Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Apostolis812

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Πέρα τόσο από την φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας, όσο και από τις συλλογές δοκιμίων του για όλους τους κλάδους με τους οποίους καταπιάστηκε, ο Κορνήλιος Καστοριάδης επιδόθηκε και σε ένα πλήθος διαλέξεων, αρκετές από τις οποίες εκδόθηκαν και γραπτά, αφού το ύφος και η επιχειρηματολογία του, δεν έπαψαν να είναι ταυτόχρονα τόσο πυκνα και συνεκτικά όσο και έυκολα προς παρακολούθηση λόγω της ροής τους.Οι 6 αυτές συνεντεύξεις, παρουσιάζονται πέρα από τρομακτικά επίκαιρες, απίστευτα κατατοπιστικές τόσο για την ιδεολογία/τρόπο σκέψης του Καστοριάδη, όσο και για την κρισιμότητα μερικών ζητημάτων που δεν βρίσκονται στο επίκεντρο σύγχρονων φιλοσοφικο-πολιτικών αναλύσεων.Σημαντικό ρόλο στην δημιουργία συνοχής, είναι η σειρά με την οποία παρουσιάζονται οι ομιλίες καθώς και η γενικότερη επιμέλεια.
2018-11-07 08:42:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ"
Στο άρθρο του αυτό ο Κροπότκιν αποφεύγει να πάρει την θέση ενός καθοδηγητή και να χειραγωγήσει τους νέους επιστήμονες/δικηγόρους/γιατρούς/καθηγητές και εργάτες στους οποίους αναφέρεται. Παίρνει την θέση ενός εμψυχωτή, και με συναίσθημα και εικονοπλασία επιχειρεί να καλέσει τους νέους να συνταχθούν μαζί με το κίνημα που εκπροσωπούσε, διότι θεωρεί πως είναι μια επιλογή που σίγουρα θα τους εμφανιστεί στην ζωή τους.Bonus οι επιστολές στο τέλος του βιβλίου που φανερώνουν την αντίληψη του σχετικά με την ρωσική επανάσταση.
2018-10-08 07:45:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ "
Η κυριότερη συμβολή του Κροπότκιν τόσο στην επιστήμη όσο και στην αναρχική θεωρία. Αυτό το έργο μαζί με την κατάκτηση του Ψωμιού, την Ηθική και το Αγροί,Εργοστάσια,Εργαστήρια είναι τα κυριότερα έργα του, αλλά ίσως και τα πιο αντιπροσωπευτικά της θεωρίας του αναρχισμού( αναρχοκομμουνισμού) καθώς και των τεχνικών του. Ο πιο θεωρητικός του κλασικού αναρχισμού, εδώ διατυπώνει και υποστηρίζει μια θεωρία πάνω στην οποία θα βασίσει τον ηθικό νατουραλισμό του, που θα είναι καιο βασικός κορμός πάνω στον οποίο θα χτίσει και θα διαδώσει το όραμα του, και που θα τον διαφοροποιήσει απο την εργαλειακή διαλεκτική του Μαρξισμού. Εξαιρετικό έργο που ήταν αρκετά μπροστά σε σχέση με τις κυρίαρχες επιστημονικές απόψεις της εποχής του.
2018-09-19 13:52:15


Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS