Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες Δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 150000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: ster

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ "
Ο ‘Ξύλινος Σταυρός’ είναι μια ιστόρηση των συμβάντων στην Βόρεια Ήπειρο από το 1900 και μετά. Η συγγραφέας κατορθώνει με μαγευτικό τρόπο να μας αναβιώσει το απίστευτα τυραννικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα καθώς και τα βασανιστήρια και τις εξορίες που υπέστησαν οι Ελληνικής καταγωγής πολίτες.
Ίσως κανένα άλλο καθεστώς να μην υπήρξε σκληρότερο από το καθεστώς Εμβέρ Χότζα. Οι κακουχίες των Ελλήνων την Βορείου Ηπείρου είναι πράγματι ανείπωτες. Δυστυχώς α κόμη και σήμερα φαίνεται ότι συνεχίζονται.
Το βιβλίο είναι ένα αριστούργημα που σε μεταφέρει με πολύ παραστατικό τρόπο σε χώρους και χρόνους με έναν εκπληκτικά και ευρηματικό τρόπο. Αν και είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση, δύσκολα θα κομπιάσει κανείς μαζί του.
Κρίμα που το ‘Αθηναϊκό Κράτος’ παραμελεί τέτοιας δυναμικής και ιστορικής εγκυρότητας βιβλία, αφήνοντάς τα στην αφάνεια. Η άγνοια και οι ιδεολογικές προκαταλήψεις, φαίνεται ότι είναι η κύρια αιτία της παραμέλησης αυτού του θησαυρού.
Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι ένα α κόμη αδικημένο κομμάτι του Ελληνισμού και φαίνεται ότι ξέρουμε πολύ λίγα γι αυτό.
Έχω την εντύπωση ότι ανακάλυψα έναν πολύτιμο λίθο. Λίθο αλήθειας και ανθρώπινης δύναμης.
2019-02-10 16:25:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Εξαιρετικό. Αφού περιγράφει τον βίο και τα λόγια μιας
μεγάλης προσωπικότητας και μιας μεγάλης αγίας.
2018-10-17 08:41:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του Δυτικού Πολιτισμού. Νομίζω ότι εξετάζει το ζήτημα με μεγάλη ευρυμάθεια και κάνει πολύ εύστοχες παρατηρήσεις.
Είναι λίγο κουραστικό στην παρουσίαση αλλά αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς. Δεν μετάνιωσα που επέλεξα αυτό το βιβλίο και το συστήνω και σε άλλους.
2018-09-19 16:13:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"
Ας δούμε πως ο συγγραφέας γενοκτονία 1.300.000 Αρμενίων από τους Τούρκους. Στην σελίδα 93 γράφει «Επακολούθησαν σκηνές μεγάλης σκληρότητας, καθώς τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να πορευτούν με τα πόδια ή φορτώθηκαν σε τρένα προς την βόρεια Συρία όπου κλείστηκαν σε στρατόπεδα και πάρα πολλοί απ’ αυτούς πέθαναν από την πείνα και τις αρρώστιες». Μια πρόταση για μια γενοκτονία 1.300.000 ανθρώπων. Αυτό θυμίζει Ιστορία «συνωστισμού». Αυτό εγώ το θεωρώ έγκλημα!
Όμως η εξήγηση είναι απλή ο συγγραφέας είναι διδακτικό προσωπικό σε 2 πανεπιστήμια στην Τουρκία.
Προφανώς ο Stone δεν μας τα λέει καλά!
2018-01-08 04:19:57
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ"
Είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Συναρπαστικό από κάθε άποψη. Το βιβλίο είναι ένα πανόραμα της Βυζαντινής εποχής και ταυτόχρονα ένα ψυχογράφημα της Ελληνικής φυλής αφού παρουσιάζει με ακρίβεια τις αρετές και τα ελαττώματα των Ελλήνων που φαίνεται ότι ισχύουν διαχρονικά. Και μόνο γι’ αυτό το βιβλίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαχρονικό. Ο συγγραφέας μεγάλος λογοτέχνης και σίγουρα αδικημένους από την γενιά του.
Ιστορία, ψυχολογία, ηρωισμός, φιλοσοφία, προδοσίες, μάχες, θάνατοι, έρωτες και ομορφιά της ζωής περιπλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο. Εκπληκτικό!
2018-01-01 16:55:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ"
Γράφτηκε το 1948 (επιδιορθώθηκε το 1979) και εγώ το διάβασα το 2017. Όμως τίποτα δεν έχασε, γιατί το θέμα του είναι διαχρονικό. Είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Είναι μια ζωηρή περιγραφή εσωτερικών καταστάσεων. Γράφτηκε σε α' πρόσωπο, ο πρωταγωνιστής - δολοφόνος είναι ταυτόχρονα και αφηγητής, Είναι μια αριστουργηματική περιγραφή των παθών και κυρίως της ερωτικής ζήλιας. Γι αυτό είναι και απολύτως διαχρονικό. Είναι περιγραφή μιας δαιμονο-πληξίας. Δεν έχει φιοριτούρες και άλλες ωραιοποιήσεις, έχει όμως σαφήνεια περιγραφής ψυχικών καταστάσεων. Το τούνελ είναι η υπόγεια διαδρομή του αφηγητή η οποία και τον οδηγεί στον φόνο. Η ερωτική ζήλια η οποία εκφράζεται σαν απαίτηση να κατοχής του άλλου.
Ρεαλιστικό έργο, και επιτομή του εσωτερικού μονολόγου.To Τούνελ είναι σίγουρα ένα κλασσικό έργο.
2017-12-12 05:21:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ"
Κατ’ αρχήν να πω ότι το βιβλίο από ενότητες 1.5-2 σελίδων έως και 4 σελίδες. Σε όλες αυτές τις ενότητες τελεία υπάρχει μόνο στο τέλος. Όπως καταλαβαίνεται αυτό – ως αναγνώστη – με διέλυσε, γιατί δυσκόλευε αρκετά να παρακολουθήσεις το story. Αλλά πιο story? Μια απλή υπόθεση χωρίς συνοχή και δικαιολογία. Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στη μέση του πελάγους και δεν βλέπεις στεριά. Δυστυχώς, μου ξέσκισε τον χρόνο. Έκανα υπομονή μέχρι να φτάσω σε σημείο που να είναι κάπως κατανοητό, αλλά μέχρι τέλος συνεχίστηκε η ίδια ακατανόητη και ασύνδετη γραφή.
2017-12-05 05:21:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΤΚΑΝΑ "
Εκπληκτικό ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο αναφέρεται στην ζωή της οσίας Παρασκευής, μεγάλης ασκητικής μορφής των Βυζαντινών χρόνων. Σαφώς χριστιανικό έργο, αλλά με εξαιρετική δύναμη περιγραφής και μαεστρία. Η συγγραφέας άλλωστε είναι πολύ γνωστή στην Σερβία και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι να απορεί κανείς πως τέτοια έργα δεν συνοδεύονται από ανάλογες κριτικές και πέφτουν στα χαμηλά. Και όμως είναι ένα πολύ σημαντικό καλό έργο. Νομίζω ότι δικαιώθηκε η επιλογή μου.
2017-11-09 07:25:59
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ"
Η λαγνεία δεν είναι λογοτεχνικό έργο! Νομίζω ότι έχασα κατά κάποιον τρόπο τον χρόνο μου. Πολύ λυπάμαι γι αυτό!
2017-11-09 03:42:02
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!"
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ρεαλιστικό Αγγλικό μυθιστόρημα. Περιγράφει με πολύ διεισδυτικότητα την λεηλασία, την έντεχνη λεηλασία των δημόσιων αγαθών, από τα μέλη μιας μεγάλης αριστοκρατικής οικογένεια της Αγγλίας, καθώς επίσης και το πλιάτσικό που γίνεται και σε άλλες χώρες, εν προκειμένω στο Ιράκ. Ένας ‘ύμνος’ της πλεονεξίας σε όλες τις μορφές του δημόσιου βίου. Το μυθιστόρημα είναι σχετικά πολύπλοκο, ιδίως στην αρχή μέχρι να συνειδητοποιήσεις τα άτομα –που είναι πολλά- τα οποία λαμβάνουν μέρος. Στη μέση δείχνει με λεπτομερή τρόπο τον ρόλο και τις συνέπιες του κάθε ατόμου στο δημόσιο βίο. Στο τέλος βέβαια καταλήγει σε μια σειρά διαδοχικών φόνων και όλα αυτά σε ένα καταθλιπτικό περιβάλλον. Θα μου πείτε αυτό ήταν αναγκαίο; Κατά την γνώμη μου όχι. Όμως ο συγγραφέας προφανές δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το Αγγλικό στερεότυπο των μυθιστορημάτων. Προφανώς όμως το μυθιστόρημα διατηρεί την λογοτεχνική του αξία.
2017-10-23 13:22:18
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΒΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

FERGUSON NIALL

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal MyBank