Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Σελίδα επιλογών του αναγνώστη: Petrosar

Τελευταία Σχόλια

ΒιβλίοΣχόλιοΗμ/νια
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΘΝΙΚΗ 86"
Πολύ ωραίο ψυχολογικό θρίλερ από ένα συγγραφέα που περίμενα να καλοκαιριάσει για να τον πιάσω στα χέρια μου. Το μυθιστόρημα είναι κάπως άνισο αφού στο πρώτο του μισό δεν έχει κάτι διαφορετικό να δείξει παρά μια ιστορία που ο κεντρικός της ήρωας προσπαθεί να διαλευκάνει. Όμορφα φυσικά τοπία από τις μικρές πόλεις της Προβηγκίας που διακόπτονται από την πολύβουη εθνική οδό 86 συνοδεύουν την έρευνα του κεντρικού ήρωα Λεονάρ. Σταδιακά το βιβλίο σε βυθίζει σε μια έρευνα-αποκάλυψη τόσο για τον χαρακτήρα της νεκρής Λουσί αλλά και για αυτόν του Λεονάρ. Ως το τέλος ο αναγνώστης θα μπει σε έναν κύκλο αμφιβολίας και αποκάλυψης των εμμονών που υπάρχουν στο μυαλό Λεονάρ.
2021-07-12 07:01:41
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ"
Πολύ δυνατό μυθιστόρημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα σαν ένα δικαστικό δράμα αλλά τελικά είναι αρκετά περισσότερα. Μέσα από την ιστορία του φονιά-πρωταγωνιστή του, ο συγγραφέας ρίχνει φως σε μια εποχή της Σκωτίας όπου επικρατούσε η φεουδαρχική εξουσία. Η φτώχεια, η έλλειψη μόρφωσης και υγιεινής, η δυσειδαιμονία, είναι πανταχού παρούσες. Το επίπεδο διαβίωσης στα χωριά των Χάιλαντς είναι φρικτό και για τους κατοίκους των πόλεων της εποχής. Μέσα στο περιβάλλον αυτό διαμορφώνονται οι χαρακτήρες τους οποίους χτίζει ο Μπερνέτ με πολύ επιτυχία. Ο τρόπος αφήγησης είναι τέτοιος που έντεχνα δημιουργεί αμφιβολίες για την άποψη που εκφράζει ο κάθε αφηγητής της ιστορίας αυτής. Από την αρχή γνωρίζουμε τον φονιά και τον αριθμό των τριών νεκρών αλλά η ταυτότητα μόνο του ενός είναι γνωστή από την αρχή. Όταν στην αφήγηση μπαίνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι ιερείς, οι δημοσιογράφοι και οι γείτονες των ηρώων μέσω των καταθέσεων τους στη δίκη, η εικόνα για τον κοινωνικό περίγυρο ολοκληρώνεται αν και οι αμφιβολίες για τα κίνητρα αυξάνονται. Ένστικτα εκδίκησης και αυτοδικίας διαμορφώνονται. Τελικά μέσω όλων αυτών των απόψεων, στήνεται ένα ηθικό ερώτημα που παραμένει ως το τέλος: δικαιολογεί όλη αυτή η απουσία ίσης μεταχείρισης και του αγώνα επιβίωσης μέσα στο σκοτάδι, τα εγκλήματα που έγιναν;
2021-06-28 13:03:00
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΩΝ"
Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που γίνεται με τα βιβλία και εμένα τουλάχιστον, είναι ότι συνεχίζω στα 53 να ανακαλύπτω συγγραφείς που γράφουν τόσο όμορφα όπως ο Αντόνιο Λόμπο Αντούνες. Είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης στο οποίο ο Αντούνες συνθέτει με λόγο γεμάτο συμβολισμούς την αφήγηση της ιστορίας
του μέσω των 18 αφηγητών της. Η έλλειψη στίξης και ο μακροπερίοδος λόγος απαιτεί την προσήλωση του αναγνώστη που ανταμείβεται ωστόσο από τον τρόπο που χειρίζεται ο συγγραφέας θέματα σχετικά με την κοινωνία και τις αντιλήψεις της εποχής λίγο πριν τη δικτατορία του Σαλαζαρ αλλά και μετά από αυτή. Κατακρίνει τόσο τους καταπιεστες όσο και τη νοοτροπία των καταπιεζόμενων. Στο έργο του κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών και όλοι αντιμετωπίζουν τους δαίμονες τους σε πολλά επίπεδα. Πραγματικό αριστούργημα.
2021-06-22 11:51:42
Σχόλιο για το βιβλίο "ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΙ ΜΟΥΜΕΝ"
Εξαιρετική νουβέλα βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία. Μέσα σε λίγες σελίδες που διαβάζονται και μέσα σε μια μέρα, ο Μαροκινός συγγραφέας δίνει με εκπληκτικές σκηνές ένα πολύ σκληρό πολιτικό δράμα. Τα αστέρια του Σίντι Μουμέν δεν είναι άλλο από τα παιδιά μιας ομάδας μιας παραγκούπολης που αγωνίζονται να επιβιώσουν στις παρυφές της πλούσιας Καζαμπλάνκα. Μεταξύ του καθημερινού αγώνα επιβίωσης σε μια ζούγκλα, της ελπίδας να ξεφύγουν από την πορνεία και τα ναρκωτικά, των ονείρων για ένα καλύτερο αύριο και της σκληρής πραγματικότητας, εισέρχεται ο φανατισμός που παρασύρει τους ήρωες και τα θύματα τους στο τέλος. Ένα τέλος που ανακοινώνεται από την αρχή οπότε ο συγγραφέας το μόνο που κάνει (και πολύ καλά μάλιστα) είναι να μας οδηγεί μέσα από φοβερές σκηνές (όπως αυτή της κηδείας) στην ίδια αίσθηση που έχει ο ίδιος για τα γεγονότα: ότι ο δρόμος της Τζιχάντ μέσω της τρομοκρατίας είναι μάταιος και εξίσου άδικος με τον δρόμο των εχθρών της.
2021-05-24 10:33:18
Σχόλιο για το βιβλίο "Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΓΚ."
Ωραίο θέμα και ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα. Ωστόσο πιστεύω ότι ο συγγραφέας δεν πετυχαίνει να εκμεταλλευτεί όσο μπορούσε την ιστορία του. Με γλώσσα που δεν έχει κάτι ιδιαίτερο αφηγείται μια σάγκα ανθρώπων που έζησαν όλες τις σημαντικές στιγμές του περασμένου αιώνα. Οι παγκόσμιοι πόλεμοι, ο ψυχρός πόλεμος που ακολούθησε, οι ιδεολογίες περί δικαιωμάτων γυναικών και εργαζομένων, η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος, περνούν μέσα από τις 500 σελίδες του βιβλίου και επηρεάζουν τη ζωή των ηρώων του. Η αφήγηση είναι γραμμική χρονικά και πολλά από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται είναι αναμενόμενα από ένα σημείο και μετά. Η συμμετοχή του Τσε στην πλοκή της ιστορίας μένει μάλλον ανεκμετάλλευτη και θα συμφωνήσω με αρκετούς φίλους ότι υπάρχουν σκηνές που μοιάζουν να τις προσπερνά βιαστικά.
2021-05-21 14:28:09
Σχόλιο για το βιβλίο "ΩΚΕΑΝΟΣ"
Αριστουργηματικό μυθιστόρημα από ένα συγγραφέα που ήθελα να διαβάσω από καιρό και τον άφηνα πίσω. Τώρα διάβασα τον Ωκεανό μετά από μια σειρά αμερικανών συγγραφέων και η αλήθεια είναι ότι στις πρώτες σελίδες αιφνιδιάστηκα από τη διαφορά στο στυλ της γραφής και της αφήγησης. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πρόζα που μιλάει με τρόπο ποιητικό και ένα στυλ που πολλές φορές ακουμπάει τον μαγικό ρεαλισμό. Πρωταγωνιστής η θάλασσα που άλλοτε ηρεμεί και άλλοτε θυμίζει τη δύναμη και τη σκληράδα που κρύβει μέσα της. Η ιστορία των υπολοίπων 7 πρωταγωνιστών ξετυλίγεται με κεντρικό άξονα την επίπτωση του υγρού στοιχείου στον καθένα. Από την απόλυτη ηρεμία της που θεωρείται μέχρι και θεραπευτική μέχρι την αποκτήνωση που μπορεί να επιφέρει στις ζωές των ανθρώπων, η θάλασσα γίνεται το μέσο με το οποίο ο συγγραφέας μας μιλάει για τις ζωές ανθρώπων που έτυχε να συναντηθούν στο παραθαλάσσιο πανδοχείο. Από ένα σημείο της αφήγησης και μετά γίνεται ορατός και ο συμβολικός ρόλος του πανδοχείου και δεν ήταν λίγες οι φορές που μου ερχόταν στο νου μέρος των στίχων του Hotel Califo
ia, εκείνο το τμήμα του τραγουδιού που λέει "you can check out any time like but you can never leave". Πολύ ενδιαφέρον ακόμα έχει η επιλογή των διαφορετικών αφηγητών στην εξιστόρηση των ζωών των ηρώων που μας δίνει διαφορετικές οπτικές γωνίες. Πάρα πολύ καλό.
2021-05-07 12:37:49
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΔΡΟΜΟΣ"
Αριστοτεχνικά δοσμένη δυστοπία από τον μετρ των σκληρών σκηνών Κόρμακ Μακάρθυ. Μιλάμε για ένα οδοιπορικό σε μια κατεστραμμένη γη και μια προσπάθεια επιβίωσης χωρίς την απώλεια της ανθρωπιάς. Ένα buddy movie με πρωταγωνιστές τους ανώνυμους πατέρα και γιο που μέσα από ελλείψεις πρώτων ειδών, κινδύνους από τα καιρικά φαινόμενα και άλλους επιβιώσαντες προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχή τους. Ίσως να μοιάζει ότι έχει πολλά κλισέ αλλά εδώ είναι η μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα που αποφεύγει την παγίδα. Κοφτοί διάλογοι και γρήγορες σκηνές δίνουν ένα απίστευτο ρυθμό στην αφήγηση χωρίς να χάνεται το βάθος των κεντρικών χαρακτήρων. Πατέρας και γιος καλούνται σε όλη τη διάρκεια να πάρουν αποφάσεις μέσα από πίεση και διλήμματα που κάνουν την κρίση τους και την κάθε απόφαση τους καθοριστικής σημασίας στην επιβίωση ενός κόσμου με ίδιες αξίες. Προβληματική η έκδσοη σε αρκετά σημεία.
2021-05-03 17:41:06
Σχόλιο για το βιβλίο "ΛΕΥΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ"
Ο Λευκός Θόρυβος είναι ένα υπέροχο μεταμοντέρνο μυθιστόρημα στο οποίο ο Ντελίλλο μιλάει για πάρα πολλά θέματα με ένα εκπληκτικό τρόπο. Στήνει μια υποβόσκουσα δυστοπία μέσα από σουρεαλιστικούς διαλόγους και σκηνές με πολύ χιούμορ που όμως λειτουργούν διεισδυτικά και θίγουν πολλά θέματα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο φόβος για τον θάνατο αλλά μέσα από τις σκηνές αυτές ξεπροβάλλουν πολλές από τις φοβίες και ανησυχίες της αμερικανικής κοινωνίας. Με ένα κεντρικό χαρακτήρα - αφηγητή που ασκεί το επάγγελμα του καθηγητή Χιτλερικών σπουδών, αισθάνθηκα σύντομα ότι πρόκειται για ένα βιβλίο ευχάριστα διαφορετικό. Είχα διαβάσει σε μια κριτική για το παιχνίδι με τον χρόνο και τον χειρισμό του από τον συγγραφέα. Κατά τη γνώμη μου γίνεται αρκετά ορατό από το 1/3 του βιβλίου και μετά. Μικρές στιγμές επεκτείνονται και μεγαλύτερες συρρικνώνονται με πολλή επιτυχία. Αυτό αρχικά δίνει την αλλόκοτη αίσθηση ότι κάποια κομμάτια δεν έχουν φυσιολογική ροή και συνοχή αλλά σε εμένα τελικά άρεσε.
2021-04-27 13:39:57
Σχόλιο για το βιβλίο "ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ"
Στον ελληνικό (και στον γαλλικό νομίζω) τίτλο του, το μυθιστόρημα αναφέρεται στη γνωστή ρήση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και σε προϊδεάζει για το θέμα του. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συγγραφέας είναι αφρο-αμερικανός θεώρησα ότι θα βρω μπροστά μου ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό και μόνο. Ωστόσο το υπέροχο αυτό μυθιστόρημα είναι κάτι παραπάνω. Σαφώς μιλάει για τον ρατσισμό κοιτώντας τον και από τις δύο πλευρές και προβλέπει το δυσοίωνο μέλλον του θέματος αυτού. Ωστόσο η ματιά του Λαμάρ πέφτει μέσα από ένα πρίσμα που δημιουργεί η δυστοπία της ιστορίας του. Ο κεντρικός ήρωας Χατς, ένα έξυπνος, μορφωμένος αλλά και φιλόδοξος αφρο-αμερικανός δικηγόρος γίνεται μέλος ενός πολιτικού συστήματος απάνθρωπου και γεμάτου ραδιουργίες που δεν εκφράζει τελικά τη μεγάλη μάζα της φυλής του. Μια τραγική οικογενειακή στιγμή και το παρελθόν του που εμφανίζεται στο πρσκήνιο τον διαλύουν. Η ανηψιά του είναι η δεύτερη ηρωίδα που παίζει κεντρικό ρόλο και όντας απαλλαγμένη από προκαταλήψεις θέλει να ζήσει μια ελεύθερη ζωή. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας που όσο προχωράει γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστική. Ένα πολύ δυνατό βιβλίο που πέρα από το σχόλιο για τον ρατσισμό και τις διαφυλετικές σχέσεις, μιλάει για το πολιτικά ορθό και την αναζήτηση της ταυτότητας.
2021-04-11 16:19:03
Σχόλιο για το βιβλίο "Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ"
Δυνατό μυθιστόρημα που διεξάγεται στο Νιου Τζέρσει λίγα χρόνια μετά την 11 Σεπτεμβρίου. Μέσα από τις σελίδες του ο συγγραφέας δίνει πολύ λεπτομερείς περιγραφές των χαρακτήρων του. Ο κεντρικός ήρωας που θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε αραβοαμερικανός οδηγείται από τις περιστάσεις της ζωής του σε αναζήτηση πατρικής φιγούρας. Ο ιμάμης που αναλαμβάνει τον ρόλο αλλά και η μάλλον αφελής και αδιάφορη παρουσία της μητέρας του, διαμορφώνουν ένα χαρακτήρα που προσπαθεί να μείνει μακριά από τις καθημερινές συνήθειες των συνομήλικων του. Λίγο πριν την αποφοίτηση του από το λύκειο μπαίνει στη ζωή του ο μάλλον άθεος Εβραίος σχολικός σύμβουλος. Διαμορφώνεται ένα δίπολο μεταξύ φανατισμού και παραίτησης ή απογοήτευσης που το βλέπουμε πετυχημένα σε μεγάλη διάρκεια του βιβλίου. Παράλληλα εμφανίζονται δευτερεύοντες χαρακτήρες - καρικατούρες που μοιάζουν ότι θέλουν να δείξουν την ποιοτική υποβάθμιση της καθημερινής ζωής. Η δράση αυτών των χαρακτήρων μου φάνηκε ότι έχει σημεία που χρησιμοποιείται πολύ έξυπνα αλλά έχει και σημεία που μάλλον δημιουργούν μια κοινοτοπία. Το τέλος είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο σαν αποτέλεσμα αλλά ο Απντάικ το χειρίζεται αρκετά καλά ώστε να κρατά το ενδιαφέρον ψηλά.
2021-03-23 20:22:35
Δείτε περισσότερα σχόλια...

Συστάσεις Βιβλίων

Δείτε περισσότερες συστάσεις...

Συστάσεις Συγγραφέων

#Όνομα
1.SIMENON GEORGES
2.GREENE GRAHAM
3.TAIBO II PACO-IGNACIO
4.ROTH JOSEPH
5.MARQUEZ GABRIEL-GARCIA (NOBEL 1982)

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS