Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΦΕΣΙΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΦΕΣΙΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ

+
-
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΕΦΕΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3211-0003
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€18.75
(-25%)
Κερδίζετε €6.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο λόγος του Ηράκλειτου είναι σημαντικός και πολυσήμαντος. Υπάρχουν για τούτο διαφορετικές ερμηνείες των λίγων περικοπών του έργου που έχουν διασωθεί. Η καταχώρηση των κειμένων των περικοπών έγινε σύμφωνα με την κατάταξη των κειμένων στην γνωστότερη συλλογή περικοπών των προσωκρατικών φιλόσοφων. Η μετάφραση των κειμένων έγινε σε απλή γλώσσα, κατανοητή από κάθε ανειδίκευτο αναγνώστη, ώστε να πλησιάσει την σκέψη του σοφού ως κάτι ζωντανό και πάντα επίκαιρο. Την μετάφραση ακολουθούν σχόλια του κειμένου με τα οποία γίνεται προσπάθεια λεπτομερούς ερμηνείας του νοήματος. Τυχόν διαφορετικές ερμηνείες αναφέρονται, όσο αυτό είναι δυνατό, και υποβάλλονται στην κρίση του αναγνώστη. Για τον ειδικευμένο αναγνώστη, το αρχαίο ελληνικό κείμενο ακολουθούν σημειώσεις σχετικές με την προέλευση της περικοπής, άλλες τυχόν αναφορές του ίδιου κειμένου και γλωσσικές παρατηρήσεις. Ο αναγνώστης που ενδιαφέρεται να γνωρίσει μόνο τη σκέψη του Ηράκλειτου δεν θα χάσει τίποτε εάν αντιπαρέλθει τις σημειώσεις κατά την πρώτη ανάγνωση. Ελπίζω ότι ο αναγνώστης θα πλησιάσει το ρόλο του Ηράκλειτου ως πρωτότυπο και σύγχρονο και θα αισθανθεί τόση χαρά για την αλήθεια της σκέψης του όση και αυτός που έγραψε το βιβλίο. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
2. ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
κείμενα - σημειώσεις
μετάφραση - σχόλια
3. ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
4. ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
5. ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ
6. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
7. ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789608029224
ΕκδότηςΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων554
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΔΙΑΝΕΛΟΣ - ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜετάφρασηΔΙΑΝΕΛΟΣ - ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΔΙΑΝΕΛΟΣ - ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3211-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΚΚKK

Κριτικές για το προϊόν

[12/05/2022] Γιάννης Παπαμυλωνάς .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Ο μόνος λογος που πήρα το συγκεκριμένο βιβλίο είναι επειδή ήθελα να εμπεριεχεται το αρχαίο κείμενο∙ για τις αλλες εκδόσεις δεν ημουν σιγουρος, και οσο για την εκδοση της "Κάκτος" που ξερω οτι παντα περιεχει τα αρχαια κείμενα, δεν την επελεξα επειδή δεν έχει και τις καλύτερες μεταφράσεις. Η επιλογή μου ηταν ατυχής, καθως δεν γνώριζα οτι ο γραφών είναι ερασιτέχνης στο αντικείμενο, χωρίς κάποια ακαδημαϊκή καταξίωση όπως εσφαλμένα κατάλαβα εξαιτίας των εκδόσεων. Με λίγα λόγια η μεταφραση ειναι συχνα δυσνόητη σε αντιπαραβολή με άλλες, μέχρι και εσφαλμένη∙ τα σχόλια αν και χρήσιμα ορισμενες φορες, τις περισσοτερες απλα με απομακρυνουν απο την ουσια. Καλυτερα να εδινα λιγοτερα χρηματα για την εκδοση της "Κακτος".
[19/04/2019] ΚΚKK.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι εύκολα κατανοητό, πως ο συγγραφέας έχει ερευνήσει άρτια τον "σκοτεινό" φιλόσοφο. Δεν επιβάλλει πουθενά την γνώμη του, απλά την παραθέτει.Παρά τον όγκο του, το πόνημα ειναι ευκολοδιάβαστο, διαφωτιστικό και επιμορφωτικό. Εύγε!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΛΙΑΝΑ
€77.00 €34.65
(-55%)
Κερδίζετε €42.35
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
FESTY DANIELE
€11.95 €4.78
(-60%)
Κερδίζετε €7.17

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS