Δεδομένων αυτών καταλήγει να είναι μια καλή κοινωνιολογική μελέτη, εκτός από ένα έξοχο μυθιστόρημα.
2017-06-14 22:56:05
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ"
Ενδιαφέρον βιβλίο. Ο συγγραφέας καταφέρνει να μεταφέρει στον αναγνώστη τον ενθουσιασμό και την περιέργειά του για τον κόσμο των φυτών. Έχει όμως 2 μειονεκτήματα: 1) Απουσιάζουν εντελώς οι εικόνες. Αυτό καθιστά το περιεχόμενο του κειμένου από δύσκολα απομνημονεύσιμο (π.χ. αναφορές σε είδη φυτών) έως ασαφώς αντιληπτό ακόμα και σε περιπτώσεις όπου απαιτείται συγκεκριμένη εικόνα (π.χ. στην φυτική ανατομία). 2) Παρότι ξεκινάει με την διάθεση να γίνει κατανοητό από τους πάντες, σε ορισμένα σημεία χρησιμοποιεί ορολογία και φαινόμενα (π.χ. πολυπλοειδία) τα οποία απαιτούν στοιχειώδη ή καλούτσικη γνώση Βιολογίας.
2017-06-14 22:44:08
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1342-1349"
Ευχαριστήθηκα από την ανάγνωσή του και έμαθα απ' αυτό. Πέραν του ότι αποτελεί τμήμα της μικρής βιβλιογραφίας επί του ζητήματος, αξίζει να διαβαστεί σαν μια άλλη εικόνα του Βυζαντίου, διαφορετική από την ηρωική και σχεδόν θεολογική που παρουσιάζεται συνήθως.
2017-05-31 01:15:21
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ "
Ένα έξοχο βιβλίο από τα ελάχιστα που καταπιάνονται με την ιστορία αυτή. Η γραφή και το ύφος των ιστορικών γεγονότων σε τραβάνε σαν μυθιστόρημα.
2017-05-31 01:15:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ"
Πολύ διασκεδαστική σειρά όλη. Θα την ευχαριστηθεί και το παιδί και ο γονιός! Επίσης η εικονογράφηση είναι μια ιστορία από μόνη της.
2017-05-29 13:06:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΛΑΣΣΟΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΝ"
Σαν επιστημονικό βιβλίο Γεωμετρίας είναι άψογο. Έχει πραγματικά πολλές πληροφορίες επί της επιστήμης αυτής. Αν όμως κάποιος θέλει να το διαβάσει επιδιώκοντας να "παίξει" λίγο με ασκήσεις Γεωμετρίας, θα δυσαρεστηθεί από τον περιορισμένο τους αριθμό. Το πρόβλημα αυτό, διαβάζω, λύνεται στο Γεωμετρικόν του ιδιίου, που δυστυχώς δεν έχω διαβάσει.
2017-05-29 13:05:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Όταν το διάβασα γοητεύτηκα από δύο, φαινομενικά αντιφατικά, πράγματα: 1) από τις σύγχρονες ιδέες απειροστικού λογισμού που χρησιμοποιούσε, 2) από την απουσία άλγεβρας (προφανώς) και την τελείως γεωμετρική συλλογιστική του. Όποιος μαθηματικός το διαβάσει, θα νιώσει να ταξιδεύει.
2017-05-29 13:05:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ"
Άριστο βιβλίο! Πολύτιμο εργαλείο για έναν σπουδαστή που θέλει να γνωρίσει το αντικείμενο. Απ' αυτό (και μόνον από αυτό) έμαθα γιατί ο χαρακτηρισμός ενός πεδίου ως "αστρόβιλο" ανταποκρίνεται στην μαθηματική διατύπωσή του και ποια η φυσική σημασία των αρμονικών συναρτήσεων.
2017-05-29 13:05:10
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δεν βρέθηκαν συστάσεις βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS