Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.1108 ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1108

+
-
KINGSLEY CHARLES
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0198
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Αμύας Λάϊ, από το Μπάϊντφορντ της Αγγλίας, ήταν παιδί γεμάτο τόλμη και αρετή. Τα νεανικά του όνειρα τα έτρεφε η αγάπη για τις θαλασσινές περιπέτειες, το μίσος του εναντίον των Ισπανών, που ήταν τότε θανάσιμοι εχθροί της Αγγλίας και ο θαυμασμός του για την ωραία Ρόζα, την κόρη του ταγματάρχη Σάλτερνε.
Κάποτε ήρθε για τον Αμύα η μεγάλη στιγμή. Μπάρκαρε υπό τις διαταγές του μεγάλου στόλαρχου Φράνσις Ντρέϊκ και επί τρία χρόνια όργωνε τις θάλασσες. Όταν ξαναγύρισε στην πατρίδα του, τον υποδέχτηκαν όλοι με χαρά και υπερηφάνεια.
Όταν ύστερα από καιρό ο Αμύας ετοιμαζόταν να μπαρκάρει για την Ιρλανδία, για να πολεμήσει εναντίον των Ισπανών, ένας ρακένδυτος ναύτης, ο Σωτήριος Γιου, εμφανίστηκε μπροστά του. Ο ναύτης αυτός ήταν ένας από τους εβδομήντα άνδρες που πριν από αρκετά χρόνια είχαν μπαρκάρει για τις Ισπανικές αποικίες της Ν. Αμερικής, υπό τον πλοίαρχο Τζων Όξενχαμ, τότε που ο Αμύας ήθελε να πάει μαζί τους, αλλά εμποδίστηκε από τους γονείς του, επειδή ήταν ακόμα μικρός. Ο Σωτήριος Γιου, που ήταν ο μόνος που είχε επιζήσει από τους άνδρες του Όξενχαμ είπε ότι είχε ορκιστεί στον πλοίαρχο του Όξενχαμ, την ώρα που ο τελευταίος αυτός πέθανε, ότι θα κάνει τα πάντα για να βρει κάποτε και να ελευθερώσει την κόρη του καπετάνιου του, την Καρλότα, που οι Ισπανοί την είχαν πάρει σκλάβα. Ο Αμύας συγκινημένος, υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει για να εκτελέσει τον όρκο του.
Πριν φύγει για τον πόλεμο, ο Αμύας συγκέντρωσε όλους τους θαυμαστές της Ρόζας Σάλτερνε και ορκίστηκαν όλοι να την προστατεύσουν.
Ο ατρόμητος Αμύας έφυγε ήσυχος για την Ιρλανδία όπου διακρίθηκε στον πόλεμο εναντίον των Ισπανών και συνέλαβε αιχμάλωτο έναν φημισμένο Ισπανό, τον Ντον Κούζμαν που τον έστειλε στο Μπάϊντφορντ, όπου σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου θα παρέμενε αιχμάλωτος μέχρις ότου η οικογένειά του θα έστελνε τα λύτρα για να τον εξαγοράσει.
Εκεί ο Ισπανός κατόρθωσε να συνδεθεί με την Ρόζα και να την κάνει να τον αγαπήσει. Ο αδελφός του Αμύα, ο Φρανκ, μονομάχησε για χάρη της Ρόζας με τον Ισπανό και ο επιδέξιος Ντον Κούζμαν τον νίκησε. Αργότερα, έφυγε κρυφά στην Ισπανία μαζί με την όμορφη Ρόζα.
Όταν σε λίγους μήνες ο Αμύας γύρισε από την Ιρλανδία και, κατάπληκτος, έμαθε τα νέα, αποφάσισε να ξεκινήσει μαζί με τον αδελφό του κι έναν ακόμη -γιατί όλοι οι άλλοι μνηστήρες έλειπαν- προς αναζήτηση της Ρόζας. Έπρεπε να πάνε πολύ μακριά, στη Ν. Αμερική, γιατί είχαν πληροφορηθεί ότι ο Ντον Κούζμαν υπηρετούσε ως κυβερνήτης της Λα Γκουάϊρα, της Βενεζουέλας.
Στη συνέχεια του ωραίου αυτού έργου του Κίνγκσλεϋ, που είναι από τα καλύτερα της Αγγλικής φιλολογίας, θα δείτε ποιο ήταν το αποτέλεσμα του υπερπόντιου ταξιδιού που επιχείρησαν λίγοι νέοι για χάρη της ωραίας Ρόζας. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΝΓΚΣΛΕΙ ΚΑΡΟΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0590-0198
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΣΗ
BOURDIEU PIERRE
€12.64 €4.42
(-65%)
Κερδίζετε €8.22
Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS