Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΝΑΔΑΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 322 / ΣΕΙΡΑ)

ΚΑΝΑΔΑΣ

+
-
FORD RICHARD
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7276
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Θα μιλήσω πρώτα για τη ληστεία που διέπραξαν οι γονείς μας. Στη συνέχεια, για τους φόνους, που έγιναν αργότερα. Το πιο σημαντικό είναι η ληστεία, γιατί αυτή έκανε τη ζωή μου, καθώς και τη ζωή της αδελφής μου να πάρουν τον δρόμο που τελικά πήραν. Αν δεν ειπωθεί αυτό πρώτα, τα υπόλοιπα δεν θα βγάζουν νόημα.
Οι γονείς μας ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που θα περίμενε κανείς να ληστέψουν μια τράπεζα. Ούτε αλλόκοτοι άνθρωποι ήταν ούτε εμφανώς εγκληματίες. Κανένας δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατέληγαν έτσι όπως κατέληξαν. Ήταν δυο συνηθισμένοι τύποι - αν και, από τη στιγμή που λήστεψαν την τράπεζα, αυτού του είδους η αντιμετώπιση δεν είχε, φυσικά, κανένα αντίκρισμα πια."

Το 1956, η οικογένεια του Ντελ Πάρσονς εγκαθίσταται στο Γκρέιτ Φολς της Μοντάνα, όπως έκαναν πολλές οικογένειες στρατιωτικών μετά τη λήξη του πολέμου. Ο πατέρας του, ο Μπεβ, είναι ένας γεροδεμένος ομιλητικός άντρας, αξιωματικός της αεροπορίας με καταγωγή από την Αλαμπάμα, αισιόδοξος από τη φύση του και επιρρεπής στις απάτες. Ο Ντελ και η δίδυμη αδελφή του, η Μπέρνερ, μπορούν εύκολα να αντιληφθούν τι ήταν αυτό που γοήτευσε τη μητέρα τους. Ωστόσο, η μητέρα τους, η Νίβα, που κατάγεται από οικογένεια μορφωμένων Εβραίων μεταναστών, είναι μια συνεσταλμένη καλλιτεχνική φΰση, αποξενωμένη από τον επαρχιώτικο κόσμο του πατέρα τους με τα στενεμένα οικονομικά και τις συνεχείς μετακινήσεις. Το γεγονός ότι οι γονείς του Ντελ αποφάσισαν να ληστέψουν μια τράπεζα οφείλεται περισσότερο σε αστοχία του ενστίκτου τους και σε κακοτυχία...
Μετά τη σύλληψή τους, ο δεκαπεντάχρονος Ντελ σώζεται από μια οικογενειακή φίλη, πριν καταφτάσουν οι αρμόδιες αρχές. Κι η ζωή του θα κατευθυνθεί με ταχύτητα προς το άγνωστο, προς τον βίαιο και αινιγματικό Άρθουρ Ρέμλινγκερ, προς τον Καναδά, γη της λύτρωσης και της εγκατάλειψης... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η εφηβεία είναι εφαλτήριο, μεταίχμιο, κατώφλι. Ξέρουμε πόσο ανεξίτηλα είναι όσα ζούμε στην εφηβεία. Και ξέρουμε πόσο έχει απασχολήσει η εφηβεία σχεδόν όλους τους μεγάλους συγγραφείς. Συνήθως, ο έφηβος είναι έξαλλος, είναι άθυρμα -συναρπαστικό μεν, άθυρμα δε- ορμών και παρορμήσεων, ανεξέλεγκτων διαθέσεων, αναπάντεχων συγκινήσεων, εξεγερμένος διαρκώς, με αιτία ή άνευ, πολέμιος κάθε γκριζαρισμένου κρόταφου, κάθε γκριζαρισμένης νουθεσίας, ένας σπασμωδικός αντάρτης.
Στον Καναδά, ένα μεγάλο σε έκταση και σε σύλληψη μυθιστόρημα, ο Richard Ford καταπιάνεται με την εφηβεία, ανατρέποντας σχεδόν όλα όσα έχουμε συνηθίσει να ακούμε και να διαβάζουμε για την εφηβεία. Δύο λέξεις-κλειδιά βρίσκουμε διάσπαρτες, ή μάλλον στρατηγικά τοποθετημένες, στο corpus του βιβλίου: σκάκι και ουρανός. [...] (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Bookpress.gr, 24/4/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCANADA
ISBN139789601654362
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων560
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΚΑΣΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΕπιμέλειαΚΥΘΡΕΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΡΝΤ ΡΙΤΣΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας3330-7276
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Kotsani32, C00LdUdE

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

liamq123, ΦΜ70, kikujiro, Krvag

Κριτικές για το προϊόν

[29/11/2020] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η γλώσσα και το ύφος είναι υπέροχα. Οι προτάσεις του συγγραφέα φανερώνουν μεγάλη δεξιοτεχνία στον χειρισμό της γλώσσας. Η ιδέα του βιβλίου μου άρεσε πολύ
αν και αφήνει μια αίσθηση ανολοκλήρωτου και ημιτελούς, που όμως δεν ενοχλεί διότι η ανάγνωση είναι χορταστική. Ανυπομονώ να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του.
[19/12/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σπουδαίο μυθιστόρημα ενηλικίωσης από τον Αμερικανό συγγραφέα. Ο Φορντ δουλεύοντας με λεπτομέρεια την προοικονομία, μας δίνει από την αρχή μεγάλο μέρος της εξέλιξης της ιστορίας του. Δεν είναι η ίδια η αφήγηση το μεγάλο ατού του μυθιστορήματος. Έχουμε ένα αργό ρυθμό που όμως γίνεται με μια γλώσσα σαγηνευτική και φωτογραφίες που μεταδίδει η γλώσσα αυτή τόσο γλαφυρά και λεπτομερειακά ώστε όλες οι σκέψεις, οι αδυναμίες, οι διαφορετικότητες των ηρώων μένουν χαραγμένες στο μυαλό του αναγνώστη. Στο τέλος του το βιβλίο βγάζει πολύ συναισθηματισμό καθώς το σκληρό τοπίο παύει να είναι κύριος πρωταγωνιστής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
MILSTED DAVID
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS