Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΟΡΣΑΚΟΦ

ΚΟΡΣΑΚΟΦ

FOTTORINO ERIC
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0592




Παρουσίαση

Ο ήρωας, διακεκριμένος γιατρός, πάσχει από το σύνδρομο Κόρσακοφ, μια γενικευμένη διαταραχή της μνήμης, ένα από τα συμπτώματα της οποίας είναι η μυθοπλασία, δηλαδή η απόπειρα αντιστάθμισης των κενών της μνήμης, μέσω της επινόησης νέων, πειστικών αλλά ψευδών, αναμνήσεων. Εδώ στηρίζει τη δική του μυθοπλασία ο Φοτορινό, δίνοντας στον ήρωά του την ευκαιρία να κατασκευάσει μια εναλλακτική βιογραφία του. Μπορεί να είναι τα πάντα... αλλά όχι ο εαυτός του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα σπουδαίο μεταφυσικό μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή. Τα πρόσωπα του Φοτορινό θυμίζουν ήρωες αρχαίας ελληνικής τραγωδίας". (Lire)
"Ο Φοτορινό επιτυγχάνει μια επιδέξια σύνδεση ανάμεσα στην αναζήτηση του εαυτού, την ιστορία μιας οικογένειας και το θεμελιώδες ερώτημα για το μυστήριο της ύπαρξης του ανθρώπου -αυτού του ζώου του προικισμένου με μνήμη-, ανάμεσα στη χειραφέτηση και την αυτοκαταστροφή, την αισιοδοξία και την απελπισία". (Le Monde)
"Ο Φοτορινό έγραψε ένα μεγάλο μυθιστόρημα για τη μνήμη και τη λήθη, μια τεράστια ποιητική τοιχογραφία. Ένα υπέροχο εγκώμιο της μυθιστορηματικής επινόησης και της δύναμης του μυθιστορήματος". (Le Magazine Litteraire)

Περιεχόμενα

Πρώτη περίοδος:
Μια γαλλική οικογένεια
Δεύτερη περίοδος:
Ένας σολομός στο Παλέρμο
Τρίτη περίοδος:
Ο καβαλάρης της αλμυρής λίμνης
Επίλογος
Σημειώσεις της μεταφράστριας
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKORSAKOV
ISBN139789604353019
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΒΒΑΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΤΟΡΙΝΟ ΕΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας3520-0592
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[15/12/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η ιστορία ενός πληγωμένου παιδιού που μεγαλώνει με συναισθηματικά κενά και γίνεται ένας δυστυχισμένος ενήλικας. Κάποια στιγμή αρρωσταίνει από μια νευρολογική ασθένεια της μνήμης, η οποία του επιτρέπει να ζει μέσα από τις διηγήσεις του παππού του ή άλλες φορές, διαβάζοντας το προσωπικό του ημερολόγιο. Δεν είναι κακό βιβλίο, όμως, σε κάποια σημεία το βρήκα λίγο βαρετό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η άνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία 1954-1956
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
€16.54 €8.27
(-50%)
Κερδίζετε €8.27
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS