Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Δουλτσινεα

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"
Ενδιαφέρον βιβλίο. Απευθύνεται όμως κυρίως σε όσους έχουν ήδη βασικές γνώσεις τουρκικής ιστορίας. Δίνει μια γρήγορη ματιά στην πολιτική ιστορία της χώρας από την ίδρυση της δημοκρατίας και μετά. Ο συγγραφέας περνάει πολύ γρήγορα από την μια περίοδο στην αλλη, παραθέτοντας πολλά ονόματα και στοιχεία. Γι\'αυτό και πιστεύω ότι θα είναι πιο βοηθητικό και χρήσιμο σε όσους έχουν γνώσεις επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζει να το διαβάσετε. Ο συγγραφέας δεν κρατάει εθνικιστική αλλά κριτική στάση.
2020-11-09 18:59:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΙΤΓΚΕΝΣΤΑΪΝ "
Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω σχετικά με τον Βιτγκενστάιν, δεν έχω διαβάσει κάποιο έργο του. Παρόλα αυτά θεωρώ αυτή τη βιογραφία πολύ περιεκτική και στοχευμένη. Ο συγγραφέας δεν κουράζει τον αναγνώστη, αναφέροντας εναλλάξ πτυχές της ζωής του φιλοσόφου και βασικά σημεία του έργου του. Είναι αλήθεια ότι λόγω του ότι είμαι "άσχετη" από μαθηματική φιλοσοφία, δεν μπόρεσα να καταλάβω πλήρως εκείνα τα σημεία που αναφέρονταν διεξοδικά στην φιλοσοφία του και στις βασικές του ιδέες. Αλλά σε αυτό δεν φταίει ο συγγραφέας, ο οποίος κατά τη γνώμη μου προσπαθεί να εισαγάγει τον αναγνώστη με τον πιο εύκολο τρόπο στη φιλοσοφία του Βιτγκενστάιν (που από μόνη της είναι υπερβολικά περίπλοκη, ο ίδιος ο Βιτγκενστάιν είχε τον φόβο ότι κανείς δεν θα μπορούσε να τον καταλάβει!). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
2020-09-09 14:18:33
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ "
Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο. Με εκτενέστατη βιβλιογραφία και πηγές. Ο συγγραφέας προσπαθεί να συνθέσει την πραγματικότητα εκείνης της εποχής αποφεύγοντας τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις που κυριαρχούσαν στον τύπο της εποχής αλλά και στην μετέπειτα σχετική βιβλιογραφία. Δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για την μεταχείριση των σλαβόφωνων από το ελληνικό κράτος, τις απαγορεύσεις και τις διώξεις που υφίσταντο. Μέσα από την χρονική αφήγηση των γεγονότων καταλαβαίνει κανείς πως το ελληνικό κράτος ανάλογα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ενίσχυε ( τα πρώτα χρόνια) ή απέρριπτε ( στην συνέχεια, και μάλιστα κατηγορηματικά) την ταυτότητα του Μακεδόνα. Είναι ένα βιβλίο για όσους θέλουν να δουν την ελληνική ιστορία πέρα από τα "εθνικά ορθώς κείμενα", χωρίς παρωπίδες και πατριωτισμούς.
2020-07-16 11:09:34
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ "
Ενδιαφέρον βιβλίο με πολλές πληροφορίες. Θα πρέπει όμως να διαβαστεί με πολύ προσοχή ώστε να μην παραπλανηθεί ο αναγνώστης. Θεωρώ ότι παρουσιάζει τα γεγονότα μόνο από την πλευρά της Ελλάδας. Θυματοποιεί την Ελλάδα και κάνει την Αλβανία και την Βουλγαρία σε μεγάλο βαθμό όπως και την Τουρκία και την Ρουμανία σε μικρότερο να φαίνονται μονίμως οι θύτες. Παρουσιάζει την Βουλγαρία και την Αλβανία ως αναθεωρητικά κράτη και γι\'αυτό το λόγο επικίνδυνα για την Ελλάδα, πράγμα που ίσχυε, αλλά το ίδιο ίσχυε και για την στάση της Ελλάδας απέναντι τους. Επίσης ενώ αναφέρεται αρκετα στις δυσκολίες που υπέστησαν οι Έλληνες ώντας μειονότητα σε άλλες χώρες, κάνει μόνο μια μικρή αναφορά στις δυσκολίες και στις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στις μειονότητες που ζούσαν σε ελληνικό έδαφος. Γενικά βλέπει όλα τα γεγονότα ελληνοκεντρικά, πράγμα που δεν βοηθάει στο να αποκτήσει ο αναγνώστης μια αντικειμενική εικόνα.
2020-07-03 10:29:32


Συστάσεις Βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS