Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ ( ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ )

ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ

+
-
ΚΑΚΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1371
Τιμή Έκδοσης
€23.69
Τιμή Πολιτείας
€16.58
(-30%)
Κερδίζετε €7.11


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πριμαρόλι λεγόταν το πλοίο που φόρτωνε το πρώτο καρπό της σταφιδικής σεζόν για κάποιον από τους 6 ή 7 συνήθεις λιμένες προορισμού. Το πριμαρόλι του Λίβερπουλ, το πριμαρόλι του Κόντινεντ, το πριμαρόλι του Λονδίνου... τα φορτία αυτά έπαιξαν τις καλύτερες τιμές επειδή φθάνοντας εύρισκαν την αγορά διψασμένη. Δεν είχαν λοιπόν να συναγωνιστούν με άλλες ποσότητες ήδη αποθηκευμένες. Γι' αυτό και όλοι οι εξαγωγείς επιδίωκαν να φορτώσουν σε ένα ή περισσότερα πριμαρόλια. Ο συναγωνισμός τους γινόταν μέσα στα όρια που επέβαλε ο σεβασμός και η φροντίδα για την ποιότητα του προϊόντος. Η σταφιδική κρίση τον διέστρεψε και αυτόν. Στην πάτρα των σταφιδέμπορων του 1890 -κοσμοπολίτισσα και ξεφαντώστρα, αρπακτική και φιλάλληλη, όμορφή και πλούσια και δυναμική- εκτυλίσσεται το χειμαρρώδες και πολυάνθρωπο μυθιστόρημα της Αθηνάς Κακούρη, με φόντο τα πραγματικά τοπία, τα κτήρια, και τις οικογένειες που χορεύουν και χρεοκοπούν, ενόσω η κρίση της σταφίδας έχει αρχίσει. Και ενώ όλοι εξακολουθούν να ονειρεύονται τη μεγάλη προκοπή κι άλλοι να κυνηγούν ανελέητα τα πλούτη, ενώ οι ξενοφερμένοι έμποροι με τις ευρωπαϊκές τους συνήθειες δίνουν τον ξεχωριστό κοσμοπολίτικο τόνο στην πόλη, ενώ οι γυναίκες συνθλίβονται από τις -φρενιασμένοι από τον πακτωλό που έφερνε ώς τώρα η σταφίδα- έχουν ξεσηκωθεί, ενώ οι άνομοι θησαυρίζουν και οι δίκαιοι απελπίζονται, ένας παλιός έρωτας ξαναφουντώνει το βράδυ ενός μεγάλου χορού και καταλήγει σε γάμο, προκαλώντας μια δίνη εκδικητικότητας με απροσδόκητα αποτελέσματα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων784
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1710-1371
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

AnnaGe, Sofia Siatravani, DTSIK

Κριτικές για το προϊόν

[14/02/2023] mkartsona.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο βιβλίο με υπόθεση που ρέει και γραφή που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Μια εμπεριστατωμένη μελέτη που ρίχνει άπλετο φως στο πρόβλημα του σταφιδικού. Αναζητώ ήδη το επόμενο βιβλίο της...
[22/01/2022] tripi.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικο! Περιγραφοντας την οικονομικη κατασταση και το προβλημα του σταφιδικου, μειζον για την Πατρα και την Πελοπόννησο, ξετυλιγει τις ιστοριες των ηρωων χωρις δραματισμους σε θανατους και δολοφονιες.
[22/04/2018] stefanos1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικό βιβλίο, που περιγράφει με ακρίβεια ένα μείζον οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τόπος στα τέλη του 19ου -αρχές 20ου αιώνα. Ο αναγνώστης εύκολα θα εντοπίσει τις διαχρονικές αδυναμίες της φυλής μας, που επιμένει να μη διδάσκετε από την ιστορία.
[23/01/2015] maria_gl.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο!! Αν δεν έχει τύχει να διαβάσετε κάποιο βιβλίο της κ.Κακούρη, ξεκινήστε με αυτό! Θα σας μαγέψει και θα αναζητήσετε να διαβάσετε και τα υπόλοιπα της συγγραφέως! Εγώ προσωπικά μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου και ήδη αναζητώ το επόμενο! Ευτυχώς έχει γράψει αρκετά!
[24/02/2012] AnnaGe.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
απολαυστικό.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€12.72 €5.09
(-60%)
Κερδίζετε €7.63
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS