Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ

KADARE ISMAIL
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2233




Παρουσίαση

Η Λίντα Μπ. είναι μια όμορφη δεκαοχτάχρονη Αλβανίδα, της οποίας το μεγαλύτερο όνειρο είναι να βρεθεί στα Τίρανα και να γνωρίσει το ίνδαλμά της, τον θεατρικό συγγραφέα Ρουντιάν Στέφα. Ωστόσο αυτό το τόσο απλό όνειρο είναι για κείνη ακατόρθωτο, καθώς ένας νόμος του κομμουνιστικού καθεστώτος της απαγορεύει τη μετακίνηση μέσα στην ίδια της την πατρίδα λόγω του παρελθόντος του πατέρα της. Το νήμα της ζωής της θα κοπεί αιφνιδιαστικά, και το μυστήριο που καλύπτει τον χαμό της θα κληθούν να λύσουν η αινιγματική φίλη της Μιγκένα και ο Ρουντιάν, οι οποίοι θα παγιδευτούν σ' έναν ιστό αβάσταχτης προδοσίας και ανεκπλήρωτης λαχτάρας.
Πλέκοντας τον αρχαίο μύθο του Ορφέα με το οδυνηρό κεφάλαιο της πρόσφατης αλβανικής ιστορίας κατά το οποίο η ελευθερία ήταν άπιαστο όνειρο και όχι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου, ο Κανταρέ τοποθετεί τον πρωταγωνιστή του μυθιστορήματός του να ταξιδεύει στα σύνορα της ζωής και του θανάτου αναζητώντας τη δική του Ευρυδίκη. Πόσο μακριά όμως είναι διατεθειμένος να φτάσει; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Από κεφάλαιο σε κεφάλαιο βαθμηδόν ο Κανταρέ συστήνει την καλλιτεχνική δημιουργία ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής πραγματικότητας. Πιστός στα αριστοτέλεια κατηγορήματα δόμησης του μύθου, επιλέγει ως αλληγορία απόδοσης της καλλιτεχνικής ελευθερίας τη λύρα του Ορφέα, που επιχειρεί εις μάτην μια κάθοδο στα σκοτάδια του Άδη για να συναντήσει και να κοιτάξει κατάματα την απαγορευμένη του Ευριδίκη. Η μετάπλαση του μύθου είναι συναρπαστική, καθώς ο φύλακας Κέρβερος και οι θεοί του Ολύμπου παρομοιάζονται με τον κομματικό μηχανισμό, που λειτουργεί κατασταλτικά, τόσο για την καλλιτεχνική δημιουργία, όσο και για την πηγαιότητα και φρεσκάδα της ύπαρξης και θέλησης για ζωή που ενσαρκώνεται από την τραγική "αποκλεισμένη" του ηρωίδα. [...] (Νίκος Ξένιος, BookPress.gr, 19/2/2013)

"Μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές φωνές της εποχής μας". (Metro)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςE PENGUARA, REQUIEM PER LINDA B.
ISBN139789605019020
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2013
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΣΕΛΛΑ ΔΩΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΝΤΑΡΕ ΙΣΜΑΗΛ
Κωδικός Πολιτείας2760-2233
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ημίφως, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΠ, orwell52, georgika, Ron, mitsost, Theodoros Viss, chrysa60, Eneida, nargiles, Ted Tzanatos, smiroulena, lab.alex, tsoudimi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Το φαινόμενο της προσκόλλησης
LOVENHEIM PETER
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS