Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Μαίρη Μπάτη

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΘΙΜΑ ΤΑΦΗΣ"
Πολύ καλό βιβλίο. Εξαιρετική περιγραφή/αναπαράσταση μια εποχής μακρυνής (19ος αιώνας) σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζε δυσκολίες διαβίωσης, σ\' ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι στεγνώνουν από συναισθήματα καθώς η επιβίωση απορροφά όλη τη δύναμή τους. Παρ\' όλα αυτά η ηρωίδα καταφέρνει να προκαλέσει πλημμυρίδα συναισθημάτων, να οδηγήσει σε μια βαθιά κατανόηση της εξέλιξης του πεπρωμένου της. Ωραία αφήγηση χωρίς φιοριτούρες. Η ανθρώπινη φύση κυριαρχεί σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Κι αυτό κάνει το βιβλίο να μας μιλά στο σήμερα.
Το πρώτο βιβλίο της Κεντ που διαβάζω μου αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις για τη σοβαρότητά του. Θα συνεχίσω και με άλλα βιβλία της.
2022-06-26 19:22:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ"
Εξαιρετικός Ουελμπέκ. Εξυπνοι άνθρωποι χαμένοι στις προκλήσεις του 20ου αιώνα.
Απαισιοδοξία,ματαιότητα, σπατάλη ικανοτήτων, σπασμένες ζωές. Διαρκής αναζήτηση της αυτεπιβεβαίωσης, συνήθως σε λάθος κατεύθυνση. Τι είναι σωστό, τι είναι λάθος? Το τίμημα είνα η αποξένωση. Η υπερβολή και η εμμονή του συγγραφέα με την αναζήτηση της ευτυχίας στο σεξ μπορεί να ξενίζει, ίσως να σοκάρει, το αποτέλεσμα όμως είναι απέραντη θλίψη. Εντυπωσιακή η ματιά στην εξέλιξη της επιστήμης, σε ένα τομέα πολύ δύσκολο. Αν ξεπεράσεις την επιφάνεια παραμένει δυνατός ο προβληματισμός και ο στοχασμός του συγγραφέα πάνω στην αξία της ίδιας της ζωής. Αν δεν αξίζει Νόμπελ ο Ουελμπέκ τότε ποιός?
2022-06-22 19:57:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ"
Η εκμηδένιση είναι πλήρης: πολιτική, κοινωνική, προσωπική, ψυχική, σωματική, τελειωτική. Ο κυνικός Ουελμπέκ σχεδόν απών. Ο απαισιόδοξος, νικημένος Ουελμπέκ είναι παντού. Αναπάντεχος.
Ορισμένα σημεία μοιάζουν να μην προσθέτουν στην αφήγηση.
Δεν περίμενα αυτό το τέλος από τον Ουελμπέκ. Το τέλος ξενίζει.
Το βιβλίο είναι υπέροχο!
2022-03-26 18:02:48
Σχόλιο για το βιβλίο "2084 "
Επικράτηση του Ισλάμ, σκοταδισμός, εξαθλίωση, διαρκής παρακολούθηση, μηχανοραφίες, έλλειψη ελευθερίας, απαξίωση κάθε έννοιας πολιτισμού. Η ζωή ως αγώνας επιβίωσης. Θεοκρατική ολογαρχία. Το 2084 δεν έιναι και τόσο μακρυά.
Κάπως φλύαρο. Ενα στοιχείο που αναδικνύει είναι η επικράτηση του σκοταδισμού μέσω της φτωχοποίησης της γλώσσας. Οσο λιγοστεύει η Δημοκρατία τόσο φτωχαίνει η γλώσσα και αντίστροφα. Πολύ σημαντική διαπίστωση που ισχύει στος μέρες μας. Ιδίως η ηλεκτρονική ειδησεογραφία και τα ηλεκτρονικά μέσα εν γένει είναι σ\' αυτή την κατεύθυνση. Η εποχή του Τραμπ είναι ένα καλό δείγμα.
Συμφωνώ με το Γιώργο Μ, πιο πάνω. Ο Ουελμπέκ είναι πολύ πιο καίριος και αιχμηρός.
2022-01-08 17:57:19
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΥΡΙΤΑΝΟΥ"
Διαβάζεται ευχάριστα. Ωραία ιστορία από το παρελθόν. Εχει κοινωνικές αξίες.
Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα για νέους, έφηβους. Δίνει μια εικόνα της ζωής που στις μέρες μας δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε.
2021-10-17 20:12:23
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ"
Διαφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια. Το βιβλίο μου φάνηκε κουραστικό,γεμάτο επαναλήψεις, καταλαβαίνεις αυτό που βιώνει ο ήρωας το οποίο είναι ίδιο απ΄την αρχή ως το τέλος. Πολλές φορές επιλέγω βιβλία βραβευμένα με Booker, τελευταία όμως με απογοητεύουν. Νομίζω μετά το Γαλατά που ήταν ανυπόφορο, όλα όσα διάβασα ήταν πολύ μέτρια. Στο συγκεκριμένο του Diop δεν αναγνωρίζω ιδιάτερα χαρίσματα. Η πλοκή είνα ανύπαρκτη, η φρίκη επαναλαμβανόμενη, η γλώσσα φτωχή, το τέλος άστοχο.
2021-10-17 20:04:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ"
Ενα πραγματικό μυθιστότημα με έμφαση στο "μύθος".
Αφού αγωνίζεται να μας πείσει με απίστευτες υπερβολές για την ύπαρξη μιας "Μεγεμένης ψυχής" στο τέλος μας λέει κοφτά: Σας την έφερα!!!
2021-08-19 09:25:56
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ"
Ενα εξαιρετικό βιβλίο! Γεμάτο συναίσθημα. Η γεύση που σου αφήνει ανασύει στη μνήμη το film Blade Runner, τη σκηνή που ο Roy (Rutger Hauer) συναισθάνεται το τέλος και αναπολεί τις εκπληκτικές εμπειρίες της σύντομης ζωής του, ενώ δεν ξέρεις αν οι σταγόνες στο πρόσωπό του είναι μόνο της βροχής ή τα δάκρυα της συνειδητοποίησης της ματαιότητας.
Ενα σπάνιολογοτεχνικό έργο.
2021-07-02 21:14:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ"
Μοναδικός Μπαρίκκο! Ενα παράξενο ποίημα. Ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Η ομορφιά συναντά την παραδοξότητα, η ευφυία την τρέλλα, το πεπρωμένο, η μοίρα είναι πανταχού παρούσα. Σαν ένα όνειρο που πετάς στον οθρανό με επίγνωση πώς η βαρύτητα θα σε προσγειώσει.
Δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν.
2021-05-03 07:20:34
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΧΡΩΜΟΣ ΤΣΟΥΚΟΥΡΟΥ ΤΑΖΑΚΙ "
Ισως ένα από τα ωραιότερα βιβλία του Μουρακάμι που έχω διαβάσει και έχω διβάσει πολλά. Πιστεύω πώς μόνο το Νορβηγικό Δάσος είναι καλύτερο. Αν ο αναγνώστης ξεπεράσει τις εμμονές του Μουρακάμι με τις μεταφυσικές συμπτώσεις, θα αντιμετωπίσει ένα ήρωα πολύ ανθρώπινο, πληγωμένο αλλά ανθεκτικό, αντιμέτωπο με τη ρουτίνα της ζωής του αλλά ανοιχτό σε ενδοσκόπηση και αναζήτηση ενός σκοπού που δεν έιναι άλλος από την ευτυχία. Ευτυχία με μικρούς συμβιβασμούς καθώς τα μαθήματα που παίρνει τον οδηγούν να καταλάβει πώς δεν υπάρχει το απόλυτο. Ενας ήρωας που συστήνεται αρχικά αδιάφορος κα πεζός, όμως αποδεικνύεται σοβαρός, ολιγαρκής, συνετός και σε αναζήτηση της αυτογνωσίας. Μια διαδρομή που καθένας μπορεί να ανακαλύψει ένα κομμάτι του εαυτού του.
2021-03-04 18:17:36
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS