Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: fotinipoliteia

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΡΟΧΗ"
Αν και πρόκειται για μια σύντομη ιστορία, ωστόσο είναι πλούσια και πολύχρωμη σε σύγκριση με πολλά μυθιστορήματα μεγάλου μεγέθους. Αποδίδει εξαιρετικά τις χριστιανικές δοξασίες κι επιβολές έναντι των γηγενών πληθυσμών και τη σύγκρουση με τη “φύση”. Η “κατήχηση” αντιντίθεται στη λογική, ενώ η αυταρέσκεια αποδεικνύεται υποκρισία. Όσο για τα “ηψηλά” ιδανικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αυταπάτη. Οι διάλογοι είναι αρκετά θεατρικοί, όπως και το σκηνικό, αλλά σε πολλά σημεία κουραστικό. Η βαθμολογία μου είναι 3.5 αστέρια.
2021-03-23 08:07:21
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ"
Δε θα απέτρεπα κανέναν από το να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Είναι γεγονός ότι για το συγκεκριμένο κερδίσε η συγγραφέας το βραβείο Νόμπελ για κάποιο λόγο, και είμαι βέβαιη ότι ίσως με μια πιο εκλεπτυσμένη αναγνωση και μεθοδικόητα να προσφέρει περισσότερα. Ίσως το διαβάσω κάποτε ξανά. Με κούρασε πάντως το μέγεθός του κι άργησα πάρα πολύ καιρό για να το τελειώσω. Επίσης, η διαστρωμάτωση του ήταν “βαριά”, όπως και η αναδιατύπωση γεγονότων και συναισθημάτων.
Υποθέτω, ότι η έλλειψη μια κεντρικής ιστορίας με δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Στην πραγματικότητα υπάρχει παρά μόνο ένας παρατηρητής-αφηγητής γύρω από καταστάσεις. Αφού σχεδόν φτάνεις στη μέση του βιβλίου, μετά γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια ομάδα νέων ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια φτωχή χώρα υπό μια βάναυση δικτατορία. Ομολογώ, με παίδεψε πάρα πολύ.
2021-03-19 07:14:07
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΑΝΤΙΑ"
Μάλλον, κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να το διαβάσω ξανά. Στην παρούσα δεν ξέρω τι μου έχει αφήσει. Σίγουρα είναι ένα παράξενο και με μυστήριο ανάγνωσμα. Παρόλο που υπάρχει ένα είδος ιστορίας αγάπης, δεν παύει να είναι γραμμένο με φιλοσοφική πεζογραφία κι άπλετα στοιχεία σουρεαλισμού γύρω από την Νάντια. Σχεδόν, αυτή ενσαρκώνει τον σουρεαλισμό εδώ. Γενικά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για να το συγκρίνω. Παραμένω αναποφάσιστη. Ίσως οι θιασώτες του σουρεαλισμού να το βρουν έξοχο. Το βαθμολογώ με 3.5.
2021-03-13 14:59:37
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΟΜΠΟΣ ΤΩΝ ΕΧΙΔΝΩΝ"
Οι ατελείωτες περιγραφές του “μίζερου” Λουίς για τον ίδιο, αλλά και την οικογένειά του - η οποία κατά τον ίδιο συνωμοτεί για να ανατρέψει τη θέλησή του και να αποσπάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του - μετά από ένα σημείο γίνονται εξαντλητικές. Προσθέτουν μεν βάθος για τον χαρακτήρα του, αλλά ίσως αν ήταν πιο περιεκτικές και με λιγότερα κεφάλαια να είχε φτάσει σε ένα πιο “ομαλό” τέλος. Όπου εδώ πλέον ο Λουίς άρρωστος και όντας 68 ετών βιώνει την αντιπαλότητα της γυναίκας του και των παιδιών του στο έπακρο.
Ο κόσμος του Mauriac σε αυτό το βιβλίο είναι ένας κόσμος άχαρος. Τα χρήματα και το οικογενειακό μίσος φαίνεται να είναι πανταχού παρόντα. Και η ανατροπή στις τελευταίες σελίδες δε σε πείθει. Επίσης, υπάρχει κάτι κινηματογραφικό στη γραφή του και μια αρκετά έντονη ροπή προς το Θείο.
2021-03-05 07:58:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΡΓΑ "
Δυστυχώς, αποτυχημένη επιλογή. Ξεχώρισα μόνο δυο διηγήματα και μόνο το ένα ήταν συγκλονιστικό. Τα υπόλοιπα τα διάβασα με μεγάλη δυσκολα. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τη μετάφραση, αλλά δεν ήταν του επιπέδου των άλλων βιβλίων του. Περισσότερο μοιάζει σαν εφηβική λογοτεχνία.Επιεικώς εφηβική...
2021-03-04 09:12:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΑΡΚΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ"
Αυτή είναι η πρώτη μου ανάγνωση του Modiano και δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι μου ήταν αρκετή. Παρουσιάζει της σκέψεις του με έναν απλό στοχαστικό τρόπο και αφήνει μια έντονη επίδραση σε πολλά σημεία του. Οι χρονικές μεταπηδήσεις από διάφορα περιστατικά της ζωής του, που αφορούν κυρίως γυναίκες με τις οποίες είχε διαφορετικές σχέσεις (όχι κατά ανάγκη ερωτικές), κάπως σε μπερδεύουν και χρειάζεται δεύτερη ανάγνωση. Πολλές και ενδιαφέρουσες η περιγραφές των δρόμων του Παρισιού. Η ροή της γραφής του ωστόσο, με την επιλογή της αφηγηματικότητας χωρίς να πλατειάζει σε πολλά σημεία - αν και σύντομο το κείμενο - σε επηρρεάζουν έντονα. Συνολικά το εγχείρημα αφορά τις προσωπικές αναμνήσεις και πώς αυτές με τις απουσίες τους ή τις αποδράσεις τους (ναρκωμένες;) καλύτερα, ανασυνθέτουν το προσωπικό μας αφήγημα για τον παρελθόν μας ή την παρούσα αίσθηση του εαυτού μας. Επίσης, τονίζεται η λειτουργία της μνήμης ως ανεξέλεγκτη ή αυτόνομη κατά κάποιον τρόπο. Σίγουρα ένα βιβλίο που δεν περνά απαρατήρητο.
2021-01-01 11:05:31
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Ένα από τα καλύτερα δοκίμια που έχω διαλέξει τελευταία. Είναι σαφέστατα φεμινιστικό και με ρητορική πέρα από την εποχή της Woolf. Οι λέξεις απαιτούν να ακουστούν ηχηρά.
Το “δωμάτιο”, το “δικό της”, είναι ένας χώρος μεν, αλλά το κλειδί είναι η δημιουργικότητα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι συχνά οι γυναίκες, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν την ευκαιρία να εκρφάσουν ή να αναπτύξουν οποιαδήποτε μορφή τέχνης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η Woolf εκφράζει με σαφήνεια τη σπουδαιότητα να έχει μια γυναίκα χρήματα κι ένα δικό της δωμάτιο για να γράψει μυθοπλασία. Ωστόσο, διευρευνά στοχαστικά την αρτιότητα, καθώς και τον “ανδρόγυνο” νου. Θίγει, με επισκόπηση και της δικής της θέσης, το ρόλο της εκπαίδευσης ,τόσο για τη συγγραφή όσο και για την οικονομική ανεξαρτησία. Βεβαίως, ο εικοστός αιώνας είδε περισσότερες γυναίκες συγγραφείς να αναδύονται από οποιονδήποτε άλλον αιώνα, αλλά δεν υφίσταται σε ευρεία κλίμακα στον κόσμο και είναι γεγονός ότι οι περιορισμοί για το γυναικείο φύλο πολυεπίπεδα είναι πολλοί ακόμα. Ο λόγος της Woolf είναι αιχμηρός και αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα με ρεαλιστικούς όρους. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από πραγματισμό και προτείνει λύσεις. Προσδιορίζει με σαφήνεια τι σημαίνει πνευματική ελευθερία αλλά και ποιες συνθήκες πρέπει να συντρέχουν για να επιτευχθεί.
2020-12-12 11:51:47
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΙΡΕΝ"
Εξαιρετικό από κάθε άποψη! Ερωτισμός, εμμονή, φαντασία και άβυσσος. Από τα καλύτερα σουρεαλιστικά κείμενα, όπου η απεικόνιση της σάρκας, διαπερνάται από τον ποιητικό θαυμασμό για να εξελιχθεί μέχρι το γκροτέσκο. Η γλώσσα σε απελευθερώνει και “…αυτό που δραπετεύει είναι η καρδιά σου, η καρδιά σου ξεκομμένη από τα δένδρα, το δάσος, μα για που αναχώρησε το παιδάκι που ζητούσε από τη μαμά του καρδιές για να παίξει κότσια μες τη νύχτα.” L. Aragon
2020-11-21 12:31:45
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΕΥΤΕΡΑ 'Η ΤΡΙΤΗ"
Αν κι αγαπημένη μοη η Γούλφ, το συγκεκριμένο είναι λίγο διαφορετικό από ό,τι του συνηθισμένου της στύλ. Μετά από ένα σημείο χάνεται ο ειρμός, ενώ η αρχική ιστορία είναι ατελής. Τα τελευταία, περισσότερο θύμισαν σημειώσεις ή πρόχειρες σκέψεις για κάποιο άλλο σύγγραμα.
2020-10-19 09:30:11
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ"
Δυστυχώς, αν και φωτίζει μια κατάσταση που γίνεται ακόμα και σήμερα με το κυνήγι των μαγισσών, επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα χωρίς περαιτέρω εμβάθυνση. Είναι σαν μια εισαγωγή με επιθετικό ύφος συχνά κι ακραίο σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν είναι ξεκάθαρες οι συνδέσεις με τον καπιταλισμό και δε στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα, αλλά περισσότερο σε μια γενική θεώρηση.
2020-10-12 10:25:33
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.BRONTE EMILY
2.CASTELLS MANUEL
3.GORDIMER NADINE (NOBEL 1991)
4.WITTGENSTEIN LUDWIG
5.WOOLF VIRGINIA
6.ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
7.GOETHE JOHANN-WOLFGANG. VON
8.ROTH PHILIP
9.LACAN JACQUES
10.ZWEIG STEFAN
11.CELAN PAUL
12.ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
13.PIRANDELLO LUIGI (NOBEL 1934)
14.SARTRE JEAN-PAUL (NOBEL 1964)
15.BRONTE CHARLOTTE
16.TWAIN MARK
17.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
18.LORCA FEDERICO-GARCIA
19.HAMSUN KNUT (NOBEL 1920)
20.WILDE OSCAR
21.BRECHT BERTOLT
22.CHOMSKY NOAM
23.RILKE RAINER-MARIA
24.KUNDERA MILAN
25.LESSING DORIS (NOBEL 2007)
26.PUSHKIN ALEXANDER
27.GOGOL NIKOLAI
28.NIETZSCHE FRIEDRICH
29.CHAVARRIA DANIEL
30.BENJAMIN WALTER
31.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
32.CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
33.MORRISON TONI (NOBEL 1993)
34.REICH WILHELM
35.OATES JOYCE-CAROL
36.BECKETT SAMUEL (NOBEL 1969)
37.SUSKIND PATRICK
38.ΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
39.ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
40.ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
41.ΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
42.SACKS OLIVER
43.SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS