Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: npapadakis2010

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΦΛΑΚΚΟΣ: ARGONAUTICA ΒΙΒΛΙΟ I"
Χρειαζόμαστε τέτοιες μεταφράσεις άγνωστων στο ευρύ κοινό έργων της λατινικής λογοτεχνίας.Ωραίος ο λόγος του μεταφραστή, αποδίδει ένα δύσκολο κείμενο, ενώ και η ίδια η έκδοση είναι αρκετά καλαίσθητη.
2023-01-14 22:20:39
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ "
Απλά εξαιρετικό.Όπως και κάθε άλλο έργο του Μαζάουερ, θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη, ελληνική και ξένη.
2022-10-09 17:48:43
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΑΝΜΠΕΪΝ "
Ένα εξαιρετικό κείμενο, βασισμένο στις αρχές του Ρομαντισμού. Κλίμα υποβλητικό, η γοτθική ατμόσφαιρα, και η συναισθηματική φόρτιση που τη συνοδεύει. Όποιος δεν το κατανοεί ίσως να κουραστεί, αλλά αυτό είναι άσχετο με ποιότητα του βιβλίου. Θυμίζει Σέλλεϋ και Λιούις. Το συστήνω ένθερμα.
2022-08-09 17:00:46
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΟΙΗΜΑΤΑ"
Μία μέτρια ποιήτρια που στην "εντελώς αντιποιητική εποχή" που ζούμε έχει θεωρηθεί κορυφαία. Πέρα από τις 2 πρώτες ποιητικές της συλλογές, που αξίζουν, ειδικά το "Έρεβος", οι υπόλοιπες είναι ένας διαγωνισμός φτιασιδωμένης έκφρασης και γλυκερών στιχαρίων.
2022-02-23 19:32:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ"
Είναι πολύ καλό να το μελετήσει μια σοβαρή προσωπικότητα, αλλά ακατάλληλο για εφήβους. Θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες παράμετροι για την επανέκδοσή του, έπειτα από την έκδοση της "Αντιφασιστικής Βιβλιοθήκης" πολύ παλαιότερα. Διαπνέεται από μίσος και χαμηλό πνευματικό επίπεδο, κούφιες ρητορείες και αντι-επιστημονικές φυλετικές θεωρίες. Ωστόσο, ο ιστορικός που το διαβάζει μπορεί να καταλάβει το πώς επικράτησε η ζοφερή του ιδεολογία στην ταπεινωμένη μεταπολεμική Γερμανία του 1919, καθώς και σε κάθε χαμηλής αντίληψης άτομο, γιατί σε αυτούς απευθύνεται ξεκάθαρα και αυτούς κέρδισε.
2022-02-08 20:30:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΟΝΝΟΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Στον τρίτο τόμο αρχίζει και ξεδιπλώνεται η μεγάλη μαστοριά του Νόννου στην αφήγηση έπειτα από ένα μακρό και κουραστικό ξεκίνημα, "από κτίσεως κόσμου"(1ος τόμος) και μια καλύτερη, πιο ενδιαφέρουσα αλλά εξίσου σχοινοτενή συνέχεια (2ος τόμος). Μεγάλος μάστορας του λόγου και του είδους ο Αιγύπτιος ποιητής. Τα "Διονυσιακά" υπήρξαν η τεέυταία αναλαμπή του είδους, αξίζουν να διαβαστούν από όσους έχουν την υπομονή (48 ραψωδίες-βιβλία είναι αυτές...).
2021-05-30 09:00:36
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΡΟΔΙΟΣ: ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ"
Εξαιρετικό έπος. Μια σίγουρη επιλογή για τον αναγνώστη και μελετητή του είδους. Το συνιστώ ένθερμα για όποιον/όποια επιθυμείνα έρθει σε επαφή με τον μεγάλο αυτό κύκλο της ελληνικής μυθολογίας, αλλά και σαν ένα πολύ τερπνό ανάγνωσμα.
2021-05-30 08:55:10
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΘΗΚΗ "
Εξαιρετική έκδοση που δίνει ένα άγνωστο ως τότε κείμενο στο ευρύ κοινό. Θα έλεγα ότι είναι μια αποκάλυψη. Φυσικά πρέπει να αναφερθεί στην επιμέλεια και το όνομα του Καθηγητή Γιάννη Κ.Μαυρομάτη, αξιόλογου επίσης μαθητή του αείμνηστου κορυφαίου Κρητολόγου Νικόλαου Παναγιωτάκη.
2021-05-21 20:33:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΦΩΤΕΙΝΟΣ"
Εξαιρετικό έργο, το καλύτερο κατ\' εμέ ηρωικό ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και εκ των κορυφαίων της νεολληνικής ποίησης. Καλοδουλεμένος στίχος, δεκαπεντασύλλαβος ομοιοκατάληκτος και ανομοιοκατάληκτος, γλώσσα δημοτική, με στοιχεία της ντοπιολαλιάς. Θέμα του η καταπίεση των Ελλήνων από τους Φράγκους στα χρόνια της Βενετοκρατίας στη Λευκάδα και η προετοιμασία για την αντίσταση, την "Επανάσταση της Βουκέντρας". Παρεμβάλλονται λυρικά κομμάτια σπάνιας ομορφιάς και ενδιαφέροντα από λαογραφική άποψη αποσπάσματα. Το συστήνω θερμά.
2021-01-30 11:37:26


Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS