Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΛΦΟΙ // ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

ΔΕΛΦΟΙ

ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

+
-
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κ. ΙΩΑΝΝΑ [Αρχαιολόγος]
Κωδ. Πολιτείας: 6429-0003
Τιμή Έκδοσης
€7.00
Τιμή Πολιτείας
€4.90
(-30%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για να θεωρηθεί ένας τόπος ιερός, να καθαγιασθεί έπρεπε κάποια "σημεία", συνήθως απροσδόκητα φυσικά φαινόμενα (σεισμοί, βροχές, αστραπές, καταιγίδες κ. τ. ο.) να έχουν φανερώσει την παρουσία του θείου, που ο πρωτόγονος άνθρωπος αισθανόταν σαν γεμάτη μυστήριο δύναμη, πάντοτε εχθρική απέναντί του και πότε-πότε, ανάλογα με την αγριότητα του γύρω του φυσικού κόσμου, τρομακτικά απειλητική για την ύπαρξή του.
Τα στοιχεία αυτά -ο τόπος, τα "σημεία", οι πρωτογενείς τρόμοι- ήταν η αφετηρία της ζωής του ιερού και του μαντείου των Δελφών. Πιο σωστά: τα στοιχεία αυτά ήταν οι ρίζες του βαθύτατου θρησκευτικού πνεύματος, που άνθησε στο μεγάλο τούτο αρχαίο ιερό. Κατά τη μακραίωνη πορεία του διαφοροποιήθηκαν βέβαια οι εξωτερικοί τύποι τα φυσικά "σημεία" έγιναν προσωπικοί, φιλάνθρωποι θεοί, ο γύρω φυσικός κόσμος ημέρεψε και οι άνθρωποι γαλήνεψαν. Παρ' όλες όμως τις αλλαγές αυτές το ιερό δεν λησμόνησε τις ρίζες του ούτε και η γεννήτρια συγκίνηση αλλοτριώθηκε, αφού ουσιαστικά τουλάχιστον δεν άλλαξε η μορφή του τόπου.
Μεταφέροντας στην "Ιστορία" τη μεταβολή αυτή, μπορούμε να την τοποθετήσουμε στον 8ο π.Χ. αιώνα, όταν ύστερα από την κατάρρευση του μυκηναϊκού πολιτισμού (γύρω στα 1200 π.Χ.) σιγά-σιγά διαμορφώθηκε η θρησκεία των θεών του Ολύμπου και ο πιο φωτεινός ανάμεσά τους, ο θεός μάντης Απόλλων, έγινε κύριος του μαντείου.
Για τη δράση του ιερού στους χρόνους αυτούς, τους ιστορικούς, μας πληροφορούν με αρκετή σαφήνεια οι αρχαίοι συγγραφείς και ιδιαίτερα οι ποιητές. Για τους προαπολλώνιους μερικές σημαντικές πληροφορίες, καλυμμένες βέβαια, δίνουν οι σχετικοί μύθοι και οι τοπικές παραδόσεις που επιβεβαιώνουν οι ανασκαφικές έρευνες. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςHANNIBAL
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2016
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας6429-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Panosv91, eleutheriakos7

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Panosv91

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΚΑΒΑΦΗΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΝ ΟΛΩ (+CD)
ΚΑΒΑΦΗΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€11.90 €5.36
(-55%)
Κερδίζετε €6.54

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS