Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ 4 ΑΝΤΙΟΧΙΚΟΣ ( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 277 )

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΝΤΙΟΧΙΚΟΣ Ή ΜΙΣΟΠΩΓΩΝ - ΚΑΤΑ ΓΑΛΙΛΑΙΩΝ ΛΟΓΟΣ Α΄ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ

+
-
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0270
Τιμή Έκδοσης
€18.02
Τιμή Πολιτείας
€12.61
(-30%)
Κερδίζετε €5.41


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΑΝΤΙΟΧΙΚΟΣ Ή ΜΙΣΟΠΩΓΩΝ: Ο Ιουλιανός αποτυγχάνει να πείσει τους κατοίκους της Αντιόχειας σχετικά με τις θρησκευτικές του αντιλήψεις και κρίνει ο ίδιος τον εαυτό του. Παράλληλα στηλιτεύει και τις δικές τους συνήθειες, χαρακτηριστικές ανθρώπων εύπορης μεγαλούπολης χωρίς πνευματικά ενδιαφέροντα.
ΚΑΤΑ ΓΑΛΙΛΑΙΩΝ Α΄: Επίθεση του Ιουλιανού κατά των χριστιανών. Πουθενά στην Παλαιά Διαθήκη, τονίζει, δεν προαναγγέλλεται ο χριστιανισμός, άρα οι χριστιανοί δεν πρέπει να θεωρούν την πίστη τους εξέλιξη του ιουδαϊσμού. Επιχειρηματολογία ανάλογη με αυτήν του Κέλσου και του Πορφύριου. Έργο που επικρίθηκε από τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ: Επιστολικά κείμενα του Ιουλιανού, στο μεγαλύτερο μέρος τους απευθυνόμενα σε αξιωματούχους της εποχής ή ιερείς της παλαιάς θρησκείας, με παραινέσεις, μεταξύ άλλων, σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους, τον χαρακτήρα, την κατάρτισή τους κ.λπ.
Ο Ιουλιανός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 331 μ.Χ. Σπούδασε στη γενέτειρά του, στη Νικομήδεια και στην Αθήνα και ασπάστηκε τις ιδέες του Νεοπλατωνισμού. Στο βραχύ διάστημα κατά το οποίο βρέθηκε στον θρόνο του Βυζαντίου (από το 361 έως το 363 οπότε πέθανε μετά από τραυματισμό του σε εκστρατεία κατά των Περσών) η πολιτική του στον τομέα της θρησκείας -πολιτική οφειλόμενη στη λατρεία του για τα αρχαία γράμματα και στην έλξη που του ασκούσαν τα μυστήρια των ανατολικών δογμάτων- ευνόησε κάποιαν αναβίωση ειδωλολατρικών ιδεών και εκδηλώσεων, κίνηση που έσβησε μαζί με τον ίδιο και τον συνέδεσε με το ιστορικό παρώνυμο αποστάτης και με το ανάθεμα των χριστιανών. Από τις πλέον ενδιαφέρουσες και αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες, ο Ιουλιανός αποτύπωσε τις ιδέες του στις πραγματείες, τους λόγους και τις επιστολές του, για να τύχει αντικειμενικότερης αποτίμησης πολύ μετά την εποχή του, στα χρόνια του Διαφωτισμού. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 277
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 1994
Αριθμός σελίδων358
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας2140-0270
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

esiatra

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
*NORS DORTHE
€13.30 €4.66
(-65%)
Κερδίζετε €8.64
ΔΟΚΤΩΡ ΣΑΞ
KEROUAC JACK
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS