Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: ELPAP1981

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ"
Ένα βιβλίο αντισυμβατικό θεωρώ για την εποχή του και επίκαιρο ακόμη και σήμερα. Μία ιστορία που επιβεβαιώνει ότι η ταξική μάχη επαναλαμβάνεται αδιάκοπα. Τα μέσα των εξεγέρσεων προσαρμοσμένα σε κάθε εποχή και τα κίνητρα πάντοτε ίδια. Χρειάζεται επιμονή και συγκέντρωση στην ανάγνωσή του, λόγω των πολλών προσώπων που συμμετέχουν στην ιστορία, η παρουσία των οποίων δεν είναι συχνή-τακτική κατά την αφήγηση για να διευκολύνεται η συσχέτιση των ενεργειών αυτών με την εξέλιξη της πλοκής. Παρόλα αυτά είναι ένα βιβλίο το οποίο αφήνει στον αναγνώστη αδιαμφισβήτητα μηνύματα και μια ξεκάθαρη οπτική για τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα της εποχής, ο τρόπος αφήγησης των οποίων δεν κουράζει και δεν ξενίζει τον σύγχρονο αναγνώστη.
2020-01-06 05:09:03
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ "
Τέσσερις ημέρες χρειάστηκαν για να το διαβάσω. Αφήγηση παράλληλη στον χρόνο χωρίς να χάνει ο αναγνώστης την συνέχεια κάθε περιόδου της ζωής της σπουδαίας συγγραφέως. Ο Στ. ΔΑΝΔΟΛΟΣ αφηγείται με απόλυτο σεβασμό την προσωπική ιστορία της Π. Δέλτα, συγκινεί και συνεπαίρνει τον αναγνώστη κάνοντάς τον έναν άνθρωπο της εποχής της, του κύκλου, της ζωής της. Ένα υπέροχο δώρο από τον Στ. ΔΑΝΔΟΛΟ, τον οποίο πραγματικά ξεχωρίζω από τους συγγραφείς της γενιάς του.
2020-01-06 04:56:51
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ "
Τόσοι "ασθενείς" του Ίρβιν Γιάλομ, τόσες διαφορετικές ιστορίες αυτών και σε όλες ο αναγνώστης βρίσκει στοιχεία του εαυτού του και της ζωής του.Σε αυτό το βιβλίο απαντώνται πολλά ερωτήματα για τον ρόλο του θανάτου και πώς αυτός επηρεάζει τον άνθρωπο σε κάθε φάση της ζωής του.Ένα υπέροχο βιβλίο που το προτείνω ανεπιφύλακτα.
2019-11-27 07:17:16
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΗΣΙ "
Ποιητικός λόγος σε πεζό κείμενο, μοναδική περιγραφή, σκληρές και ειλικρινείς παραδοχές του ανθρώπου στον εαυτό του σε μια στιγμή απολογισμού των πράξεών του. Η σκληρότερη παραδοχή της περιφερόμενης κενότητάς του σε στίγματα του κόσμου και η συνειδητοποίηση ότι πιο μακριά φτάνει κανείς ζώντας ως άνθρωπος με λύπες και χαρές, αδυναμίες και μη παρά αποστειρωμένος απο την ίδια την ζωή. Εν τέλει, τα στίγματα που δίνει η ζωή στον άνθρωπο, προκαλώντας και προσκαλώντας τον να ταξιδέψει με μόνο σκαρί την ανθρώπινη φύση του, είναι όλη η ζώσα ύπαρξή του που πλήρης θα περάσει, με ένα χαμόγελο, στην αντίπερα όχθη, εκεί που τελειώνει το ταξίδι της ζωής.
2019-10-25 14:45:20
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΓΝΟΙΑ"
Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου ο κάθε αναγνώστης θα συναντήσει βιώματά του εκφρασμένα σε μια γλώσσα απλή και συνάμα πρωτόγνωρα αφοπλιστική, καθώς ο συγγραφέας απογυμνώνει κάθε ανθρώπινη κεκαλυμμένη απόφαση και πράξη των πρωταγωνιστών του, δίχως ίχνος κυνισμού και υπόνοιας για το ποιον αυτών. Με αναφορές του -μεταξύ άλλων- στο ομηρικό έπος "ΟΔΥΣΣΕΙΑ". ο Μ. ΚΟΥΝΤΕΡΑ θέτει καινοτόμες βάσεις στοχασμού στο έργο του Ομήρου και κατά την προσωπική μου άποψη διατυπώνει την αντικειμενική πραγματικότητα που βιώνει ο αυτοεξόριστος, το συναισθηματικό βάρος της οποία, έστω και υποκειμενικά για τον καθέναν, μεταβάλλεται αδιάκοπα ως συνέπεια της επιλογής του να τολμήσει να διαφύγει από τον τόπο του, τις "ρίζες" του και ουσιαστικά από τον ίδιο τον εαυτό του για να ανακαλύψει τον ίδιο τον εαυτό του.
2019-10-20 09:42:55
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΛΑΘΟΣ"
Αστυνομικής φύσεως μυθιστόρημα, καφκικό ύφος, πολυεπίπεδο αναφορικά με τα κοινωνικά στρώματα τα οποία περιλαμβάνονται συμβολικά μέσω των προσώπων που πρωταγωνιστούν. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι κανένα από τα πρόσωπα που μετέχουν στην ιστορία δεν έχει μια αποκλειστικά πρωταγωνιστική θέση μέσα στο μυθιστόρημα. Με μοναδική μαεστρία και απόλυτη ισορροπία ο Α. Σαμαράκης δίνει το μήνυμα εναντίον του ολοκηρωτισμού ενισχύοντας στοχευμένα το αίσθημα του ανθρωπισμού μέσα στον ψυχρό μηχανισμό λειτουργίας του Καθεστώτος, το λάθος του οποίου τελικά στρέφει κατά αυτού τον ίδιο τον "υπηρέτη" του.
2019-10-15 05:54:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΩΝ, Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ "
Από τα αγαπημένα μου βιβλία, γεμάτο μηνύματα μας ταξιδεύει στον κόσμο.Περιγραφικός ο Αμίν Μααλούφ, με έναν υπέροχο τρόπο γραφής, που από την αρχή ως το τέλος μας κρατάει μαζί του, διατυπώνοντας αλήθειες με έναν τρόπο ποιητικό.
2019-10-08 05:43:38
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΘΙΜΑ ΤΑΦΗΣ"
Δυνατή πλοκή, εκτός των συνηθισμένων. Αρκετά "σκοτεινό" μυθιστόρημα όμως ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με την Άγκνες μέσω της αφήγησης κατανοώντας όλο και περισσότερο τα νοήματα της ιστορίας. Δυνατά ευαίσθητο μέσα στο σκληρό σκηνικό. Ο άνθρωπος που κρατάει την αλήθεια του μέχρι το τέλος που του επιβάλλεται και που σε όλη την πορεία μέχρι την καταδίκη του διατηρεί την αξιοπρέπειά του.
2019-10-06 09:21:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΕΔΡΟ ΠΑΡΑΜΟ"
Αξίζει να διαβαστεί.Ένα βιβλίο που το περιεχόμενό του απασχολεί την σκέψη του αναγνώστη πολύ καιρό μετά και που την ομορφιά και τα μηνύματά του δεν θα τα βρείτε αν αναλύσετε τις γραμμές του, αλλά όταν θα αφεθείτε αβίαστα στην αποκωδικοποίηση των νοημάτων.
2019-09-30 07:52:32
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ"
Ένα βιβλίο κίνητρο για αναζήτηση ιστορικών δεδομένων.Η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο, δίνοντας στον αναγνώστη την αίσθηση ότι ο ίδιος βιώνει τα γεγονότα στον παρόντα χρόνο. Περιγραφικός, χωρίς να κουράζει ο Α. Αλεξάνδρου, μας κάνει συνοδοιπόρους σε αυτήν την αποστολή μεταφοράς κιβωτίου. Μέσα στο κιβώτιο περικλείεται, κατά την προσωπική μου άποψη, η συνειδητή επιλογή του ανθρώπου που εν γνώση του αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας και με απόλυτη επιτυχία την αποστολή που ένα απρόσωπο "σύστημα" του αναθέτει και που τελικό σκοπό έχει τον αφανισμό του "στρατιώτη", αυτού του προσηλωμένου στην πιστή εκτέλεση του καθήκοντος μεν που δεν έχει απωλέσει τον ανθρωπισμό του δε. Η διαδρομή που διατάσσεται ο στρατιώτης να ακολουθήσει στόχο έχει την εξάλειψη της ανθρώπινης αλληλεγγύης,της εμπιστοσύνης στην ικανότητά του και την κρίση του, καθώς και κάθε ανθρώπινου συναισθήματος. Φτάνοντας στο τέλος θρασύτατα δηλώνει πως μόνο κενός δεν είναι, παρότι συνειδητά εκτέλεσε τις διαταγές που έλαβε. Τίποτα λοιπόν πιο θρασύ δεν έπραξε από το να σταθεί ζωντανός μπροστά στο σύστημα και να ζητήσει να τον αφανίσει, πλήρως γεμάτος από όσα διαφύλαξε μέσα του.Αλληγορικό το περιεχόμενο λοιπόν του κιβωτίου, καθόσον ο πρωταγωνιστής παραδίδει αυτό το κιβώτιο το οποίο περικλείει όλον τον "χαρακτήρα" του κρατικού μηχανισμού. Επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον βιβλίο.
2019-09-30 07:52:17
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δεν βρέθηκαν συστάσεις βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Review Widget
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS