Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Vasitsak

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ "
Πρόκειται για ένα από τα πιο κακογραμμένα συγγράμματα που έχω μελετήσει ποτέ. Η κάκιστη μετάφραση και τα δεκάδες γραμματικά, συντακτικά και εκφραστικά σφάλματα αμαυρώνουν την εικόνα της συνολικής εργασίας. Κρίμα διότι το παρόν πόνημα αποτελεί, ως προς το περιεχόμενο, μια από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες ιστορικές μελέτες. Είναι πραγματικά τραγικό η πνευματική δουλειά σπουδαίων επιστημόνων να κακοποιείται τόσο βάναυσα από εκδότες, μεταφραστές και γλωσσικούς επιμελητές!
Ελπίζω τουλάχιστον η μελέτη του Αντώνη Μυστριώτη «Η Δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα», η οποία κυκλοφορεί από τον ίδιο εκδοτικό οίκο να είναι περισσότερο προσεγμένη!

Ως αντιστάθμισμα προτείνω την κλασική πραγματεία του Hammond G. L. Nicholas «Το Μακεδονικό Κράτος - Γένεση, Θεσμοί και Ιστορία» από τις εκδόσεις «ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ».

Βασίλειος Τσακιράκης, φιλόλογος.

2020-11-27 00:57:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ"
Ένα από τα αγαπημένα μου συγγράμματα αποτελεί το φιλοσοφικό δοκίμιο «Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι» των κυρίων Βασίλη Κάλφα και Γιώργου Ζωγραφίδη, πρώην καθηγητών του τμήματος Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο). Αρκετά εύληπτο, γραμμένο με τρόπο απλό, γλαφυρό, απαλλαγμένο από την στρυφνότητα και το σκοτεινό ύφος που χαρακτηρίζουν τον αυστηρό επιστημονικό λόγο. Το έχω διαβάσει επανειλημμένες φορές και κάθε φορά το διαβάζω με μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Πρόκειται για ένα πανέμορφο ταξίδι δώδεκα αιώνων, συμπυκνωμένο σε 300 σελίδες, από το Θαλή το Μιλήσιο (7ος/6ος π.Χ. αιώνας) μέχρι το Δαμάσκιο (5ος/6ος μ.Χ. αιώνας), τον τελευταίο σχολάρχη της πλατωνικής ακαδημίας. Το συγκεκριμένο βιβλίο εντάσσεται σε μια σειρά βοηθημάτων υπό το γενικό τίτλο «Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση», προορισμένα για τους μαθητές του Γυμνασίου, υπό την επιμέλεια του αείμνηστου καθηγητού Κλασικής Φιλολογίας, Δημητρίου Ν. Μαρωνίτη. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε συνάδελφους, φοιτητές και μαθητές που θέλουν να αποκτήσουν μια γενική ιστορική γνώση για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και σε κάθε φιλομαθή αναγνώστη. Κρίμα που το βιβλίο αυτό, όπως και τα άλλα βιβλία που εκπονήθηκαν στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, δεν κατάφερε τελικά να συμπεριληφθεί στο γυμνασιακό πρόγραμμα σπουδών!!!
Βασίλης Τσακιράκης, φιλόλογος.
2020-06-10 18:40:40
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ"
Κανένα αστέρι. Η έκδοση είναι Κάκιστη! Το βιβλίο είναι γεμάτο από ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Πολλές λέξεις κόβονται και άλλες είναι ενωμένες μεταξύ τους χωρίς διαστήματα. Επίσης δεν υπάρχει βιογραφικό του συγγραφέα. Κρίμα γιατί πρόκειται για ένα από τα αριστούργηματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας!!
2017-08-24 09:40:24


Συστάσεις Βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS