Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: βιβλιοπόντικας

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΟΜΝΗΝΗ ΑΝΝΑ: ΑΛΕΞΙΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)"
Τι απόλαυση να διαβάζει κανείς τα θαυμάσια ελληνικά της Άννας Κομνηνής! Και τι κρίμα που η παρούσα έκδοση (του 1975!) περιέχει ένα μικρό μόνο μέρος του σπουδαίου αυτού έργου! Χρειαζόμαστε άμεσα σύγχρονες, χρηστικές εκδόσεις των μεγάλων Βυζαντινών μας λογίων, με το πρωτότυπο κείμενο απαραιτήτως, αξιόπιστες μεταφράσεις, εισαγωγές και σχόλια. Δεν νοείται ο απέραντος πλούτος του Βυζαντίου (Άννα Κομνηνή, Προκόπιος, Χωνιάτης, Ψελλός -μόνο τη Χρονογραφία του μπορεί να βρει κανείς-, Ιωάννης Καντακουζηνός και τόσοι άλλοι, για να μη μιλήσουμε για Πατέρες, ποίηση κ.τ.λ.) να είναι κατά μέγα μέρος δυσεύρετος και δυσπρόσιτος, ουσιαστικά terra incognita, για το ευρύ κοινό. Είναι επίσης πολύ απογοητευτικό ότι κάποιες αξιόλογες προσπάθειες που γίνονται (εκτός Κανάκη, Ζήτρου) δεν περιλαμβάνουν το πρωτότυπο κείμενο. Οι Έλληνες στη συντριπτική μας πλειοψηφία έχουμε διδαχτεί αρχαία ελληνικά στο σχολείο, για κάποιο λόγο!
2022-12-10 08:48:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΑΤΙΡΑ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ "
Άρτια έκδοση και τερπνότατο ανάγνωσμα. Η καυστική γραφή του Λουκιανού δεν χαρίζεται σε κανέναν από τους προσφιλείς της στόχους (ιδιαίτερα απολαυστική στο Όνειρος ή Αλεκτρυών η διακωμώδηση του κόκορα-Πυθαγόρα, όπου επιστρατεύονται όλα τα ευτράπελα της μετεμψύχωσης). Ο φιλόπονος και έμπειρος μεταφραστής Χρηστίδης ευστοχεί με τις μεταφραστικές του επιλογές στα απαιτητικότερα σημεία (πρόκειται για μια ρέουσα μετάφραση από τα αρχαία που επιτέλους θα μπορούσε να διαβαστεί και αυτόνομα, πράγμα σπάνιο), ενώ στα σχόλια μας περιμένει ένας μικρός θησαυρός από ενδιαφέρουσες πληροφορίες που τα καθιστά ιδιαίτερα αξιανάγνωστα. Αναπόφευκτα σκέφτεσαι πόσο υλικό για σάτιρα θα έβρισκε ο Λουκιανός αν ζούσε στην εποχή μας.
2022-11-16 11:41:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΑ "
Πρόκειται για μια εξαιρετικής ποιότητας σχολιασμένη έκδοση της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, πολύτιμη για την βαθύτερη κατανόηση της τραγωδίας. Μια συμβολή που πραγματικά πλουτίζει τη βιβλιογραφία γύρω από ένα έργο μοναδικού ενδιαφέροντος, δύσκολα προσπελάσιμο, το οποίο μεταξύ άλλων εγείρει πολλά ερμηνευτικά προβλήματα (όπως και ηθικά ζητήματα).
2021-11-20 15:22:02
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ"
Σοκαρίστηκα όταν το παρέλαβα και διαπίστωσα ότι πρόκειται για "απόδοση στη νεοελληνική"!! Εκεί έχουμε φτάσει, να μεταφράζουμε και τον Ροίδη λες και είναι Θουκυδίδης ή Πλούταρχος! Ασχολίαστη η κακογουστιά του εξώφυλλου. Ευτυχώς που έχει εξαντληθεί και δεν θα έχουν και άλλοι ανάλογη τραυματική εμπειρία. Πήρε πάραυτα τη θέση που του αρμόζει...
2021-11-09 14:06:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ "
Το τομίδιο αυτό από την πένα ενός εγκυρότατου θεολόγου αξίζει πολλές φορές το βάρος του σε χρυσάφι, γιατί διατρανώνει την (σκόπιμα αποκρυπτόμενη στις μέρες μας) αλήθεια σε ένα νευραλγικής σημασίας ζήτημα για τη ζωή της Εκκλησίας. Υπάρχουν ιεροκανονικοί τρόποι αντίστασης στην αίρεση και οι γρηγορούσες ορθόδοξες συνειδήσεις δεν επιτρέπεται να τους αγνοούν.
2021-10-11 11:22:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ Β' ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ "
Ο άγιος πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος είναι μια κορυφαία φυσιογνωμία που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη διάσωση του Ελληνισμού και της ορθόδοξης και ρωμαίικης ταυτότητας κατά την Τουρκοκρατία. Έχοντας συγκεντρώσει, για ευνόητους λόγους, την μήνιν των παπικών και αδίκως αγνοημένος, όπως όλες σχεδόν οι μεγάλες μορφές του Γένους, από τη νεογραικυλική μας παιδεία, αποκαθίσταται στις σωστές του διαστάσεις από τη θαυμάσια μελέτη του π. Θεοδώρου Ζήση.
2021-10-11 10:54:22
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Οι απηνείς διωγμοί των τρισάθλιων ξενόδουλων πολιτικάντηδων είναι τα μεγαλύτερα εύσημα για τον θρυλικό καπετάνιο της Ρούμελης. Είναι αδύνατον να μείνει αδάκρυτος κάθε Έλληνας διαβάζοντας αυτό το πολύτιμο βιβλίο για τον μεγάλο ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο, που τόσο άδικα τον στερήθηκε το αγωνιζόμενο Γένος. Εύχομαι να μην αποτελεί σκοτεινή προφητεία για το μέλλον μας, δείχνοντας, σχεδόν αρχετυπικά, πώς τα (ξενοκίνητα) τρωκτικά καταφέρνουν να σπαράξουν τους υψιπετείς Αετούς που βγάζει κάποτε αυτός ο τόπος.
2021-10-08 17:40:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ "
Μια λαμπρή έκδοση του Φιλοκτήτη, εφάμιλλη της επίσης εξαιρετικής έκδοσης των Βακχών του Ευριπίδη, που προηγήθηκε. Περιέχει ό,τι θα μπορούσε να ικανοποιήσει τον απαιτητικό αναγνώστη - μελετητή της τραγωδίας: κατατοπιστικότατη εισαγωγή, το αρχαίο κείμενο συνοδευόμενο από εκτενές κριτικό υπόμνημα, δουλεμένη και ακριβή μετάφραση, ποικίλα αναλυτικότατα σχόλια. Ελπίζω η φιλόπονη ερευνήτρια να συνεχίσει να μας χαρίζει εκδόσεις τραγωδιών ανάλογου ύψους και αρτιότητας. Προτείνεται ενθέρμως.
2021-08-25 11:33:24
Σχόλιο για το βιβλίο "Ευριπίδου Ίων"
Εύχρηστη έκδοση του Ίωνα, φιλικές γραμματοσειρές, φυσικά περιλαμβάνεται το αρχαίο κείμενο (όρος απαράβατος). Το μεγάλο της προσόν: η γλαφυρή και εκφραστική μετάφραση. Τα σχόλια, πραγματολογικού ενδιαφέροντος, λίγα αλλά χρήσιμα. Προτείνεται.
2021-08-16 09:11:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ"
Ένα θαυμάσιο παιδικό βιβλίο στα ίχνη της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Τόσα πολλά πράγματα να σκεφτεί (και να απολαύσει) ο αναγνώστης!
2021-08-01 14:13:05
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ 'Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Α'-ΡΝΘ')

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ 'Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Α'-ΡΝΘ')

ΦΩΤΙΟΣ Α΄. Ο ΜΕΓΑΣ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ)
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΑΛΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΙΣ

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΙΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΠΑΡΙΟΣ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΩΜΑΔΑΚΗΣ Β. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ (ΤΡΙΤΟΜΟ)

ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ (ΤΡΙΤΟΜΟ)

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ. Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Podcast – Βίος και Πολιτεία

BannersLeft top

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS