Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: stavrapt

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΤΖΗ "
Ο καθηγητής Steve Peters προσπάθησε με επιτυχία να απλουστεύσει την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου ώστε να γίνει κατανοητή από μη ειδικούς.
Μέσα στο κεφάλι μας λοιπόν έχουμε τρεις εγκεφάλους , τον Άνθρωπο , τον Χιμπατζή και τον Υπολογιστή.
Ο Χιμπατζής ας πούμε ότι είναι το αρχέγονο κομμάτι του εγκεφάλου , ο Υπολογιστής είναι η τράπεζα μνήμης μας και ο Άνθρωπος είμαστε πραγματικά εμείς!
Αν έχετε παρατηρήσει ότι το βράδυ (πχ 23:00 - 07:00) κοιμάστε και έχετε δυσάρεστες σκέψεις είναι γιατί ο Χιμπατζής έχει πάρει τα ηνία καθολικά, ο Άνθρωπος κοιμάται.
Ο Χιμπατζής είναι πανίσχυρος ,πιο ισχυρός από τον Άνθρωπο .Να τον ακούτε και να του μιλάτε. Αν δεν το κάνετε δεν θα σας αφήσει σε ησυχία ειδικά το βράδυ που κοιμάστε και έχει απόλυτο έλεγχο!
Τις περισσότερες φορές ο Χιμπατζής είναι παράλογος γιατί βλέπει παντού κινδύνους. Ο βασικός του σκοπός είναι η επιβίωση του και η διαιώνηση του είδους .
Ο Υπολογιστής είναι πολύ χρήσιμος, είναι η τράπεζα μνήμης. Φανταστείται όταν μαθαίνετε μια δεξιότητα , ένα άθλημα πχ πως το σώμα από μόνο του τα βγάζει πέρα μια χαρά και κάθε εμπλοκή του Χιμπατζή προκαλεί άγχος και κακά αποτελέσματα.
Διαβάζοντας το βιβλίο θα καταλάβετε ότι δεν είμαστε απόλυτα ελεύθεροι , δεν έχουμε απόλυτη ελευθερία κινήσεων , δεν έχουμε απόλυτα ελέυθερη βούληση είμαστε εξαρτημένοι από τον Χιμπατζή που μας δόθηκε κατά την γέννηση μας.
Τεράστια δουλειά από τον καθηγητή Peters. Το βιβλίο χρειάζεται περισσότερες από μια αναγνώσεις για να γίνει κατανοητό .
2022-01-07 09:43:25
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ "
Το βιβλίο φωτίζει πολλά θέματα γεωστρατηγικής με απλό και κατανοητό τρόπο. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα οι μεγάλες δυνάμεις. Η γηραιά ήπειρος είναι πια ο φτωχός συγγενής.
2021-11-24 03:50:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ"
Ένας πρακτικός οδηγός αυτοβοήθειας από τον φημισμένο ψυχίατρο Isaac Marks. Καταπιάνεται με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που συνήθως απαιτούν επαγγελματική βοήθεια.
2021-11-21 15:02:50
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ"
Φιλοσοφικό έργο του σπουδαίου Ρωμαίου αυτοκράτορα. Ανήκε στην Στωϊκή σχολή. Ζούμε στο παρόν, προσπαθούμε για την ευημερία της κοινωνίας, δεν γκρινιάζουμε για τίποτα.
2021-10-23 09:07:01
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΓΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ "
Το βιβλίο ξεκινάει με το πως το 1920 γιγαντώθηκε στην Ιταλία το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα με την χρηματοδότηση των βιομηχάνων . Ξέσπασε ένα κύμα τρομοκράτησης , οι φασιστικές φάλλαγγες χτυπούσαν συδικαλιστές . Ο φασισμός , είναι το μακρύ χέρι του Συστήματος...
Ο φασισμός στοχεύει πάντα στην καρδιά και το μυαλό όλων, αλλά περισσότερο των νέων. Τους διδάσκει να υποτάσσουν τους αδύναμους και να υποτάσσονται στους ισχυρούς· να αποτελούν υλικά μιας πυραμίδας φόβου και ανελευθερίας.
2021-09-22 02:31:46
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ"
Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης καταγόταν από πλούσια οικογένεια. Μια κρίση πυρετού όμως ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της ζωής του. Πούλησε ό,τι του ανήκε και έδωσε τα χρήματα στον ιερέα ενός ερειπωμένου παρεκλεισίου. Αναγνώρισε ενστικτωδώς το ουσιώδες, αναγνώρισε την φτώχεια σαν την μοναδική δυνατότητα προς την εσωτερική ελευθερία και αποφάσισε να απαλλαγεί αμέσως από κάθε ιδιοκτησία . "Δώσε την περιουσία σου στους φτωχούς χωρίς να κρατήσεις τίποτα και και έλα να ζήσεις μαζί μου σαν αδερφός " συμβούλεψε ο Φραγκίσκος...
"Να αυτοκυριαρχείσαι και να υπομένεις ευχάριστα , για την αγάπη του Σωτήρα και την τιμωρία και την ύβρη και τα βάσανα".
2021-08-29 15:49:26
Σχόλιο για το βιβλίο "ΠΛΑΤΩΝ: ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ "
Το συμπόσιο στο σπίτι του Αγάθωνα και οι περί έρωτος συζητήσεις. Ο Σωκράτης μέσω των λόγων της Διοτίμας κλέβει την παράσταση...
2021-06-27 19:03:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ"
Βιβλίο αυτοβοήθειας που εμπεριέχει επιστημονικό και μεταφυσικό-θρησκευτικό υπόβαθρο. Το επιστημονικό κομμάτι βρίσκεται σε ταύτιση με εξειδικευμένα βιβλία ψυχιατρικής-ψυχολογίας. Το κείμενο της σελ.305 είναι εκπληκτικό, "Όταν δεν υπάρχει διέξοδος... κλπ". Το μεταφυσικό-θρησκευτικό κομμάτι στηρίζεται σε πηγές από Χριστιανισμό-Βουδισμό.
2021-06-23 16:07:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ"
Το μυθιστόρημα που έγινε παγκόσμιο best seller. Ένα κοριτσάκι που μεγάλωσε σχεδόν μόνο του στο καλύβι του βάλτου. Το αγοροκόριτσο η Κάϊα, η Πιτσιρίκα του Βάλτου, μεγάλωσε και έγινε μια όμορφη κοπέλα. Όταν δύο νεαροί γοητεύονται από την από την άγρια ομορφιά της τα δεδομένα και η προγραμματισμένη ζωή της αλλάζει. "Τα κατώτερα αρσενικά αναγκάζονται να φωνάξουν για να τα προσέξουν" (από την σελ. 405). Ένας "ύμνος" της μοναχικής ζωής στη φύση. Τα αρχέγονα γονίδια μας οδηγούν στη αναζήτηση την ανθρώπινης παρέας παρά την απομόνωση που επιδιώκει ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μας.
2021-06-16 12:42:37
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ "
H δίκη της Χρυσής Αυγής 2015-2020. Το βιβλίο αναλύει την ιστορία και τις πράξεις της παραστρατιοτικής-πολιτικής οργάνωσης από το 1980 ως τις μέρες μας.
2021-06-08 07:21:01
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δεν βρέθηκαν συστάσεις βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS