Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Λεβιάθαν21

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ"
Να πω πως πρώτη φορά διάβαζα βιβλίο που ασχολείται μόνο με τον τομέα της ψυχολογίας. Το βιβλίο είναι σχετικά μικρό, χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολο ή απαιτητικό απλά πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε ότι λέει. Στο βιβλίο ο Φρόιντ αναφέρει διάφορα περιστατικά της καθημερινότητας, δείχνοντας μας πως και το πιο απλό πράγμα έχει λόγο ύπαρξης και στο τέλος οδηγεί σε μεγάλα συμπεράσματα, γενικότερα για τον εγκέφαλο-νου μας.
Τώρα για τον Φρόιντ, καταλαβαίνεις μέσα από αυτό το βιβλίο πως είναι διάνοια, είναι ακομπλεξάριστος καθώς αναφέρει ιστορίες με τα παραδείγματα που δίνει χωρίς να κρύβει κάτι ακόμα κι αν χαλάει την εικόνα του ή πάντα λέει πως: Δεν το έχω πρωτοδιατυπώσει εγώ αυτό αλλά ο τάδε (ακόμα κι αν είναι άγνωστος εκείνος ο ψυχολόγος). Με ένα ύφος οικείο, εκλαικευτικό χωρίς όμως να χάνει την επιστημονικότητα του.
2022-08-21 12:57:42
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ"
Υπερβολικά μέτριο βιβλίο. Ο Σοπενχαουερ το μόνο που κάνει είναι να βάζει σε μια σειρά "κανόνες της ζωής" όπου ήδη ξέρει ο καθένας μας, είτε βιωματικά είτε με την σκέψη.
Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να το αγοράσει, ειδικά άμα έχει διαβάσει δύο τρία πράγματα για φιλοσοφία, αλλά και κάποιος που δεν ξέρει τίποτα, ας Πάρει καλύτερα Νίτσε, Μάρκο Αυρήλιο, Αριστοτέλη. Για να καταλάβει κάποιος την μετριότητα του βιβλίου αρκεί μόνο αυτό: Ο Σοπεναχαουερ παραθέτει αρκετά αποφθέγματα από τις Επιστολές του Σενέκα προς τον Λουκιλιο, και πραγματικά είναι άκρως πιο ενδιαφέρουσα από αυτά που λέει ο Σοπεναχαουερ... Δηλαδή μερικά "συμπληρωματικά" αποφθέγματα, καταλήγουν να επισκιάζουν το βιβλίο...(όπου ο Σοπεναχαουερ θεωρεί κιόλας τον Στωικισμό ως ένα από τα δύο άκρα για την αντιμετώπιση της ζωής, πράγμα υπερβολικά άτομο, καθώς μια από τις βάσεις του Στωικισμου είναι το να ακολουθείς πάντα την λογική)
2022-07-31 11:01:17
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ "
Αυτό το βιβλίο είναι η καλύτερη εισαγωγή για τον Στωικισμό. Θα σε κάνει να χτίσεις τα θεμέλια μιας δικιάς σου, ξεχωριστής, ηθικής, αλλά όχι με τον αυστηρό δογματισμό αλλά πχ να λες πως πρέπει να είμαι δυναμικός, σοβαρός, δίκαιος και λογικός. Σου παραθέτει σκέψεις, τρόπο οπτικής των πραγμάτων(όπου προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να τα δω έτσι τα πράγματα), με απώτερο σκοπό να σου δώσει το έναυσμα ή βοήθεια ώστε να φτάσεις στην ψυχική γαλήνη. Επίσης πρώτη φορά συναντώ τόση συμπυκνωμένη σοφία και μπορεί να γίνει ένα εγχειρίδιο πρακτικής φιλοσοφίας, ακόμα κι αν κάποιος έχει βγάλει απλά το γυμνάσιο. Ειδικά σε περίπτωση που κάποιος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, θα βρει αρκετά κοινά στον στοχασμό του Αυρήλιου με αυτόν του χριστιανισμού, αλλά άμα που κάποιος δεν είναι, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με το βιβλίο.
Τέλος, είναι από τα βιβλία όπου άμα πάει να πέσει ένας μετεωρίτης στην Γη και έχουμε την δυνατότητα να σώσουμε μόνο 15-20 βιβλία, σίγουρα αυτό θα είναι μέσα σε αυτά...
2022-07-29 23:48:38
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ"
Μετά την ανάγνωση του συνειδητοποιείς πόσο πολύ χρησιμοποιείται για πολιτικούς-ιδεολογικούς λόγους (κυρίως από ακραίους)και πόσο πολύ το έχουν μελετήσει για να προσηλυτίσουν άτομα. Σε αυτό το βιβλίο ο Σοπεν(χ)αουερ δεν τον ενδιαφέρει να σου δείξει πως θα έχεις δίκαιο, αλλά πως θα δείχνεις ότι έχεις δίκιο, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό.
2022-07-24 16:12:50
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ"
Αυτό το βιβλίο είναι το ιδανικότερο για κάποιον που βρίσκεται σε μια φάση είτε κλείνει ένας μεγάλος-σημαντικός-δύσκολος κύκλος στην ζωή του, είτε τον έχουν πιάσει τα υπαρξιακά του, είτε βρίσκεται ή θα βρεθεί στο μέλλον σε μια κάθαρσις.
Ο Ίψεν σου εξηγεί(εκτός από τις σκόρπιες σοφίες, από δω και από κει φυσικά) όχι ποιος πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής, αλλά το πως θα πρέπει να είναι δομημένος, δίνοντας εν τέλει απάντηση στο γνωστό γιατί...Φυσικά χρειάζεται να εμβαθύνει κάποιος, να μάθει αρκετά για τον συγγραφέα, να δει προσεκτικά το κείμενο, ώστε στο τέλος ενώνοντας τα κομμάτια να βγάλει το τελικό παζλ.
Στα της έκδοσης, η ποιότητα του χαρτιού είναι πάρα πολύ καλή, με πάρα πολλά σχόλια, τα οποία σε βοηθάνε να καταλάβεις-εμβαθύνεις στο κείμενο, ενώ ταυτόχρονα η μετάφραση είναι εκπληκτική, κι αυτό φαίνεται μάλιστα από τα γλωσσολογικά σχόλια, οπού ο Ήρκος Αποστολίδης, εξηγεί γιατί έβαλε εκείνο και όχι το άλλο ή πως θα μπορούσε αλλιώς να μεταφραστεί. Δηλαδή μια καταπληκτική έκδοση, όπως άλλωστε μας συνηθίζουν οι εκδόσεις Γουτεμβέργιος...
2022-07-19 19:11:03
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ "
Στο βιβλίο αναλύεται η πολιτική κατάσταση της χώρας και τα οικονομικά δεδομένα για το πώς φτάσαμε στο πρώτο μνημόνιο (αναλύοντας και τα επόμενα). Το βιβλίο θεωρώ πως είναι αρκετά μέτριο, διότι κάνει πολύ περιεκτική- σύντομη ανάλυση. Επίσης δίνει αρκετά περισσότερη έμφαση στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα πριν το 2010, αλλά μόνο δίνοντας μια γενική εικόνα της πολιτικής σκηνής (όπως προείπα, περιεκτική"ανάλυση"). Τέλος όλα αυτά τα αντιμετώπιζει ο συγγραφέας με μια ξεκάθαρα αριστερά μάτια με ότι και να συνεπάγεται αυτο. Υποθέτω πως θα χρειαζόταν να αναλύει περισσότερο τα οικονομικά ζητήματα και να μην αναφέρεται σε δευτερεύον, όπου κάνει γρήγορες αναφορές.
2022-07-11 12:43:58
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ "
Ένα φανταστικό βιβλίο από πανεπιστημιακούς. Σε κάνει να καταλάβεις πόσα λίγα ξέρουμε για τον λεγόμενο "Τρίτο Κόσμο" παρότι είναι το 80% του κόσμου... "Πρέπει" κάποιος να το διαβάσει για να γνωρίζει την κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος σήμερα (παρότι γράφτηκε πριν 15 χρόνια). Στα του βιβλίου, είναι αρκετά ωραία και ποιοτική έκδοση και αρκετά ευκολοδιαβαστο.
2022-07-08 17:43:27
Σχόλιο για το βιβλίο "ΝΙΤΣΕ ΚΑΙ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΒΣΚΗ "
Αυτό το βιβλίο μιλάει για την άτυπη "σύγκρουση" του θρησκευόμενου Ντοστογιέφσκι και του άθεου-μηδενιστή Νίτσε. Αρχικά να πω πως είναι μια αρκετά ωραία εισαγωγή στο Ντοστογιέφσκι και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο για όποιον θέλει να εμβαθύνει στην σκέψη του Νίτσε.
Τώρα το βιβλίο στο πρώτο μέρος δείχνει πως ήρθε σε επαφή ο Νίτσε με τον Ντοστογιέφσκι, τι πίστευε για αυτόν και πως αντέδρασε πάνω σε μερικά έργα του. Στο δεύτερο (και κύριο μέρος) αναλύει τις φιλοσοφίες αυτών των δύο πνευματικών γιγάντων. Από την μια έχουμε τον Νίτσε που πιστεύει πως μόνο άμα ακυρώσουμε την έννοια του Θεού θα έρθει η πραγματική λύτρωση, δηλαδή είναι άθεος και (τελικά δημιουργικός) μηδενιστής και από την άλλη τον θρησκευόμενο Ντοστογιέφσκι, ο οποίος μέσω των λογοτεχνικών του έργων μας παραθέτει την άποψη του για κάποια φιλοσοφικά ζητήματα όπως Υπάρχει Θεός; Πρέπει να υπάρχει; Είναι καλή η ηθική κ.α, ενώ ταυτόχρονα κάνει ψυχολογική ανάλυση χαρακτήρων-καταστάσεων.Συν πως όλα αυτά τα κάνει ο συγγραφέας με μια καθαρή, ελεύθερη και αντικειμενική ματιά (καθώς δεν καταλαβαίνεις τελικά τις απόψεις του πάνω στα προαναφερθέντα ερωτήματα). Και τέλος είναι αρκετά ενδιαφέρον αυτή η σύγκρουση των δύο αυτών κόσμων μέσω μιας ψύχραιμης ματιάς
2022-06-21 02:25:52
Σχόλιο για το βιβλίο "ECCE HOMO (ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) "
Ο Νίτσε εδώ κάνει πρακτικά μια εισαγωγή στον εαυτό του. Άμα κάποιος θέλει να ξεκινήσει με Νίτσε, καλό είναι ξεκινήσει με βάση αυτό το βιβλίο. Σχολιάζει τον εαυτό του, δείχνει την προσωπικότητα και την κορυφή του παγόβουνου που λέγεται Νιτσεική φιλοσοφία(ή καλύτερα σκοπιά).
2022-06-15 15:23:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΑΣΚΗΤΙΚΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) "
Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία, αλλά μπορώ να πω πως με διαφορά αυτό είναι σίγουρα στο τοπ3. Δεν μου έχει τύχει σε ΌΛΟ το βιβλίο ΚΆΘΕ σελίδα να κρύβει τέτοια σοφία, προσωπικά με άγγιξε ιδιαίτερα το βιβλίο. Είναι φιλοσοφικό και ποιητικό, οπού μπορείς να το διαβάζεις συνέχεια, είτε παρατηρώντας κάποιο υπονοούμενο ή κάποια ιδιαίτερη λέξη ή γενικότερα η χρήση της γλώσσας ή απλά να το ερμηνεύσεις αλλιώς με βάση τις καινούργιες εμπειρίες που θα έχεις ζήσει ή τα καινούργια πράγματα που θα έχεις μάθει.
2022-06-15 14:36:51
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS