Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ // Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ

ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ

+
-
STOKER BRAM
Κωδ. Πολιτείας: 2218-0232
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€9.00
(-50%)
Η τιμή Πολιτείας τον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα ήταν €12.60 και θα επανέλθει στην ίδια τιμή τον επόμενο μήνα.


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Μπραμ Στόουκερ πήρε την ιδέα για το αριστούργημά του, τον "Δράκουλα", από τη ζωή του ηγεμόνα της Ρουμανίας Βλαντ Τέπες Γ', του επονομαζόμενου Ανασκολοπιστή. Ο συγγραφέας τον "μετέτρεψε" σε νεκροζώντανο, ο οποίος αποφάσισε αρκετούς αιώνες μετά τον θάνατό του να "ζήσει" στο Λονδίνο και να αρχίσει να δημιουργεί μια στρατιά νεκροζώντανων όπως ο ίδιος, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο είδος όντων που θα κυριαρχούσαν επάνω στη γη. Βρίσκεται όμως αντιμέτωπος με μια ομάδα αποφασιστικών ανθρώπων οι οποίοι, έχοντας επικεφαλής τον Ολλανδό καθηγητή Βαν Χέλσινγκ, καταφέρνουν τελικά να ματαιώσουν τα σχέδιά του με βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και να απαλλάξουν έτσι τον κόσμο από ένα τρομακτικό τέρας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609444323
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων572
Διαστάσεις22x15
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΟΚΕΡ ΜΠΡΑΜ
Κωδικός Πολιτείας2218-0232
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

abra82

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

asd1982, gray_slave, Ιωάννα Λάσκου, Ron, Lafazanos, Victor Dunwich, Nefeli Karapiperi, Christos Kitsos, blacknarcissus, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[05/05/2021] mikeapo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1897 και η βασική ιδέα πάνω στην οποία στηρίχθηκε συνεχίζει να παράγει ταινίες/βιβλία/σειρές μέχρι σήμερα. Διαβάζεται πολύ εύκολα,είναι ενδιαφέρουσα η χρήση ημερολογίου που κάνει ο συγγραφέας και εν τέλει παιρνάει ευχάριστα η ώρα!
[10/02/2020] georvias.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αρχικά όσον αφορά την ιστορία του Stoker είναι μέτρια προς καλή. Σίγουρα ήταν μπροστά για την εποχή της (ιδίως η χρήση ημερολογίων σε πρώτο πρόσωπο, που δίνει πολλαπλές οπτικές χαρακτήρων), θέτοντας βάσεις για ένα ολόκληρο είδος λογοτεχνίας. Ωστόσο, εν έτει 2020 θα έλεγα, προσωπικά, πως μάλλον δεν γέρασε καλά. Μου θυμίζει κάτι που γράφτηκε ως πρόχειρη κόπια από έναν εξαιρετικά ενθουσιώδη συγγραφέα μετά από αναλαμπή ενώ κοιμόταν, αλλά τελικά ήταν αυτή ακριβώς η κόπια που εκδόθηκε. Ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου θα μπορούσε να παραληφθεί ή να διατυπωθεί καλύτερα και πιο περιληπτικά. Οι χαρακτήρες ορισμένες φορές μοιάζουν παντελώς ανόητοι (δεν συνειδητοποιούν όλα τα σημάδια του κινδύνου ακριβώς μπροστά τους, τα οποία υπερανέλυσαν και μελέτησαν ενδελεχώς στις προηγούμενες 150+ σελίδες) και οι αντιδράσεις τους είναι ορισμένες φορές παράλογες ή δεν σκιαγραφούνται σωστά. Ωστόσο , θα έδινα 3 αστέρια αν δεν επρόκειτο για μια πρόχειρη και κακή μετάφραση κατά την γνώμη μου. Νομίζω πως ορισμένες φράσεις και αναφορές παραλείπονται εντελώς, ο/η μεταφραστής/στρια (δεν αναφέρεται συγκεκριμένα) δείχνει να γνωρίζει ένα πολύ συγκεκριμένο, περιορισμένο και επαναλαμβανόμενο λεξιλόγιο. Επίσης, υπήρχε η προσκόλληση να παρουσιαστεί ένας χαρακτήρας ως "μαύρος Τεξανός" ενώ δεν υπάρχει πουθενά στο κείμενο λέξη ή φράση που να τον αναφέρει ως Αφροαμερικανό (δεν κολλάει και στο ιστορικό πλαίσιο), χωρίς να γνωρίζω που αποσκοπεί αυτό. Παντελής έλλειψη επεξηγηματικών σημειώσεων, που ορισμένες φορές θα αναφέρονταν σε τόπους και περιστατικά που έχουν κοπεί από την μετάφραση. Κάπου διάβασα ότι στο αρχικό κείμενο δεν γίνεται ποτέ άμεση ταύτιση του Δράκουλα με τον Βλαντ Τσέπες Γ', ωστόσο σε αυτή την έκδοση υπάρχει χωρίο όπου ένας εκ των ηρώων αναφέρει άμεσα και με απόλυτη ακρίβεια ότι αυτά τα δύο πρόσωπα ταυτίζονται. Πώς ακριβώς γίνεται αυτό ; Εν τέλει, δεν μπορώ να πω ότι θα τελειώσω σίγουρα αυτό το βιβλίο (σταμάτησα στην σελίδα 420), περισσότερο λόγω μετάφρασης/ απόδοσης στα ελληνικά.
[03/10/2019] Vickydmpl.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ευκολοανάγνωστο βιβλίο όσον αφορά τη γλώσσα όμως ο τρόπος αφήγησης αρκετές φορές γίνεται κουραστικός και μπερδευτικός.Η πλοκή στην αρχή κεντρίζει το ενδιαφέρον.Από εκεί και μετά όμως παίρνει τον κατήφορο...Η περίληψη αρκετές φορές υπερβάλλει είναι η αλήθεια. Όμως πρέπει να αναλογιστεί κανείς και την εποχή συγγραφής του βιβλίου.Με λίγα λόγια, είναι ένας ωραίος τρόπος να περάσεις την ώρα σου όμως μέχρι εκεί.Θα το πρότεινα κυρίως σε θαυμαστές της λογοτεχνίας του φανταστικού και όχι σε λάτρεις της κλασικής λογοτεχνίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
CLARKE ARTHUR
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS