Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ν.42 ΚΟΜΝΗΝΗΣ ΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ

ΚΟΜΝΗΝΗ ΑΝΝΑ: ΑΛΕΞΙΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΚΟΜΝΗΝΗ ΑΝΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0055




Παρουσίαση

Ο Αλέξιος Α' ο Κομνηνός (1081 - 1118) είναι μία από τας ισχυράς εκείνας προσωπικότητας, αι οποίαι ανεξαρτήτως των λοιπών παραγόντων, οίτινες συμβάλλουν εις την ρύθμισιν και την διαμόρφωσιν των τυχών των λαών, κατορθώνουν δια της ιδίας επιβολής να μεταστρέφουν τον ρουν των γεγονότων κατά το δοκούν και να διαμορφώνουν καταστάσεις συμφώνους προς τας εαυτών αντιλήψεις.
Είχε δε πράγματι η Ελληνική Αυτοκρατορία είπερ ποτέ κατ' εκείνην την εποχήν ανάγκην ενός τοιούτου ισχυρού κυβερνήτου και ρυθμιστού, διότι και οι εξωτερικοί κίνδυνοι επλεόνασαν και οι εσωτερικοί τοιούτοι, κυρίως οι υπό της διαμάχης μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής μερίδος προκύπτοντες. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΑΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Ν.42
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1975
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3250-0055
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Fpanag, fpvillani

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, John4

Κριτικές για το προϊόν

[10/12/2022] βιβλιοπόντικας.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τι απόλαυση να διαβάζει κανείς τα θαυμάσια ελληνικά της Άννας Κομνηνής! Και τι κρίμα που η παρούσα έκδοση (του 1975!) περιέχει ένα μικρό μόνο μέρος του σπουδαίου αυτού έργου! Χρειαζόμαστε άμεσα σύγχρονες, χρηστικές εκδόσεις των μεγάλων Βυζαντινών μας λογίων, με το πρωτότυπο κείμενο απαραιτήτως, αξιόπιστες μεταφράσεις, εισαγωγές και σχόλια. Δεν νοείται ο απέραντος πλούτος του Βυζαντίου (Άννα Κομνηνή, Προκόπιος, Χωνιάτης, Ψελλός -μόνο τη Χρονογραφία του μπορεί να βρει κανείς-, Ιωάννης Καντακουζηνός και τόσοι άλλοι, για να μη μιλήσουμε για Πατέρες, ποίηση κ.τ.λ.) να είναι κατά μέγα μέρος δυσεύρετος και δυσπρόσιτος, ουσιαστικά terra incognita, για το ευρύ κοινό. Είναι επίσης πολύ απογοητευτικό ότι κάποιες αξιόλογες προσπάθειες που γίνονται (εκτός Κανάκη, Ζήτρου) δεν περιλαμβάνουν το πρωτότυπο κείμενο. Οι Έλληνες στη συντριπτική μας πλειοψηφία έχουμε διδαχτεί αρχαία ελληνικά στο σχολείο, για κάποιο λόγο!
[02/11/2017] Λορέντζο Καρρέα.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μόνο τα τρία πρώτα βιβλία του έργου της Άννα Κομνηνής, το οποίο ωστόσο αποτελείται από δεκαπέντε βιβλία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
SEKUNDA NICKOLAS-VICTOR
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37
ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
STEVENSON ROBERT-LOUIS
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS