Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: MMar23

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "Η τιμή και το χρήμα"
Ποια η τιμή του χρήματος, και αντίστροφα, πόσο κοστίζει η τιμή;
Υπέροχο ανάγνωσμα, καθηλωτικής απλότητας! Το κερκυραϊκό ιδίωμα μπορεί να προβληματίσει τον αναγνώστη στις πρώτες σελίδες, γρήγορα όμως ξεπερνιέται η όποια δυσκολία, η οποία μάλιστα μετατρέπεται σε πρόσφορο όχημα για να τον βοηθήσει να ενταχθεί καλύτερα στον χωροχρόνο. Η κεντρική ιστορία εστιάζεται στους κοινωνικούς περιορισμούς που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες της εποχής, είτε αφορούσαν παντρεμένες μητέρες, είτε ανύπαντρες κόρες. Εντούτοις, ο Θεοτόκης σχολιάζει και άλλα ζητήματα, δίχως να εκτρέπεται από το θέμα του. Επίσης, δεν επιδιώκει να "διδάξει το σωστό" στον αναγνώστη του πάνω στα θέματα αυτά, παρά τον αφήνει να μορφώσει μόνος του άποψη παρουσιάζοντάς του απλά τα γεγονότα. Εντυπωσιακή δε, είναι και η εξέλιξη των χαρακτήρων και ειδικά της Ρήνης. Πολύ ωραία συνοδεύει το διήγημα και η δουλειά της Σταυροπούλου!
2023-11-22 12:43:54
Σχόλιο για το βιβλίο "Σκακιστική νουβέλα"
Το βιβλίο έχει μία απροσδόκητη συναισθηματική κλιμάκωση, σε αιφνιδιάζει και στη συνέχεια, σε καταλαμβάνει χωρίς να υπάρχει διαφυγή. Βιώνεις όλη την αγωνία και τη φόρτιση του πρωταγωνιστή που έρχεται και φεύγει ήσυχα. Με όχημα τον βασιλιά των παιχνιδιών (χωρίς ωστόσο να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις στο σκάκι), ο συγγραφέας αποτυπώνει με μεγαλειώδη τρόπο τη σημασία του πνεύματος και τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν αυτό περιορίζεται και ατροφεί.
2023-11-08 08:58:59
Σχόλιο για το βιβλίο "Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ύπαρξης"
Διάβασα το βιβλίο με αφορμή το θάνατο του συγγραφέα φέτος κι έχοντας ακούσει σχετικές εγκωμιαστικές κριτικές, το μόνο όμως που μου χάρισε ήταν απογοήτευση. Καταρχάς, υπάρχει μία διαρκής αμφιταλάντευση ανάμεσα στο μυθιστόρημα και στο δοκίμιο. Ο Κούντερα επιλέγει να κινείται άλλοτε στην αποτύπωση ιστορικών γεγονότων, άλλοτε στη φιλοσοφία και άλλοτε στο μυθιστόρημα με τρόπο μάλλον αδέξιο (λ.χ. σε αντίθεση με λατινοαμερικανούς συγγραφείς που έχουν ενσωματώσει ιστορικά γεγονότα μέσα σε μυθιστορήματά τους). Οι δε χαρακτήρες του δεν αναλύονται εις βάθος (πέρα από ένα εγχείρημα επιφανειακού και ερασιτεχνικού ψυχογραφήματος της Τερέζας στην αρχή του έργου), ούτε και εξελίσσονται στην πορεία της αφήγησης. Σε ορισμένα μάλιστα σημεία, με όρους σημερινής "πολιτικής ορθότητας", η γραφή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί έως και έμφυλη..ο Τόμας είναι ο αλαζόνας που δεν θα ήθελες καν να γνωρίζεις ενώ, στην Τερέζα δεν αξίζει τίποτα περισσότερο απ\' το κατώτερο συναίσθημα του οίκτου προς το πρόσωπό της.
Χωρίς να γνωρίζω το υπόλοιπο έργο του συγγραφέα, στο οποίο ενδέχεται να αποτυπώνεται βελτιωμένος ο λόγος του, το ένα αστεράκι το δίνω μόνο για τη φιλόδοξη σκέψη συγκερασμού όλων των προαναφερόμενων ειδών
2023-10-31 10:06:44


Συστάσεις Βιβλίων

Δεν βρέθηκαν συστάσεις βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Podcast – Βίος και Πολιτεία

BannersLeft top

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS