Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

6ΤΟΜΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ (ΕΞΑΤΟΜΟ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2740-0184




Παρουσίαση

Η μνήμη υπήρξε το μέγα πρώτον κεφάλαιον του νοούντος ανθρώπου δια την κατάκτησιν των νέων του δρόμων. Από την ανάγκην της αναπτύξεως του όπλου τούτου εδημιουργήθη η ιστορία. Είναι η γνώσις των δοκιμασμένων δυνάμεων ενός λαού και των εκδηλωμένων του ιδιοτήτων εις τα εμπόδια, τας δοκιμασίας και τας κατακτήσεις κατά το πέρασμα των αιώνων. Χωρίς την γνώσιν του παρελθόντος δεν είναι δυνατόν να μετρήσωμεν τας δυνάμεις του παρόντος, ούτε ν' ατενίσωμεν προς το μέλλον.
Και αυτή η γνώσις έχει την αξίαν της συνειδήσεως. Διότι η εξελισσόμενη ζωή φέρει εντός της αναπόσπαστον το παρελθόν, αφού τούτου είναι αποτέλεσμα αι διαμορφούμεναι εις κάθε παρόν δυνάμεις. Λαός που θα ήθελε να κλείση την ιστορίαν του, θα ήτο ως να ήθελε να αρχίση την ζωήν του εκ του χάους. Αλλά δεν εδημιουργήθημεν χθες. Εξεκινήσαμεν από πολύ μακράν. Και αν ηχρηστεύαμεν την μνήμην μας, δεν θα κατεστρέφαμεν το παρελθόν, αφού τούτο υπάρχει αφ' εαυτού εις την κατά πάσαν στιγμήν σύγχρονον κατάστασιν, αλλ' απλώς θα ηγνοούμεν εαυτούς. Αυτήν την έννοιαν της εξυπηρετήσεως της συνειδήσεως των δυνάμεων των λαών έχει η γνώσις της ιστορίας των. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΜΕΛΙΣΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 1956
Αριθμός σελίδων4174
Διαστάσεις29x21
Κωδικός Πολιτείας2740-0184
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

photon, leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

[26/09/2021] photon.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαντλημένο, αλλά ψάξτε να το βρείτε, αυτό το απείρου κάλλους έργο... Κάπου σε κάποιο υπόγειο σας περιμένει να το ανακαλύψετε.
Ζωντανό, λεπτομερειακό,αντικειμενικό με αφήγηση που σε κρατάει καθηλωμένο και δε σε αφήνει να πάρεις ανάσα . (Παρ'όλη τη χρήση καθαρεύουσας από τον αείμνηστο δημιουργό του). Έχει κατηγορηθεί για υπερβολική προσκόλληση στη λεπτομέρεια... Η λέξη λεπτομέρεια πρέπει να αντικατασταθεί με τη λέξη τελειότητα. Νομίζω το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών δεν του δόθηκε τυχαία στην εποχή του
Πάντα επίκαιρο,διαχρονικό ΜΟΝΑΔΙΚΟ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS