Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: booksrgreat!

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΡΩΣΦΟΡΟΣ"
Η ιδέα παίρνει 5 αστέρια για την πρωτοτυπία.
Η πλοκή δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ίσως 2-3 αστέρια.
Αλλά η γραφή συν το λεξιλόγιο, το κομμάτι "δημιουργία" και οι διάλογοι (ειδικά οι διάλογοι)...το πολύ 1 αστέρι.

Το βιβλίο πραγματεύεται ένα τσούρμο ενηλίκων, με σεξουαλικά απωθημένα από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι...όχι το ταβάνι διαμερίσματος που είναι τρία μέτρα...αναφέρομαι σε ταβάνι βασιλικού ανακτόρου,...οι οποίοι ενήλικες ξέχασαν τελείως να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν ψυχικά, παρά τις εμπειρίες που έχουν ζήσει.
Αυτά!
Δεν θα το πρότεινα. Κρίμα! Η ιδέα είχε προοπτικές για 5/5!!
2020-09-12 22:57:53
Σχόλιο για το βιβλίο "ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ"
Δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω κακό βιβλίο. Διαβάζεται ευχάριστα, οι χαρακτήρες αναλύονται, υπάρχει ενδιαφέρουσα πλοκή (μέχρι ενός σημείου)...
Όμως αισθάνομαι πως στο τέλος ξεχειλώνει η υπόθεση. Και σαν να σε αφήνει με αρκετά ερωτηματικά. Συν το ότι η πρωταγωνίστρια έχει ολίγον την αντοχή του "εξολοθρευτή" με τόσα που περνάει.
Αν δεν είχα διαβάσει άλλα αστυνομικά/περιπέτειες, ίσως να το πρότεινα, αλλά τώρα θεωρώ πως ναι μεν είναι δυνατό, αλλά υπερβολικό!
2020-09-08 20:02:58
Σχόλιο για το βιβλίο "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) "
Το βιβλίο αυτό το αγόρασα, διότι ήθελα να διαβάσω κάτι εναλλακτικό, κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι συνήθως, συν αυτό που αναφέρει στο οπισθόφυλλο για το προσωπικό όνειρο.
Το πρώτο αστέρι το βάζω, γιατί το 5%-7% κάποιων αποσπασμάτων δίνουν μια ιδιαίτερη τροφή για σκέψη. Το δεύτερο αστέρι δεν είμαι σίγουρος γιατί το έβαλα. Ίσως γιατί το λεξιλόγιο είναι πολυδιάστατο και ο τρόπος γραφής αρκετά ιδιαίτερος. (;;;)

Εντούτοις δεν θα το πρότεινα. Αποτελείται από πολλά αποσπάσματα, άναρχες σκέψεις του συγγραφέα τον όποιο δεν καταλάβαμε σίγουρα ποιος είναι, αν και το τελευταίο δεν παίζει ρόλο. Ο οποίος συγγραφέας προσπαθεί να διατυπώσει μερικές "ανησυχίες". Ίσως υπερβολικά "ανήσυχες ανησυχίες"!!
Ο μόνος τρόπος να ασχοληθώ με τον δεύτερο τόμο είναι να πέσει τυχαία στα χέρια μου και μόνο.
2020-08-22 19:42:05
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΣ"
Μπορώ να πω πως μου άρεσε και το απόλαυσα μέχρι το τέλος. Γραφή διαφορετική από τη σύγχρονη, γεμάτη, έξυπνη. Η πλοκή ευχάριστη, σίγουρα θα μπορούσε να γίνει φοβερά εντυπωσιακή λόγω του θέματος, αλλά ταυτόχρονα ο συγγραφέας ήθελε να περάσει ένα μήνυμα και όχι να το μετατρέψει σε εντυπωσιακό μυθιστόρημα.
Ενδιαφέρουσα πρώτη επαφή και με το συγγραφέα και με τον στυλ γραψίματος!
2020-08-15 12:36:31
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ"
Με εξαίρεση τις λίγες τελευταίες σελίδες, είναι καθ\' όλη τη διάρκεια σκοτεινό και επικεντρώνεται στην άσχημη πλευρά των όποιων περιστατικών. Ίσως να ήταν καλό σαν σφήνα κάτι σαν διάλειμμα.
Οι πλοκές είναι πολλές και δυνατές! Πραγματικά έξυπνες. Και έρχονται να δέσουν πετυχημένα.
Ευτυχώς, δεν έχει το κλασικό φινάλε όπου ο "κακός" τα κάνει μαντάρα και τον πιάνουν, επειδή το μυαλό του σκέφτεται σαν πεντάχρονου. Η τελική προσέγγιση είναι αρκετά διαφορετική και μου άρεσε.
Το μόνο δύσπεπτο κομμάτι είναι κάποια λίγα σημεία κάπως παράλογα, κάπως "διαφορετικά". Δεν είναι ακριβώς πως δεν συμβαίνουν, αλλά μου ξένισαν όπως τα συνάντησα.
Νομίζω πως εάν αναζητάτε κάτι βαρύ και σκιώδες, θα το ευχαριστηθείτε!
2020-08-09 22:13:44
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΩΝ "
Όμορφο βιβλίο! Δεν με ενθουσίασε όσο το "έγκλημα με υπογραφή", ωστόσο και πάλι ανήκει στα βιβλία που περνάς ευχάριστα το χρόνο σου.
Καθόλου κουραστικό, φοβερά προσεγμένο στο πώς θα παρουσιάσει τα γεγονότα/στοιχεία ώστε να μην αφήσει κανένα κενό...
Το μόνο κάπως αρνητικό είναι πως μου άφησε παράλληλα μια αίσθηση απλότητας. Σαν να μπορούσε να ήταν λίγο πιο δυνατό. Εν πάση περιπτώσει, θα το πρότεινα,...ιδιαίτερα σε άτομα που τους αρέσει το συγκεκριμένο είδος.
2020-07-26 11:02:45
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ "
Με έκανε και γέλασα σε ορισμένα σημεία!
Κανονικά θα του έβαζα 3,5 αστέρια, αλλά αφού δεν γίνεται, χαλάλι του.

Σαν αστυνομικό μυθιστόρημα που είναι, ξεκινώ με την πλοκή του θεωρώντας πως είναι καλή, όχι όμως κάτι το εξαιρετικό. Οι χαρακτήρες σχετικά ενδιαφέροντες. Δεν υπάρχει όμως χώρος για εμβάθυνση των δευτερευόντων προσώπων. Δεν είναι κάτι που μου έλειψε, αλλά αναρωτιόμουν μήπως θα το εμπλούτιζε πετυχημένα.
Συνοπτικά...καλό, απλό, ευχάριστο, ενίοτε αστείο, με την δέουσα ροή αστυνομικό βιβλίο.
2020-07-03 20:25:29
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΔΩΡΟ "
Ήμουν μεταξύ 1 ή 0 αστεριών. Επέλεξα το 1, γιατί θέλω να κρατήσω το 0 για βιβλία άθλια ή και "επικίνδυνα".
Τι δεν μου άρεσε:
- οι ιστορίες είναι πεζές και τις έχετε ζήσει όλοι σας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Έχετε ήδη πάρει τα μαθήματα που είχατε ανάγκη να πάρετε από τις δικές σας εμπειρίες, εκείνη τη στιγμή, και αυτό είναι ό,τι χρειαζόσασταν.
- ο τρόπος παρουσίασης είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.
- τα παραπάνω το κάνουν αρκετά βαρετό. Ανήκει στα βιβλία που έχω σταματήσει στις πρώτες σελίδες και, πιστέψτε με, το αποφεύγω όσο μπορώ.
- ο συγγραφέας παρουσιάζει τα γεγονότα και τα ερμηνεύει όπως θα ήθελε να είναι. Π.χ. στην ιστορία "Κρουέλα", ο συγγραφέας διπλοπαρκάρει το αμάξι του και εμποδίζει. Η ιστορία καταλήγει πως ο συγγραφέας θεωρεί τη γυναίκα, την οποία εκείνος έχει μπλοκάρει με το αμάξι, σαν τοξικό άνθρωπο. Προφανώς και διαφωνώ να χειρονομούμε ή να μιλάμε άσχημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά α) φίλε, έχεις αμάξι smart, μην είσαι τόσο βολεψάκιας, κάνε το τετράγωνο, σε λιγότερο από ένα λεπτό θα βρεις σίγουρα να παρκάρεις, β) η τοξική γυναίκα, όπως την αποκαλείς, μπορεί να πρέπει να παραλάβει το παιδί της από κάπου άμεσα, να πρέπει να φύγει σκαστή για νοσοκομείο/επίσκεψη ή χίλια δυο άλλα.
Ποιος από τους δυο σας είναι ο πιο τοξικός;

Τι μου άρεσε:
- ότι το σταμάτησα στο κατάλληλο σημείο και θα αφιερώσω το χρόνο μου σε ένα καλύτερο βιβλίο.

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης θεωρώ πως είναι δίκοπο μαχαίρι. Διότι, η ερμηνεία προβάλλεται από τον εκάστοτε συγγραφέα εντελώς προσωπικά, συνδυασμένο με το γεγονός ότι πολλές φορές τα διαβάζουμε επειδή έχουμε ανάγκη να μας μιλήσει κάποιος μέσω ενός βιβλίου. Συνεπώς εκείνες τις στιγμές είμαστε πολύ ανοιχτοί και δεκτικοί. Και αυτό μπορεί να γυρίσει εναντίον μας εάν σε κάθε σελίδα δεν επικρατεί η δική μας λογική και το δικό μας συναίσθημα.
2020-06-30 10:40:49
Σχόλιο για το βιβλίο "ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΑ"
Δεν ήταν καλό...δυστυχώς!
Δύο άτομα, ο ένας εν ενεργεία μυστικός πράκτορας και η άλλη πρώην πράκτορας μόλις ανακάλυψαν ένα δίκτυο διαδρόμων κάτω από την Αθήνα. Ο πρώτος το ανακάλυψε διότι ακολούθησε έναν πιθανό ύποπτο, δέχτηκε σφαίρα μέσα σε εκείνους τους διαδρόμους και...
...αποφάσισε να πάει για καφέ με τη φίλη του (την πρώην πράκτορα), επειδή το είχαν κανονίσει από πριν;
Και αφού τελείωσαν τον καφέ, τότε αποφάσισαν να επιστρέψουν, να ερευνήσουν το μέρος, αδιαφορώντας για το εάν ο "δολοφόνος" θα είχε τη δυνατότητα να επιστρέψει και να αλλοιώσει στοιχεία;
Σοβαρά τώρα;
Θεωρώ πως το βιβλίο γράφτηκε όχι τόσο για την πλοκή καθεαυτή, αλλά πιο πολύ για να μιλήσει για αρκετές θεωρίες συνωμοσίας, τις οποίες τις ανακάτεψε με όχι ιδιαίτερη επιτυχία τελικώς. Υπάρχουν κάποιοι σύνδεσμοι για όποιον ενδιαφέρεται.

Επιπλέον, υπάρχουν επεξηγήσεις τόπων/γεγονότων/θεωριών εν μέσω διαλόγων (προφανώς προς ενημέρωση του αναγνώστη, αλλιώς δεν εξηγείται γιατί τόσο πλεονασμός συζητήσεων). Χωρίς αυτές, οι οποίες είναι άσχετες της κανονικής πλοκής, το βιβλίο θα στερούνταν 30-40% του όγκου του.

Παρόλα αυτά, το δεύτερο αστεράκι το αξίζει, μόνο επειδή μπορεί να χρησιμεύσει σε κάποιους σαν αφορμή για προσωπική αναζήτηση.
2020-06-22 18:25:28
Σχόλιο για το βιβλίο "ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"
Μέτριο θα το χαρακτήριζα. Είναι σχετικά ευχάριστο, για να περάσει κανείς την ώρα του, αλλά σίγουρα όχι κάτι το εξαιρετικό ή έστω κάτι που θα σου μείνει.
Κάποιες ιστορίες είναι πολύ απλές, σε σημείο να σκεφτείς πως το βιβλίο λογικά θα σε ανταμείψει με κάποια από τις επόμενες - κάτι που συνέβη τρόπον τινά.
Μόνο αν ψάχνετε για κάτι απλό, κλασικό και κάπως παλιό στον τρόπο έκφρασης...
2020-06-03 18:42:28
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δεν βρέθηκαν συστάσεις βιβλίων

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
Δεν βρέθηκαν συστάσεις συγγραφέων

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS