Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

+
-
ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Κ. ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ Θ. ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Κωδ. Πολιτείας: 5085-0002
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€18.75
(-25%)
Κερδίζετε €6.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό βασίζεται στο μεγαλύτερο του μέρος στην πρώτη του έκδοση που είχε γραφεί από τον καθηγ. κ. Κ. Καστρίτση για να εξυπηρετήσει τους πρωτοετείς φοιτητές του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μάθημα της Εισαγωγής στη Βιολογία Η προσέγγιση που είχε ακολουθήσει η έκδοση αυτή ήταν η εξελικτική και η δόμισή του αναδείκνυε το γεγονός ότι η εξέλιξη είναι ένα αναγκαίο και αναπόφευκτο φαινόμενο, ενώ συγχρόνως το περιεχόμενο του βιβλίου πρόβαλε ένα συνθετικό τρόπο σκέψης, έτσι ώστε ο φοιτητής να αντιμετωπίσει τα βιολογικά συστήματα βλέποντάς τα κάτω από το πρίσμα ενός κεντρικού σκοπού, του οποίου η ικανοποίηση απαιτεί διάφορα επίπεδα οργάνωσης.
Στην τρίτη έκδοση, που απευθύνεται στους φοιτητές Τμημάτων και Σχολών, που διδάσκονται ανάλογα μαθήματα, όπως και στην προηγούμενη έκδοση η εξελικτική προσέγγιση παραμένει, αλλά αναπτύσσονται αρκούντως οι πληροφορίες οι σχετικές με τη δομή του κυττάρου, των μεθόδων μελέτης στη βιολογική έρευνα και των μεθόδων και των σκοπών της βιοτεχνολογίας. Έτσι, αν και το βιβλίο, κατά κανένα τρόπο δε διεκδικεί την πλήρη κάλυψη του αντικειμένου που πραγματεύεται, πιστεύουμε ότι δίνει τις βασικές πληροφορίες και τη μεθοδολογία σκέψης ώστε να εισάγει τον αναγνώστη φοιτητή στα περίπλοκα και θαυμαστά θέματα τα οποία πραγματεύεται σήμερα η βιολογία.
Ως επιμελητής της παρούσας και της προηγούμενης έκδοσης, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τα μέλη του Εργαστηρίου Γενικής Βιολογίας αλλά και άλλων Εργαστηρίων, που με το πραγματικό τους ενδιαφέρον βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη έκδοση του βιβλίου. Επίσης, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω, εκ μέρους όλων των συγγραφέων, τον εκδοτικό οίκο Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε. που υποστήριξε, χωρίς επιφυλάξεις, την πραγματοποίηση της παρούσας έκδοσης και την επιμελημένη τεχνική υποστήριξη. (Από τον πρόλογο του επιμελητή)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
- Η ανάπτυξη της Βιολογίας ως επιστήμης
- Το ξεκίνημα της ζωής
- Χημεία της ζωής
- Η έκφραση των πληροφοριών του γενετικού υλικού
- Μέθοδοι μελέτης του κυττάρου
- Το κύτταρο
- Από το κύτταρο στον οργανισμό
- Από τα άτομα στους πληθυσμούς
- Πληθυσμοί και περιβάλλον
- Βιοτεχνολογία
Παράρτημα
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789606020025
ΕκδότηςΑΦΟΙ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας5085-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS