Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΣΟ ΑΣΠΡΗ

ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΣΟ ΑΣΠΡΗ

+
-
MARIAS JAVIER
Κωδ. Πολιτείας: 2730-0016
Τιμή Έκδοσης
€16.75
Τιμή Πολιτείας
€11.72
(-30%)
Κερδίζετε €5.03


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ξεκινώντας από κάποια «προαισθήματα καταστροφής» στη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού του στην Αβάνα, ο αφηγητής αναζητά την εξήγησή τους στο παρελθόν, προτιμώντας παρ' όλα αυτά να μη μάθει, γιατί ξέρει πόσο επικίνδυνο είναι ν' ακούει κανείς και πως, από τη στιγμή που θ' ακουστεί κάτι, δεν μπορεί πια να ξεχαστεί. Ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας, το «Καρδιά τόσο Άσπρη» (Βραβείο Κριτικών της Ισπανίας 1993, υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας 1993, Βραβείο IMPAC 1997) είναι ένα διαυγές φιλοσοφικό μυθιστόρημα για τη δύναμη των λέξεων και τη δυνατότητά τους ν' αλλάξουν τη ζωή εκείνου που θα τις ακούσει, για τα μυστικά και την πιθανή τους χρησιμότητα, για το γάμο, το φόνο, την παρότρυνση, την υποψία, για την ομιλία και την αποσιώπηση και για τις τόσο άσπρες καρδιές που σιγά σιγά λερώνονται, μαθαίνοντας αυτό που δεν θέλησαν να μάθουν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCORAZON TAN BLANCO
ISBN139789607246172
ΕκδότηςΜΕΔΟΥΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΒΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2730-0016
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

xristina, papatheodoulou, kikika, dimbik, something, kantath

Κριτικές για το προϊόν

[11/09/2023] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Γραφή υψηλής ποιότητας, περίτεχνη, ζεστή, με βάθος πεδίου και εξαιρετική ροή. Γραφή που μαγνητίζει. Ιδιότυπη ατμόσφαιρα, αινιγματική, αίσθηση περιρρέουσας ανησυχίας.
Το στόρι του βιβλίου εξαιρετικά πρωτότυπο (ή, ίσως, η γραφή του συγγραφέα το καθιστά τέτοιο -πολύ σημαντικό προσόν), αναπτύσσεται με τέτοια δεξιότητα που σε αιχμαλωτίζει. Ιδιοφυής η παράθεση και συσχετισμός στοιχείων του Σέξπηρ (Μακμπέθ) σε καίρια σημεία του βιβλίου. Αποκτά το βιβλίο πρόσθετη διάσταση, καινούργιο φως, άλλη ανάσα.
Διατύπωση πολύ σημαντικών στοχασμών και μάλιστα με τρόπο απλό και άμεσο. Αυτό όμως το τόσο σπουδαίο χαρακτηριστικό του κειμένου, έρχεται και το υπονομεύει το γνωστό χούι του Μαρίας: υπερανάλυση του ασήμαντου, λεπτολογία του τετριμμένου. Κρίμα, γιατί το βιβλίο στον πυρήνα του είναι πραγματικά καλό.
Χ. Μαρίας: εμμονικός εραστής της γλώσσας, των λέξεων, των σχοινοτενών προτάσεων και παραγράφων. Πολύ τυχερός στη μετάφραση στα ελληνικά, είναι εξαιρετική, πετάει. 4 αστεράκια.
[01/03/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Διαπνέεται από ένα μυστήριο που δεν ξέρεις και εσύ ο αναγνώστης αν θέλεις να λυθεί για να μη γίνεις συνένοχος και μόνο με τη γνώση του. Σχετικά δύσκολη αφήγηση και γλώσσα. Αξίζει να διαβαστεί.
[19/07/2019] ELPAP1981.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το κατατάσσω στα πέντε καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Συγκλονιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Μαριας Χαβιέρ καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέσω της πλοκής της ιστορίας του. Στα αναγνωστικά μου μάτια αναπηδούσαν εικόνες όπως όταν κοιτάει κανείς μέσα σε καλειδοσκόπιο. Η δύναμη των λέξεων, η δύναμη της σιωπή και η σαρωτική επίδραση των λέξεων όταν εκστομίζονται σε ώτα που εν τέλει δεν δύνανται να επιλέγουν αν θέλουν να ακούσουν ή όχι, είναι κάποιες από τις σημαντικές διαπιστώσεις μου, μεταξύ πολλών σε αυτό το βιβλίο. Θεωρώ ότι αυτό το βιβλίο οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα άλλο επίπεδο κρίσης και αντίληψης.
[07/06/2016] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ξεκινώντας με δύο πολύ δυνατές σκηνές, ο συγγραφέας χτίζει σταδιακά ένα εξαιρετικής γλωσσικής ομορφιάς έργο.Το ότι χρησιμοποιεί σε αρκετά διαστήματα μακρές περιόδους αλλά ακολουθείς εύκολα το νόημα των λεγομένων του, είναι ενδεικτικό της ακρίβειας της γλώσσας του Μαρίας.
Οι λέξεις που λέγονται και που αποκρύπτονται είναι το κεντρικό θέμα και η σημασία τους στη ζωή των πρωταγωνιστών φανερώνεται με αργό μεν ρυθμό αλλά με μαγευτικό τελικά τρόπο. Πανέξυπνη η χρήση των αποσπασμάτων από τον Μάκβεθ και συμβολικό το στήσιμο του αφηγητή και της γυναίκας του που κάνουν το επάγγελμα του διερμηνέα δηλαδή ασχολούνται με τον λόγο. Αν ελειπαν κάποια σημεία όπου η φιλοσοφία που αναπτύσσεται δείχνει να επαναλαμβάνεται,θα μίλαγα για 5/5.
[06/04/2016] Marinos22.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δυσκολο βιβλιο γιατι θελει να εισαι μαζι του σε καθε λεξη για να μπορεσεις να ακολουθησεις την σκεψη του Μαριας.Δεν ειναι ενα εργο ευκολο,παρολαυτα βαζει τον αναγνωστη σε μια φιλοσοφικη σκεψη.Η γραφη, η αφηγηση και οι παραλληλισμοι του θα σας ταξιδεψουν και θα σας συνεπαρουν.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
€4.90 €2.45
(-50%)
Κερδίζετε €2.45
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS